Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY GIO [ANA KONU] ★★ (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19.245
Cevap
61
Favori
1.134.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Applanet veya benzeri bir siteden uygulama indirdiğimizde, tespit edilip Android Market hesabımızın yasaklanması gibi bir durumla karşılaşma ihtimalimiz var mı?
  • evet arkadaşlar ben de gio kullanıcıları arasına katıldım.
    telefonu biraz daha kullandıktan sonra bir inceleme yazısı yazmayı düşünüyorum.

İncelemenin sonucu şimdiden yazayım:şimdilik bu fiyata daha iyisi yok.

Telefonun en zayıf yanı kamerası.
    Aynı fiyat segmentinde olan ama 2 seneyi aşkın piyasada bulunan 5800 'dan özellikle video olarak gerisinde kaldığını söyleyebilirim.

Telefonla sıkça fotoğraf ve video çekenler bu telefonu almasın. Eski cybershot sony ericssonlar bile daha iyi başarım bunuyor bu konuda. Açıkcası ben 5800 ile 1,5 senede 30 foto 10 video çekmişimdir. O yüzden çok fazla etkileneceğimi sanmıyorum.

Firefox 4 ve Skype gibi normalde olması gereken uygulamaları markette göremiyorum. Skype 'ı applanetten edindim ama mesela firefox 4 yükleyebilen varsa nasıl yaptığını öğrenmek isterim.
  • messenger var mı bu telefonda ? 3G ?

arada bir mp3 dinleyıp bedava dakikalarla birini arasak, geceleri kapatsak üzerindeki koruyucu plastiği sökmessek :) şarzı kaç gün gider ? ( Pintiyim biraz :) )

ayrıca kulaklıkta mikrofonu yok mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lethian

evet arkadaşlar ben de gio kullanıcıları arasına katıldım.
    telefonu biraz daha kullandıktan sonra bir inceleme yazısı yazmayı düşünüyorum.

İncelemenin sonucu şimdiden yazayım:şimdilik bu fiyata daha iyisi yok.

Telefonun en zayıf yanı kamerası.
    Aynı fiyat segmentinde olan ama 2 seneyi aşkın piyasada bulunan 5800 'dan özellikle video olarak gerisinde kaldığını söyleyebilirim.

Telefonla sıkça fotoğraf ve video çekenler bu telefonu almasın. Eski cybershot sony ericssonlar bile daha iyi başarım bunuyor bu konuda. Açıkcası ben 5800 ile 1,5 senede 30 foto 10 video çekmişimdir. O yüzden çok fazla etkileneceğimi sanmıyorum.

Firefox 4 ve Skype gibi normalde olması gereken uygulamaları markette göremiyorum. Skype 'ı applanetten edindim ama mesela firefox 4 yükleyebilen varsa nasıl yaptığını öğrenmek isterim.

Firefox 4 GİO ya uyumlu değil o yüzden markette göremezsin ve baska türlüde yükleyemezsin maalesef

• quote:

Orijinalden alıntı: technovaland

messenger var mı bu telefonda ? 3G ?

arada bir mp3 dinleyıp bedava dakikalarla birini arasak, geceleri kapatsak üzerindeki koruyucu plastiği sökmessek :) şarzı kaç gün gider ? ( Pintiyim biraz :) )

ayrıca kulaklıkta mikrofonu yok mu ?

messenger yok ama marketten edinebilirsin. eger dediğin gibi kullanırsan rahat 2 gün gider hatta 3 bile olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemonicMajesty

Arkadaşlar Applanet veya benzeri bir siteden uygulama indirdiğimizde, tespit edilip Android Market hesabımızın yasaklanması gibi bir durumla karşılaşma ihtimalimiz var mı?

hayır kardesim yakalanma ve hesap silinme gibi durum olmaz rahat rahat indir devat et.
  • Firefox 'un uyumlu olmaması hiç hoş olmadı. Onu kullanmak istiyordum. Umarım yakın zamanda uyumlu hale gelir.

Android 'de MSN için Epinephrine Messenger uygulaması çok iyi. Eskiden ismi MSN TALK 'mış ama telif hakları yüzünden Epinephrine Messenger olmuş.
  • Arkadaşlar bu arada telefonun ekranını başka bir foto makinesiyle çekmenize gerek yok ekran görüntüsü almak için sağdaki dokunmatik geri tuşuna basılı tutarken ortadaki dokunmatik olmayan tuşa basarsanız foto çekme sesi duyacaksınız bu şekilde ekran görüntüsünü almış oluyorsunuz.

telefonumun ekran alıntısı

★★ SAMSUNG GALAXY GIO [ANA KONU] ★★
  • quote:

Orijinalden alıntı: tedor

quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Bu telefonda NOVA, gangstar, dungeon hunter, modern combat 2 gibi oyunlar yamasız, ek programsız ve tam ekran oynanıyor mu?

