Ben de aynı fiyata aynı şekilde aldım Biraz önce de Samsung marka şarj aletini idefixden aldım. Yorumlar iyi. Muhtemelen orjinaldir. Satıcı:idefix ep-t2510n 499 tl https://www.idefix.com/samsung-ep-t2510n-type-c-hizli-sarj-adaptoru-25w-beyaz-p-3382242?vendorId=3 HB spigen olumsuz yorumlara bakmadan alma derim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy A55 5G [ANA KONU] (59. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Arkadaşlar Kamera teknolojisinden pek anlamadığımdan sorma ihtiyacı hissettim:
Bu telefon ana lensiyle doğal olarak 50MP fotoğraflar mı çekiyor yoksa 50MP'yi birden fazla fotoyu birleştirme vs yoluyla yapay olarak mı elde ediyor?
Siz genellikle 50MP mi kullanıyorsunuz standart olarak 12MP mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bu konuda otorite değilim bilgilerim de yanlışlanabilir fakat benim bildiğim kadarıyla pixel binning teknolojisi kullanıloyor. Yani piksel birleştirme. Dolayısıyla aslında doğal çözünürlük 12.5MP fakat 4-1 pixel binning ile 50MP çıktı alınıyor.
Hatta gördüğünüz 108MP 9-1 pixel binnig 200MP ise 16-1 pixel binning. Dolayısıyla hepsi doğal 12 veya 12,5MP. Dijital fotoğraf makineleri bile 50MP'den sonra orta format olarak tanımlanıp astronomik fiyatlara satılırken mercimek kadar cep telefonu kamerası sensörlerinden doğal 200MP almak pek başka türlü pek mümkün olmazdı zaten sanırım. Eskiden interpolasyon ile megapiksel yükseltme muhabeti vardı sanırım onun gibi bir şey. Fakat daha bilgili biri varsa beni de aydınlatırsa sevinirim.
Ben ışığın iyi olduğu durumlarda arada 50MP modunu da kullanıyorum ama burada sadece 1x olarak çekim yapabiliyoruz. İnanın hangisi daha verimli bilmiyorum.
-
-
Şurada bir yazım hatası yaptınız sanırım: "1 pixelin boyutu 1µm ise 4-in-1 pixel binning uygulandiginda 1 pixelin boyutu 2µm" 4µm mu olmalıydı? Gerçi 108mp/6 da demişsiniz o da 108/9 olmalı sanırım.
Dediğim gibi konunun uzmanı değilim, hatta siz biliyorsanız öğrenmeye de talibim :) Benim bu çıkarımım "binning" terimini Türkçe'ye tercüme etmekten ve yaptığım bir iki testten geliyordu. Cep telefonları yazılımsal olarak fotoğraf üretme hususunda ciddi bir seviyeye ulaştılar fakat konumuz bu değil.
Ben Redmi Note 8'imle yaptığım çekimlerde RAW (ham) çıktı almak istediğimde alabildiğim en yüksek çıktı 12MP oluyordu. Fakat RN8'in kamerası 4-1 pixel binning özelliğine sahip ve kendi arayüzünde 48MP jpeg çıktı verebiliyor. Dolayısıyla düşük değerden yükseğe doğru bir işleme olduğunu düşünmüştüm. Ama siz tam tersini söylüyorsunuz. Eğer doğal çözünürlüğü arıyorsak referansımızın ham çıktı yani RAW olması gerekemez mi? İnanın bilmediğimden soruyorum. Çünkü cep telefonu kamera teknolojisinde "sensör içi optik yakınlaştırma" gibi anlam veremediğim farklı bir terminoloji var.
Son bir soru günümüzde cep telefonu kameralarının çoğu eğer özel bir mod seçmezsek 12MP değerinde çalışıyoruz. Sizin pixel binning açıklamanızı referans alırsak aynı boyuttaki biri 200MP biri 50MP iki sensör kıyaslandığında 200MP olanın hem iso başarımı hem de dijital yakınlaştırma konusunda 50MP olandan çok daha iyi olması gerekiyor değil mi?
Yani diğer tüm değerler aynı olduğunda 50MP sensörün 200 iso ile aldığı performansı 200MPlik sensör 100 isoda kolayca verebilmeli. Ya da 50MPlik sensör 3x yakınlaştırmaya kadar temiz çıktı verirken 200MPlik olan 5-6x'e kadar aynı kaliteyi sürdürebilmeli.
Eğer böyle ise cep telefonundan genellikle 12MP çıktı almamıza rağmen maksimum çözünürlük değeri de ciddi bir önem taşımaya başlar. Halbuki ben bu maksimum çözünürlük meselesini basit bir pazarlama stratejisi sanıyordum.
