Şimdi Ara

Samsung Galaxy Nexus ne kadar hızlı? İşte test sonuçları (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
24.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Google androide yatırımı arttırmalı. 4.0 zaten tablet odaklı telefonlar için pek ümitli değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

aslında Power VR SGX540 ın gerçek performansı 27 milyon civarı.. hummingbird çipseti 90 milyon üçgen çizebiliyor.. süper veri yollarına sahip efsane bir çipset olduğu için 1 ghz lik işlemcisini de ekran kartının devamı gibi kullanıp gerektiğinde iş yükünü paylaştırabiliyor.. fakat yazılımın bunu desteklemesi lazım.. aynı özelliğie tegra 2 de sahip ancak beyefendiler daha hala sürücü yayınlamadıkları için tegra nın devri geçti, kullanıcılar bir şey anlamadı (zaten 400 küsür mhz lik ekran kartını 300 mhz e aldıkları için ayrıca kızgınım onlara)... saf ekran işlemci gücünde PowerVR SGX543MP4 herkesi dövüyor, 2. sırada da MP2 var ipad 2 deki.. tek dar boğazı ram ve veri yolu olmasına rağmen ram in zorlanmadığı her grafikte tartışmasız lider.. yani galaxy nexus taki çipset hummingbird gibi bir desteğe ve geniş veri yoluna sahip mi bilmiyorum, ancak eğer değilse o ekran kartı ile ağır grafik yüklerini taşıyamaz, cihaz da bir geliştirici cihazı olarak kalır ve galaxy s 3 ün satılmasına ön ayak olur sadece..

Aslına bakarsan bana gerçekçi gelmiyor o üçgen performansı. PowerVR SGX540'ın 90 milyon üçgen çizebilmesi için LP-DDR2 çift kanal destekli bellek kullanması gerekiyor. Hummingbird'de LP-DDR2 bellek var ama üzerindeki bellek kontrolcüsü tek kanal olduğu için o performansı vermesi zor. Ayrıca 200 MHz hızında çalışıyor olması da bir diğer handikapı. Bu handikapları göz önüne aldığımızda o peroformansı verebilmesi için 12.6GB/saniyelik bellek bant genişliğine ihtiyacı var. Dediğin gibi o performansı verebilmesi için süper veri yollarına ihtiyacı var. Her yerde 90M olarak yazıyor ama ne kadar doğru bilmiyorum. Normalde PowerVR SGX540'ın o performansı verebilmesi için LP-DDR2 çift kanal bellek kontrolcüsüne ve 300 MHz'de çalışmasına ihtiyaç var. OMAP4430 ve 4460 LP-DDR2 çift kanal bellek kontrolcüsüne sahipler ve üzerlerindeki GPU'yu 300 MHz üzerinde çalıştırabiliyorlar. Dolasıyısıyla PowerVR SGX540 OMAP4 platformunun sunduğu üstün özellikler sayesinde kendisinden daha güçlü olan ARM Mali-400MP, Adreno 220, ULP GeForce ve Adreno 205'i rahatlıkla geride bırakabiliyor.

• :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xtype34

youtube da dün Galaxy Note ve Galaxy Nexus Karşılaştırması izledim. cok ciddi Fark atmıştı Galaxy Note.. inşallah yakında sahibi olucam :) ilgili link :http://www.youtube.com/watch?v=Yk0F07LG7mE Buda Galaxy S II nin Yedigi Fark :)) :http://www.youtube.com/watch?v=Mdu9LgSACUk

Galaxy s2 im var şuan 2.3.5 kullanıyorum. 4600 lü pun alıyor quadranttan . öle bi fark yeme olayı yok. :) Test sonucu istersen gönderebilirim.

• Galaxy s2 kullanıcısıyım. 2.3.5 sürümü ile quadrant 4600 lü skorlar alıyorum.

