Şimdi Ara

Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU] (350. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.308
Cevap
178
Favori
506.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 348349350351352
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende en yüksek kullanım X uygulamasında oluyor, uygulama besbelli sorunlu. Ancak genel olarak da bir şarj düşüşü var, umarım çözülür daha 2 sene olmadı cihaz. Akıcılığı mükemmel ama bu şarj olayı canımı çok sıkmaya başladı. Hangi cihaza geçeceğimi de bilemiyorum, 5000 mAh batarya bu kadar hızlı bitmemeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydogan kullanıcısına yanıt

Hocam ekran süresi yine az geldi bana.

Bu da benimki, %100-%12 arası yoğun kullanımda 6 saat ekran süresi anca almışım.

Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devotion -- 17 Kasım 2024; 23:4:6 >
  • Devotion kullanıcısına yanıt

Bence de durum vahim,

Bilerek mi yapıyorlar anlamıyorum, cillop gibi telefona güncellemeler hiç yaramadı. Bir ileri, bir geri oldu hep.

Google tarafından da kaynaklı olabilir malum arkaplanda sürekli bi şeyler çalıştırıp takip ediyorlar, ama 2-3 senelik kullanımda kabul edilecek şeyleri daha ilk seneden yaşamaya başladık.

İyi bir telefon denk gelirse kavimler göçünü başlatırız ama şu sıra pek bir şey yok bu seviyede. Arayüz anlamında Samsung'u alternatifsiz buluyorum sadece bu bile bir kıstas benim için.

En sonunda afyon aldıracaklar. Kablolu robot gibi dolaşmamıza az kaldı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    A56 nasıl olur sizce hocam. A54ten geçmeye değer mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cLk kullanıcısına yanıt
    A54 den sonra S serisine geçilir tekrar A serisi almayı hiç düşünmem şahsen.

• NvdiaAmd kullanıcısına yanıt
    Benim şahsi düşüncem ülkemiz şartlarında sıklıkla telefon değiştiremiyoruz malum maddi sebeblerden ötürü üst seviye bir tekefon alıp uzunca bir müddet kullanmak lazım yada orta segment bir telefon kullanıyorsak bunun artısına eksisine bakmadan kullanmak gerek ben maddi sebeplerden dolayı a54 aldım hem günümüze hitap etsin hemde benim ihtiyaçlarımı karşılasın amacı ile bu telefonu aldım artık eskisi gibi eksilerine pek takılmıyorum daha doğrusu amacı doğrultusunda kullanıyorum öyle çok pil sağlığıdır yok hızıdır yok oyun performansıdır pek takılmam çünkü aldığım telefonun çapı belli bu yüzden imkanı olan ya iyi bir telefon alsın yada imkanı yoksa elindekinin artısına eksisine bakmadan kullansın diye düşünüyorum saygılar iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atila-35 -- 18 Kasım 2024; 11:47:13 >
  • cLk kullanıcısına yanıt

Şu anki gidişat ile başka bir kazulet olması muhtemel, S21 ayarında olacağı söyleniyor.

Değerlendirmek gerekirse, benim Samsung tercih etme sebebim A50 yüzünden oldu halen sorunsuz bir telefon iş görüyor bataryası bile ortalama bir kullanıcı için yeterli. S serisine çıkmayı gereksiz buluyorum çünkü YouTube, Instagram, Whatsapp ağırlıklı standart bir kullanımım var üst seviye kameraya, oyun oynamaya ihtiyacım yok.

Burada yazılım büyük rol oynadı çünkü yıllardır tek güncelleme verip geçiyordu diğer firmalar Samsung hızlı gidiyordu 3-4 yıl güncelleme sözünü tuttu hep. Ve bu anlamda andorid içerisinde diğerlerinden epey ilerideydi.

Örneğin şu an revaçta olan Honor 200'de bile çift tıkla ekranı kilitleme özelliği bulunmuyormuş ya da rutinler benzeri bir uygulama yok diye biliyorum. Yani böyle şeyler alışanlık oluşturuyor telefon kullanımında yazılımsal olarak diğerlerinde de arıyorsunuz, üçüncü parti uygulamalara çözmeye uğraşıyorsunuz ancak yeterli olmayabiliyor.

İşte Samsung da burada cozutmaya başladı, S serisini bile kamera güncellemesi için beklettiler sürekli. Kalan serileri de çöpe çıkarmaya uğraşıyorlar. Mesela güncelde A55'in üst model olmasına rağmen A54'ün kamerası daha iyi, daha parlak geliyormuş insanlara ve ekranın renk doygunluğu soluk izlenimi yaratıyormuş A54'e göre. Artık yazılımlar da dengesizlik yaratıyor. Yeni çıkanın, öncekinden geri kalması kabul edilemez yani.

Ama diğer taraftan Honor'un 4GB Ram'li 120Hz ekranlı tabletini kullanıyorum, utanmasa A54 ile aşık atacak. Yazılımı eksik ama kusurlu değil, evet hiçbir özelliği yok ama yağ gibi akıyor. Benzer şekilde A23, A33 var evdekilerin kullandığı onlar son sürümde kağnı hızında. Menülerde geçiş, uygulama aç kapa aşırı yavaş hissettiriyor ve keyfine göre tekliyor.

