Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY ACE (S5830) [ANA KONU] ★★ (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.002
Cevap
72
Favori
1.495.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: applause

quote:

Orijinalden alıntı: eselamm

hocam telefon gercekten iyi haatsa bu msjimi telden yaziorm ama youtube videolari
    izlerkn cok fazla takilio 3g ile baglanip baglanmadigimizi nasil anlariz bilenler paylasirmi lutfen

Ekranın en üzerindeki yatay menüde bağlantı için E varsa, 2G ile bağlanıyorsun demektir.
    G ya da H varsa 3G ile bağlanıyorsundur.

hocam benim telde E isareti cikiyo ustte demekki 2g ile baglaniyorum ondan bukadar yavas demek 3g yle nasil baglana bilirim bi bilginiz varmi ayarlar hakkinda?turcelle telefon actim sizin telefonunuzun 3gayarlari henuz yok dediler yeni telefon oldugu icin taninmiyormus,bide birisi ciksada anlatsa teli nasil root edip sd karti ikiye bolucegimizi hafizayi arttirmak icin,iyice problem olmaya basladi,kullanilmiyo tel boyle yeri gelio mail bile acmio mailleride tel hafizasina atio galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darklord28 -- 14 Mart 2011; 16:25:23 >

• xda forumlarinda nasil root olunacagina dair konu vardi.

simdilik recovery menu olmadan ancak bir linux dagitimi ile sd karti bolebilirsiniz. zamanim olunca videolu sekilde gosterebilirim ancak ubuntu'yu indirip cd'ye yazmaniz ve pc'yi ubuntu ile baslatmaniz gerekmekte.

http://ftp.linux.org.tr/ubuntu-releases//maverick/ubuntu-10.10-desktop-i386.iso
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

xda forumlarinda nasil root olunacagina dair konu vardi.

simdilik recovery menu olmadan ancak bir linux dagitimi ile sd karti bolebilirsiniz. zamanim olunca videolu sekilde gosterebilirim ancak ubuntu'yu indirip cd'ye yazmaniz ve pc'yi ubuntu ile baslatmaniz gerekmekte.

tesekkurler hocam verdiginiz linki actim otomatik indirmeye basladi(dursun pcde sonra yapariz siz video atarsaniz),vaktiniz oldugu zaman dediginiz video olayinida yaparsaniz onun dogrultusunda islemi yapariz artik, cok tesekkurler simdiden

• dün telefonu aldım çok güzel yaa çok begendim Hafızası az ama olsun çok sevdim ben bu telefonu :-) gerekli uygulamaları kurdum daha yüz var masallah :-)
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklord28

quote:

Orijinalden alıntı: applause

quote:

Orijinalden alıntı: eselamm

hocam telefon gercekten iyi haatsa bu msjimi telden yaziorm ama youtube videolari
    izlerkn cok fazla takilio 3g ile baglanip baglanmadigimizi nasil anlariz bilenler paylasirmi lutfen

Ekranın en üzerindeki yatay menüde bağlantı için E varsa, 2G ile bağlanıyorsun demektir.
    G ya da H varsa 3G ile bağlanıyorsundur.

hocam benim telde E isareti cikiyo ustte demekki 2g ile baglaniyorum ondan bukadar yavas demek 3g yle nasil baglana bilirim bi bilginiz varmi ayarlar hakkinda?turcelle telefon actim sizin telefonunuzun 3gayarlari henuz yok dediler yeni telefon oldugu icin taninmiyormus,bide birisi ciksada anlatsa teli nasil root edip sd karti ikiye bolucegimizi hafizayi arttirmak icin,iyice problem olmaya basladi,kullanilmiyo tel boyle yeri gelio mail bile acmio mailleride tel hafizasina atio galiba

AYARLAR-->KABLOSUZ VE AĞLAR-->MOBİL AĞLAR-->SADECE 2G AĞLARINI KULLAN İŞARETSİZ OLACAK.
    Bu durumda 3G'deb bağlanıyor, 3G yoksa 2G'den

• root yapmak icin gerekli program

http://dl.dropbox.com/u/19094896/ISO-8859-1__SuperOneClickv1.7-ShortFuse.zip

once telefonun usb suruculerini bilgisayara yukluyorsunuz. telefonun kutusundan cikan cd'den yukleyebilirsiniz ancak root olma islemini yaparken kies programinin acik olmamasi gerekiyor. ayrica telefonu pc'ye bagladiginizda sdcard depolamayi acmiyorsunuz.

telefonu acik vaziyette olmali.

telefonu bagladiktan sonra yukaridaki adresten indirdiginiz zip dosyasini cikarin ve icindeki superoneclick.exe dosyasini sag tiklayarak yonetici haklariyla calistirin.

program acildiginda kocaman root yazan butona tiklayin ve islemin bitmesini bekleyin.

