Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY NOTE 8 [ANA KONU] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
26.738
Cevap
187
Favori
1.598.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TeknoSA ve Media Markt magazalarinda bolca teshir modeli var Model numarasi sonu X ile bitiyor ... GSM ozelligi olmayan ve uygulama yuklemesine izin verilmeyen retail mode yuklu cihazlardir.

Daha ilk gunleri olan cihazda ekrani tum ayarlari ayni olmasina ragmen pentile olusu cok siritan grilik cok hakim bircok cihaz gordum. Bilindigi uzere teshirdeki cihazlara albenisi artsin diye bazi ayarlar en yuksektedir ama daha ilk gunde ekrani oluyorsa durum vahimdir !

Yeni cihaz alacaklara *#0*# aramada tuslayarak test modunde herseyine bakin ozellikle ekranin ana renkleri nasil tonlamakta dikkat edin.

Pentile olsa da beyaza cok yakin olmali . Sarimtirak veya gri kirli gri tonlar varsa o cihaz DOA fabrika cikisi defoludur veya kisa zamanda ekran renkleri olu kotu haline gecebilir !

Cihazlarda yuklu fotograflara baktim tanitim gorsellerin hepsi Sony in FULL FRAME 42,3 Megapikselli 14 bit RAW ciktisi olan ornek fotograflari koymalari tam bir kandirmaca . Telefondaki gorseller de 15 megapiksel olarak kayitli ... Bari orjinal 42 kusur megapikselli olanlari koysalardi ...

Iste gorsellerden biri

SAMSUNG GALAXY NOTE 8 [ANA KONU]

Cihazin kendisi detaylari yok etmis! Camur gibi cekiyor . Bir gariplik var. 2X zoom yapilmamis halden bahsediyorum .

2X zoom veya normal zoomsuz haldeki detay ve gorsel kalite ( kumlanma golgelerdeki basarisi los iisk performansi gece cekimi vs ) hepsi detaylica incelenmelidir .

Benim ilk gordugum seyde biraz hayal kirikligi olustu .

Yabanci siteler profesyonel onrek gorsellerde orjinal ham haliyle de paylasilan testleri esasli olanlar 1 ay icinde cikar .

Bu arada Gear S3 Frontier ilk once hediye sonra da 500 kisi kota koymalari ve isin ilginc tarafi on siparis aldigim bundan 2-3 ay onceki Tab S3 tabletindeki promosyon icin once faturami dijital hale aktarip Samsung un sitesinden ilgili yere incelenmeye goturuldu sonra onay geldi SamsungWA.com dan da klavyesi geldi .

Benzer bir surec Note8 de olmamasi beni suphelendirdi . Telefon da ettim 4447711 e donus yapmadilar 2 saat ara ile 3 defa gorusmeme ragmen . Cunku satin aldigim teknoloji magazasinda idim.

Ilgili gibi goruluyorlar ama hicbirsey net bilgi veremiyorlardi. Aksam 10 a kadar netlestirin aksi halde iade edecegim dedim .

Donus yapmadilar ! Ben de biraz gecte olsa 22:10 da AVM deki magazaya odememi iptal ettirdim .

Samsung cagri merkezinden ilgili birimlerine web sitesindeki 500 adet kisitlamasi kaldirildigini bana sozlu ifade ederken neden sitenizde hemen o ibareyi kaldirmadiniz diye arz ve sikayette bulundum. Mesele ben degil bircok kullanici bu belirsizlikten oturu siparis vermiyor dedim . Son amiral telefonlardan biliyoruz : Samsung on siparis verenlerin hediyelerini vs gec vererek afederseniz bizleri tuketiciyi kek enayi yerine sokmaktalar paramizla rezil oluyoruz da.

Madem bizleri Note tutkunlarini cantada keklik olarak goruyorlar kendi adima bir musterinizi kabettiniz diyerek iptal etmeden hemen once telefonda cumlemi bitirdim kapattim .

Note8 teshir gelmeden siparis vermistim lansman sonrasi satisa baslanmisti ustelik 2. gunu on sipariste ama ilginctir ben ilk 4 te imisim ! Yani bu cihaza Marmara bolgesinde siparis verenler cok cok dusuk !

Teshire gelmesi ile pek ciddi bir fark olusmadi oyle de ifade ediyorlardi .

