Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY GIO [ANA KONU] ★★ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.245
Cevap
61
Favori
1.134.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hımm oke ortadaki tuş olayı çözüyor evet. Teşekkür ederim arkadaşlar.
  • Arkadaşlar kaldırmak silmek istediğim bir rogram oyun v.s nasıl siliyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: valentino_vip

Arkadaşlar kaldırmak silmek istediğim bir rogram oyun v.s nasıl siliyorum ?

görev yöneticisi -> paket oradan istediğiniz uygulamayı kaldırabilirsiniz
  • quote:

Günaydın arkadaşlar. Dün akşam bende hayırlısıyla giomu almış bulunmaktayım. Henüz üstündeki jelatini dahi sökmedim . Yeni yeni inceleme aşamasındayım ayrıca ilk defa dokunmatik ve android telefon kullanıyorum. Çözmeye başladıkça yorumlarımı aktaracağım. Öncelikle istediğim şey olmazsa olmaz olarak telefona hangi programları yüklemeliyim taskkiller die bişiden bahsediliyodu sanırım ? Ayrıca şuan cddeki kiesi kuruyorum başka yapmam gereken birşey varmı ?

hayırlı olsun güle güle kullan.

igo kurulumu için pm e bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofearnomercy

quote:

Arkadaşlar kaldırmak silmek istediğim bir rogram oyun v.s nasıl siliyorum ?

görev yöneticisi -> paket oradan istediğiniz uygulamayı kaldırabilirsiniz

Ya da menüdeyken soldaki ayar tuşuna basıp düzenle derseniz simgelerin üstünde - işareti çıkar silmek istediğinize basıp silebilirsiniz.
  • Çok teşekkür ediyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: matis01

quote:

Günaydın arkadaşlar. Dün akşam bende hayırlısıyla giomu almış bulunmaktayım. Henüz üstündeki jelatini dahi sökmedim . Yeni yeni inceleme aşamasındayım ayrıca ilk defa dokunmatik ve android telefon kullanıyorum. Çözmeye başladıkça yorumlarımı aktaracağım. Öncelikle istediğim şey olmazsa olmaz olarak telefona hangi programları yüklemeliyim taskkiller die bişiden bahsediliyodu sanırım ? Ayrıca şuan cddeki kiesi kuruyorum başka yapmam gereken birşey varmı ?

hayırlı olsun güle güle kullan.

igo kurulumu için pm e bak.

Eyvallah kardeşim sağolasın katıldım kervana :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalci

Hiç program yüklemenize gerek yok, ortadaki düğmeye basılı tutun görev yöneticiyi açın RAM e açın orda belleği sil derseniz işlem tamamlanmış olur
    Benim şu anda 78 mb kullanılıyor toplam 278 mb ram var
    Ayrıca bu ekranda PAKET ekranına tıklarsanız, yüklediğiniz bütün programlar karşınıza çıkacaktır, istediğinizi kaldırabilirsiniz

Bazı yazılımlar kendiliğinden açılıyor. Sürekli cebinizden çıkarıp görev yöneticisinden kapatacak mısınız? Taskiller bunu sizin yerinize belirli zaman aralıklarında kendisi yapıyor. Örneğin 30 dk'ya bir gibi.

• Hımm. bu bahsettiğiniz olay farklı. hangi yazılımlar bunlar? ve neden kontrolsüz olarak kendiliğinden açılıyor?
  • Konu nerelere gelmiş böyle
    Alsam mı diye düşünüyorum, ama biraz daha bekleyeceğim sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cirm

Hımm. bu bahsettiğiniz olay farklı. hangi yazılımlar bunlar? ve neden kontrolsüz olarak kendiliğinden açılıyor?

Örneğin Facebook ve Twitter ayarlarını yapmazsanız telefon internete bağlandığında bu programlar otomatik olarak açılır. Taskiller bunu sizin yerinize kapatabilir ama yinede pek tavsiye edilen bir program değil. Bazen gerekli olan programları kapatabiliyor. Örneğin simkart gibi.
  • merhaba, yaklaşık 1 aydır galaxy ace kullanıyorum. arkadaşımın galaxy ace'i beğenmesi üzerine galaxy gio almasını tavsiye ettim. dün telefonu eline ulaştığında bizzat galaxy ace ve gio'yu karşılaştırma fırsatı bulabildik.

çoğunuzun bildiği üzere modeller arasında küçük de olsa bir kaç fark var, ace ile gio almak arasında kalanlara yardımcı olmaya çalışacağım:

* ace kamerası 5mp + flash, gio ise 3mp - flash yok. açıkçası gio'nun kamera kalitesi bir adım önde olsa da ikisininde kamerası çok başarılı değil, acil durumlarda kamera ihtiyacı gidermek dışında iş göreceğini düşünmüyorum. yani kamera daha iyi olacak diye ace tercih edecekler bir daha düşünebilir.

