Şimdi Ara

Samsung Galaxy M21 [ANA KONU] [Android 11 Geldi] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.518
Cevap
29
Favori
106.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Altıpatlar

Trendyol'da 2.813 TL 'ye poco x3 nfc 64gb var sizce o alınır mı?

Alıntıları Göster
    Güzel fiyatmis.
    Tabi ki m21 den iyi cihaz ama onda da bazı sıkıntılar var. Ben 15 gün kullanıp sattım. Pek sarmamisti beni (gerçi ben çok telefon değiştiren biriyim)
    Bir kere kamera çıkıntısi cok rahatsız etti beni, arka kapakta boşluk bırakmışlar titresim ile keyif versin diye o da baya rahatsız ediyor bazen.
    Stereo hoparlör ve performans olarak gayet iyi cihaz aslında.
    Su an yurt dışı olanlar 2000 tl civarına galiba. Ben xiaomi telefonlarda yurt dışı alınması taraftariyim, yurt içi alınınca fiyat olarak pek f/p cazipligi kalmıyor.
    Yurt dışı olunca xiaomi telefonlar gerçekten rakipsiz ama yurt içi olanların fiyatına çok rakip çıkıyor.
    Xiaomi garanti konusunda bana hiç güven vermiyor ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordan Geçenbay -- 3 Ocak 2021; 16:43:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ordan Geçenbay

Güzel fiyatmis.
    Tabi ki m21 den iyi cihaz ama onda da bazı sıkıntılar var. Ben 15 gün kullanıp sattım. Pek sarmamisti beni (gerçi ben çok telefon değiştiren biriyim)
    Bir kere kamera çıkıntısi cok rahatsız etti beni, arka kapakta boşluk bırakmışlar titresim ile keyif versin diye o da baya rahatsız ediyor bazen.
    Stereo hoparlör ve performans olarak gayet iyi cihaz aslında.
    Su an yurt dışı olanlar 2000 tl civarına galiba. Ben xiaomi telefonlarda yurt dışı alınması taraftariyim, yurt içi alınınca fiyat olarak pek f/p cazipligi kalmıyor.
    Yurt dışı olunca xiaomi telefonlar gerçekten rakipsiz ama yurt içi olanların fiyatına çok rakip çıkıyor.
    Xiaomi garanti konusunda bana hiç güven vermiyor ayrıca.

Alıntıları Göster

m21 ve poco x3 arasında kararsız kaldım

hiç oyun oynamam film izler sosyal medyaya girerim kamerayı da az kullanıyorum

m21'in kamerasının çok kötü olduğunu söylüyorlar, ayrıca 1-2 ay önce m21'in 2200 liraya satılıyor olması da düşündürüyor.

poco x3 genelde m51 ve realme 7 pro ile karşılaştırılan bi telefon kamerası ve işlemcisi çok iyiymiş daha uzun süre kullanırım diye düşünerek para ekleyip poco x3 alsam mı sizce?

m21'in fiyatının düşmesini bekleyemiycem çünkü telefonsuz kaldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altıpatlar -- 3 Ocak 2021; 16:50:21 >

• quote:

m21 ve poco x3 arasında kararsız kaldım

hiç oyun oynamam film izler sosyal medyaya girerim kamerayı da az kullanıyorum

m21'in kamerasının çok kötü olduğunu söylüyorlar, ayrıca 1-2 ay önce m21'in 2200 liraya satılıyor olması da düşündürüyor.

poco x3 genelde m51 ve realme 7 pro ile karşılaştırılan bi telefon kamerası ve işlemcisi çok iyiymiş daha uzun süre kullanırım diye düşünerek para ekleyip poco x3 alsam mı sizce?

