telefonu satın aldığım ilk hafta India Firmware'e geçişim akabinde çıkan/takip eden istisnasız tüm minor ve majör güncellemeleri daha yayınlandıkları ilk gün ve hatta saatlerde indirip kurdum, cihaz hala canavar gibi. daha birkaç ay evvel 1. yılını geride bırakması şerefine Accu Battery dökümünü de paylaştım burada, halen %95 pil sağlığı mevcut -ki zaten 2 günü aşıp 3. günün ileri saatlerine kadar rahatça taşıyor. NFC'sinde GPS'ine, WiFi'sinden 5G'sine, VoLTE'sinden VoWiFi'sine her şey sürekli açık, ekran parlaklığı otomatikte ve haftada 3 gün 7'şer 10'ar km üzeri koşu boyunca, 3 gün de 2'şer saat üzeri serbest ağırlık antrenmanları esnasında sürekli BT kulaklık ile müzik dinleniyor, hakeza yaklaşık 2 aydır buna ilave olarak 7/24 Galaxy Watch 4 Classic 46mm ile sürekli bağlı. ne bir takılma, ne bir ısınma, ne bir yavaşlama, ne bir yetersiz şarj! cirlop gibi. Samsung bile pişmandır bu cihazı yaptığına mevzusu hiç de yabana atılır bir söylem değil o yüzden. 5-6 ay civarına Galaxy S22 Ultra'nın fiyatı 800-850$ seviyelerine indiğinde onu edindiğimde de elimden çıkaracak değilim, yıllardır artık düzgün orijinal pilini bulamadığımız Lumia 950XL kullanan peder beye hediye edeceğim bunu da. zira sürekli Spigen kılıf ve ekran koruyucu ile kullanıldığı için cihazın kondüsyonu da halen ilk günkü gibi, öyle "kullanılmış hediye mi olur?" gibi değil hiç. |
SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU] (514. sayfa)
-
-
Merhabalar A20 kullaniyorum elden cikarip buna gecmek istiyorum. Merak ettigim bu cihaz halen alinir mi ? Takilma donma kasma vs oluyor mu ? Olumsuz yonleri nedir ?
Oyun oynayan birisi degilim sarji uzun gitsin, kulaklik ses kalitesi iyi olsun ve navigasyonu stabil calissin yeterli. Sifir fiyati ucmus gitmis 2.el alacagim 3000-3500 tl arasi kafaya koydum
A20 ye cok yuklenince takiliyor, uygulama acilis hizlari yavas ve iphone gibi akmiyor 😡
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
soruyu sorduğunuz gönderi içinde zaten bunların hepsinden bahsediliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 13 Mart 2022; 11:55:21 > -
Anladım alıyorum o zaman cok arastirdim pil sagligini dediginiz programla mi test edebilirim ? Alirken 2.el cihazi bataryasi iyi mi kotu mu nasil anlarim ?
Ben uzagim teknolojiye lise zamanlari nokia symbian lar vardi o zaman catir catir takip ederdim is hayatina atildim yas 30 oldu vakit ayiramiyorum forumlara vesaire.
Sizin cihaz 1 yildan fazla hala performansi yerindeyse masallah benim A20 3 yillik oldu 2019 da almistim bataryasi eskisi gibi gitmiyor guncelleme falanda yapmadim android 9 surumu yeni versiyonlarda pili az gidiyor sikayetler var. Yeri geliyor disari sahada calisiyorum bana navigasyon lazim oluyor.
-
3000 bine bu cihazı satan keriz var mı ya, 5 senelik xoimi lere 2000-3000 yazıyor millet
Yanlış görmüşüm 4000 tl den aşağı yok çok para yav redmi note 10 pro da iyi cihaz kararsız kaldım
-
illa M51 almanız icap etmesin, bütçeyi biraz arttırabilirseniz şu an Samsung'un fiyat/performans olarak en alınabilir cihazı Samsung Galaxy M52.
evet, pil M51'de olduğu gibi 7000 mAh değil, 5000 mAh. lakin bunun haricinde cihaz özellikleri ile yine kendi fiyat aralığındaki Çin Komünist Partisi'nin (tut Xiaomi'yi vur Redmi'sine Realme'sine) yazılımıyla donanımıyla her şeyiyle çöp ötesi olan cihazlardan ziyadesiyle önde.
Compare Samsung Galaxy M51 vs. Samsung Galaxy M52 5G - GSMArena.com
öylesi işinize gelir mi/tercih eder misiniz bilmem, lakin Hepsiburada eğer sıkıntısız bir kredi skorunuz varsa peşin fiyatına vade farksız taksit seçeneği olan alılveriş kredisi de sağlıyor bu telefonların alımlarında partner olarak çalışığı bankalar ve finans kurumları ile.
Samsung'un M52'ye halef olarak düşündüğü Galaxy M53'e dair anasayfada donanım özelliklerinin bildirildiği bir haber var ve o bahsedilen SoC unsuru hiç iç açıcı değil mesela. Samsung tıpkı Galaxy S20FE'nin Snapdragon versiyonunun şahane oluşu ve kullanıcılarca çok tutulması akabinde alabildiğine MEH bir cihaz olan S21FE'yi sunup S20FE'nin ekmeğini yemek istercesine M51 ve M52'nin ekmeğini de böyle yemeye kalkacak muhtemelen.