Özetle, yazılım önemli. Samsung burada kendine çekmeyi başarıyordu ama diğerleri de yakalıyor. Ben ümitli değilim artık ama bizim sıkıntımız ülkeimzde fazla alternatif yok. En uygun cihazları yine Samsung veriyor. Uygun fiyatlı olmadığı sürece diğer firmalara yanaşmam mümkün değil.

• NvdiaAmd kullanıcısına yanıt
    Tekrar A'ya geçmemeye katılıyorum. Bir insan A serisi bir Samsung kullandı mı ilk ve son A serisi telefonu olmalı. Çünkü kamerası, performansı, özellikleri belli bir düzeyde. Neden bu düzeyde tekrarlayalım ki telefon kullanma zevkimizi başka bir telefonda da.

• @cLk Ben şu anda A54 performansından çok da memnun değilim, pili de güncellemelerle yetersiz hale geldi ama yeni telefon alacak olsam A56 vs almazdım. Aralarında ciddi bir performans farkı olmayacak gibi. Bütçem uygunsa ve yine Samsung almayı düşünüyorsam minimum S24FE alırdım diye düşünüyorum. Pil konusunda çok tatmin etmeyebilir ama işlemci tarafında ciddi bir fark var. En azından performans konusunda üzmez düşüncesindeyim. Parmak izi okuyucuda sorunlar varmış sanırım ama yazılımsal mı donanımsal mı bilmiyorum.

@aydogan hocamın söylediklerine ek olarak şunları söyleyebilirim. Babamın telefonu Realme C25, bende de bir ara Samsung Galaxy M32 vardı. Benzer işlemci olmasına rağmen ve ekranı 60 hz olmasına rağmen babamın telefonu daha akıcı geliyordu. Genel akıcılık anlamında neden kaynaklıdır bilmem ama Samsung'un giriş-orta seviye telefonlarında bir sorun var gibi.

Samsung orasını burası bozsa da genel olarak kullanıma engel olmayan bir yazılım çıkartmayı da başarıyor. Google'ın Pixel cihazlarında bile buglar olduğunu düşünürsek bu güzel bir başarı. Donanım olarak da kaliteli buluyorum Samsung telefonları. Honor 200 Pro, Realme GT6T, Nothing Phone 2 gibi modellere göz attım ama orada donanımsal veya yazılımsal anlamda sıkıntı yaşatmaz, direkt alınabilir denilebilecek modeller mi emin değilim. Kendilerinde sorun olmasa bile yazılım geliştirenler bu modelleri Samsung'un yüksek pazar payı varken diğer marka modelleri ne kadar takarlar o da soru işareti. Bu modellerden birine mi geçsem derken bir yandan yeni iPhone SE'nin haberleri geliyor. Tahmini 40K civarında olacak, güçlü ve ufak bir telefon olacak olması da cezbetmiyor değil. Günün sonunda çok temel işlevlerini kullandığımız telefonların karar aşamasında bu kadar karmaşıklaşması üzücü.

• Telefona kullanmaya başlayalı tam 1 sene oldu. Bu 1 sene içerisinde memnun kalmadım diyemem. Ama bir daha telefon değiştirecek olursam A serisi olmayacak bu. Samsung olur mu o da muamma. Bu telefonu seçerken ki kıstasım günlük kullanımda (whatsapp twitter instagram) beni memnun etmesiydi. Yeterli derecede memnun etti ancak ekran kilidi açarken olsun yukarıdan aşağıya bildirim panelini açarken olsun hiç düzelmeyen teklemeler mevcut ben de. Fps sıkıntısı gibi desem daha doğru. Evet beni çok engellemesi ama bir telefonun günlük kullanımında dikkat ettiğim şeyler bunlar. Şu son 1 haftadır da sarjım inanılmaz hızlı gidiyor. Özellikle gece uyurken pasif durduğunda. İşte hiç anlam veremediğim konuda bu. Koskoca Xiaomi koskoca Samsung Koskoca Apple nasıl olurda bir güncelleme ile cihazı bu hale getirebilir. Test etmeden vs nasıl yayınlar. Cihazı geri götürmeyen aksine ileri gitmesi mantığıyla yapılan bu şeyler nasıl olurda hiç bir zaman stabil çıkmaz ve düzeltilmesi nasıl bu kadar zaman alabilir. Sonra gidip 30-40 bandına telefon satıyorlar hadi oradan :) o paraları verio üreticinin keyfini beklemek bana saçma geliyor. Şimdilik memnunum ancak elime para geçtiğinde direk apple geri dönüşü sağlayacağım :)

• Kriterlerim arasında ilk sırada şarj oldugundan a54 almıştım , esimde honor70 var. Hem daha kibar hem sarjıyla a54 dövüyor. Şu an çok pismanım.. Birde standart ekran hızında karanlık modda kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genzo41 -- 18 Kasım 2024; 13:12:11 >
  • Armo_ kullanıcısına yanıt

Realme 60 hz olmasına rağmen neden akıcı gelirdi? Sebebi yüksek ihtimal budur. 2020'de tanıtmışlar.

