Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY NOTE 8 [ANA KONU] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
26.738
Cevap
187
Favori
1.598.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şimdi Apple istediği kadar iyi bir telefon çıkarsın sizin ihiyaçalarınıza hitap etmeyecektir. Onun için ikilemeye düşmenize gerek yok.
    iphone'un bir Dex istasyonu veya kalemi yok, bu durumda "bilgisayar" isteğinize cevap veremeyecektir.
    Bellek olarak kullanamazsınız onu fazla, hafıza genişletmesi de yoktur.
    Torrent de kuramazsınız ve indirme yapamzsınız.
    Bütün bunlar Apple'ın planlarında yok veya medya satış politikasına aykırıdır, onun için sizin seçiminiz Android ve Note serisi olmalı zaten.

Ha Apple'dan en yeni ne beklenir, AR Kit gelişmesiyle sanal gerçekliği kullanan programların çoğalması mesela. Bence en heyecan verici bu olacaktır. Ufak tefek donanım ve yazılım iyileştirmeler de olacak tabi, ama sonuçta çıkacak olan yine bildiğimiz iphone'dur. Ve bu kötü bir şey değil, günümüzde teknoloji aleminde devrimlerin yerine senelik evrim taktiği geldi.

• Chronos1121 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam cevap için, arkadaşım iphone 5s kullanıyordu benim note 3 kullandığım dönemde (s8+'ı kardeşime verdiğim için note 8 gelene kadar aslında halen note 3 kullanıyorum :) ) gerçekten apple konusunda oyun görsel kalitesine yaklaşamıyordu android, son yıllarda biraz gelişmiş olsa da arkadaşın 5s'i bozulduğu için artık karşılaştırma yapamıyorum maalesef, birde en çok hoşuma giden applein galeri uygulamasıydı, ne yazık ki halen androidde o kadar güzel (görsel anlamda ayrıntıya girmem kısmet olmadı) bir galeri uygulaması yok, sanırım dediğiniz gibi note 8 ile yola devam edeceğim, ama ilk defa apple lansmanını oturup ciddi ciddi izleyeceğim, bazen eski özelikleri yenilik gibi gösterse de gerçekten görsel bir şov halinde oluyor lansmanları

Ekleme: Apple'ın güncellemelerine gerçekten hastayım, tamam sonuçta kendi ürettiği telefonlara destek veriyor anlarım ama samsung ne yazık ki güncellemeler konusunda gecikme anlamında, ayrıca gecikmeyi geçtim güncelleme desteği konusunda her zaman gözümde sınıfta kalmış durumdadır (Note 3'te android 5.1 bile yok mesela, 5.0'da bırakıldı maalesef)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twilight_flame -- 29 Ağustos 2017; 13:40:57 >

• twilight_flame kullanıcısına yanıt
    Samsung'a şaşırmaya gerek yok bu konuda, çünkü Google bile Apple'a özenip kendi işletim sisteminde telefon üretmeye kalksa da, en fazla 2 senelik güncelleme vadediyor (Apple malum son 4 neslini destekliyor).
    Şimdi Google'da durum böyleyken Samsung onlarca telefon modeliyle ne yapsın. Veriyor bir iki güncellemeyi, sonra bırakıp yeni cihaz satmaya bakıyor. Telefonlarının çok çabuk ucuzlaması ve yazılımsal olarak eskimesi de bu yüzdendir zaten.
  • Note8 (Orkide Gri) + Gear S3 saat hediyesiyle ön sipariş verdim. Cihaz çıktıktan sonra fiyatta muhakkak biraz düşüş olacaktır N11 deki satıcılarda çok da önemli değil benim için...

SAMSUNG GALAXY NOTE 8 [ANA KONU]

Hocam hayırdır? Konuya öyle bir bakayım dedim. Tekrar Note serisine mi döneceksin yoksa Bırakmadık mı biz Samsung u?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Smart1978 ; bana verdiğin cevap ve ardından attığın mesajla dediklerimin doğru olduğunu birebir ispatlamış oldun teşekkür ederim. Ne demiştim görelim :

"Arkadaşlara önerim yeni bir konu başlığı açın !!! Bu başlık altında anlamsız polemik ve tartışmalardan başka hiçbirşey olmayacak."