* ace'de bluetooth v3.0, gio'da v2.1. aralarındaki teorik hız farkını bilmiyorum, pek merak da etmiyorum. bluetooth bana göre önemli bir kriter değil.

* ace ekranı 3.5'', gio ise 3.2''. bunun gio açısından hem avantajı hem de dezavantajı var. bildiğiniz üzere iki telefon da 320x480 çözünürlüğe sahip. inch başına düşen nokta sayısı gio'da %10 daha fazla. bu da yazı, resim ve video gibi görsellerde daha keskin ve net bir görüntü sağlıyor. bu etken çok önemli bir fark yaratmasa da gözle farkediliyor. bu gio'nun avantajıydı. dezavantajı ise ekran boyut farkları 0.3'' olmasına rağmen kullanım farkı yaratması. açıkçası ben ace'den gio klavyesine geçtiğimde biraz sıkıntı çektim. bunda parmaklarımın kalın olmasının etkisi olabilir. parmaklarınız kalın dahi olsa zamanla alışılabilecek bir detay sanıyorum.

bu arada kimse bahsetmemiş, telefonda mobil ap özelliği mevcut ace'de olduğu gibi. yani telefonunuz bir modem gibi davranarak 3g veya 2g bağlantınızı wi-fi üzerinden ulaşılabilir hale getiriyor. çevrenizdeki wi-fi destekli aygıtlar telefonunuz üzerinden internete bağlanabiliyor.

bir de ipucu, android kullancılarının en büyük yanılgısı ram kullanımını azaltarak batarya ömrünün uzayacağı konusunda. telefonun kullandığı bir uygulamayı ram'den temizlemek telefonun o uygulamaya ihtiyaç duyduğunda tekrar işlemci gücü kullanarak uygulamayı tekrar açmaya çalışması anlamına geliyor. yani uygulamayı ram'den temizleyerek daha çok pil tüketimine sebep oluyorsunuz. yabancı forum ve bloglarda task killer benzeri uygulamaların eski android sürümlerinden kalma alışkanlıklar olduğunu okumuştum. telefonumuzda bulunan froyo 2.2 zaten kullanılmayan uygulamaları durdurma özelliğine sahip.

ayrıca türkiye'den 20 küsür TL'ye kılıf alan arkadaşlar olduğunu görüyorum. aynı kılıfları ebay üzerinen toplam 4 - 5 liraya ücretsiz kargo satın alma şansınız var. ben ace için 4 liraya silikon koruyucu aldım, 1 haftada elime ulaştı. aklınızda bulunsun.

tekrar ace ya da gio alma konusuna geri dönecek olursak; bana kalırsa ekran boyutu dışında hiç bir handikapı yok gio'nun, eğer parmaklarınız büyk değilse bu zaten handikap değil. eğer 600 - 630 arasına bulabilirseniz ace almak daha mantıklı. bu karşılaştırmayı gio'nun 550 TL'ye satıldığını varsayarak söylüyorum. gio gerçekten güzel bir F/P ürünü.

• galaxy gio hakkında bi inceleme videosu
    http://www.youtube.com/watch?v=w5AvM4RQeBw
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kelkörkirpik

galaxy gio hakkında bi inceleme videosu
    http://www.youtube.com/watch?v=w5AvM4RQeBw

Burda da multimedia özellikleri test edilmiş;http://www.youtube.com/watch?v=3vY3NocFu7M

Oyun performansı gerçekten iyi.

• oyun performansı beklemediğim kadar iyi, özellikle o nfs oyunu bitirdi beni:) mükemmel telefon, bir hafta içinde almayı düşünüyorum eğer Konya TeknoSAlarında vasa:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: technovaland

yukarıdaki soruları ma bir ek flash içerkli web sitelerini görüntüleyebiliyor mu ?

Vatanbilgisayar ın sitesini görüntülüyor. Menu deki flash sistemi çalışıyor ama ana sayfadaki reklamlar görünmüyor. Yani Lite flash var sanırım. Ama gayet iyi işliyor. Zira aynı sitede Galaxy S ve Galaxy TAB da bile o görünmeyen flash ta sorun veriyor. Flash görünüyor ama bu sefer de o kategori menusü flash ın altında kalıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

Telefonun hoparlör kalitesinden de bahsederseniz sevinirim.

Kardeş elden denemeni tavsiye ederim ama şöyle diyeyim. Ben Samsung M3200 kullanıyordum. B&O Anfi sistemi var. Şimdi buna geçtim beni dış ses konusunda yadırgatmadı. Bir ara o kadar artık abarttılar ki bir de doğru syeyelim bazı uygulamalar çok hoşuma gitti İPhone 4 alayım dedim gittim bir müzik dinleyeyim dedim telefondan ses çıkmıyor arkadaş. Yani çıkıyor ama çok cılız yahu. Sırf o yüzden diret eledim İPhone 4 ü.