Introducing Smooth Scrolling in realme UI - realme Community (India)

Merhaba realme Hayranları,

Bugün realme UI'nin yeni ve benzersiz bir özelliğini tanıtmak istiyoruz: Pürüzsüz kaydırma. Bu özellik, realme laboratuvar projemizin bir parçasıdır ve çok yakında realme UI çalıştıran tüm realme cihazlarında kullanıma sunulacaktır.

"Düzgün kaydırma", içeriği aşağı veya yukarı kaydırırken görsel olarak daha pürüzsüz, daha hızlı bir efekt sağlar.

Bu özelliği etkinleştirmek için ayarlar'a gidin → realme Lab → açın ve "Düzgün kaydırma"yı açın.

Aşağıda, "Düzgün kaydırma" kapalı (solda) veya açık (sağda) olduğunda kaydırma hızı ve düzgünlüğünün bir karşılaştırması yer almaktadır - bu özellik açıkken içerik yalnızca daha hızlı kaydırılmakla kalmaz, aynı zamanda yalnızca bir yukarı kaydırma ile kaydırma çok daha sonra durur ve sayfanın daha aşağısına ulaşır.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için realme UI 3.0 ve üzeri sürümler, varsayılan olarak sorunsuz kaydırma işlevini etkinleştirir. Uzun bir listede yukarı ve aşağı kayma sahnesi daha yumuşaktır.

"Düzgün kaydırma" varsayılan olarak etkin olduğundan, artık realme laboratuvarında ayrı bir seçenek olarak görünmemektedir, lütfen kullanmaktan çekinmeyin.

Tahminim kaydırma yaparken hafif Motion Blur efekti kullanıyor. (realme telefon kullanmadım)

biri demiş ki

Arkadaşlar 3 yıldır REALME c25 kullanıyorum bu telefonu 2024 yılında almak istiyenlere soyliyeceklerim var

Arkadaşlar telefonun ekran kalitesi olsun sesi olsun film izlerken gayet iyi damla çentik olması evet bı eksi ama hiç göze batmıyor alistikca kamera kalitesi bu fiyata göre oldukça iyi REALME hala arayüz gelistiriyor iyilestirmeler yapıyor bu telefon 60 Hz ama 90 hz gibi hissettiriyor animasyonlariyla son olarak işlemci.G70 günlük kullanım için gayet yeterli oyun oynamak istiyorsaniz ve ağır oyunlar oynamak istiyorsanız zorlanabiliyor ve telefon bazen biraz ısınıyor o kadar hala taş gibi maşallah beni götürüyor almak istiyenlere şimdiden hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The white warrior -- 18 Kasım 2024; 13:22:56 >

• Yok yaa o kadar da değil hoca :) bu yazılımsal belli. hala güncelleme gelmedi global olarak düzeltiliyodur inşallah. bir gün daha iyi olacak yani :p en geç one ui 7 ile topladılar topladılar sonra sepetleriz onu kıs bunu kıs olmaz yani, sonra kapatacam güncellemeleri ne gelirse gelsin garanti bitmeden de bataryayı yeniletirim öyle kullanırım yine.

on kişi olabilirsek samsung müşteri hizmetlerini darlayalım bence Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU] herkes şikayetçi bu batarya meselesinden. yazın 8 9 saat veren telefon şimdi niye 5 6 zorlasın.

Hocam birde son güncellemeyide yapmadım. Ne olduysa şu 2 haftada oldu. Valla çok garip güncellemeyi yapsam ondan dicem..

• The white warrior kullanıcısına yanıt

Olabilir hocam. Genel olarak Çinli üreticilerin animasyon kalitesi de gördüğüm kadarıyla daha iyi zaten onun da etkisi olmuş olabilir.

• Şarjın son haftalarda hızlı azalma sebebi sanırım Google Play Hizmetlerinin güncellemesi. Yeni gelen özelliklerden, Google servislerinin ayarlarında bulunan hırsızlığa karşı koruma ve cihazımı bul kısmında bulunan çevrimdışı cihazlarınızı bulun özelliklerini kapattım. Kapatınca şarj %30 gibi daha iyi oldu ama hala eskiye göre hızlı bitiyor.

• A serisi kullanan neden tekrar A serisi tercih etmiyor? Telefona çok para vermek istemiyorum. Bir kere verdim telefon çalındı 😅 Orta segmentte A serisi iyi ki burada toplanmışız. Eşime a55 almıştım a54 e göre bariz daha iyi. O yüzden a56dan umutluyum.

• Bu arada ben de başka markalara bakıyorum. Hepsinde almamak için bir neden oluyor. Araştırmaya devam :)

• Bu da mantıklı.

Burada yazanları deneyeceğim o zaman.

https://support.google.com/googleplay/answer/9037938?hl=tr&sjid=12114085361252875250-EU

@alexsis83 sen de dene hocam müsait olunca nasılsa güncelleme yapmadın çözmüş oluruz faydası olacak mı bakalım bataryaya

• 
Sayfa: önceki 348349350351352
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.