Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU] (526. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.006
Cevap
120
Favori
679.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 524525526527528
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Telefonumun sol üst köşesinde beyaz bir piksel vardı. Ara ara geliyor geri kayboluyor ortadan. Ölü piksel desem değil sıkışmış piksel desem değil. Garanti dolmadan göndermeye karar vermiştim. Bir de ne göreyim mesela youtube dan bir video açıp tam ekran yaptığımda sağ köşeye kayıyor bu nasıl olabilir bilgisi vs olan var mı? Örnek için görsel olarak ekledim alta.

SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolasx -- 7 Haziran 2022; 20:31:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Legolasx kullanıcısına yanıt

Yazılımsal bir sorun gibi duruyor, telefonu sifirlamayi deneyin.

• celikbasm kullanıcısına yanıt

Bana da öyle geldi hocam. Telefona Android 12 güncellemesi geldi. Kurduktan sonra kayboldu şimdilik.

• Android 12 sonrası durum bu içler acısı her güncelleme sonrası daha da düşüyoruz...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam garantiye verin, ciddiyim.

Burada onlarca kişi ekran görüntüsü atıyor batarya ile alakalı, en kötü 13-14 saat ekran süresi var ki çoğunda bundan daha fazla. Yüzde 50'ye inmiş batarya ve sadece 4 saat ekran süresi normal değil.

• ***Leopard*** kullanıcısına yanıt

Samsung internet yükledim ben de. Deneyeceğim. Teşekkürler.

• Pil kullanımı hakkında daha detaylı bir istatistik gerekiyor, belki de kurduğunuz bir uygulamadan kaynaklıdır, servise göndermeden önce telefonu sıfırlayıp tekrar test edin. İstediğiniz sonucu elde edemezseniz servise verirsiniz.

• ***Leopard*** kullanıcısına yanıt

En kötü 13 14 saat olacak kadar da abartmayın derim. 10 saat civarı ve yukarısıysa normal diye bakıyorum ben. Burada 15 saat ekran süresi gösteren bir paylaşım vardı, telefonu ilk aldığım günlerde bile öyle bir süre alamadım ben. Normalin çok üzerinde iyi bir performans o.

• 4 ay sonra 2. yılımı dolduracağım M51 ile...

Hala taş gibi cihaz olduğunu düşünüyorum. Ancak Android 13 ile birlikte vedalaşacağım maalesef :(

• call recorder tarzı uygulamaların android 12 ile birlikte kullanılamaz hale geleceği söyleniyordu. android 12 ye geçen arkadaşlardan kullanan varsa bilgi verebilir mi ?

• Android 12 ye geçilir mi? Yoksa biraz beklemek mi lazım güncelleyenler tavsiyede bulunursa sevinirim.

• Hemen telefonunuzda problem olduğu yönünde ki yorumları çok dikkate almayın derim. Ben size kendi telefonumda 2 farklı kullanım senaryosunda ki pil sürelerini göndereceğim, arada ne kadar fark var kendiniz görün.

Sürekli wifi kullanımında yada şebekenin çok iyi yada çok kötü olduğu durumlarda, instagram gibi çok pil tüketen uygulamaların yoğun kullanımlarında pil tüketimi çok değişkenlik gösteriyor. Yani kısacası çok fazla değişken var.

İlk ekran görüntüsünde, şebekenin zayıf olduğu yerde, wifi kullanmadan ve yaklaşık 50 telefon görüşmesiyle elde edildi. Pili aynı kullanımla bitirsem, basit orantıyla bekleme sürem 34 saat, ekran sürem 9,5 saat civarına tekabül edecek.

İkinci ekran görüntüsünde pilim %38, şebekenin iyi olduğu ve akşam 3 4 saat wifi kullanımıyla, çok az telefon görüşmesiyle elde edildi. Bu kullanımda pili bitirsem yaklaşık bekleme sürem 65 saat, ekran sürem 11,5 saat olacaktır.

Daha önceleri hafta sonu bizzat denedim, mobil veri kapalı wifi açık, sürekli karanlık modda ve samsung internet, twitter gibi görece daha az pil tüketen uygulamalarla 2 günde 15-16 saat ekran süresi aldım. Bence herkesin kullanımı, bulunduğu ortam, hatta yaşadığı şehrin sıcaklığı bile farklı, çok takılmayın. Eğer tam tersi olsa benim telefonum aynı hafta içerisinde 2 gün garantiye gönderilecek kadar kötü pil performansına sahip, diğer 2 günde sapa sağlam pile sahip 😄

• ele.elec.eng. kullanıcısına yanıt
    Durumu çok güzel özetlediniz tebrik ediyorum hocam benim anlatmak isteyipde bir türlü ifade edemediğim olayı özetlemişsiniz. Ben telefonu yoğun kullanan biriyim ve gerçekten Android 12 den sonra Android 11 de aldığım ekran sürelerini 12 de alamıyorum çünkü 12 güncellemesi ile beraber çok fazla animasyon ve arka planda çalışan uygulama ve ek programlar vs vs. tüm programları derin uyku moduna almama ve full time WiFi de olmama rağmen %100-%1 arası max 9 saat 25 dakika ekran süresi aldım. Android 11 de bu süre 12 13 saati görüyordu çok yoğun kullanımda 11 saati görüyordu şimdi ise 10 saati çok zor görüyorum. Bunları yazınca telefonda problem olduğunu söylüyorlar ve garantiye göndermemi istiyorlar. Bunu yapanlar olmuş M51 kullanıp garanti değişimi kapsamında batarya değişimi yapılmış ve sonuç yine aynı çıkmış. Aynı telefonu kullanıp beklentilerin altında ekran süreleri almak gerçekten bu telefonun gittikçe düşüşe geçtiğini gösteriyor umarım bir güncelleme ile bu sorun çözülür ama sanmıyorum

• Ekran parlaklığı kullanımız ne düzeydi? O da pil tüketimde çok etkisi oluyor. Buraya çok yüksek ekran süresi atanların çoğu çok çok düşük parlaklıkta kullanıyor.