Gio da ise hoparlör tabiki de M3200 ile yarışamaz zira onda dediğim gibi B&O imzası ve kafadan çift hoparlör var ama daha önceden M3200 e hiç öyle bir iltifatta bulunmayan bir arkaaşım GİO için ne ada güzel çıkıyor sesi dedi. Bilemiyorum belki de tasarım haranlığından.

Yani kıyasladığın cihazı ve beklentini yazarsan sevinirim. Kalite olarak gayet iyi ve sesi bozmadan veriyor. Muhtemelen kodla ile ses yükseltilir. Samsung her zamanki gibi hoparlör kapasitesinin %70 ini kullanıyordur temiz ses için.

quote:

Orijinalden alıntı: serkaninkilici

Arkadaşlar benim sorum biraz karşılaştırmaya yönelik olacak, ama önceliklerimi belirteyim evvela.Yeni alacağım telefondan beklentim;
    - Hızlı bir wifi sunabilecek
    - GPS desteği olacak
    - Etkin internet kullanımı için yeterli büyüklükte ekrana sahip olacak
    - 30 yaşında evli, çocuklu adamız oyun ve müzik odaklı olmasa da olur

Şimdi geliyoruz esasa.. Samsung Gio ile S5253'ü kıyaslar mısınız..
    Gio 549 TL (50 lira hediyeli), S5253 ise 360 TL.
    Soru 1: İki telefon özellikler anlamında kıyaslanırsa nasıl bir sonuç çıkar?
    Soru 2: Gio'nun önde çıkması gibi bir sonuçla karşılaşılırsa, Gio almakla elde edilecek ekstra faydanın yaklaşık 150 liralık maliyet farkını karşılama oranı nedir?

Süreniz başladı, istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz..

Valla internet için Flash önemli. En azından Lite olmalı. Mesela ben Wawe 525 ile Finansbank sitesinden online işlemlere giremezken. Gio ile girebiliyorum.

Ekran yeterliliği kişiye göre değişir. Ama bu gü bir İPhone kullanıcısı GİO yu çok beğendi. Galaxy S i beğenmeyen adam bunu beğendi gözlerim doldu valla. Övdüğü yanları İPhone gibi telefonun elden taşmaması. Tam boyutunda yapmışlar yani sınırda olabilecek en iyi ekran boyutu dedi. İPhone kullanıcısı ama öyle Fanatik Sporluladan değil. Mantıklı bir kullanıcı harbiden İPhone kendine uygun olan biri. Ekran boyutunu o sorun etmedi ise size de uygun olur sanırım. Ama dediğim gibi elden bir deneyin yakında teknosa var ise.

Ayrıca Gio da Android va. GPS konusunda 525 sizi sıkar bir süre sonra. Zira sorunlar ortaya çıkar siz telefonu keşfettikçe. Kaçarınız da yok. GİO da ise bir çok pogram alternatifiniz var. Baktınız olacak gibi değil verirsiniz parasını süper bir yazılım alırsınız. Ya da aynı yazılımı alırsınız parasını vermeseniz de olur.

Wi-Fi olak N standardına sahip. Öyle dosya aktarım falan denemedim ama bana göre hız konusunda sorun yok. Youtube da gayet rahat video izledim dolaştım. Opera Mini6 yı yükledim o da daha rahat hale getirdi. Ah bir diğer nokta da bu. Android için pek çok tarayıcı var. Hatta Flash desteklemesini sağlayanlar bile.

Oyun konusunda tereddüt ettim ama açıkçası çok güzel bedava oyunlar var. Gerçekten ama yani öyle hem zevkli hem de görsel açıdan güzel bir ortam sunan oyunlar. 3D Labirent i beğendim. İlk önce İPhone da görmüştüm çıktığında. Sanıyorsunuz ki ekranın içine cidden bir labirent gömmüşler. Tabi bu oyunu oynarken ekranın görüş açısının da gayet iyi olduğunu anlamış oldum.

quote:

Orijinalden alıntı: arrnek

............

bu arada kimse bahsetmemiş, telefonda mobil ap özelliği mevcut ace'de olduğu gibi. yani telefonunuz bir modem gibi davranarak 3g veya 2g bağlantınızı wi-fi üzerinden ulaşılabilir hale getiriyor. çevrenizdeki wi-fi destekli aygıtlar telefonunuz üzerinden internete bağlanabiliyor.

