Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY GIO [ANA KONU] ★★ (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19.245
Cevap
61
Favori
1.134.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: valentino_vip

Ben dün akşam telefonu aldığımda yarım şarj ileydi. Dün gece yatarken şarja taktım yaklaşık olarak 8-9 saat kadar şarjda kaldı.Şimdide bataryası az seviyede. Evet kurcaladım tabi ama bana çabuk azaldı gibi geldi. Ama tahmin ediyorumki bir iki defa daha ful şarjda kendine gelecek batarya.

Demek sizde Gio tarafına kaydınız. Bi ben kaldım ortada.
  • Bu telefonda GPU yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Bu telefonda GPU yok mu?

Var.
    Adreno 200.
  • ::::SAMSUNG GİO EN GENİŞ İNCELEME::::
    Arkadaslar Sabah paylaşıcaktım ama işlerim çıktı şimdi başlıyorum 1 saat içinde hazır olur
  • ya bu teknosalarda kampanya yokmuydu brz önce gittim yok dedi kampanya
  • @Fünfzehn

Hocam sen hala telefon almadın mı ya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fünfzehn

quote:

Orijinalden alıntı: niclay_0908

ya bu teknosalarda kampanya yokmuydu brz önce gittim yok dedi kampanya

Var hocam . Hatta ben gidip direk satış elemanına sordum

bnde elemana sordum vardı önceden bitti dedi ya bilmiyo yada yok bu kampanya bütün teknosalarda geçerli değilmi bide hediye çeki yerine fiyattan 50 tl düşseler olmuyomuki

• quote:

Orijinalden alıntı: _Krst_

quote:

Bu telefonda GPU yok mu?

Var.
    Adreno 200.

Böyle bir bilgi hiçbir yede yazmıyor?
  • quote:

quote:

quote:

Bu telefonda GPU yok mu?

Var.
    Adreno 200.

Böyle bir bilgi hiçbir yede yazmıyor?

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:46biCIL2hvIJ:www.informasiatoday.info/gears-gadgets/mobile-phones/samsung-galaxy-gio-s5660-smartphone.html+Galaxy+Gio+adreno&cd=8&hl=tr&ct=clnk&gl=tr&source=www.google.com.tr
    http://www.esato.com/phones/compare.php?phone=786&cp=775
    http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=2751&view=1&c=samsung_gt-s5660_galaxy_gio
    http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_gio_s5660-reviews-3741p2.php

Tabi samsung net bir bilgi vermiyor ancak içinde en azından Adreno 200 gücünde bir GPU da zaten olması gerekiyor. Neden dersen? Zira ben şu an oyun oynuyorum ve biliyorum ki ARM mimarisi 800MHz cik bir işlemci ile o grafik performansını sunamaz. Geçenlerde bir haber yayınlandı belki görüsünüz. 160 dolarlık quadro serisi bir ekran kartı GTX580 den tasarım uygulamalarında 5 kat daha güçlü. Habuki donanım olarak GT430 seviyesinde bir kart bu Quadro serisi kartımız. Ama bios u sadece uygulamalara göre yazılmış. Gene yazılım da öyle. ARM mimarisi Merkezi işlem birimi görevi için tasarlanmış. Grafik reder etmek için değil. Yani ona kalırsa 5800 ın işlemcisi de 450MHz e yakın bir hıza sahip. Ama oyunlar öyle kaliteli değil. Solitair den ileri gidemiyor. He 3D olmadan da eğlenceli oyunar oluyor ama konu 3d çipi.

