Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU] (521. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.006
Cevap
120
Favori
679.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 519520521522523
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam otomatik güncellemeleri ve bildirimleri kapatmış miydiniz? Bir de Google Play alinabiliyorsa uyku moduna alıp deneyebildiniz mi?

SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt

Bu sorun bende de olustu maalesef. Browserda sağ altta sürekli turuncu Y işareti var, çok sinir bozucu.

• eabeloved kullanıcısına yanıt

Bu arada şimdi ben de girip baktım son 7 gün pil kullanımına, detaylar asagidaki gibi, bende tüm ağlar üzerinden otomatik güncellemeler ve bildirimler acik. Bir önceki mesajımda Bu uygulamaları uyku moduna almaktan bahsetmiştim ama baktım şimdi, alınamıyor.

Android 11, One Ui 3.1, Google Play de 1 Nisan 2022 surumundeyim.

Bu uygulamalar muhtemelen arka planda sürekli güncelleme kontrolü yapıyor veya BBG SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU] 

• false6 kullanıcısına yanıt

Play Store otomatik güncellemeleri kapatmak telefonumu sıfırladıktan sonra ilk yaptığım şeyler arasında. Bu sıkıntı oluşunca Play Store'u pil tüketimi sınırlandırılmış moda aldım. Ayrıca Google Play Hizmetleri bu moda alınamadığı için konum ve mecburi bir iki izin dışında bütün telefon, sms vs. erişim izinlerini iptal ettim. Hiçbir etkisi olmadı maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eabeloved -- 14 Mayıs 2022; 11:44:49 >
    Bunlar bataryayı çürütme ve ömrünü bitirme adımları her güncellemede batarya ömrü azalmaya devam ediyor telefonun ömrü çabuk bitsin ki yeni Samsung telefonlar alınabilsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bahsi geçen mağaza uygulaması ile sistem uygulaması/hizmet servisi ikilisi Google'ın, lakin gözünden de hiçbir şey kaçmayan ve biz sıradan fanilerin aksine her daim büyük resmi gören üstün insanlar bizlerden gizlenen o karanlık gerçekleri (NVIDIA'nın sürücü güncellemesi ile önceki nesildeki ekran kartlarını yavaşlattığına dair defalarca çürütülmüş iddialarda olduğu üzere!) bir çırpıda çözüvermişler yine. (MEH)

konuya dönmek gerekirse: Google'ın diğer Samsung cihazlarla ya da markalarda durumu nedir bilemiyorum, lakin her Android telefonun merkezinde yer alan Google'ın ana/çatı uygulama/servis noktasında (tüm arama, asistan, hesap vs işlemlerinin yapıldığı) dahi aylar boyunca yapılan geri bildirimlere rağmen zar zor "lütfen" düzelttiği, onu da düzelttikten sonra bir sonraki ile tekrar bozup yine bir sürü geçip giden güncelleme ardından nihayet geri bildirimleri dikkate alıp düzelttiği biliniyor.

arama geçmişinin de dahil olduğu "Geçmişi Yönet" fonksiyonu ile gidilen ekranda, eğer parmak izi ile doğrulama yapılan ekran kilidi aktifse bu parmak izi ile işlem yapmayı gerektiren, aksi halde şifrenin elle girilmesini gerektiren panel aylarca parmak izi algılayıcıyı görmedi ve hata verdi. bu süreçte sadece şifre girilerek işlem yapılabiliyordu. ısrarlı hata geri bildirimleri sonucu nihayet birkaç ay evvel durumu düzelttiler, lakin hemen arkasından takip eden 2. ya da 3. güncellemede büyük bir başarı ile tekrar bozdular ve bu defa hem parmak izi hem de elle şifre girme seçeneklerinin ikisi de devre dışı kaldı. öncekine görece daha kısa süreli, ancak yine de uzun bir süre de (2 aya yakın süre) böyle devam ettikten sonra nihayet önceki hafta lütfedip tekrar düzelttiler.

lakin tüm bu zaman zarfında başka ve halen çözmedikleri, son birkaç aydır daha evvel dil değişikliği yapılması yoluyla (Türkçe'den İngilizce'ye) aktive edilen "OK Google, Hey Google" ile asistanı sesli uyandırma mevzusu da var. eski dil değişikliği yöntemi de dahil olmak üzere asistanı sesle uyandırma/aktive etme çalışmamakta. neyse ki kulaklık ya da intercom gibi Bluetooth cihazlar ile sorun yok, bu sayede yoğun trafikte kaskımdaki intercom ile tetikleyici buton vasıtasıyla asistan'a ulaşabiliyorum. (şimdilik! yarın birgün Google efendi bunu da bozar mı bilemedim)

velhasılkelam bu noktada kabahat Google'da, 2022 yılında halen en temel sistem uygulama ve servislerinde orta ve giriş seviyesi cihazlara üvey evlat muamelesi yapıyorlar, üretici (Samsung) kendi doğrudan kontrolü olmayan konuda ne yapabilir ki? üstelik sisteme gelen major güncelleme ile (Android 11'den 12'ye geçiş) bu sorunun yaşanması bile başlı başına Google tarafını işaret ediyor zaten, haybeden yere Samsung haterlığı yapmanın manası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 15 Mayıs 2022; 8:15:3 >

• India (Hindistan) Firmware için Android 12 / OneUI Core 4.1 update nihayet indirmeye sunuldu.