-
Siz aranızda bilgi alışverişinde bulunurken ben bir şeyler öğrenmiş oldum ikinize de teşekkürler, takibe devam 😁 @Hasilyus @suatcagdas
Bir süre de 50MP kullanacağım. Hiç denememiştim zoom yapmaya izin vermiyor diye. Bakalım nasıl bir sonuç verecek...
Ben de aldığımdan beri 50MP kullanıyorum. Sadece zoom yapmam gerektiği zamanlarda 12MP kullanıyorum. Ama kamera performansı iyi bence ben memnunum.
Merhaba arkadaşlar
Bu uygulama indirdim ama Android 14 denmidir nedir bu şekilde 5g ayarını kapatmayı beceremedim:(
Yardımcı olursanız sevinirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim hocam ama kafam hala karışık :)
Pixel-binding diye arattığımda google şunu mu demek istediğiniz diyerek binning'e çeviriyor. Açıklamalardan birini de kabaca Türkçeye çevirirsem: "Piksel birleştirme, bir süper piksel oluşturmak için birden fazla bitişik pikseli birleştirme işlemidir." diyor. Sayfanın altında diğer kullanıcıların yaptığı aramalardaki önerilerde de "Upscaling algorithms" var. Yani meseleyi yanlış anlayan sadece ben değilim, hatta çoğunluk sanırım :)
Ayrıca biliyorsunuz dediğiniz görüntü işleme motoru hakkında da pek bilgi sahibi değilim ama öğrenmeye açığım :) Gerçi bu görüntü işleme motoru dediğiniz şey temelde dijital fotoğraf makinelerinin de jpeg çıktı verirken kullandığı işlemci değil mi? Yani DSLR ya da aynasızlarda da yok mu?
Özellikle ikinci paragrafta yazdıklarınızı anlamaya çalışırken kafam karıştı. Burada soru "gerçek görüntü" dediğimiz görüntünün görüntü işleme motoruna gitmeden önceki görüntü mü yoksa sonraki mi olduğu sanırım. Çünkü siz de her iki tarafa da gerçek görüntü demişsiniz sanırım. Ki aynı teknoloji dijital fotoğraf makinelerinde kullanılırsa 50MP RAW çıktı verebilen bir makine 1-16 pixel binningle 800MP gibi bir Jpeg çıktı verebilir sanırım.
Aslında kafa karışıklığı da çok normal, o kadar fazla değişken var ki meseleyi tek bir ölçüt üzerinden değerlendiremiyoruz. Çok basit tanımıyla piksel nokta demek ama piksellium kavramı devreye girince bu sefer piksel boyutu işin içine giriyor iyi piksel dandik piksel meselesi başlıyor.
Örneğin siz Honor 90 paylaşınca ana kamera sensörünü Honor 200 ile kıyasladım:
Honor 90 200 MP (1-16 pixel binning), f/1.9, diyaframlı, 1/1.4" büyüklüğünde, 0.56µm değerine sahipken,
Honor 200 50 MP (1-4 pixel binning), f/2.0, diyaframlı, 1/1.56" büyüklüğünde, 1.0µm değerine sahip, ve OIS var.
şimdi, hangi telefonun ana kamera sensörü daha iyi :) hele bir de dslr veya aynasızlarla kıyaslamaya kalkarsak ortalık bayram yerine döner sanırım :)
-
Arkadaşlar merhaba, şebeke sorunu yaşayanlarınız var mı acaba cihazla? S22u da şene sorunu yaşıyorum, kapalı alanlarda özellikle cihazım hiç çekmiyor gibi bişey.
-
-
https://forum.donanimhaber.com/samsung-galaxy-a54-ana-konu--155300610-93#156106830
-
Arkadaşlar cihazı orjınal 25 wat şarj aleti ile hızlı şarj kapalı şarj ederken 2 saat üzeri tahmini dolması gösteriyor normalmi yoksa sıkıntı var mı?
-
Hızlı şarj kapalıysa normal evet.
-
SLM.. Bende a73 ve a55 var bunlardan birini ararbada günde ortalama 5 saat spotify dinlemek sosyal ağlarda gezmek için kullanıcam ama sarj olayı iki kere oluyor bazen araçta da takıyorum..
ikisinde birini feda etsem hangisi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratberk -- 20 Eylül 2024; 9:36:14 > -
Arkadaşlar bazen gece yatmadan önce telefonumu şarja takıyorum sabah alıyorum. Bu yüzden hızlı şarja ihtiyacım olmuyor. Sizce bu durumda hızlı şarjı devre dışı bırakmam gerekir mi yoksa hızlı şarj açık mı kalsın? Pil korumasını temelde kullanıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X