Note un filan fark attığı yok. ekranı büyük :D . 4.0 ile sgs2 nolur tabi bilemiyorum :p
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkoylu2005

quote:

Orijinalden alıntı: Xtype34

youtube da dün Galaxy Note ve Galaxy Nexus Karşılaştırması izledim. cok ciddi Fark atmıştı Galaxy Note.. inşallah yakında sahibi olucam :) ilgili link :http://www.youtube.com/watch?v=Yk0F07LG7mE Buda Galaxy S II nin Yedigi Fark :)) :http://www.youtube.com/watch?v=Mdu9LgSACUk

Galaxy s2 im var şuan 2.3.5 kullanıyorum. 4600 lü pun alıyor quadranttan . öle bi fark yeme olayı yok. :) Test sonucu istersen gönderebilirim.

gozden kacan nokta: quadrant ekran cozunurlugunden cok etkileniyor. galaxy note da nexus da 1280 hd ekran cozunurlugunde modeller. sgs2 ise 800x480. yani s2 note ile yakin puan aliyorsa aslinda buyuk fark yemis demektir.

• Millet takmış grafige sanki BF3 oynayacaklar.Öte yandan SGS2'nin 2.3.5te bile performansı böyleyse 4.0da ne olur acaba?
  • abi benim anlamadığım çok milimetrik farkları tartışıyorlar daima en hızlı telefona sahip olmak istlyorsan en fazla 5 ayda bir telefon değiştirmen lazım aslında bir galaxy s2 veya optimus 2x sadece herhangi bir kullanıcıyı değil aşırı kullanıcıları bile idare eder abartmaya gerek yok sonuçta uzaya mekik yollamayacaksın ya donanıma verilen ilginin yanında yazılıma da verilen ilgi artsın hiç beğenmediğim apple bile 'siri' ile büyük bir gelişim sağladı

android kullanan firmalar yükü google yıkmamalı mükkemmeli organize çalışarak aramalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

quote:

aslında Power VR SGX540 ın gerçek performansı 27 milyon civarı.. hummingbird çipseti 90 milyon üçgen çizebiliyor.. süper veri yollarına sahip efsane bir çipset olduğu için 1 ghz lik işlemcisini de ekran kartının devamı gibi kullanıp gerektiğinde iş yükünü paylaştırabiliyor.. fakat yazılımın bunu desteklemesi lazım.. aynı özelliğie tegra 2 de sahip ancak beyefendiler daha hala sürücü yayınlamadıkları için tegra nın devri geçti, kullanıcılar bir şey anlamadı (zaten 400 küsür mhz lik ekran kartını 300 mhz e aldıkları için ayrıca kızgınım onlara)... saf ekran işlemci gücünde PowerVR SGX543MP4 herkesi dövüyor, 2. sırada da MP2 var ipad 2 deki.. tek dar boğazı ram ve veri yolu olmasına rağmen ram in zorlanmadığı her grafikte tartışmasız lider.. yani galaxy nexus taki çipset hummingbird gibi bir desteğe ve geniş veri yoluna sahip mi bilmiyorum, ancak eğer değilse o ekran kartı ile ağır grafik yüklerini taşıyamaz, cihaz da bir geliştirici cihazı olarak kalır ve galaxy s 3 ün satılmasına ön ayak olur sadece..

Aslına bakarsan bana gerçekçi gelmiyor o üçgen performansı. PowerVR SGX540'ın 90 milyon üçgen çizebilmesi için LP-DDR2 çift kanal destekli bellek kullanması gerekiyor. Hummingbird'de LP-DDR2 bellek var ama üzerindeki bellek kontrolcüsü tek kanal olduğu için o performansı vermesi zor. Ayrıca 200 MHz hızında çalışıyor olması da bir diğer handikapı. Bu handikapları göz önüne aldığımızda o peroformansı verebilmesi için 12.6GB/saniyelik bellek bant genişliğine ihtiyacı var. Dediğin gibi o performansı verebilmesi için süper veri yollarına ihtiyacı var. Her yerde 90M olarak yazıyor ama ne kadar doğru bilmiyorum. Normalde PowerVR SGX540'ın o performansı verebilmesi için LP-DDR2 çift kanal bellek kontrolcüsüne ve 300 MHz'de çalışmasına ihtiyaç var. OMAP4430 ve 4460 LP-DDR2 çift kanal bellek kontrolcüsüne sahipler ve üzerlerindeki GPU'yu 300 MHz üzerinde çalıştırabiliyorlar. Dolasıyısıyla PowerVR SGX540 OMAP4 platformunun sunduğu üstün özellikler sayesinde kendisinden daha güçlü olan ARM Mali-400MP, Adreno 220, ULP GeForce ve Adreno 205'i rahatlıkla geride bırakabiliyor.

