Şimdi Ara

Samsung Galaxy A56 tanıtıldı: S serisi özellikler artık orta segmentte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: maviakdeniz Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy şu anda #8
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
96. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung Galaxy A56 tanıtıldı: S serisi özellikler artık orta segmentte
    Teknoloji devi Samsung, yeni orta segment akıllı telefonu Galaxy A56'yı resmen tanıttı. 45W hızlı şarj desteği sunarak sınıfında fark yaratan cihaz, güçlü Exynos 1580 işlemcisi ve Awesome Intelligence adı verilen yapay zeka özellikleriyle dikkat çekiyor.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Tab S10 FE, Bluetooth sertifikasını aldı: İşte beklenen özellikler

İşte orta segment telefonlarda yeni bir dönem başlatan Galaxy A56'nın özellikleri ve fiyatı:

Galaxy A56, yapay zeka özellikleriyle kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Circle to Search, En İyi Yüz, Nesne Silgisi ve özel filtre oluşturma araçları gibi AI özellikleri ile fotoğraf çekimi ve arama deneyimini geliştiren cihazın teknik özellikleri ise aşağıdaki gibidir:

• Ekran: 6.7 inç Super AMOLED, FHD+, 120Hz, 1200 nit (HBM), 1900 nit maksimum parlaklık, Gorilla Glass Victus+

• İşlemci: Exynos 1580

• Bellek: 8 GB RAM

• Depolama: 128 GB / 256 GB

• Arka Kamera: 50 MP f/1.8 ana, 12 MP f/2.2 ultra geniş, 5 MP f/2.4 makro

• Ön Kamera: 12 MP f/2.2

• Pil: 5.000 mAh, 45W hızlı şarj (30 dakikada %65, 68 dakikada tam şarj)

• Bağlantı: 5G, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, Type-C

• İşletim sistemi: Android 15 tabanlı One UI 7.0 (6 yıl işletim sistemi ve güvenlik güncellemesi)

• Renk: Awesome Pembe, Awesome Zeytin, Awesome Grafit, Awesome Açık Gri

• Boyutlar: 7.4 mm kalınlık

Samsung'un Ekim ayında tanıttığı Exynos 1580 yonga setini kullanan ilk telefon olan Galaxy A56, bir önceki modele göre önemli bir performans artışı sağlıyor. 2,9 GHz işlemci, AMD tabanlı GPU ve 14,7 TOPS'lu NPU ile donatılan cihaz, geçen yıla göre %37 daha fazla performans sunuyor. Ayrıca büyük buhar odası sayesinde termal yönetim konusunda da iddialı olan Galaxy A56, oyun performansıyla da dikkat çekiyor.

Galaxy A56'nın dikkat çekici bir diğer özelliği ise daha önce sadece Galaxy S serisi amiral gemilerinde bulunan 45W hızlı şarj desteği. Samsung'un Süper Hızlı Şarj 2.0 teknolojisiyle 5.000 mAh kapasiteli pilin %65'i 30 dakikada dolarken, tam şarj için sadece 68 dakika yeterli oluyor. Bu özellik, günlük kullanımda büyük kolaylık sağlayacak. 

Dört yıl sonra nihayet orta segment telefonlarına premium şarj teknolojisini getiren Samsung, yazılım desteği konusunda da oldukça cömert davranıyor. Android 15 ve One UI 7.0 ile piyasaya sürülecek cihaz, altı yıl boyunca işletim sistemi ve güvenlik güncellemeleri alacak.

Galaxy A56'nın fiyatlandırması ise bölgelere göre değişiyor. Amerika'da 128 GB model 499 dolar, Avrupa'da 128 GB model 479 euro ve 256 GB model 529 euro, İngiltere'de ise 256 GB model 499 pound olarak belirlendi. 

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/03/02/samsung-galaxy-a56-specs-features-price-launch-awesome-intelligence/

• 128 gb - 500 dolar  

gerçi 50 bine sattığı s25te bile 128gb var bu açıdan evet s serisi özellikler artık orta segmentte diyebiliriz haberin başlığına istinaden.  

çinlilerin 5 sene önce 250 dolarlık cihazlarına koyduğu 45w şarj teknolojisni keşfetmesinden dolayı da yrıca kutluyorum samsungu.

onun haricinde düzgün fiyatlandırmayla (s24fe gözetilerek) iyi satabilir. ama o fiyat bandından s24fe gerçeği varken en az 1-2 sene kolay değil başka cihaz satmak.

