Hocam peki sizce telefonu servise mi göndermeliyim? Ya da iade değişim filan mı talep etsem daha 14günü geçmedi. Ama ekran koruyucu kılıf vs her şeyi taktım. Uğraşmakta istemiyorum. Birde Android 14te şarj sıkıntısı baya giderilmiş filan diyorlar onu da bekleyesim var. Bilmiyorum napacağımı şaşırdım :/ |
SAMSUNG GALAXY M14 5G [ANA KONU] 4/128 6000mAH (4. sayfa)
-
-
@YuTo_49 Anormal yüksek bir fiyat sayılır. Amazon'da yine orjinal Samsung TA800N 400 liradan daha ucuz. A101'de uzun süre 290₺ dolayında idi, sonradan zamlandı. Hindistan versiyonu olmayan TR gibi ülkerde satılan M14 cihazlarda şarja takınca Super olmayan sadece "hızlı şarj" (15w) yazması gerekiyor bildiğime göre. Super hızlı şarj yazması için cihazın 25w hızlı şarj desteğinin olması lazım (Hindistan versiyon). TR'deki M14'de 15w hızlı şarj var.
@Alpha Centauri'de de aynı şarj aleti var yazdığına göre ve hızlı şarj ibaresi çıkıyor yazmış. Doğru mu hocam?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Ekim 2023; 22:16:13 > -
Hocam bana göre gayet kabul edilebilir değerler. Ekran süreniz 8 saati geçmiş, 6000 mAH pil ile 5000 mAH pil arasında elbet beklentiniz daha yüksek olabilir ama anormal gelmedi bana. 10 saat ve üzeri ekran süresi alan diğer kullanıcıların yaptıkları ince ayarlar ve kullandıkları uygulamalar vs. bunda etkili olabilir. 1.5 gün dolayında tam şarj kullanım süreniz var. Daha ne olsun. -
Yüksek değil hocam neden yüksek olsunki? Resmi samsung sitesinde de 600tl. Eğer turkcellde 600tl olmasaydı ben orijinalliğinden şüphe duyar almazdım ordan. Resmi samsung sitesinden alırdım.
Ve M14 25w süper hızlı şarjı destekliyor. Desteklemeseydi ben takınca süper hızlı şarj yazmazdı. Alpha hocamızda süper hızlı şarj yazmamasının sebebi adaptörünün orijinal olmamasıdır. Dediğim gibi A kalite satıyor bazı siteler.
-
Bilmiyorum hocam beni rahatsız etti bu. Bidahaki bitişinde güç tasarrufu açık 60hz ile deneyeceğim bakalım fark ne kadar olacak.
-
600 liraya aldığınız birebir aynı model ve orjinal cihazın diğer mağazlardaki fiyatını yazdım ben. Sizin için 600 lira uygunsa ona yorum yapamam.
Bu arada M14 için araştırma yaptığınızda her yerde 25w Super Fast Charge (only India) yazıyor. Diğer kıta ve ülkerde 15w fast charge var sadece. Sizin telefon paralel ithalat ile gelen Hindistan Romlu Hindistan versiyonu olabilir, başka açıklama bulamıyorum hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Ekim 2023; 22:32:51 > -
Hocam işte bende diyorumki modeline adına her şeyine kadar orijinal diyorlar ama dolandırıcı çoğu. Amazon veya A101 olabilir ama maalesef n11 hepsiburada vs bu tarz sitelerde orijinal adı altında A kalite çok fazla satılıyor. Yorumlarda çok gördüm alıpta süper hızlı şarj etmiyor diyenleri.
Cihazımın rom versiyonuna gelirsek beni şüpheye düşürdünüz şimdi. Ben hepsiburada üzerinden aldm. Satıcısı Hepsiburada idi. Bunun kesin İndia olup olmadığını sorgulama şansım var mı hocam? Bu işlerden anlıyor gibisiniz yardımınızı beklerim
-
Satıcısı HB ise Türkiye Rom vardır büyük ihtimal (Samsung Türkiye garantili ise).
Play Store üzerinde Phone Info uygulaması vardı. Ücretli hale geldi galiba sonradan ama muadilleri vardır illa ki.
Ya da Ayarlar menüsünde Telefon Hakkında > Yazılım Bilgileri > Servis Sağlayıcı Yazılım Sürümü menüsünden bakılabilir.