samsung galaxy s te -yanlış hatırlamıyorsam- 300 mhz de çalışıyordu.. satmadan önce baktığımda öyle gözüküyordu çünkü.. hatta hız aşırtma ile 400 mhz yapıyordum, biraz ısınıyordu ama çift çekirdeklerin yeni isimleri duyrulduğu dönemde bile tartışmasız liderdi.. hatta bildiğim kadarıyla hummingbird ismi de sonradan verildi o çipsete, firmanın karar kıldığı bir isim değildi..

• quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslan-45

Bu telefona boşa para harcamayın çok daha iyi donanıma sahip android 4.0' lı telefonlar yolda.

hala google ın telefonu standart kullanıcı için piyasaya sürdüğünü sananlar var ...

google telefonları referans niteliği taşır, işletim sisteminin yeniliklerini gösterir , sergiler , sistemin sınırlarını belirler
    ayrıca programcılara da bi nevi rehber olur
  • quote:

samsung galaxy s te -yanlış hatırlamıyorsam- 300 mhz de çalışıyordu.. satmadan önce baktığımda öyle gözüküyordu çünkü.. hatta hız aşırtma ile 400 mhz yapıyordum, biraz ısınıyordu ama çift çekirdeklerin yeni isimleri duyrulduğu dönemde bile tartışmasız liderdi.. hatta bildiğim kadarıyla hummingbird ismi de sonradan verildi o çipsete, firmanın karar kıldığı bir isim değildi..

Çok sayıda değişik kaynaklar var kaç MHz'de çalıştığı hakkında. Ama 90 milyon üçgen çizebilmesi için kesinlikle 300+ MHz'de çalışması gerekiyor. Mesela http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PowerVR_products adresinde 200 MHz'de çalıştığı yazıyor. Hatta http://alienbabeltech.com/main/hummingbird-vs-snapdragonthe-1-ghz-smartphone-showdown adresinde 600 MHz'de çalıştığı yazıyor ama bana çok uçuk geldi. Galaxy S kullanıcısı olarak 300 diyorsan o zaman 90M t/s performans vermesi doğrudur.

• Kuzenim ingilterede ve clove.co.uk den siparişini geçti cuma telefon eline geçer hafta sonu istanbula salı günüde kargo ile bana izmir e ulaşacak inşallah telefon. 1500tl ye geldi şimdi kayıt ettirmek için bir pasaport arıyorum.İzmirde olan pasaport kayıt hakkını satacak arkadaşlar varsa görüşelim...
  • Boşa para vermeyin derim 5mp kamera ne bide o kadar da yenilik veya artısı olan bir urun deil bence..
  • galaxy nexus'un web tarayıcısı galaxy s2 kadar iyi bu karşılaştırmayı ben kendimde yaptım ve nexus çoğu sitede daha hızlı açtı.galaxy s2 yi iphone geçemez buna bazı arkadaşlar inanmayabilir ama youtubedaki videolarda ve karşılaştırmalarda herşey gözüküyor. iphoneda daha flash player yok.

ben şu an galaxy nexus kullanıyorum ve çok memnunum cidden çok hızlı tek sorunum kameraydı ama fark ettim ki galaxy s2 ile eşit düzeyde bir fotoğraf çekiyor renkleri çok iyi algılıyor. HD videolarda nasıldır bilemem herhangi bir karşılaştırma yapmadım

galaxy s2
    galaxy note
    galaxy nexus
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.