• MoÇü kullanıcısına yanıt
    Ekran parlaklığı bazen tam ortada bazen ortanın bir üstü yani %40 %50 %60 şeklinde kullanıyorum cihaz sıcaklığı 31 derece ile 37 derece arası fakat genelde 37 38 derece

• Bi de parlaklığı %10 20'lere çekip test edin bakalım nasıl bir sonuç çıkacak. Tabii uğraşmaya değer mi bilmiyorum o kadar parlaklığı düşürünce bu güneşli günlerde ekranı görmek zor oluyor bayağı gündüzleri evde bile. SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU]  Şimdi diyorum 15 16 saat ekran süresi alacağım diye o kadar düşsek parlaklıkta nasıl kullanmışım diye.

Tabii temiz bi formattan sonra denemeni tavsiye ederim. Eğer 12'yi kurduktan sonra format atmadıysan atıp deneyin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoÇü -- 9 Haziran 2022; 0:1:10 >
  • eabeloved kullanıcısına yanıt

O zaman bende bir terslik var SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU] 

Yüzde 15 civarına geldiğinde aldığım ekran süresi ( Android 10 ve 11 dahil ) genelde 15-16 saat olmuş oluyor.

• xxl3346 X kullanıcısına yanıt

India Firmware için gelen Android 12 / OneUI Core 4.1 güncellemesine dair kafamdaki en büyük soru işareti buydu, ancak Samsung'un India Firmware'de dahili olarak sunduğu görüşme kaydı özelliği halen hiçbir sorun olmaksızın (üstelik yine öncekinde de olduğu gibi sadece telefonun kendisi ile değil, Bluetooth ses araçları vasıtasıyla yapılan görüşmeler de dahil) mükemmel şekilde çalışmakta.

dolayısı ile eğer bahsi geçen uygulamaların geliştiricileri tembellik ya da işgüzarlık yapmazlarsa muhtemelen Google'ın ileri sürdüğü engeli aşmaları çok da zor olmayacaktır. daha ilginci Google kendi Pixel telefonlarında da bu görüşme kaydı özelliğini epeyce zamandır dahili olarak sunmakta ve Android 13 beta programda da herhangi bir geri adım atmış değil.

Google'ın bunu diğer üreticilere ya da uygulama geliştiricilere bu şekilde dayatması gerçekten saçma. bizim ülkemizdeki de dahil birçok batı medeniyetinde bu görüşme kayıtlarıyla ilgili mevcut yasalar yeni değiller, eskiden beri mevcutlar ve söz konusu aplikasyonlar da yükleme sonrası bir hayli detaylı rıza metinlerine onay verilmesi halinde ancak işlevlerini yerine getirebiliyorlardı. buna rağmen bunun dayatılması esasında Android'in gün geçtikçe daha da iOS haline dönüşmesi saçmalığının bir parçası, Google Android'i nasıl popüler kıldığını ve kitleler nezdinde kabul görmesini sağladığını unutalı belli ki çok olmuş.

• UnicornKnight kullanıcısına yanıt

bilgi için teşekkürler, siz android 12 ye geçip call recorder i test edebildiniz mi ?

• evet, zaten bu şekilde kullanmaktayım ve gerek doğrudan cihazın kendisi üzerinden yapılan görüşmelerde, gerekse de Bluetooth kulaklık ve ayrıca akıllı saat ile yapılan görüşmelerde (Anker Soundcore Life Q35, Anker Soundcore Liberty 3 Pro ve Samsung Galaxy Watch 4 Classic 46mm) görüşmeleri her iki tarafın da seslerini muazzam berraklıkta alarak kaydetmekte.

Esasında zaten telefonu ilk satın aldığım tarihte elime geçer geçmez India Firmware'e geçirmemin en büyük nedeni de bu görüşme kaydı mevzusuydu, Samsung da yasal endişeler nedeniyle bu dahili özelliği her ülke için sunmuyor. Bildirğim kadarıyla Hindistan ile birlikte Endonezya ya da Malezya ve sanıyorum bir de Rusya için olan Firmware'lerde bu özellik mevcut.

Samsung'un diğer telefonlarının Hindistan ve diğer bölge sürümlerinde bu yerleşik özelliğin olup olmadığını da bilmiyorum, ancak sonbaharda Galaxy S22 Ultra'ya geçme düşüncem var ve eğer orada böyle bir imkan söz konusu değilse bu özellik benim nazarımda en büyük kayıp olacak. zira bu işi vaktiyle en iyi kotaran uygulamalardan biri olan ACR uzun zamandır tamamen kadük olmuş durumda diye biliyorum.

• 
Sayfa: önceki 524525526527528
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.