KArdeşim o dediğin oyunları açamazsın GİO da yazılım atsanda acamazsın donanım yeterli değil o oyunla için.

Fakat ARM Cortex A8 600 MHz, PowerVR SGX530 donanımlı milestone'da çalışıyor bu oyunlar?
  • çok haklısın gerçekten ben de galaxy mini s5570 aldım 10 gün önce ve bu cihazın( galaxy gio) bu kadar sessız bı sekılde bu kadar uygun fıyatta satısa gırecegını tahmın edemedım. gecenlerde teknosada gordum 549 lıraya olunca tabı sasırdım arastırdım bunda bı yanlıslık olacak ace ıle arasında ekran boyutu ve cok kucuk de olsa kamera farkı olması aralarıında yaklasık 200 tl fıyat farkı olmasının benı cok tedırgınlestırdı fakat arastırdım yok kardesım bu cıhazın galaxy gio s5660 ın bı kusuru yok su anda fıyat ve performans bakımından ılk sırada bır akıllı telefon bu gun de bı arkadasa aldık yarın da baska bı arkadasa alıcaz. 10 gundur androıdlerle bozdum kafayı :) hadı hayırlısı ama ıyı oldu arkadaslara oldu faydası baksana harkese ıyı androıdler

• quote:

quote:

quote:

Bu telefonda NOVA, gangstar, dungeon hunter, modern combat 2 gibi oyunlar yamasız, ek programsız ve tam ekran oynanıyor mu?

KArdeşim o dediğin oyunları açamazsın GİO da yazılım atsanda acamazsın donanım yeterli değil o oyunla için.

Fakat ARM Cortex A8 600 MHz, PowerVR SGX530 donanımlı milestone'da çalışıyor bu oyunlar?

kardesim onun lslemciyle alakasi yok cozunurlukle alakasi var. oyunlar yuksek cozunurlukte gio o yuzden acamiyo. arti hd ve 3d oyunlarida o yuzdezden acamiyo yoksa islemciye lafimiz yok.

• Bu telefonda HD oyunlar açıyor fakar ekranın çözünürlüğü yetmediği için yarım olarak gösteriyor, denediğim oyunlar
    Asphalt 5 ve 6 hd
    Modern Combat hd
    NOVA

Buda benden bir kaç resim

• oncelikle GIO alan herkeze hayirli olsun

hafta sonu derahaneye giderken teknosanin onunde duran kataloglardan aldim bir tane, her zamanki gibi. dershaneye geldigimde katalogu karistirmaya basladim ve GIO yu gordum. yaklasik olarak 1 aydir Android telefon arastiriyordum ve GIO yu ilk kez Teknosa katalogunda gorunce sasirdim. cunku internette arastirirken hic o modeli gormemistim. ozelliklerini okumaya basladim ve oldukca dikkatimi cekti. ozellikle de fiyati gozume carpti. 1 haftadir da internetten arastiriyorum ama pek bir bilgi yok acikcasi. daha sonra bu forumdaki konulari gorunce hemen uye oldum. bu konuyu en basindan beri takip ediyorum ve yorumlari okumasi bile beni heyecanlandirdi acikcasi. ilk firsatta gidip almayi dusunuyorum o derece yani ..

su anda LG GM 735 kullaniyorum ve hic memnun degilim acikcasi. donma mi ararsin, kitlenme mi ararsin, resetleme mi ararsin ..

yeni alacagim telefonun isletim sisteminin Android olmasi ve cozunurlugunun yaz mevsiminde disarda kullanabilecegim duzeyde olmasi benim icin cok onemli. HTC Wildfire dusunuyordum ama cozunurlugu kafami karistirdi ..

uzun lafin kisasi, kanaatimce en iyi f/p Android telefon GIO. aklimdaki tek soru isareti 2.3 guncellemesinin olup olmayacagi. gerci benim icin cok da onemli degil, 1 sene sonra tekrar telefon degistirmeyi planliyorum.

herkese iyi forumlar, konu cok guzel gidiyor takipteyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akpinartalip -- 8 Nisan 2011; 11:35:20 >

• Ne kadar çok wildfire s bekleyen varmış benim gibi, eminim satışlarını düşünecektir. ayrıca eski wildfire a bakarak fiyatının 500-550 tl olacağını hiç sanmıyorum.
  • quote:

Samsung S5660 Galaxy Gio

Arkadaşlar ben İphone 4 - Galaxy Ace(imei kacaktı iade ettim) Kullandım. Ace'yi iade ettikten sonra gio yu aldım şimdi size karşılaştırmalı olarak izlenimlerimi anlatıcam inş faydalı olabilirim.