m21'in fiyatının düşmesini bekleyemiycem çünkü telefonsuz kaldım

Alıntıları Göster
    Poco işlemci ve kamera olarak tabi ki M21 den üstün. Fiyat farkı onu almayı daha mantıklı yapar. Burada ki çoğu kişi saat, migros çeki vs hediyeli alarak M21 i baya uyguna getirdi.
    Poconun bir güzel yanı elden çıkarmanız kolay olur baya taliplisi olan telefon. Ben satarken telefonum hiç susmadı..
    Eger yurt dışı sorun olmaz derseniz birde yurt dışı fiyatlara bakın gayet uyguna gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordan Geçenbay -- 3 Ocak 2021; 17:8:22 >

• quote:

Poco işlemci ve kamera olarak tabi ki M21 den üstün. Fiyat farkı onu almayı daha mantıklı yapar. Burada ki çoğu kişi saat, migros çeki vs hediyeli alarak M21 i baya uyguna getirdi.
    Poconun bir güzel yanı elden çıkarmanız kolay olur baya taliplisi olan telefon. Ben satarken telefonum hiç susmadı..
    Eger yurt dışı sorun olmaz derseniz birde yurt dışı fiyatlara bakın gayet uyguna gelebilir.

Alıntıları Göster

poco siparişi verdim teşekkür ederim

• quote:

poco siparişi verdim teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun. İnsaAllah memnun eder sizi. Etmesede çabuk elden çıkarabilirsiniz taliplisi çok.

• Dün çok kullanmama rağmen 1 günü rahat çıkardı, %19a düşünce şarja taktım tekrar. Onun dışında garipsediğim bir şey var. Bende Samsung S6 Lite tablet var, onda başka cihazlarda arama ve mesaj şeklinde özellik varken telefonla eşleştiremedim bir türlü. Telefonda öyle bir seçenek yok, Samsung ciddi ciddi böyle bir özelliği kısmış sanırım. Çok önemli bir özellik değil ama ilgilenenler vardır onlar için önemli bir detay
  • Satmayı düşünen varsa pm atsın arkadaşlar. İyi forumlar.

• Altıpatlar kullanıcısına yanıt
    Poco alınacak bütçe var ise m21 alınmaz. Ne kadar bendeki ayıplı mal çıkmış ve iade etmiş olsam da poco ile m21 arasında ciddi fark var. Ekran yenileme hızı çok ciddi fark yaratıyor bunu kimse göz önünde bulundurmuyor ama bana göre en önemli donanımsal özelliklerden biri. 144hz monitör kullandığım için senelerdir bunun farkındayım haliyle. İşlemcisi ne kadar iyi olursa olsun,ekran yenileme hızı bir telefon/monitörde akıcılığı etkileyen en önemli faktör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sugar23 -- 4 Ocak 2021; 1:55:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sugar23

Poco alınacak bütçe var ise m21 alınmaz. Ne kadar bendeki ayıplı mal çıkmış ve iade etmiş olsam da poco ile m21 arasında ciddi fark var. Ekran yenileme hızı çok ciddi fark yaratıyor bunu kimse göz önünde bulundurmuyor ama bana göre en önemli donanımsal özelliklerden biri. 144hz monitör kullandığım için senelerdir bunun farkındayım haliyle. İşlemcisi ne kadar iyi olursa olsun,ekran yenileme hızı bir telefon/monitörde akıcılığı etkileyen en önemli faktör
    Sizdede on kameranın tam arkasından bir tikirti geliyor mu? Masaya üst arka tarafı önce koyunca sanki bir boşluk var oradan bir tikirti geliyor. 2 telefon var ıkisindede aynı. Önemli birşey değil ama merak ettim. Büyük ihtimalle tasarımla falan alakalıdir.
    On kameranın tam arkasına parmakla vuruncada farkediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordan Geçenbay -- 4 Ocak 2021; 20:53:0 >

• quote:

Sizdede on kameranın tam arkasından bir tikirti geliyor mu? Masaya üst arka tarafı önce koyunca sanki bir boşluk var oradan bir tikirti geliyor. 2 telefon var ıkisindede aynı. Önemli birşey değil ama merak ettim. Büyük ihtimalle tasarımla falan alakalıdir.
    On kameranın tam arkasına parmakla vuruncada farkediliyor.