• Tr fiyatı ne kadar olur tahmini?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 500 dolar x2 ortalama 35 k

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • S serisinde bazı özellikler zaten A serisinde kalması gereken özellikler zaten :)

• bio technolog kullanıcısına yanıt

İmkansız... Halihazırda Global fiyatı 650$'dan başlayan S24FE modeli Samsung'un sitesinde 29K₺ ve serbest piyasada 24 - 25K₺ bandında satılıyor. Bu cihazın fiyatı bence resmi sitede 25K₺ ve serbest piyasada 19 - 20K₺ bandında olacak :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surface Area -- 2 Mart 2025; 17:53:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kart slotunu kaldırıp, 45 watt şarj desteğide ekleyerek çağ atlatmışlar cihaza

• 128 gb - 500 dolar  

gerçi 50 bine sattığı s25te bile 128gb var bu açıdan evet s serisi özellikler artık orta segmentte diyebiliriz haberin başlığına istinaden.  

çinlilerin 5 sene önce 250 dolarlık cihazlarına koyduğu 45w şarj teknolojisni keşfetmesinden dolayı da yrıca kutluyorum samsungu.

onun haricinde düzgün fiyatlandırmayla (s24fe gözetilerek) iyi satabilir. ama o fiyat bandından s24fe gerçeği varken en az 1-2 sene kolay değil başka cihaz satmak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nazif01 N kullanıcısına yanıt
    Samsung ülkemize özel fiyatlandırma yapıyor. Fiyatı a55 den yüksek s24 fe den düşük olur. Ortalama 24-25 bin bandıda bekliyorum ben sonra biraz düşer 21 22 civarı olur

• s21 fe sd varken gerek var mı ?

• A54 var bende 25 watt ile 70 dakikada tam doluyor. 45 watt A56 nasıl 68 dakikada tam doluyor pek anlamadım.

• CyberDiamond C kullanıcısına yanıt
    Tşk. Sizce S serisinde oldugu gibi geri alım kampanyası da olur mu A serisinde daha önce oldu mu hiç takip etmedim

• S24 fe zam görmezse iyi. Bu yeni tlflar yüzünden makas açalım diye zamı bindiriyorlar hep. Açıkçası A35 ve A55 daha mantıklı telefonlardı.

A36 olmamış, Snapdragon olması yanıltmasın fark atmıyor.

A56 iyi tercih ama fiyata bakmak lazım.

A26 en makul olanı ama damla çentik ve parmak izi inadı devam ediyor.

En falso olan ise Micro SD desteği yok. Çoğunluk için tercih sebebiydi bu da internetsiz ortamlarda foto/video stoklamak arşivle gezmek can kurtarıcı oluyor.

Yapay zeka diyor ama Galaxy AI yok.

Yine ondan kıs bundan kıs değişik bir seri olmuş. Sadece kasa sağlam. Güncelleme hızlı şarj falan Samsung'ta bunlara aldırış etmemek lazım. Günlük kullanıcı için stabil telefonlar.

• Bence microsd kaldırarak telefonu geri götürmüşler.

• aydogan kullanıcısına yanıt

A36 ve A26'nın aynı performansta SoC'lere sahip olmasına ne demeli? A36 kesinlikle Exynos 1480 ile gelmeliydi :/.

• Fiyatlar ne olur. Turkiye satıs fiyatlari yani

• kmlhyt kullanıcısına yanıt

ortalama olarak avrupa fiyatını 1.8 ile çarparak bulunur fiyatlar. ama samsung genelde tr ye biraz daha özel çalışma yapıyor. 1.7 ile çarpabilirsiniz ekstra bir durum olmazsa. yani 500*1.7=850 dolardan benim tahminim 28999-29999 TL civarı olur.

• fakasupi F kullanıcısına yanıt
    Ne 45W ne de 25W şarj süresi boyunca tamamen kullanmıyorlar hocam. Şarj ederken batarya yüzdesi doldukça çektiği W azalıyor telefonun pil yıpranmasın ısınmasın diye. Dolayısıyla buradaki 45W'ı telefon ancak şarja başlarken şarj yüzde olarak çok düşükse çekecek. Bu da 0'dan 100'e kadar olan şarj da çok küçük bir farka denk geliyor doğal olarak.

25W'ı da aynı şekilde düşünebilirsiniz, bundan dolayı bizdeki 25W'lar da bir yerden sonra çok yavaş doluyor.

Kesinlikle Katılıyorum A55 ve A73 Kullanıyorum Değiştirmeye Deyecek Bir Yenilik Yok...

• Dolu dolu bir model olmuş. Altı yıl güncelleme de var mis gibi. Valla beğendim süper olmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Evet fiyata bakmak lazım, kilit nokta o. Fakat a56da 12gb seçeneği olmaması düşündürücü. Öyle ahım şahım bir maliyet yaratmazdı ama sanırım satış stratejisi. Verdikleri 6 yıllık desteğin özellikle son 2-3 yılında ram yetersiz gelmeye başlayarak yeni telefona yönlendirmek istiyor olabilirler. Bence s24fe nin de bir handikapı bu hem de güçlü bir işlemciye sahip olmasına rağmen. Umarım yanılırım..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.