Fiyat Tablosu
    iphone 4 : 2400 TL
    Galaxy Ace : 769 TL
    Galaxy Gio : 549 TL

Arkadaşlar gördüğünüz gibi iphone 4'e vereceğiniz parayla neredeyse 5 tane Samsung Gio Alabilirsiniz. Yani İphone 4'ten beklediklerinizi bu cihazdan beklemek insafsızlık olur. cihazı eleştirirken bunu göz önünde bulundurun. Ama sunuda söylemeliyim fiyat farkı 5 kat ama özellik farkı 2 kat bile değil.

:::EKRAN:::

> 3.2" 320x480 HVGA TFT Kapsitif Dokunmatik ekrana sahip ve bu açıdan Samsung Ace ye göre görüntü daha güzel.
    > 16 milyon renk ve parlaklık sayesinde videolarda akıcı ve net görüntü sağlıyor.
    > Güneş altında denedim ve gercekten görünürlük üst seviyedeydi (acıkcası bu kadar iyi görünmesini beklemiyordum)
    > Dokunmatik performansı ise gercekten çok iyi hiç bir sorunla karşılaşmadım.

:::Batarya:::

> 1350 mAh kapasiteli batarya bulununan cihaz bu konuda ACE ile aynı ama ACE'nin ekranı 3.5'' olduğundan Gio daha üzün süre kullanım sağlıyo.
    > Ben telefonla cok uğrasırım. oyun,internet ,müzik vs benim kadar cok uğrasan eminim ki yoktur. full şarjda 1 gün dayanıyo bana ve gayet iyi. Çünkü iphone 4 ümde anca 1 gün dayanıyodu.
    > Eğer telefonlar çok uğraşmam diyorsanız 2 ila 3 gün arası kullanım sağlarsınız.

:::KAMERA-VİDEO:::

> 3.0 MP AF auto fokus kamera mevcut cihazda ve falaşı yok. kamerasıyla çok kaliteli fotoğraflar çekmeyi beklemeyin.
    > Aceye göre düşük görünsede ben ikisinide test ettim çok büyük fark yok.
    > Acenin tek artısı flaşı gibi görünsede led flaşla iyi görüntü yakalanmadığınıda herkes bilir yani büyük bi eksiklik değil.
    > Video kalitesini değinirsekte 320x240 çözünürlüğünde video cekiyor. Videoda sınıfta kaldığını soyleyebiliriz.

:::İŞLEMCİ-RAM-DAHİLİ BELLEK:::

> 800MHz (MSM7227-1 Turbo) işlemciye ve 278 Mb RAM e ve 181 Mb dahili belleğe sahip cihaz bu konudada ACE ile Aynı özelliğe sahip.
    > simdi herkesi merak ettiği konu 278 Mb Ram yeterlimi ? benim fikrim evet yeterli çünkü yaptığım testte 5 tane oyun 5 tane programı aynı anda calıştırdım ve 278 mb ramin 250 mb kullanılıyordu ve cihaz ufak tefek takılmalar dısında kasmıyordu ki normal şatlarda 10 tane uygulamayı neden çalıştırır bi insan. 20 tane uygulamayı aynı anda çalıştırsın istiyosanız farklı bi cihaz düşünün. açıkçası bu paraya bu kadarı çok bile.
    > 181 Mb dahili bellek olması ve bütün uygulamaların hafıza kartına taşınamaması büyük bi eksiklik ama bana yetiyor
    > ram konusunda fotoğrafta paylaşıcam konunun sonunda görebilirsiniz.

:::İŞLETİM SİSTEMİ:::

> Android 2.2 (Froyo) işetim sistemine sahip cihazın ANDROİD MARKET ile birlikte gelmesi tercih edilmesi için en büyük artısı diyebilirim.
    > Android gercekten güzel bi sistem yani ios tan sonra en iyi sistem olmuş diyebilirim.