Alıntıları Göster

Geliyor o normal çoğu telefonda olur,arka kameradan geliyor içindeki lens hareket ettiği için.

https://www.samsung.com/za/support/mobile-devices/what-is-the-rattling-sound-i-hear-when-i-shake-my-samsung-galaxy-alpha/#:~:text=Rattling%20noise%20inside%20the%20camera&text=The%20sound%20you%20hear%20is,or%20lightly%20shake%20the%20device.

Yalnız benim arka kapak ve parmak izi bastırınca esniyor sizde oluyor mu ilk defa karşılaşıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Sugar23

Geliyor o normal çoğu telefonda olur,arka kameradan geliyor içindeki lens hareket ettiği için.

https://www.samsung.com/za/support/mobile-devices/what-is-the-rattling-sound-i-hear-when-i-shake-my-samsung-galaxy-alpha/#:~:text=Rattling%20noise%20inside%20the%20camera&text=The%20sound%20you%20hear%20is,or%20lightly%20shake%20the%20device.

Yalnız benim arka kapak ve parmak izi bastırınca esniyor sizde oluyor mu ilk defa karşılaşıyorum

Alıntıları Göster
    Bende ve esimdeki telefond öyle bir esneme yok.
    Dediğiniz gibi sanırım sensörün sesiymis. Kamerayı acinca ses kesildi gibi..

• Ordan Geçenbay kullanıcısına yanıt
    Bende öyle ses yok hocam ilk başlarda bende farkettim sonra kamerada modlar arası geçiş yaparken baktım kamera hareket ediyordu onun sesi. galiba odaklama falan mı yapıyor .
  • Pil bugün 6000 mah hakkını vermeye başladı yüzde 15e kadar 12 saat açık ekran süresi tasarruf modu kapalı.
    Samsung Galaxy M21 [ANA KONU] [Android 11 Geldi] Samsung Galaxy M21 [ANA KONU] [Android 11 Geldi]

• quote:

Orijinalden alıntı: BOZD46

Bende öyle ses yok hocam ilk başlarda bende farkettim sonra kamerada modlar arası geçiş yaparken baktım kamera hareket ediyordu onun sesi. galiba odaklama falan mı yapıyor .
    Kamera sensörümu neymiş galiba.
    Siz migros çeki almistiniz onu kullandınız mı? Ben gelince hediyem karta ekletmek istiyorum acaba olur mu merak ettim. 300 TL birden harcamak istemiyorum aslında.

• Sk kart taktım kameranın depolama konumunu sd kart seçebiliyorum fakat ekran görüntüleri ve whatsapp fotolarının da sd karta depolanmasını istiyorum böyle bir ayar var mı?

Samsung Galaxy M21 [ANA KONU] [Android 11 Geldi]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonun hoşlanmadığım tek şeyi kameradaki pro modunun oldukça kısılmış olması. Umarım Samsung bir sonraki güncellemede az da olsa ayar ekler

• Arkadaşlar cihaz hakkında yorum yapmak için iyice kullanmayı bekledim. Yaklaşık 10 günlük kullanım sonucunda görüşlerimi belirtmek isterim. Almak isteyenler için bir fikir verir belki..
    Öncelikle bana göre eksi olan yönleri ile başlayayayim.

