Şimdi Ara

Samsung Galaxy A56 önemli performans artışıyla gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung, bu yılın Mart ayında piyasaya sürdüğü Galaxy A55'in takipçisi Galaxy A56 üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. IMEI veritabanında 'Galaxy A56 5G' model adı ve SM-A566B/DS model numarasıyla görülen telefonun varlığı doğrulanmış oldu.

Exynos 1580'den güç alacak

Samsung Galaxy A56'nın yeni Exynos 1580 işlemcisiyle gelmesi bekleniyor. ARM'nin güncel Cortex-A720 ve Cortex-A520 çekirdeklerinden güç alacak çipset, Xclipse 540 GPU'sunu barındıracak. Ek olarak, Exynos 1580'in Galaxy AI için yeterli güç sunabilen ve bu açıdan amiral gemisi Exynos 2100 ile rekabet edebilen yükseltilmiş bir NPU (nöral işlem birimi) içerdiği söyleniyor.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy A16 5G geliyor: 6 yıl Android güncellemesi alacak

Yonga seti daha önce Geekbench'te sırasıyla 1046 ve 3678 puanlık tek ve çok çekirdek skorlarıyla görülmüştü. Çipsetin, 4+4 çekirdek dizilimine sahip Exynos 1480'den farklı olarak, 1+3+4 dizilimine sahip olacağı iddia ediliyor. Dolayısıyla Cortex-A720 çekirdeklerinden biri yüksek frekansta çalışarak performansı daha üst seviyeye çıkarabilir.

Galaxy A56'nın tanıtımına daha uzun süre olduğu için hakkında şuan için pek bilgi yok. Yeni bilgiler ortaya çıktıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Kaynak:https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a56_is_in_the_works_with_huge_performance_boost-news-64593.php

• 3nm ile gelmeyen işlemci çöptür bana göre. ben olsam 3nm lik işlemciyi beklerdim, o da muhtemelen a56 ile olmayacak.

• İşlemcinin çekim gücü üzerinde bir etkisi var mı , Snapdragon işlemcili telefonlar exynos lara göre daha mı iyi çekiyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NvdiaAmd -- 19 Eylül 2024; 21:15:31 >
  • a55 eksikleri tamamlayip uzerine koyarsa fiyatida uygun tutarsa a56 efsane olabilir.Eksik olarak gorduklerim 4K@60fps , TP kamera , bt5.4 , wifi7 , USB Type-C 3.x , ve 45w hizli sarj.

• NvdiaAmd kullanıcısına yanıt
    Etkiler ama etkileri minimal snapdragon veya exynos daha iyi diye bir şey yok işlemci fiyatı arttıkça çekim kalitesi de artacaktır
    ama çekmeyen veya az çeken bi yerde iyisini alınca çekecek diye düşünme
    Türkiyede çekim sorunu son zamanlarda iyice artış gösterdi bazı operatörler gerekli altyapı yatırımları yapmıyor, telefonla alakalı değil altyapıyla alakalı yani en iyisi de olsa büyük ihtimalle değişmez

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NvdiaAmd kullanıcısına yanıt
    Evet var modem dahili çünkü.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • killnOd kullanıcısına yanıt
    bunların gerçekleşmesi a70 i bulur bu gidişle.

• Windows 11 kullanıcısına yanıt
  • Windows 11 kullanıcısına yanıt
    İşlemcilerde nm düştükçe kullanım ömrü de azalmakta ,örneğin 3nm ve 14nm cpu lara sahip iki cihaz Pi sayısını hesaplama görevi verelim , 14nm li cihaz 15 yıl çalıştıktan sonra bozulacaktır , 3nm li cihaz 7 sene sonra bozulacaktır ....

şu anda firmalar pil tüketimi az ve hızı yüksek olsun diye mevcut zar bölgesini (dye bütçesini) nm 'yi azaltarak sağlamaya çalışıyor ancak bedeli de bu işte...A50 telefonu sözüm ona 6 yıl kullanabilecekken , A55 4 yıl sonra alnı gövdeyiyi dağıtacak ...Bu sebeple kalın işlemciler çöp değil oldukça dayanıklı zerzavatlar oluyor .
    Nasa'da çalışan biri ben uyduya 3nm işlemci koyup göndermek istiyorum dese ,bu isteği söyler söylemez kovarlar adamı ...
    hadi kolay gelsin.

• A70 serisi geri gelsin

• sendemail kullanıcısına yanıt
    etkili soğutma yöntemleri bu sorunu çözüyor diye hatırlıyordum ama bir makale varsa bununla alakalı paylaşabilir misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda şu eski çekirdek tasarımından vazgeçmişler 1480 modelinde A78 ve A55 kullanılıyordu eleştiri almıştı exynos'un şuan en büyük sorunu modem performansıdır sd ya mtk işlemcili cihazın çektiği yerde exynos modemi kapsam dışı kalabiliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.