< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Samsung Galaxy A55 5G [ANA KONU] (61. sayfa)
-
-
Pro modun içerisinde girdiğimde göremedim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Samsung sanırım ayrı uygulama yapmış bunu için hocam. telefonun içinde yüklü şekilde yada Samsung App Store'da Expert RAW uygulaması varmı?
https://www.samsung.com/levant/support/mobile-devices/professional-photography-with-galaxy-expert-raw-app/
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İki mağazada da uygulama olarak yok ama s serisi için gösteriyor açıklama kısımların da
Yaklaşık 8 senedir hep s serisi kullanırken maddi nedenlerden dolayı bugün A55 geçtim, tabi renkler bana biraz soluk gibi geldi ama bir süre idare edecem. Sonra hanıma veririm
o zaman RAW çekim desteği olmayabilir hocam bu modelin, epey'de de yazmamışlar :/
Birkaç ay önce burada ben de yazdım ve sorun hâlâ devam ediyor. Evin içerisinde TT hatlı A55 bırakın interneti sesli görüşmede bile kesildiği oluyor. Aynı hatla iPhone 6 bile sorun çıkarmıyordu. İlk defa A55te yaşadık bu sorunu.
Cihazın şebeke sorunlu olduğu çok açık.
Sarjı çok çabuk bitmeye başladı aynı durum sizde geçerli mi ? Sabah 09.00'da çıkardım şarjdan %100 dü şuan %73
Bir ya da birkaç uygulama normalden fazla güç tüketmiştir. Tek tek uygulamaların pil blümüne girip bakın sorun neredeymiş diye. Yoksa dediğiniz gibi olması çok zor normal şartlarda.
-
İlk defa bir A serisini beğendim, ekran hariç beklentimi karşıladı. Ama işim gereği yaz kış bütün gün dışarıda olduğum için ekran yetersiz geldi, ilk fırsatta S23+ veya S24+ geçecem
Arkadaşlar bizim telefona AI yapay zeka özelliği gelecek mi acaba, fotoğrafları karikatür yapma özelliği var o çok hoş onu bekliyorum, genel anlamda telefondan memnunum aslında 24 ultra çok iyi cihaz ama yurtdışı almakta biraz sıkıntı kayıt kapalı ne olacağı belli değil
S24 ailesinde bile şebeke sorunları var kullanırken yaşadım A55'i de elimden çıkartmayı düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 30 Eylül 2024; 13:55:19 > -
Geç cevabım için kusura bakmayın. Bu mesajınız benim ilk mesajımla örtüşüyor sanırım. Çünkü siz de kameranın verebildiği maksimum RAW çözünürlüğü gerçek çözünürlük olarak nitelendirmişsiniz. Aslında şuan düşününce meseleyi altındaki ayar gibi düşünmeye başladım. Sensör 200MP çıktı verebiliyor tamam ama buradaki piksel kalitesi düşüyor, dolayısıyla görsel kalitesi düşüyor diyebiliriz. Yani 50MPlik bir Sony A1 ile aldığınız çıktıyı 200MPlik bir telefonla kıyasladığınızda telefonun çözünürlüğü daha yüksek olsa da görsel kalitesi daha düşük. Eğer bina giydirme gibi büyük boyutlu ve uzaktan seyredilecek işler yapacaksak yüksek çözünürlüğün peşine düşmek makul ama derdimiz görüntü kalitesiyse ve pazarlama stratejilerine kanmamak istiyorsak pixel binning öncesi çözünürlüğe ve piksellium değerine dikkat etmek gerekiyor bence.
Neyse ben bu uçuk megapiksel değerlerinin hiçbir işe yaramadığını düşünüp 50MP ile 200MP arasında teknoloki piksel binning olduğundan pek fark olmayacağını düşünüyordum ama sayenizde bunun yakınlaştırma kabiliyetine etki edebileceğini öğrendim.
-
Gelmemesi için bi sebep yok ama getirmiyorlar, ileride ücetli olacak bu özellikler belki öylelikle erişime açabilirler.
Fotoğraflarla oynamak isterseniz PicsArt uygulaması gibi harici uygulamalar deneyebilirsiniz, gayet iyi çalışıyorlar.
İleride bu tarz uygulamalar da kendini geliştirecektir o yüzden endişe edecek bir durum görmüyorum ben telefonla ilgili.
Tek sorun, sistem içi entegrasyonlara Türkçe desteğinin ne zaman verileceği. İşte o zaman gerçekten kullanışlıymış diyebileceğimiz şeyler varmış diyebiliriz.
Çekim konusuna gelirsek de %50'si altyapımızın yerinde sayması problem bence, bu yüzden eski telefonlar daha stabil ve kaliteli görüşme/bağlantı sağlıyor. Kaç senedir 5G destekli telefonlar görüyoruz ama 5G kullanabiliyor muyuz, hayır. Üreticiler bunları umursamıyor.
-
-
Fiyat iyi hocam. Geçen sene a54 ü aldığım fiyatı dolara çevirince 18600 tl ediyor. O zamana göre uygun almıştım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Telefon geldi hocam. Bayağı güzel görünüyor. S20fe'den batarya ve ekran parlaklığı sebebiyle geçtim memnun edecek gibi.
Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Exynoslarin modemleri kötü aynı konumda mediatek ve sd işlemcili cihazlar sorun çıkartmıyor.
Çekmeyen yerde hepsi kötü. Exynos en kötüsü. Bu zaten hep böyleydi ama yeni telefonlarda daha da belli oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X