-Telefonun batarya Web gezintisi yaparken 6000 lik değil sanki 5000 lik gibi duruyor. Kullandığım amoled ekranlarda hep aynı durumu yaşadım. Web gezintilerinde şarj daha çabuk bitiyor gibi, ne zaman video izleme oranı artarsa o zaman amoled ekranlar hakkını veriyor.
    Bunda da aynı durum var. Günlük kullanımda ortalama 9-10 saat ekran süresi alınabilir.Orta güç tasarrufunda cpu yu %70 e çektim ve batarya konusunda ciddi artış oldu. Resimleri yorumun sonuna koyacağım. Bunu yaptıktan sonra herhangi bir yavaşlık vs olmadı.
    -Otomatik parlaklık seçince sensör nedeniyle şarj fazla gidiyor (yazılımsal bir sorun var) o yüzden manuel seçeneğini seçmek gerekiyor.
    -Şarjı 2,5 saatte doluyor. Geceleri taktığım için pek sorun değil ama bunu sorun eden kişi olabilir. Bu fiyat aralığında zaten ultra hızlı şarj hiçbir telefonda yok.
    -Telefonun ekranın köşeleri biraz fazla yuvarlatilmis gibi sanki.
    -Telefonda belirgin ısınma yok ama yoğun kullanımda iliklik oluyor. Telefonu zorlayarak isi testi yaptım. son parlaklıkta, arka planda torrent indirme yaparken, youtube çalışıp Google gezintisi yaparken 41 dereceyi gördüm (nfc ve konum açık)
    Baya zorlamama rağmen kabul edilebilir bir sıcaklık. Oyun oynamadığım için maalesef oyun testi yapmadım.

Cihazda eksi denebilecek yönler bunlar, gayet kabul edilebilir eksiler olarak düşünüyorum.

Artıları ise..
    +Kamera fiyatına göre kabul edilebilir. Zaten bu fiyat aralığında daha iyi kamera kullanan yok.
    +Hoparlör ve ahize normal.
    +Bir güzel yanı gece beklerken şarj gitmiyor. En fazla %1 falan. (tabi operatöre ve çekim durumuna göre değişebilir)
    +Telefonda dokunma sorunu, kasma veya donma gibi hiçbir sorun yaşamadım.
    +Parmak izi okuyucu gayet iyi çalışıyor.
    +Telefon görüşmelerinde en ufak ses veya sensör sorunu yaşamadım.
    +Telefonda ki en güzel şey kesinlike ekran.Fiyat aralığında ki rakiplerine resmen fark atıyor.
    Telefonun fiyatına göre en büyük rakibi redmi note 8 olarak görüyorum (huawei devre dışı bırakıyoyum çünkü Google ile ilgili sorunları var.)
    Redmi note 8 ile yanyana getirince (oğlumda var) m21 baya farkediyor. Redmi note 8 e kıyasla ekran dışında nfc ve batarya farkıda öne çıkıyor. Diğer noktalarda birbirine çok yakın telefonlar.
    Burada ki coğu kullanıcı saat, çek vs ile çok uyguna getirdiği için rahatlikla söyleyebilirim ki kesinlikle fiyatına göre en iyisi. Tabi ahım şahım bir telefon değil ama verdiğiniz paraya (garantili ve yurt içi) alabileceğiniz en iyi cihaz olduğunu düşünüyorum. Eşime ve kendime aldım çok memnunuz. Oğluma redmi note 8 aldım her ne kadar o memnun olsada m21 almayı tercih ederdim ona da

Bir günlük kullanım sonunda sabit %35 parlaklık ile 5 saate yakın Web gezintisi, 5 saate yakın amazon prime ve youtube izleme ile 11 saat ekran süresi aldım (full wifi)

Daha iyi pil süresi almak için cpuyu %70 e çekerek yaptığım testte..
    Yine %35 sabit parlaklık ile,yine 5 saat Web ve 5 saat video izleyerek 11 saat ekran süresi almama rağmen %22 şarjım var. Ve bu sefer telefon görüşmesi ve başka işlerle daha fazla zorladım telefonu. (bunu yaptıktan sonra telefonda en ufak bir değişiklik hissetmedim o yüzden artık bu şekilde kullanacağım)
    Şu anda ekran sürem 13 saat oldu ve hala %10 şarjım var. Ayrıca karanlık mod vs kullanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordan Geçenbay -- 11 Ocak 2021; 0:7:0 >

• kısacası bu paraya gayet iyi telefon arkadaşlar ekranı en belirleyici fark yani bu kadar kaliteli olmasını beklemiyordum şahsen

• Elimde bir sürü kılıf oldu ama en iyisi bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sugar23 -- 11 Ocak 2021; 3:57:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.