• UnicornKnight kullanıcısına yanıt

+1

Belki 10-15 kere denedim ama başaramadım. YouTube'daki videolarda yapıyorlar ama ben beceremedim. Bir trick var herhalde. Başarabilen buraya yazarsa memnun olurum.

• Hiç tuş kombinasyonlariyla falan bogusmadan bilgisayara bağlayıp minimal ADB fastboot kurup ADB reboot recovery ile recovery menüye geçebilirsiniz.

Oradan da isterseniz fastboot moda geçersiniz.

• celebic kullanıcısına yanıt

Recovery mode için kapalı telefonu yukarı ses tuşu basılı olarak çalışır bir bilgisayara USB ile bağlamak gerekiyor diye biliyorum. ROM atmak için de ses açma ve kapamaya aynı anda basarken USB bağlantısı yapmak gerekiyor. Güvenlik gerekçeli bir değişim olmuştu Android 11'den itibaren sanırım.

• celikbasm kullanıcısına yanıt

yöntem bilgisi için teşekkürler, ben kullanamasam da başka saç baş yolan birileri mutlaka faydalanacaktır.

Windows 10'dan 11'e yükselirken her ne olduysa Android telefonlarla ilgili sorun çıktı sistemde ve bir türlü düzeltemiyorum. ne MTP olarak ne de harici bellek olarak telefonu PC'ye gösteremiyorum, o yüzden muhtemelen o iş olmayacaktır.

telefondaki ayarlar altında yer alan sıfırlamayı kullandım hiç içime sinmese de, daha da vakit bulamam sanırım tekrar yapmaya. zaten kış gelmeden S22 Ultra'ya geçmiş olurum büyük ihtimal. bunu son bir defa aynı panelden sıfırlayıp peder beye devrederim o zamana.

muhtemelen dediğiniz gibi 11 sonrasında oldu, zira telefonu ilk aldığımda da India Firmware'e geçirmek üzere ODIN ile ilgili tarif edilen şeyleri yapmadan önceydi sanırım recovery'e girmek istediğimde her Android cihazda geçerli olan basit yöntemle kolayca giriş yapmıştım.

hani bir yukarıda S22 Ultra'ya geçiş sürecinden bahsettim, lakin madem bir fark kalmıyor arada artık Google'ın böyle böyle saçma zorlamaları ile iPhone tarafına geçmemek için de pek bir neden kalmadı sanırım. Android'in o kullanıcı dostu ve kullanım kolaylığından her büyük güncellemede koca bir parça daha kopartılıyor artık.

Bunun da kolayı var, wireless ADB ve LADB ikilisi ile halledebilirsiniz.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.draco.ladb

Bu sayede bilgisayara da ihtiyaç kalmadan ADB komutlarını çalıştırabilirsiniz.

• celikbasm kullanıcısına yanıt

valla Authenticator'lar başta olmak üzere her şeyi -ki epeyce şey var- baştan kurup, hesaplarda login olup varsa ilave içeriklerini de indirme işlerini ancak bitirebildim. eskiden uğraşabiliyordum bunlarla ama artık cidden yaşlanmışım sanırım, başım ağrıdı akşam akşam, "keşke hiç sıfırlamasaydım" dedirtti hatta. o yüzden tekrar bir de böylesini yapmaya gözüm yemiyor.

ama dediğim gibi, güncellemeyi yeni indirip de temiz/baştan sıfır kurulum yapmak isteyen arkadaşlar olursa onların bir hayli işine yarayacaktır bu yönlendirmeler. keşke başlıkta daha öncesinde de yer alsalarmış da ben de mevzuya girişirken öyle halletsemişim.

tekrar teşekkürler.

• Merhaba

Bazı Sms'lerin yanında sessiz işareti var. Banka, ptt, kargo şirketleri vb. Sms'lerinde bildirim sesini duyamıyorum. Bunu nasıl çözebilirim?

• sata90 S kullanıcısına yanıt

Doğru düzgün bir ekran görüntüsü alabilmek için epey aşağıya inmem gerekti ( kişisel bilgi içermeyen ) :D

Bu şekilde basılı tutun mesaja, sol altta bildirim seçeneği çıkacak.

Nasıl indirebilirim? Ben hala android 11 kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomurcukk -- 19 Mayıs 2022; 13:58:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OTA

• 
Sayfa: önceki 519520521522523
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.