Mesele paran var veya yok degil . Iphone8 cikmak uzere bunu herkes biliyor yepyeni bir tasarimda ... S-Pen i onemsemeyen Apple fanlari da vardir .

Samsung kendisini Iphone lar gibi kiyaslamasi dogru degildir .

Apple o fiyata esit zamanli ayni anda heryerde guncelleme garantisi yillarca vermekte . Cihaz sorunu arizasinda ise cihazi yenisi ile degistirmede vs hizmet anlayisinda Apple Samsung un cok ustunde ...

Samsung kendisini ne hakla eskimis islemcili bir cihaza sirf 2 GB RAM daha fazla ve cift kamera sensoru diye 2-3 Dolarlik S-Pen ile bu kadar yuksek fiyatta satip kisa surede S ve S8 Plus taki ciddi fiyat indirimine gitmesi ozellike Iphone8 de daha fazla ve kisa surede olacaktir .

Apple Iphone u takip edenler bilir : Bu yilki cihaz oncekilerinden bambaska yepyeni bir model cikacak ve haliyle bir onceki yil gibi degil daha fazla ragbet gorecektir ! Samsung bunu bile bile daha guclu bir islemci ile cikartmamasi Artirilmis Gerceklikte hicbirsey yapmamasi da dusundurucu . Bixby de daha yeni Ingilizce kuresel aktiflendi Turkcesi de en erken yilbasindan sonra ...

Kullanilmayacak bir tusla geliyor ozellikle Turkce icin ...

Bir Note S-Pen fanatigi olarak Samsung un bu yaptigini sahsen bir tuketici olarak bilgece bulmuyorum.

Tavsiyem mevcut bir Note5 filan varsa biraz daha bekleyin.

Cihazin her acidan esasli testlerinin sonuclarina ihtiyacimiz var.

Teshirdeki cihaz kamerasi hayal kirikligi ugratti.

Ekran cihazi alir almaz sorunlu cikacabilir cunku yeni teshir cihazi 1 gunde veya saatler icinde ekran kalitesi sorunlu olamazdi .

Batarya icin testlerin sonucunu beklemeye gerek yok S8 ler iyi fikir verir . S8 lerden daha basarili olmayacaktir . Samsung yoneticileri de bunu ifade ediyor basin aciklamalarindan goruyoruz sammobile.com u takip edenler bilir ...

Bende Note5 Tab S3 var . Note8 icin hevesim kursagimda kaldi gerek Samsung Turkiye pazarlama destek olsun gerek cihazin kendisi ...

En kotu ihtimalle Note5 e custom rom yuklerim malum Note7 FE port edilmis ve Note7 FE Note8 ile nerdeyse ayni zamanda Android 8 .0.1 alacak ... Note5 custom stabil romlar ile bir sure daha yoluna devam edebilir . Etmezse de zaten o zamana kadar Note 9 belli olur .

Cihazda malesef Galaxy S5 teki Quick Charge 2.0 var ! Piyasada Quick Charge 3.0 li bircok ucuz cihaz vardir !

Kaldi ki diger Note8 varyanti Snapdragon 835 yani Quick Charge 4.0 ile gelmesi gerekirdi ... Hic olmazsa Quick Charge 3.0 beklerdik ...

Sarj suresi cok berbat olacak bunu Quick Charge 2.0 olusu ile cok iyi idrak edebiliriz malesef :/ ...

USB TYP-C si USB 2.0 gibi ... Veri kopylama vasat olacaktir .

Yine anladigim kadariyla USB TYPE-C in tum nimetlerinden faydalanmiyor ( HDMI out yok ! ) .

• UnboxingTherapy telefon hakkindaki YouTube paylaşımını dogrudan Note 8 satin almayin seklinde yapti. Bu telefon gercekten satis anlaminda hayal kirikligi olacak gibi duruyor.

Hevesle bekliyordum, Note sever birisiyim ancak Note 7'deki heyecani ve dengeli fiyat/performans hissini bulamadim.

3400 TL'ye S8 Plus da bulunuyorken aklim ona kaymiyor degil.

Ayrica Turkiye pazarinda yeni cikan her üründe ikinci sinif muamele gormek beni cok huzursuz ediyor.