islem basariyla tamamlanirsa telefonun menusunde superuser uygulamasi yuklenmis olacaktir.

hepsi bu kadar. asagida kaynagi verecegim ayrica galaxy ace kullanmadigim icin bizzat denemedim ve isler kotu giderse sorumluluk size ait.

kaynak:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=961858

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=803682

Recovery Mode : Home tusu + guc tusu
    Download Mode : Home tusu +ses kisma + guc tusu

eger telefon kapaliyken home tusu ve guc tusuna ayni anda basinca recovery menu geliyor ve bunun icinde sd kart bolme menusu varsa app2sd icin ubuntu'ya gerek yok demektir ama eger yoksa custom rom'lar cikana kadar ubuntu'da bolum olusturulabilir.

• @applause hocam aynen oyle zaten ayarlar, buna ragmen baglanirken cikmiyo 3G isareti inatla E isareti cikiyo neyse hocam tesekkurler yinede
  • ubuntu'da app2sd icin bolum olusturma:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 14 Mart 2011; 18:25:05 >
  • positron hocam sorum sana: Ben SD kartta 512 MB'lık ext3 formatında yer açtım ubuntu ile ama telefon görmedi, herhalde root olmadığım için.

Farz edelim root oldum, 512 MB'lık alan telefonun dahili hafızasına mı ilhak oluyor yoksa ayrı bir klasör olarak mı görünecek? Telefondaki dahili hafızaya kurulu her şey atabiliyor muyum?

Bu arada telefon yüklediğim uygulamaların yarıdan fazlasını zaten SD karta kurmuş görünüyor.

Root olma işlemi garantiyi bozuyor değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

root yapmak icin gerekli program

http://dl.dropbox.com/u/19094896/ISO-8859-1__SuperOneClickv1.7-ShortFuse.zip

once telefonun usb suruculerini bilgisayara yukluyorsunuz. telefonun kutusundan cikan cd'den yukleyebilirsiniz ancak root olma islemini yaparken kies programinin acik olmamasi gerekiyor. ayrica telefonu pc'ye bagladiginizda sdcard depolamayi acmiyorsunuz.

telefonu acik vaziyette olmali.

telefonu bagladiktan sonra yukaridaki adresten indirdiginiz zip dosyasini cikarin ve icindeki superoneclick.exe dosyasini sag tiklayarak yonetici haklariyla calistirin.

program acildiginda kocaman root yazan butona tiklayin ve islemin bitmesini bekleyin.

islem basariyla tamamlanirsa telefonun menusunde superuser uygulamasi yuklenmis olacaktir.

hepsi bu kadar. asagida kaynagi verecegim ayrica galaxy ace kullanmadigim icin bizzat denemedim ve isler kotu giderse sorumluluk size ait.

kaynak:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=961858

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=803682

Recovery Mode : Home tusu + guc tusu
    Download Mode : Home tusu +ses kisma + guc tusu

eger telefon kapaliyken home tusu ve guc tusuna ayni anda basinca recovery menu geliyor ve bunun icinde sd kart bolme menusu varsa app2sd icin ubuntu'ya gerek yok demektir ama eger yoksa custom rom'lar cikana kadar ubuntu'da bolum olusturulabilir.

tamam sorumluluk bana ait o konuda endiseniz olmasin,yalniz vermis oldugunuz bu linki su anda indiriyorum bunada devam ediyimi yoksa iptalmii ediyim bu lazim olucakmi bana yani?

• quote:

Orijinalden alıntı: DHD

positron hocam sorum sana: Ben SD kartta 512 MB'lık ext3 formatında yer açtım ubuntu ile ama telefon görmedi, herhalde root olmadığım için.

Farz edelim root oldum, 512 MB'lık alan telefonun dahili hafızasına mı ilhak oluyor yoksa ayrı bir klasör olarak mı görünecek? Telefondaki dahili hafızaya kurulu her şey atabiliyor muyum?

Bu arada telefon yüklediğim uygulamaların yarıdan fazlasını zaten SD karta kurmuş görünüyor.

Root olma işlemi garantiyi bozuyor değil mi?

1. hafiza kartina uygulama kurmak icin sirasiyla sunlar gerekli.

1# root edilmis bir telefon.
    2# telefonda video, muzik vs icerigi icin gerekli birinci fat 32 bolum, uygulamlarin kurulacagi birincil ext2(tercihen) bolum ve swap(takas alani)
    3# en son asamada app2sd programindan karta kurmayi aktif hale geitmrek.

root garanti'yi resmi aciklamaya gore bozar. telefonda donanimsal sorun olsa bile orjinal firmware yuklenebilecegi icin sorun olmaz. erom tamamen gocerse zaten root olup olmadigini anlamak imkansiz. en onemlisi de servisin yaklasimi. bazi servisler insiyatif gosterip garanti dahilinde kabul edebiliyor.
    bence android'de root olmadan veya iphone'da jailbreak yapmadan bu cihazlari kullanmanin anlami yok.