Optimus One P503 ile Gio yu karşılaştırıyorum. Gio nun daha iyi olduğu açık olarak görünüyor. Yani Min Adreno 200 var ki nette de yazılanlar bunlar. Samsung açıklmayabilir ama cihazın vidalarını açınca içinde yazacak elbet. E avrupa da bunu yapacak kadar parası bl pek çok kişi var bunu biliyoruz. Özellikle de 6233 ü parçalamaya çalışıp hala çalıştığını görüp oha yani durumuna gelenler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 8 Nisan 2011; 11:43:56 >

• oo digital@ kimleri görüyoruz burada, sendemi aldın bu telefonu,keşke androidi başka markadan alsaydın güncelleme desteği açısından,gerçi sen böyle sakat işlere girmezdin pek ama nasıl oldu

bu arada telefonda flash desteği varmı yokmu?yukarıda bir arkadaş teb şubesine giremedim demiş,kimide giriliyor demiş flash lite var demiş,flashlı sitelere giriyormu, girmiyormu bi kaç flashlı site ssleri ekleseniz kullananlardan ricamız..

digital bu arada p503 ü bende inceliyorum ama 512 ram var onda, bunda 278 miş ram sanıırm, p503 ram yönü,artı olarak android 2.3 güncellemesi geleceği ve 1500 lük piliyle bana daha cazip geliyor açıkçası

bu arada hayırlı olsun derim herkese telefonları

bu arada yeni okuduğum bir habere göre google bundan sonra iş ortakları ile lisans anlaşması yapacakmış,örneğin telefonu şu an 2.4 android sürümüyle yükleyip satan bir firma,ileride bu sattığı telefona android 3.0 desteği vermeyeceği yönünde,şimdilik tabletler için bu adım atılmış ve çok yakın zamanda da akıllı telefonlarada gelecekmiş bu konu,yahu googleda anlamak mümkün değil amacın nedir ki,adam misal 1200 lira bayılcak bugün galaxy S'e ,fakat android 3.0 çıktığında ise bu telefona resmi destek gelmeyecek,kısa vadede bilemem ama uzun vadede bu mantıkla google sadece kendi ayaklarına sıkar gibi geliyor bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 7 Nisan 2011; 22:39:36 >

• quote:

Telefonun GPU'sunu soran arkadaşlar için.
    glbenchmark.com'dan bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: valentino_vip

Ben dün akşam telefonu aldığımda yarım şarj ileydi. Dün gece yatarken şarja taktım yaklaşık olarak 8-9 saat kadar şarjda kaldı.Şimdide bataryası az seviyede. Evet kurcaladım tabi ama bana çabuk azaldı gibi geldi. Ama tahmin ediyorumki bir iki defa daha ful şarjda kendine gelecek batarya.

Ben batarya % si gösteren bir program indirdim "battery indicator", ilk günler pil full ü gösterince çekiyordum şarjdan, programı yükledikten sonra şunu farkettim, pil doldu gibi göründüğünde %85 i gösteriyordu %100 olana kadar bekledim sonra mesaj sesiyle bir uyarı geldi artık fişten çekebilirsiniz batarya dolu gibi. Bunun yanında batarya süresinin hergün arttığını görüyorum son şarjımla 2.5 gün kadar kullandım son gün gps oyun vs bayada kurcaladım, sonuçta kullanımla ilgili ancak başlarda sanırım tam performansı vermiyor batarya.

• Samsung S5660 Galaxy Gio

Arkadaşlar ben İphone 4 - Galaxy Ace(imei kacaktı iade ettim) Kullandım. Ace'yi iade ettikten sonra gio yu aldım şimdi size karşılaştırmalı olarak izlenimlerimi anlatıcam inş faydalı olabilirim.

Fiyat Tablosu
    iphone 4 : 2400 TL
    Galaxy Ace : 769 TL
    Galaxy Gio : 549 TL

Arkadaşlar gördüğünüz gibi iphone 4'e vereceğiniz parayla neredeyse 5 tane Samsung Gio Alabilirsiniz. Yani İphone 4'ten beklediklerinizi bu cihazdan beklemek insafsızlık olur. cihazı eleştirirken bunu göz önünde bulundurun. Ama sunuda söylemeliyim fiyat farkı 5 kat ama özellik farkı 2 kat bile değil.