Dogru aciklama yapma sorumluluğunu kendinde hissetmeyen yetkililer, anlamsiz sekilde dizayn edilen kampanyalar ve piyasada cihaz degerininkl korunamamasi cok itici.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chronos1121

hep geleneksel laflar işte, bir samsung Note ile ve Apple ipad pro serisiyle bilgisayarların işini bitirmeye çalışıyorlar da ikisi de beceremezler. Bilgisayarın verdiği gücü ve işletim sistemi altyapısını ne Android ne iOS taşıyor. Onuniçin mobil cihazlar ancak hızlı bir resim/video editleme veya BT klavye ile yazı yazma makinesine dönüştürülebilir en fazla.

Tabi ki hiçbir telefon bilgisayarın yerini tutamaz. Özellikle benim gibi bilgisayar oynamayı ço kseven biriyseniz hiçbir zaman bırakmazsınız zaten.

Ama orda asıl olay bilgisayarda işi olmayan ve oyunda oynamayan kitlede. Bu ddiğim türden kişiler azda değil.

Eskiden insanlar bilgisayarı sadece facebook için bile alıyordu ama artık büyük ekran telefonlar çıktıkça ve telefonların bilgisayarların yapabildiği bir çok şeyi yapmaya başlamasıyla,(note serisine özel değil bu durum) bilgisayarların popülaritesinin düştüğüde yadsınamaz bir olaydır. Olayın note serisiyle alakası yok ama bu denilen şey yanlış bir önerme değildir ve çok büyük bir kitleye hitap eder.

• www.displaymate.com
    Galaxy Note8 OLED Display Technology Shoot-Out
    http://www.displaymate.com/Galaxy_Note8_ShootOut_100.htm

8 bitlik pentile AMOLED ekranlar arasinda en iyisi suan icin Note8 ekrani .

Sahsem merak ettigim de sudur : 10 bitlik AMOLED panel ne zaman cikartilacak ...
  • telefon almayı düşünüyorum. note 8'in s8 plus'tan üç önemli farkı var sanırım.(ram,kamera,s-pen) s-pen benim için önemli değil. kamera konusunda da ön kamera aynı, arka kamerada ise çift kamera olduğu için zoom ve portre modu konusunda iyileştirmeler var diye biliyorum, onun dışında normal çekimlerde s8 plus ile aynı olduğu söyleniyor. benim çekincem ram meselesi. 4 gb ram ile 6 gb ram arasında kullanım konusunda dağlar kadar fark olur mu? aradaki 2 gblik ram farkı cihazın performansını çok etkiler mi? takıldığım tek mesele ram meselesi çünkü, aydınlatan olursa sevinirim...

• Note 7 kadar heyecan uyandırmadı.

S8+a 3 fazla özellik eklemişler 1500 lira fark var şu an.

S8+ 3500e alınıyor hbde

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    QC 2 ve 3 arasında çok ciddi bir fark yok. Gönül isterdi ki 4 olsun ama telefonu almaya engel değil bence.

USB 3.1 Type-C 1.0 diye geçiyor veri hızı gayet yeterli.

Kamera performansı kısıtlı cihazda anlaşılmaz. Ve koyulan Sony fotoğrafları da ekran kalitesini ortaya koymak içindir bence.

İnternette de almayın denmiyor. Eğer maddi olarak zorlayacaksa s8+ tercih edilebilir diğer türlü cihaz güzel deniyor. iPhoneda da plus değil de normalini al gibi birşey.

Şu an piyasada kusursuz cihaz yok. Bu cihaza bakınca da gayet başarılı bir cihaz. Alternatif gösterilebilecek bir cihaz yok. Fiyatına istediğinizi diyebilirsiniz ama onu savunabilecek hiçbirşey yok elimde. iPhone 8 i 5.5 bin lira civarı bekliyorum açıkçası o nedenle note 8 güzel bir tercih. Gear s3 de eski filan ama çok hoş cihaz. Ama elimde note 5 var zaten diyorsanız acele etmemek gerekli :)

• Qualcomm
    Qualcomm® Quick Charge 2.0: Less Time Charging, More Time Doing | Qualcomm
    https://www.qualcomm.com/news/onq/2013/02/20/qualcomm-quick-charge-20-less-time-charging-more-time-doing

Quick Charge 2.0 Subat 2013 ten beri var ... Samsung inatla 4,5 yildir ayni teknolojiyi kullaniyor... Esit olsun diye Snapdragon 835 li olanli varyantlari bile Quick Charge 2 ye sabitlemisler...