@darklord28 sinirsiz internetin varsa indirmeye devam et. henuz recovery menusu olup olmadigini bilen yok.

• quote:

@positroN tesekkurler hocam ellerinize saglik, gercekten cok faydali aciklamar oldu, bi cok kisi hafiza probleminden dolayi sikayetciydi umarim herkesin isine yarar (netim sinirsiz indirmeye davam) umarim bende vermis oldugunuz bilgiler dogrultusunda islemi yapabilirim ,ilk defa yapicam saolun tekrar

Hadi bakalım dostum, bir yap bakalım, bize de haber ver.
    Yaparken bir yandan da caps falan alabilir misin, faydalanalım?
  • video'yu kaydettim. bir onceki sayfada rezerve ettigim mesaja ekliyorum. oradan ubuntu'da nasil bolum olusturabileceginizi gorebilirsiniz. hd olarak izlerseniz daha okunakli olur. ayrica @darklord28 tam iki mesaj arasinda mesajin var onu silip tekrar yazarsaniz butunluk bozulmamis olur.

su mesajindan bahsediyorum

http://forum.donanimhaber.com/m_46231174/mpage_5/key_/tm.htm#msglink_47475083

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 14 Mart 2011; 18:25:59 >
  • @positroN tesekkurler hocam ellerinize saglik, gercekten cok faydali aciklamar oldu, bi cok kisi hafiza probleminden dolayi sikayetciydi umarim herkesin isine yarar (netim sinirsiz indirmeye davam) umarim bende vermis oldugunuz bilgiler dogrultusunda islemi yapabilirim ,ilk defa yapicam saolun tekrar.
  • Keşke telefonu çerçeveleyen kısım metal olsaymış. Telefona inanılmaz bir kalite ve hava verirmiş.
  • @positroN 'telefonu bagladiktan sonra yukaridaki adresten indirdiginiz zip dosyasini cikarin ve icindeki superoneclick.exe dosyasini sag tiklayarak yonetici haklariyla calistirin.' Hocam bunu yapamadim saga tiklayinca yonetici haklariyla calistirdiye bi secenek yok.ne yapmam gerektigini anlamadim malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: maniactolga

quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Kullanıcılar internet deneyimlerinden bahsedebilirler mi?

İnternet olayı güzel siteleri çok hızlı bir şekilde açıyor. Ama sitelerdeki flash videoları açmıyor. sitesine göre bazen kendi oynatıcısında açıyor videoyu. bazen açmıyor. youtube videolarında sorun yok zaten içinde youtube uygulaması var. onun dışında veri dolaşımını açık bıraktığınızda telefonda msn, facebook uygulamaları yüklü ise 7/24 online olabiliyorsunuz blackberry lerde olduğu gibi ama şarjı götürüyor. bide internet paketiniz varsa tavsiye ederim bu özelliği. yani uğraştıracağına direkt site içinde izleyebilseydik videoları 10 üzerinden 10 verirdim. belki yeni çıkacak güncelleme ile bu sorun halledilir.

Teşekkür ederim. Şimdi de Galaxy Ace ile Galaxy Mini arasında kaldım.

Peki bu flash 10.2 güncellemesine ne diyorsunuz? Tam anlamıyla flash desteği geliyor mu?

• quote:

@positroN 'telefonu bagladiktan sonra yukaridaki adresten indirdiginiz zip dosyasini cikarin ve icindeki superoneclick.exe dosyasini sag tiklayarak yonetici haklariyla calistirin.' Hocam bunu yapamadim saga tiklayinca yonetici haklariyla calistirdiye bi secenek yok.ne yapmam gerektigini anlamadim malesef

★★ SAMSUNG GALAXY ACE (S5830) [ANA KONU] ★★

bu telefonun islemcisi armv6. flash desteklemiyor ilelebet de desteklemiyecek.

• arkadaşlar marketi açmak için ecf konumunda başlattım market açıldı
    wifi ile bağlanıyorum ama, hat üzerinden ayar gerekiyor ayarları bilen arkadaş yardımcı olabilirmi ??
    hattum avea
  • carrier="Avea internet"
    mcc="286"

eski sim kartlarda (aycell yazanlarda)
    mnc="04"

yeni sim kartlarda
    mnc="03"

apn="internet"
    user=""
    server=""
    password=""
    mmsc=""
    type="default"

şuradan alıntı:http://www.mustafaozcan.net/tr/post/2010/12/17/Android-Telefonlar-Icin-Turkcell-Avea-Vodafone-Internet-ve-MMS-Ayarlari.aspx

ben bu ayarlar ile avea'da 3g'ye bağlanabildim.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.