:::ANDROİD MARKET:::

> Android Market gerçekten büyük bi nimet ama bu konudada bilmeniz gerekenler var.
    > Öncelikle sadece Ücretsiz uygulamalara ulaşabiliyorsunuz ücretli uygulamalar görünmüyo.
    > İkinci önemli sey ise oyunların bir çoğu Galaxy S gibi yüksek çözünürlüklü telefonlar için geliştirilmiş ve bu uygulamar Gio da çalışmıyor maalesef. örneğin( NFS Shift-Pes 2011-Asphalt HD) vb oyunları oynayamıyorsunuz.
    > Hemen umutsuzluğada kapılmayın Angry Birds ve buna benzer bir çok populer oyun cok stabil çalışıyor ve oyun sayısıda çok fazla.
    > Programlar konusunda ise herhangi bir sorun yok bütün programlar çalışıyor

:::WiFi-GPS-DİJİTAL PUSULA:::

> WiFi 802.11 (b/g/n) özelliğine sahip ve gercekten cok hızlı interenete girebiliyorsunuz ben laptop umu kullanmıyorum artık :D
    > GPS Konusunda etrafta dolaşan söylentilere inanmayın internet olmadan sorunsuz olarak çalışıyor. ben İGO yu kurdum ve ucak moduna aldım sorunsuz sekilde kullandım ama internet olunca uyduları bulması daha cabuk gerçekleşiyor.
    > Dijital pusulada gercekten cok stabil ve ben kıbleyi sürekli Giomdan buluyorum artık

:::FALSH DESTEĞİ:::

> Arkadaşlar bu telefonun işlemcisi flashı desteklemiyor ama herşeyin bi çözümü var. Android Marketten Skyfire uygulamasını indirip istediğini videoyu izleyebilir ve flash içeriklere ulaşabilirsiniz merak etmeyin.

:::UNUTTUKLARIM:::

x Telefonun Ses çıkışı gayet yeterli
    x müzik çaları makul düzeyde
    x her türlü videoyu oynatmıyor ama marketten video programı indirip istediğiniz formatı çalıştırabilirsiniz
    x market dısından apk şeklinde pcden de uygulama yükleyebilirsiniz
    x tatmin edici bir fm radyosuda mevcut

Arkadaşlar kısacası Akıllı Telefon İstiyorsunuz ve çok paranız yoksa en iyi secenek SAMSUN GİO dur. Kimin ne dediğinede bakmayın iphone 4 kullanan biri olarak söylüyorum bana iphonumu aratmıyor gercekten çok iyi bir cihaz. Bir Faydam dokunduysa ne mutlu bana herekse iyi geceler arkadaslar. Unuttuğum seyler olabilir aklınıza ne takılırsa sorun cevaplarım.

inceleme yazısı gayet güzel olmuş. elinize sağlık.
    pes 2011 oynayamıyorsunuz yazmışsınız ama benim telefon oynatıyor. pes 2011 i siz denediniz mi?
    ben pek oyun oynamam deneme amaçlı yüklemiştim çalıştığını görünce kapattım. yani oyunda belli bir süre sonra kilitlenme veya hata mı veriyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: akpinartalip

oncelikle GIO alan herkeze hayirli olsun

hafta sonu derahaneye giderken teknosanin onunde duran kataloglardan aldim bir tane, her zamanki gibi. dershaneye geldigimde katalogu karistirmaya basladim ve GIO yu gordum. yaklasik olarak 1 aydir Android telefon arastiriyordum ve GIO yu ilk kez Teknosa katalogunda gorunce sasirdim. cunku internette arastirirken hic o modeli gormemistim. ozelliklerini okumaya basladim ve oldukca dikkatimi cekti. ozellikle de fiyati gozume carpti. 1 haftadir da internetten arastiriyorum ama pek bir bilgi yok acikcasi. daha sonra bu forumdaki konulari gorunce hemen uye oldum. bu konuyu en basindan beri takip ediyorum ve yorumlari okumasi bile beni heyecanlandirdi acikcasi. ilk firsatta gidip almayi dusunuyorum o derece yani ..

su anda LG GM 735 kullaniyorum ve hic memnun degilim acikcasi. donma mi ararsin, kitlenme mi ararsin, resetleme mi ararsin ..