:::EKRAN:::

> 3.2" 320x480 HVGA TFT Kapsitif Dokunmatik ekrana sahip ve bu açıdan Samsung Ace ye göre görüntü daha güzel.
    > 16 milyon renk ve parlaklık sayesinde videolarda akıcı ve net görüntü sağlıyor.
    > Güneş altında denedim ve gercekten görünürlük üst seviyedeydi (acıkcası bu kadar iyi görünmesini beklemiyordum)
    > Dokunmatik performansı ise gercekten çok iyi hiç bir sorunla karşılaşmadım.

:::Batarya:::

> 1350 mAh kapasiteli batarya bulununan cihaz bu konuda ACE ile aynı ama ACE'nin ekranı 3.5'' olduğundan Gio daha üzün süre kullanım sağlıyo.
    > Ben telefonla cok uğrasırım. oyun,internet ,müzik vs benim kadar cok uğrasan eminim ki yoktur. full şarjda 1 gün dayanıyo bana ve gayet iyi. Çünkü iphone 4 ümde anca 1 gün dayanıyodu.
    > Eğer telefonlar çok uğraşmam diyorsanız 2 ila 3 gün arası kullanım sağlarsınız.

:::KAMERA-VİDEO:::

> 3.0 MP AF auto fokus kamera mevcut cihazda ve falaşı yok. kamerasıyla çok kaliteli fotoğraflar çekmeyi beklemeyin.
    > Aceye göre düşük görünsede ben ikisinide test ettim çok büyük fark yok.
    > Acenin tek artısı flaşı gibi görünsede led flaşla iyi görüntü yakalanmadığınıda herkes bilir yani büyük bi eksiklik değil.
    > Video kalitesini değinirsekte 320x240 çözünürlüğünde video cekiyor. Videoda sınıfta kaldığını soyleyebiliriz.

:::İŞLEMCİ-RAM-DAHİLİ BELLEK:::

> 800MHz (MSM7227-1 Turbo) işlemciye ve 278 Mb RAM e ve 181 Mb dahili belleğe sahip cihaz bu konudada ACE ile Aynı özelliğe sahip.
    > simdi herkesi merak ettiği konu 278 Mb Ram yeterlimi ? benim fikrim evet yeterli çünkü yaptığım testte 5 tane oyun 5 tane programı aynı anda calıştırdım ve 278 mb ramin 250 mb kullanılıyordu ve cihaz ufak tefek takılmalar dısında kasmıyordu ki normal şatlarda 10 tane uygulamayı neden çalıştırır bi insan. 20 tane uygulamayı aynı anda çalıştırsın istiyosanız farklı bi cihaz düşünün. açıkçası bu paraya bu kadarı çok bile.
    > 181 Mb dahili bellek olması ve bütün uygulamaların hafıza kartına taşınamaması büyük bi eksiklik ama bana yetiyor
    > ram konusunda fotoğrafta paylaşıcam konunun sonunda görebilirsiniz.

:::İŞLETİM SİSTEMİ:::

> Android 2.2 (Froyo) işetim sistemine sahip cihazın ANDROİD MARKET ile birlikte gelmesi tercih edilmesi için en büyük artısı diyebilirim.
    > Android gercekten güzel bi sistem yani ios tan sonra en iyi sistem olmuş diyebilirim.

:::ANDROİD MARKET:::

> Android Market gerçekten büyük bi nimet ama bu konudada bilmeniz gerekenler var.
    > Öncelikle sadece Ücretsiz uygulamalara ulaşabiliyorsunuz ücretli uygulamalar görünmüyo.
    > İkinci önemli sey ise oyunların bir çoğu Galaxy S gibi yüksek çözünürlüklü telefonlar için geliştirilmiş ve bu uygulamar Gio da çalışmıyor maalesef. örneğin( NFS Shift-Pes 2011-Asphalt HD) vb oyunları oynayamıyorsunuz.
    > Hemen umutsuzluğada kapılmayın Angry Birds ve buna benzer bir çok populer oyun cok stabil çalışıyor ve oyun sayısıda çok fazla.
    > Programlar konusunda ise herhangi bir sorun yok bütün programlar çalışıyor