Onlarla bir bakın olmazsa. Rom ve CSC kodlarına bakın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Ekim 2023; 22:57:49 > -
Evet hızlı şarj ibaresi çıkıyor
-
Telefona ayar çekmeden ekran süreni arttıramazsın
Dediğim şekilde dene. Ben daha ilk günden beri telefonu 90h yerine 60hz de kullanıyorum
Otomatik parlaklıkta sensörler devreye giriyor
Hepsi pili sömürür
Eski telefonlardaki alışkanlıklardan dolayı telefonun rahat.çalışması için telefona her türlü ayarı çektim
-
Rom Tr hocam baktım. Ama hepsiburada üzerinden alan başka arkadaşların yorumlarında 'telefon 15w hızlı şarj yazıyor ama 25w'da destekliyor' yorumlarını okudum. Bir de ben 15w adaptör ile şarja taktığımda 2buçuk saat sürüyor dolması. 25w ile takınca 1buçuk saatten daha az sürüyor.
-
Anladım hocam. Dediğim gibi şarj bitince güç tasarrufuyla deneyeceğim bir dahaki kullanımı. Sonucu buraya yazarım.
-
Merhaba, ben sarj cihazı almadim henüz.
Sarj sorunu icin servise gittim. Serviste sarj yuvasında sorun olabilir bakılması gerek sorun varsa degisim yapılır dedi. Bizim bu ikinci cihaz ilki de garantiden değişmişti.
Durum böyle olunca esim kabul etmedi servisi. Adaptirde almadık. Simdilik bu şekilde kullanıyor.
Sizden ricam sarja takınca hizli sarj yazan bir foto atabilir misiniz.
-
Bir sonraki şarja taktığım vakit unutmazsam resim çekerim ama bende 'Hızlı Şarj' değil, 'Süper Hızlı Şarj' yazıyor.
Bakın şöyle anlatayım;
Telefon: M14 5G (Hepsiburada'dan alındı, Samsung Tr Garantili)
Orijinal Samsung 15W Şarj Aletini takınca 'Hızlı Şarj' yazıyor ve 2 saat 30 dakika dolum süresi alıyorum (%15'ten %100'e)
Orijinal Samsung 25W Şarj Aleti takınca 'Süper Hızlı Şarj' yazıyor ve 1 saat 20 dakika dolum süresi alıyorum (%15'ten %100'e)
Bende durum böyle.
-
Yazdıklarımı uygulayıp denediniz mi? Önceki mesajda yazmayı unuttum güç tasarruf modu açık kullanıyorum
-
Konuştuklarımızı şu an deniyorum hocam şarj henüz 15e düşmedi. 15e düşünce sonucu buraya yazıcam. Ama şunu belirteyim güç tasarrufunu açmadım. %70cpu sınırı telefonu kastırıyor biraz farkettim. O yüzden şimdi ekranı 60hz'e düşürdüm ve parlaklığı manuel yaptım önce bu şekilde bi deniyim. Biraz daha yavaş düşüyor gibi batarya. Hissettim. Sonucu yazıcam buraya.
-
exynos 1330 çok iyi bir işlemci güç tasarruf modunda bende asla performans kaybı olmuyor
-
-
Hocam 60hz ile denedim. Yine 8 saat ekran süresi aldım. Ama 90hz'e göre biraz daha yavaş düştü şarj. Onu hissettim. Şöyle bişeyde var; ben gün içinde işyerimde çalışırken telefonu koyarım kenara, ortalama 4.5 saat Bluetooth kulaklık bağlı, ekran kapalı, internet açık şekilde podcast/müzik dinlerim işimi yapıyorken.
Ben telefonu 90hz ile kullanırken şarj deneyimimde bu dinleyişleri gerçekleştirmemiştim. Bu dinleyiş olmadan 8 saat ekran süresi aldım. 60hz yapınca bu dinleyişle beraber 8 saat aldım. Yani demek istediğim şey şu; 60hz ile deneyişimde ekran kapalı olmasına rağmen internete bağlı olması, Bluetoothun açık olması ve müzik/podcast açık olması sebebiyle aynı ekran süresi almış olabilirim.
90hz ile böyle müzik/podcast dinleme ile deneme yapsam bu sefer 6.7 saat alırım sanırım ekran süresini.
Velhasılkelam sıkıntı yok ya. Ortalama 1buçuk gün yetiyor bana. İdare ediyorum. Belki Android 14 ile daha iyileşir şarj olayı. Bu arada Güç Tasarrufu açık değil. Belki açıkken denesem 10saati görürüm.
-
yenileme hızını 90'dan 60hz'e düşürerek ekran süreni arttıramazsın çok az fark eder
önceki mesajlarda anlattım
ben telefonun rahat çalışması için bir sürü ayar çektim örneğin ayarlar > google sekmesinde bile kullanmadığımız açık bir sürü bölüm var eski telefonlardan kalan alışkanlıklarım bunlar
gereksiz kullanmadığım veya az kullanacağım herşeyi kapatıyorum
tabii bu ekran sürelerinin %70-80'i wi-fi, telefonu sadece mobil veride kullansam bu kadar ekran süresi alamam ama güvenli klasör de var o dengeliyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X