Dediğim gibi, eğer sizi zerre ilgilendirmeyen ve ilgilendirmeyecek lüzumsuz ayrıntılarla uğraşmak istiyorsanız bu başlık uygun bir yer. Eğer "cihazı zaten aldım ya da alacağım kardeşim, faydalanmak istiyorum, daha etkili nasıl kullanırım onu öğrenmek istiyorum" diyorsanız yeriniz burası değil.

Smart1978; istiyorsun ki seninle bahsettiğin detaylar üstünde polemiğe girelim, tartışalım. Bazılarında haklısın bazılarında haksız. Anlamadığın şey senin üstüne dünya laf konuştuğun konular bu konuya dahil olan ya da olmak isteyenlerinin çoğunun umrunda bile değil.

Bana herhangi bir cihaz söyle, buna premium ses veya görüntü sistemlerini de dahil et, bırak smartphone vs gibi cihazları. Sana bir eleştiri yazayım fabrikasına da, mühendisine de, satıcısına-distribütörüne de lanetler okuturum. Ama ben bunu gereksiz-anlamsız-vakit kaybı olarak görüyorum.

Konu başlığı yazacak kişinin kriterlerini yazdım herhalde görememişsin. Bir daha oku. Ama şunu tekrar söylüyorum. Bahsettiğin detaylar sadece sen gündeme getiriyorsun diye gündeme geliyor. Sonra da bazı arkadaşlar senin peşine takılınca mevzu sanki bir anda dünyanın en önemli konusuna dönüşüyor.

Ayrıca seninle teknoloji polemiğine gireceksem öncelikle hatırlatayım teknoloji bilgim ve portföyüm oldukça geniştir. Bu konudaki geçmişim de MSX sistemler ile başlar, Amiga, PC diye gider. İlk akıllı cihazlarım Clie'ler, palm'lar ile başlar. İlk akıllı telefonum SX1 ile başlar. İnternet tecrübem ise IBM terminaller ile Gopher, FTP günlerine dayanır. Hatırlatayım bilmeyenlere 1990 yılından ve "internet" kelimesini duyanların "o ne be" dediği www hizmetinin henüz olmadığı, internetin komut satırlarından kullanıldığı günlerden bahsetiyorum. Forum geçmişim ise Superonline ve Anet grubunun taşındığı ilk günlere dayanır. Forumda ise sadece "HTC Diamond" başlığının sahibiydim. Başlıkta kullandığım dosyalar silinmesin diye rapid hesabına para ödüyordum, custom rom yüklemek isteyen bir arkadaş için sabaha kadar icq'dan yazışarak Rom yüklemiştik. O başlığı hatırlayanlar varsa sana söylerler konu sahibi nasıl olunacağını. Yani kısacası burası forum, karşındakine atarlanırken iki kere düşüneceksin sonra mahcup olurum diye.

Note 8 özellikleri belli oldu. Yakında da satılacak. Ben alıp almayacağıma iphone 8'i gördükten sonra karar vereceğim mesela. Ama mal bu !!! Artık bu özelliklerine RAĞMEN almak isteyenlerin ve alanların bir başlığı olmalı. Mevcut özelliklerin tartışılması ise "Note 8 ALMAYI DÜŞÜNENLER KLUBÜ" başlığında olabilir. Başlığını değiştirip böyle yaparsan hiçbir itirazım olmaz. Kafana göre takılabilirsin orada. Ama "ANA KONU" diyorsan. İşte o olmaz. Note 8 senin kendini tatmin konunun malzemesi olursa yazık olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reason -- 29 Ağustos 2017; 14:55:34 >