Quick Charge 3.0 ise nerdeyse 2 yil onceden beri var :

Note8 icin biraz daha bekleyecegim yurtdisindan kendim almayi dusunuyorum ozellikle Iphone8 kalemsiz olacak ama genel olarak kiyaslamasini yapacagim oyle karar verecegim takipte ediyorum ....

Kamerasi 10 bitlik cekim ve kayit yapmiyor ...

HEVC h.265 kaliteden kayipsiz yari boyuta hatta daha basarili SIKISTIRMA elde eden formatta olmamasi dusundurucu.

10 bitlik jpeg fotograf kaydi da yok Note8 de ...

Kamera isinde Iphone8 dramataik bir ustunluk elde edecektir ozellikle 4K 60 FPS hem onden hem de arkadan kayit yapabiliyor olusu sizintilari vs Iphone S-Pen e ragmen bekleyenler normalden daha fazladir.

Acele etmeyecegim bu sefer ve yazilim olarak genelde en az 3-4 guncelleme sonrasi oturmakta oldugu gercegine gore bakarsak ilk almak marifetli bir is degil. Oturmus sorunsuz bir yazilim surumunde iken satin alinmasi daha akillicadir .

• Hollanda da note 8 hangi işlemciyle piyasaya sürülüyor acaba
  • Başladık yine cihazı kullanmadan kötülemeye... Ama ben alıştım..Bizim insanımızın yapısı bu...

S8&S8+ 'ıda beklerken aynı yorumlar yapıldı...

Komple cihaz olarak daha iyisi yok boşuna kendimizi avutup bahane bulmayalım... Fiyatı 2 ay sonra 3700tl civarına gelsin bak bakalım en iyisi bumu değilmi?

Cihazı inceledim... Yapabilen varsa onu alalım... Yok abi... Huawei demeyin yerlere yatarım... Mix 2 çok güzel olur oda sadece tasarım...

Bu telefon artık Laptop işi görüyor ve rakibi yok!...

Sadece bekleyip uygun fiyatı kollayıp alın...

Not:GSMArena incelemeden diğerlerinin lafını sallamayın...

• thehspeed T kullanıcısına yanıt
    Polemik yapmayi birakin.

Note8 icin Cumle alem hemfikir olmus ...

Sana sadece birini paylasiyorum adam cihazi kullanmis ...

Yok yok dunyadan farkli ulkeelrden Note8 hakkinda benzer goruslerin videolarini paylasayim bizim insanlar dedigin dunya insanlari imis ...

Iste :

Poll Maker
    Is the Galaxy Note8 everything you hoped it would be? - Poll Results
    https://www.poll-maker.com/results1854120x3Cd44C9D-50

Simdilik sana ozel bu kadar yeter. Bizim insanlar dedigin megerse dunyadan insanlarmis ...

• Note4 ümü formatladım yeni kapak ve pille en az 1 sene daha devam İNŞALLAH.Mevcutta bundan iyisini bulamadım alan herkese hayırlı olsun.Çok harika cihaz ilerde bende düşünürüm note9 falan çıksın 3000 altına düşsün.Ama şu gerçek taşınabilirliği yok cihazın.
    iki tane daha yeni yetmenin (ki bunlar APPLE Fanıdır) videolarını paylaşmışsın...
    bu onları bu cihaz hakkında görüşe sahip kılmaz ki bunlar youtuber para kazanıyorlar bu işten...
    ne zaman GSMArena cihaza kötü der o zaman konuşuruz...
    bunlar aynı tatavayı s8 plus içinde yapmışlardı...
    samsung'un medyası APPLE kadar güçlü değil...
    bu Türkiyedede böyle malesef...
  • Note 8 iyi kotu onu bilmem ama sirf konu sahibi yuzunden alinmaz bu telefon. Note 4 den beri ayni yorumlar, qc3 degil, type c ama hizi kotu, yok guncellene bla bla...