.............

tekrar ace ya da gio alma konusuna geri dönecek olursak; bana kalırsa ekran boyutu dışında hiç bir handikapı yok gio'nun, eğer parmaklarınız büyk değilse bu zaten handikap değil. eğer 600 - 630 arasına bulabilirseniz ace almak daha mantıklı. bu karşılaştırmayı gio'nun 550 TL'ye satıldığını varsayarak söylüyorum. gio gerçekten güzel bir F/P ürünü.

Evet yayın özelliği var. Önceki sayfalarda bahsetmiştim ama öyle bu özellik var diye. Zaten kataloğunda da koca koca yazdığı için gerek guymadı çoğu kişi sanırım. Ama göremeyenler de olur zira telefonun zaten diğer özellikleri ile zaten şunu dedirtiyor. Ulan şu özelliği bile yeter almak için.

Ve son olarak. Aldığım her telefon tutuldu nedense. Zamanında 6233 aldım. 5800 aldım. Hatta zamanında Philips X800 vardı. Hiçbir yerde inceleme yok. Gittim inceledim aldım ve konu açtım. Valla ben de şaşırdım ne kadar tuttuğuna. Dokunmatik ekranlı ucuz ilk telfonlardandı. Oldukça ucuzdu. Bir telefon + Bir MP4 almaya kalsanız daha pahallıya geliyordu.

quote:

Orijinalden alıntı: memokepo

oyun performansı beklemediğim kadar iyi, özellikle o nfs oyunu bitirdi beni:) mükemmel telefon, bir hafta içinde almayı düşünüyorum eğer Konya TeknoSAlarında vasa:)

Aynı duyguları şu an telefonu elimde tutarak yaşıyorum zaten.

Animasyonlu duvar kağıtlarının her biri harika. Ücretsiz oyunların bu kadar iyi grafikli olabileceğini ummuyordum markette.

Bunun dışında markette sanırım ücretli yazılımlar yok. Yani denilen doğru yarım açılmış market. Kısacası google şöyle bir olay yapmış. Biz zaten bunlar bedava dağıtıyoruz. Satılan bir şey olmadığına göre TR de vergi ödememiz şart olamaz.

• Peki bu hotspot kaç cihaza kadar yayın yapabiliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

Bu gibi telefonlara boşa para veriyorsunuz.Adam akıllı android kullanabilmek için ekran en az 3.7 inç olmalı ve çözünürlükte yüksek olmalı.

Bu telefonu 1sene sonra satmaya çalıştığınızda , alacak adam bulamazsınız.samsung o kadar çok model çıkartıyorki hepsi arada kaynayıp gidiyor

Niye?

Netten video izleyebiliyorum. Andoid platformda ilgimi çeken oyunları oynayabiliyorum. DH ye gayet güzel giriyorum. Finansbank ın internet şubesinden normal olarak giriş yapabiliyorum. Netbook uma wireless yayın yapabiliyorum.

3,7 inç te yapıp bunda yapamayacağın bir şey söylesene. Herkes in 1200TL si yok. Benim var çok şükür para var ama gereksiz buluyorum ben de büyük ekranları şu an için. Zira Galaxy S i de denedim galaxy tab ı da denedim. Benim asıl işime yarayacak flash sitelerde hepsi göçüyor. Hatta Tab ile VAtan sitesine girdim meu çalışmıyor flash reklam yüzünden. Bunda ise Lite var ve menu çalışıyor ama reklam alanı görünmüyor.

5800 bu seviyede bir telefon ve Symbian var. Onu mu alalım yani. Android olması çok büyük bir avantaj. Gayet işe yarıyor yani.

Daha iyi bir tavsiyeniz var ise bulunun. Eleştiri olabilir ama temelli bir eleştiri olacak. Sanki 3,8 inç ekranlı, adreno210 gpu lu. Bilmem kaç GHz işlemcili ve aynı zamanda bu kadar küçük boyutta bir telefonu 500 e verdiler de almadık.

lite olduğunu söylemişsiniz, ben teknosada bugün teb internet bankacılığına girmeyi denedim. flash player yükle dedi, üstüne tıklayınca işletim sisteminin geçersiz olduğu uyarısı çıktı. bu lite dediğiniz nası bişey?

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

Peki bu hotspot kaç cihaza kadar yayın yapabiliyor?

bir yerde 5 diye okumuştum, doğruluğunu deneme fırsatım olmadı.
  • Ben dün akşam telefonu aldığımda yarım şarj ileydi. Dün gece yatarken şarja taktım yaklaşık olarak 8-9 saat kadar şarjda kaldı.Şimdide bataryası az seviyede. Evet kurcaladım tabi ama bana çabuk azaldı gibi geldi. Ama tahmin ediyorumki bir iki defa daha ful şarjda kendine gelecek batarya.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.