yeni alacagim telefonun isletim sisteminin Android olmasi ve cozunurlugunun yaz mevsiminde disarda kullanabilecegim duzeyde olmasi benim icin cok onemli. HTC Wildfire dusunuyordum ama cozunurlugu kafami karistirdi ..

uzun lafin kisasi, kanaatimce en iyi f/p Android telefon GIO. aklimdaki tek soru isareti 2.3 guncellemesinin olup olmayacagi. gerci benim icin cok da onemli degil, 1 sene sonra tekrar telefon degistirmeyi planliyorum.

herkeze iyi forumlar, konu cok guzel gidiyor takipteyim :)

Kardeş madem dersaneye gidiyorsun belki sınavlarda Türkçe sorularında lazım olur "herkeze" değil "herkese" olacak. Herkeze kullanımı Türk Dil Kurumu Yazım klavuzuna aykırıdır. Bu arada Gio güzel telefon ama video çekiminde LG p503 640 x 480 VGA çekiyor. Ben bir aydır P503 kullanıyorum. 500 TL ye aldım hiçbir sorun yok. Tipi markası önemli değil dersen Gio dan işlemci hariç önde bir telefon bence. Oyunda GT racing HD açıp oynatabiliyor. 512 RAm var, 2.3 güncelleme gelecek, 1500Mah pil gücü vs. vs.
    Bence GİO da P503 de F/P oranı açısından iyi telefonlar.

• Kardeş wildfire s benim hoşuma gitmedi, 512 mb ram takarlar ama işlemci 600 mhz, en az 800 mhz yapsalar şaşardım zaten,Galaxy gio alırım daha iyi gerçi aldımda Ben kameranın özelliğine bakmam, işlemci ve ram, ekran çözünürlüğe bakarım, dün akşam divx player yükledim attım 700 mb filmi izledim, Allah nasip ettiği sürece ömürlük kullanmayı düşünüyorum Arkadaşlar sizlere tavsiyem, telefonu 2 günde bir kapatıp bir dakika bekletip açmanızı tavsiye ederim, sonra niye kilitleniyor niye tuşlar işlemiyor demeyin, işletim sistemi var haliyle olacak o kadar

• Arkadaş yukarıda pes2011 ve nfs shift çalışmıyor diyor, ben çokda güzel oynuyorum ikisinize, hatta kardeşim elimde alıp saatlerce pes2011 oynadı NFS shift ise ekran tam ekran oynuyor sorun yok , Sadece asphalt da sorun yaptı oda çözünürlüğü yetmedi herhal
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayalci

Kardeş wildfire s benim hoşuma gitmedi, 512 mb ram takarlar ama işlemci 600 mhz, en az 800 mhz yapsalar şaşardım zaten,Galaxy gio alırım daha iyi gerçi aldımda Ben kameranın özelliğine bakmam, işlemci ve ram, ekran çözünürlüğe bakarım, dün akşam divx player yükledim attım 700 mb filmi izledim, Allah nasip ettiği sürece ömürlük kullanmayı düşünüyorum Arkadaşlar sizlere tavsiyem, telefonu 2 günde bir kapatıp bir dakika bekletip açmanızı tavsiye ederim, sonra niye kilitleniyor niye tuşlar işlemiyor demeyin, işletim sistemi var haliyle olacak o kadar

Reset veya donma gibi peroblemler mi yaşadınız?

• hafta basında samsung Türkiye ile bir telefon görüşmem oldu ismi Emine olan bir hanım gayet ilgili bir sekilde ürünün diger firmalara giriş tarihi hakkında kısa bir bilgi verdi ve bunu sizinle paylaşmak istiyorum telefon teknosaya özel 5 hafta boyunca sadece orada satılacacıgını ve 2 mayıs gibi diger firmalarada tedariğinin sağlanacagını ifade etti üretimde beyaz renginin olmadığını sadece siyah renkte stoklara gireceğini belirtti benim görüşüme göre bu telefon SPICA nın halefi durumunda oldugunu dusunursek fiyatınında 480-500 tl arasında diger firmalra girişinin kacanılmaz olacagını dusunuyorum bunu küçük bir örnekle belirteyim htc wildfire teknosa da 760 tl gibi bir fiyatla satılmaya baslanmısken tam 1 ay sonra diger firmalarda bu rünü 680-700 aralıgında satısa sunmustu almayı dusunen arkadaslar için biraz daha sabırlı olurlarsa daha uygun fiyata daha uygun ödeme secenkeleriyle sahip olabilirler

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.