• gladio2 kullanıcısına yanıt
    Benim de bahsettiğim oyun için değil zaten iş için de mobil cihazlar bilgisayarın işini yapamaz. Bir video blogger iseniz yeni bir videonuzu profesyonelce yayına hazırlayamazsınız. Ses kaydınızı aynı şekilde basit işlemler haricinde telefon veya tablette işleyemezsiniz. Grafik tasarım ve fotograf işlemede ilerleme var tabi mobil segmentte, ama bilgisayarın rahatlığı yok.
    Yani yazar veya gazeteci olmadığınız takdirde mobil cihaz size bilgisayarın imkanları pek vermez.
    hocam daha yüksek hangi işlemciyi koyucak bu konuda katılmıyorum,siz nerde incelediniz telefonların ekranlarını onuda bilmiyorum benim incelediklerimde herhangi bir sıkıntı yoktu,kamera konusunda ise s8 ile beraber bi 20 dk kameralarını karşılaştırdım fakat ikinci kameranın getirdiği herhangi bir avantajı gözlemleyemedim.
    Sadece olumlu videolar mı paylaşmak lazım yani? Hiç Apple bırakıp Samsung tarafına bakan kullanıcı yok mu piyasada? İşte bunlar için bu Apple kullanıcısı gözüyle incelemeler var. Ve olumsuz görüşlerin olması gayet doğaldır. Samsung ideal telefon yapmıyor, Apple de yapmıyor, ama fanboy olmak yerine kendinizce artı ve eksileri tartıp karar vermek gerekiyor, sadece överek veya rakibini eleştirerek değil.
  • 5000 TL lik bir telefondaki eksikleri görmezden gelen, yada bu eksikleri dile getirenlere hemen itiraz eden, eleştirileri kabul etmeyen kişileri anlayamıyorum. Fiyat yüksek olunca her şey tamam oluyor demek ki, ilginç.

5000 tl den ön sipariş verip telefon alanları zaten hiç anlamıyorum, bu ne acele, bu kadar fazla mı ihtiyacınız var bu telefona anlamıyorum ki, bu para ile ilgili birşey de değil, varlıklı arkadaşlarımda var birçok, ama hepsi nasıl daha ucuza alırım diye uğraşıyor, hiç ön sipariş ile 5000 tl ye telefon alan birini görmedim etrafımda.

Bu ürünlerin fiyatını birazda müşteriler belirliyor, daha cihaza kanlı canlı dokunmadan, test videolarını, kıyaslamalarını izlemeden alırsan telefonun fiyatı düşmez ki, bırakın samsung sizin peşinizden koşsun, siz neden koşuyorsunuz.

Aslında biraz sabırlı davranmak bu işi çözer ama oda herkes de yok sanırım.

Arkadaşlar kimse yanlış anlamasın, içimden geçenleri yazdım sadece, cihazı kötülemiyorum, almayın demiyorum, sadece biraz sabredin de bari biraz ucuza alın.

Hocam paylaşılan videolar ve konu sahibi gibi konuları kenarda bırakalım,

Tutarsız bir durum var, Samsung Note 8 konusunda yaptığı hamleler ve cihaz özellikleriyle geçen yıl Note 7 gibi oldukça ilgi çeken ve tutulan fakat ardından patlama gibi olaylarla fiyasko yaşayan bir şirket gibi davranmıyor. Sanki aceleye gelen bir şeyler var hala, Note 7 almış, kullanmış fakat mağdur olmuş kişiler için bir promosyon yok, Türkiye'ye dünya ülkeleri standardında yaklaşım yok, 5000TL'lik cihaz alınca ileride oluşacak sorunlarda bunu hak edecek hizmet algısı yok.

S8 bence çok güzel bir cihaz, Note 8 de çok güzel bir cihaz fakat ben TL ile ödemek zorunda olduğum için fiyat/performans ve cihazla oluşan heyecana bakıyorum, sönük şu an için her şey. Sunulan cihaz toplam paket olarak kalemli kulvarda, ekran olarak şu an en iyi olabilir ama bir öncekinin üzerine koymada yetersiz oldu.

• Yukarıda bir arkadaş YouTube kanal örnekler vermiş. İnanılmaz saçma. Gir YouTube'a 'Dont buy .....' telefon modeli yaz. Bütün telefonların videosunu bulabilirsin. Hatta apple kanallarında iPhone yeren video bile bulabilirsin.

Ulan apple hızlı şarjı bu sene getiriyor peynir ekmek gibi satıyor, samsung eski sürüm kullanıyormuş alınmaz.

iPhone a bilgisayardan birşey atamıyorsun nerdeyse peynir ekmek gibi satılır samsung veri hızı düşükmüş. Adam usb 3.1 koymuş ne yapsın daha.

Telefonun özelliklerine diyecek birşey yok abi.

Ha dersin ki bu fiyat ne böyle diye. Haklısın fiyata istediğini diyebilirsin.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.