Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU] (520. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.006
Cevap
120
Favori
679.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 518519520521522
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir saat sonra, yine mobil veri. Yüzde 4 düşmüş.

SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android 12 Rusya ROM'unda pil tüketiminde bir sıkıntı görmediğimi belirtmiştim, ancak Google Play Hizmetleri arka plan pil kullanımı çok yüksek ve birkaç şarj döngüsünde aynen devam etti. Bu sıkıntıyı direkt Android 12'ye de yüklemek istemiyorum ancak bir sorun var, daha önceden bu şekilde değildi Play Hizmetleri pil kullanımı.

• ***Leopard*** kullanıcısına yanıt

Halen aynı şarj.

• Aynı şarj devam.

• dadas2558 kullanıcısına yanıt

Bende de aynı sorun oldu bugün. Hiç yapmadığı şekilde Play Store'dan güncellemeye çalıştı. Sanırım son gelen Play Store sistem güncellemesi neden oldu.

Neyse, çözümü basit.

Telefonun ana menüsü-> Ayarlar-> Yazılım Güncellemesi-> İndir ve Yükle

Telefondaki güncel olmayan uygulamalar arasında tarayıcıyı da listeleyecek. Bu menüden alıştığınız şekilde ( Play Store olmadan ) güncelleyebilirsiniz.

Edit: 16.2 sürümünden 17.01'e yükseldi ancak hala uygulama içinde güncelleme bildirimi var. Sanırım sürekli Google Play'deki versiyon ne ise onunla eşlemeye çalışıyor. Aynı sürüm olmasına rağmen saçma bir uyarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 7 Mayıs 2022; 13:5:21 >

• ***Leopard*** kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkürler hocam dediğiniz gibi devam ediyor bekleyelim görelim inşallah düzelir

• deniz006 kullanıcısına yanıt

yani ucuz parçaları gitmiş bir orjinal M51 blup kendi parçalarımızı buna takarak devam edelim diyorsun . İlginç ama denenebilir. Teşekkürler

• SoNSaMuR4Y kullanıcısına yanıt
    Sarı site ekranı kırık teller ile dolu… anakart ucuz ama ekran pahalı olur… yani önemli olan ekrandırr… ekranda orjinalse bir tel parası eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 8 Mayıs 2022; 12:22:19 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Telefon şarj olmamaya başladı. Şarj aleti bozuk sandım başka telefonu şarj ediyor fakat başka telefonun sarj aletininde benim telefonu şarj ettiğini farkettim. En sonunda anladım ki telefon hızlı şarj olmaz olmuş. Bu özellik gitmiş. Mh ile görüştüm garantiye gönderin tüm kutu diyor. Var mıdır bunun çözümü daha önce yaşayanlar oldu mu?

• maho1428 M kullanıcısına yanıt

Önceki sayfalarda bir kullanıcı telefonunu düşürdükten sonra bazen şarj olmadığını söyleyip, garantiye göndermişti.

Darbeye bağlı şarj soketinde sorun olmuş, değiştirmişlerdi soketi.

• ele.elec.eng. kullanıcısına yanıt

Telefonu yedekleme alarak restore ettim. Yedeklemeden önce gereksiz uygulama ve fotoğraf-videoları sildim.

Benim gibi merak eden arkadaşlar için yazıyorum. Performansta ve pil tüketiminde bariz iyileşme oldu, 1.5 yılın getirdiği ağırlık varmış telefonda, tavsiye ederim.

• ben yaşamıştım hocam @***Leopard*** hocamın dediği gibi başka biriside belli dönemde üretilen modellerde şarj soket arızası oluyormuş değişim yapıyorlarmış.

• dadas2558 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam bilgi için, soket değişimi mi yapıyorlar acaba telefonu mu? Garantiye göndereceğim artık yapacak birşey yok.

• maho1428 M kullanıcısına yanıt

Evet hocam Samsung sitesiyle görüş canlı destek üzerinden onlar ücretsiz kargo ile yönlendiriyor yalnız kutuya şarj aleti fatura dahil gönderin soket değişip yolladılar

• Hindistan'a Android 12 / OneUI Core 4.1 vermekten vazgeçtiler herhalde. SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU] 

sürüyle ülke için yayınlandı, telefonun asıl pazarı için hala ortada yok ahah. (Türkiye sürümü zaten en geç gelen sürümlerdendi, o Hindistan'dan da geç gelir muhtemelen) SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU] 

• Lütfedip ancak eklediler M51'i güncelmiyiz sitesine.

• Yaklaşık iki haftadır M51 Android 12 kullanıyorum ve artık emin olduğum şey pil kullanımında ciddi bir sıkıntı olduğu.

Google Play Hizmetleri'nin yanı sıra Google Play Store pil tüketimleri sürekli olarak aşırı yüksek. Allah'tan telefonun genel pil ömrünü çok fazla azaltmıyor gibi ancak pil kullanımımı farklı farklı koşullarda her ölçtüğümde en yüksek pil tüketen ilk birkaç uygulama arasında asıl olarak arka plan tüketimi nedeniyle Google Play Hizmetleri ve Google Play Store'u görmek çok çok rahatsız edici bir durum.

Türkiye güncellemesi geldikten sonra başkalarının bu noktadaki bulgularını merakla bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eabeloved -- 12 Mayıs 2022; 17:46:45 >
  • eabeloved kullanıcısına yanıt
    Arayüz güncellemesi gelecek pil tüketim sorunları bitecek diye beklerken dahada düşüş olduğunu görmek büyük hayal kırıklığı güzelim cihazı bitirdiler diyecek hiçbir şey yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Deneyimlerinizi paylaşın lütfen arkadaşlar Android 12 için ona göre yapalım yada yapmayalım zira bu pahalılıkta cihaz değişimi yapamayız ne yazık ki

• Rezaletin resmi:

- 60 sn'den az ön planda çalışan Google Play Hizmetleri
    %3,4

- 60 sn ön planda çalışan Google Play Store pil tüketimleri
    %2,1

1) 23 dakika ön, 12 dakika arka planda çalışan web tarayıcı
    %2

2) 14 dakika ön, 1 saat 5 dk arka planda açık kalan Spotify
    %1,3

3) 41 dakika ön, 3 saat 52 dakika arka planda çalışan Whatsapp
    %1,2

4) 22 dakika ön, 2 dakika arka planda çalışan e posta uygulaması
    %1,2

Android 12'de Google Play Hizmetleri ve Google Play Store aşırı pil tüketimleri "Google Play Services battery drain" olarak S22 Reddit başlıklarında sürekli gözüme çarpıyor. Sanırım Samsung Android 12 sürümlerinde telefondan bağımsız, genel bir sıkıntı var.

S22'de bir şekilde bunu çözmek zorundalar ama 4-5 ayda bir güncelleme alan M51 için kesin çözüm Android 11'e dönmek gibi. Sürüm düşürme yolu da kapanmışsa bu forum yangın yerine dönecek Türkiye Android 12 güncellemesi çıkınca, şuraya yazıyorum.

**Hemen yargıya atlayıp insanları da yanlış yönlendirmemek adına iki hafta boyunca farklı yoğunluklarda, farklı kullanım senaryolarında ölçümleri kontrol ettim ve bir iki kere sıfırdan yüze şarj da ettim ancak durum değişmedi, Google Play Hizmetleri ve Play Store hep yüksek pil tüketimi ile ilk 5'te. Ciddi bir sıkıntı söz konusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eabeloved -- 13 Mayıs 2022; 13:3:43 >

• 
Sayfa: önceki 518519520521522
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.