:::WiFi-GPS-DİJİTAL PUSULA:::

> WiFi 802.11 (b/g/n) özelliğine sahip ve gercekten cok hızlı interenete girebiliyorsunuz ben laptop umu kullanmıyorum artık :D
    > GPS Konusunda etrafta dolaşan söylentilere inanmayın internet olmadan sorunsuz olarak çalışıyor. ben İGO yu kurdum ve ucak moduna aldım sorunsuz sekilde kullandım ama internet olunca uyduları bulması daha cabuk gerçekleşiyor.
    > Dijital pusulada gercekten cok stabil ve ben kıbleyi sürekli Giomdan buluyorum artık

:::FALSH DESTEĞİ:::

> Arkadaşlar bu telefonun işlemcisi flashı desteklemiyor ama herşeyin bi çözümü var. Android Marketten Skyfire uygulamasını indirip istediğini videoyu izleyebilir ve flash içeriklere ulaşabilirsiniz merak etmeyin.

:::UNUTTUKLARIM:::

x Telefonun Ses çıkışı gayet yeterli
    x müzik çaları makul düzeyde
    x her türlü videoyu oynatmıyor ama marketten video programı indirip istediğiniz formatı çalıştırabilirsiniz
    x market dısından apk şeklinde pcden de uygulama yükleyebilirsiniz
    x tatmin edici bir fm radyosuda mevcut

Arkadaşlar kısacası Akıllı Telefon İstiyorsunuz ve çok paranız yoksa en iyi secenek SAMSUN GİO dur. Kimin ne dediğinede bakmayın iphone 4 kullanan biri olarak söylüyorum bana iphonumu aratmıyor gercekten çok iyi bir cihaz. Bir Faydam dokunduysa ne mutlu bana herekse iyi geceler arkadaslar. Unuttuğum seyler olabilir aklınıza ne takılırsa sorun cevaplarım.

• buda ram miktarı

• Şu batarya süresi tüm cihazlarda sıkıntı, mecburen böyle oluyor ama neden pil kapasitelerini arttırmıyorlar anlamıyorum. burada gio yu eleştiriyor değilim, wildfire s'i beklerken çok büyük ihtimal bu telefon caydıracak beni htc'den :)

daha önce kullandığım en akıllı telefon N78 di. akıllı olması gerekirken aptallaşınca uzun bir süre "akıllılardan" uzak durdum.

okuduğum ve anladığım kadarıyla kadarıyla android'in çok çok başarılı bir işletim sistemi olduğunu düşünüyorum. samsung'dan 2-3 telefon haricinde büyük şikayetler yok. fiyatı süper. görünüşü oldukça sade. kullanımı güzel. boyutu ideal. hızlı, takılmıyor, reset atmıyor...

daha niye mi düşünüyorum?

sizden gelecek olan batarya sürelerini...

• Buda cihazın dahili hafızası

• aklıma gelmişken, telefonda ekran görüntüsü almak için geri tuşu ve orta tuşa aynı anda basılı tutmanız yeterli. ekran görüntüleri /sdcard altındaki "ScreenCapture" klasörü altına kaydediliyor.
  • Bu telefonda NOVA, gangstar, dungeon hunter, modern combat 2 gibi oyunlar yamasız, ek programsız ve tam ekran oynanıyor mu?
  • @Fünfzehn

Aynı düşünceleri paylaşıyoruz galiba.
    Ben de Wildfire S'i bekliyorum ama o fiyattan gelmesi imkansız gibi.
    250 Euro gibi bir fiyattan çıkarsa burda 700-750 arası olur.
    Yurtdışından getirtmek gibi bir avantajım var ama bakalım gelsin de önce Wildfire S
  • quote:

Bu telefonda NOVA, gangstar, dungeon hunter, modern combat 2 gibi oyunlar yamasız, ek programsız ve tam ekran oynanıyor mu?

KArdeşim o dediğin oyunları açamazsın GİO da yazılım atsanda acamazsın donanım yeterli değil o oyunla için.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.