"0" cihaz alın, kafanız rahat olsun söyleminde çok da kolay bulunamıyorum, zira piyasaların durumu ve hayat şartlarının hepimiz için ne denli zorlaştığı belli. bu bağlamda tüm seçenekleri göz önünde bulundurup sizin için sizin özelinizde en doğru kararı verecek olan yine sizsiniz.
ikinci el bir cihaz satın alacak olursanız da cihazın faturasının satın aldığınız kişiye yani ilk sahibine ait olmasına ("telefoncu" denen esnaf türünden almanızı hiç tavsiye etmem), garantisinin en az 1 yıl devam ediyor oluşuna, Knox sayacının fabrika normalinde oluşuna (eğer bu sayaçtaki rakam varsayılan değilse Samsung servisleri cihazları garanti kapsamı dışında bırakır ve red eder), ekranın çizik ya da darbeli olmayışına (bu cihazda arka kapakta az ya da çok çizik kaçınılmaz, ona takılmayın boş yere), eğer mümkünse cihazı "namuslu" bir telefon tamircisine "kurcalatmadan" göstererek açılmadığına ve kurcalanmamış olduğuna dair intiba edinmeye gayret ederek alın. rakam konusunda şudur, budur diyemem, o tamamen cihazın sahibinin takdirinde olacak bir şey.
-
Batarya konusunda ne durumdasınız ? Ben alalı tam 1 sens oldu. Accubattery programından bakınca pil sağlığı %98 gösteriyor. Oldukça iyi bir oran.
Merhaba şöyle bir sorunum var telefona bluetooth ile sürekli olarak huawei watch gt2 saatim bağlı duruyor
bluetooth ile tws kulaklık bağladığım zaman telefon çaldığında kulaklık ile konuşmak istiyorum
ancak görüşme için varsayılan bluetooth cihazı olarak akıllı saat seçili oluyor her çağrıda değiştirmem gerekiyor
bunun bir çözümü var mı ?
-
7000 mAh'e göre mi 98% gösteriyor?
15 Aylık cihazım, bende 6800 mAh'e göre 94% gösteriyor, ekran görüntüleriyle servise başvurdum, ama Accubattery gibi 3. parti uygulamaların verilerini baz almadıklarını söylediler, Samsung members pil sağlığı uygulaması ve hata raporu incelemesine göre sorun yokmuş.
Normal kullanımla (web ve youtube ağırlıklı kullanırım, wifi, bluetooth, whatsapp, arkaplan senkronizasyon v.b. herşey açık günlük ortalama 5 saat ekran süresiyle) iki günü çıkarıyor cihaz.
Sadece ilk android 11 güncellemesini yaptım (2021 nisan güncellemesi) belki sürüm düşerim diye. Halen de bu şekilde kullanıyorum.
-
Merhabalar. Aynı saat markasından bende kullanıp aynı sorunu yaşıyordum. Ben saati bluetooth bağlantısından kaldırdım, tekrar eşleştirme yapıp , arama kayıtlarına izin isteyince vermedim. Tabi ben bunu saatimden zaten konuşma yapmadığım için yaptım. Şimdi telefon çalınca ve kulaklığım takılı ise direkt ona yönleniyor. Bu arada saati kaldırmadan izinlerini değiştirdiğimde düzelmemişti, o yüzden aygıtı unutup tekrar bağlantı yapmak zorunda kaldım. Siz de deneyebilirsiniz
-
Merhabalar, yaklaşık 1.5 yıldır eşimle birlikte M51 kullanıyoruz. İkimizin telefonunda da son 1 yıldır kamerada takılma yaşıyoruz. Bazen anlık fotoğraf çekmek istediğimizde fotoğraf çekmek için butona basıyoruz ama 10 saniye civarı çekmiyor, bekliyoruz daha sonra çekiyor. Bu sorunu yaşayan ve çözen var mı?
Genel itibariyle telefondan çok memnunum ancak bu sorun önemli anlarda sinir bozucu oluyor.
-
Evet öyle gösteriyordu ama programı yeni yüklediğim için mi anlamadım yüzde 98 gösterirken bu mesajdan sonra tekrar baktım ekran görüntüsü alayım diye bu sefer yüzde 95 gösteriyordu.
Yüzde 5 kayıp açıkçası sene i devriyesine göre bakarsak hiçbirşey. Ben şarj ederken sürekli şarjda tutma gibi şeyler yapmadım. Genelde bataryayı korumaya çalıştım. Gerçi telefon sürekli şarj cihazıyla durulacak telefon değil. Yüzde 50-60 civarına gelince pil direkt çekiyordum. Bu telefonu kullananlar bilir ki bu seviyede şarj bir günü çok rahat seviyede çıkarır.
Uygulamalarda kamera onbellek ve depolama verisini silmek, kamera ayarlarında fabrika ayarlarına döndürmek ise yarayabilir belki.
sildim şimdi deneyeceğim umarım işe yarar, teşekkürler
-
Merhabalar Sevgili Samsung M51 Ailesi sağlıklı günler, M51 icin ekran koruyucusu temperli olursa iyi olur ve kilif onerisi alabilir miyim? Cüzdan kilif olursa iyi olur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam slmlar ben kasim 2020de almistim cihazi fakat hic kullanilmadi simdi de annemin telefon ihtiyacı olunca ona verecegim lakin onceki tel ekrani kirildigi icin bunu veriyorum zaten o yuzden m51 icin guzel bir ekran koruyucusu ve kilif onerin varsa alabilir miyim kendisi cuzdan kilifi daha saglikli kullaniyor
Bu arada Knox sayacının fabrika normalinde oluşuna demissin onu nasil tespit edebilirim gerci cihaz sifir olarak Samsung Tr garantili almıştım oyle bisey olacagini sanmam ama gene de soylersen teyit edeyim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X