• TheWhiteGandalf kullanıcısına yanıt
    biraz daha yukarıda yazdım ya konuk katılımcıyım diye, iphone'a devam.
    Ama işte yeni telefon çıkınca da konuşmadan edemiyoruz.
  • Reason kullanıcısına yanıt
    Aranıza pek girmek istemem, ama siz de kısmen haklı, kısmen de haksıssınız. Üreticiler çoğu zaman bazı konuları bilerek saklıyorlar. Mesela iphone'da daha az hafızalı modellerin bellek okuma hızlarının düşük olduğu gibi. Bazı kullanıcılar için bu önemsiz bir ayrınıt, ama meseleye aşırı takanlar da vardı.
    Onun için Smart1978 arkadaşımızı ortaya çıkardığı eksikliklerden bahsetmekte fayda var, kullanıcıları bilgilendirmekte fayda var. Ana konuya sadece cihazı etkin kullanmak isteyenler gelmiyor, seçim aşamasında olanlar da geliyor ve tüm ayrıntıları bilmelerinde fayda var. Sizin için önemsiz olan USB aktrama hızı, sürekli dosya alış verişi yapan ve cihazı taşınabilir bellek olarak kullanan biri için en önemli noktadır.
    Ana konuda herşey tartışılır, adı üstüne ANA KONUDUR, telefonu övme konusu değil.
  • Herkes fikrini olumlu olumsuz soylemekte tabiki serbest. Ama yillardir ayni seyleri isitip isitip apple harici her cihazi gomme sevdasi olanlari her yeni cihaz forumunda gormek kabak tadi veriyor ki bu arkadas konu sahibi (ne yazik ki). Tahminen Note 7 de oldugu gibi baska biri note 8 konusu acacak ve bu konu basligi olume terkedilecek.

Mesela ben yillardir hizli sarji yok diye smart arkadasin her iphone basligini cope cevirdigini gormedim ( gwrci baska konu forumlarini cok takip etmem, belki denk gelmemisimdir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdaaktan -- 29 Ağustos 2017; 15:42:42 >
  • note 5 i satıp note 7 olayı nedeniyle açıkta kaldığımdan A7 2017 kullanıyorum. Ama dün iyi ki A7 2017 almışım dedim.

Dün teknoloji markette iki cihazın da teşhir ürünlerini yan yana koyup fotoğraf çektim.

Note8de de siyah renk bence en güzeli arkada kamera olan yer diğer renklerde de siyah olduğu için biraz uyumsuz olmuş gibi geldi. Ben A7 2017 siyah renk kullanıyorum iki siyah telefonu da yan yana koyduğumda A7 daha güzel geldi.
    Note 8 biraz uzun ve ağır olmuş. A7 ye göre çok az daha ağır ama note 5 ile kıyaslanırsa kesinlikle Note 8 daha kalın ve ağır geldi.

sonuç olarak bu fiyatlara almayı düşünmüyorum açıkçası.

A7 2017 3600 mah bataryaya sahip ve ben tek şarjla 2 gün rahatlıkla kullanıyorum.

alan arkadaşlara hayırlı olsun.

• Az önce note 8i inceledim de uzay mekiği gibi mübarek.👌🏻Benim 7 plusın yanında gelecekten gelmiş gibi duruyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Arkadaşın durumu eksikliklerin ortaya çıkması gibi durmuyor.

Mesela örnek vereyim. Sensörün Sony ya da Samsung olmasını "Fiyasko" olarak değerlendiren bir kişi en hafif tabiriyle abartıyor konuyu saptırıyordur. Sensörler farklıymış dersin, hatta şu daha iyi vs de diyebilirsin. Ama fiyasko dersen ben de hadi ordan derim.

Her firmanın komponentleri aldığı farklı supplier'lar vardır. Cihazın üretim standartlarına uyduğu sürece istediği komponenti kullanır. Bunu her firma yapar. Buna fiyasko falan denmez. Fiyasko,rezalet vs diye abartılı ifadeler gerçeği saptırır. Note 7 için "FİYASKO" bataryasının başına gelen şeydir. Eğer alakalı alakasız "REZALET, FİYASKO" ibaresi kullanırsanız amacınız bilgi vermek hatırlatmak olmaz.

Mesela iphone 8 de ilk kablosuz şarj çıktığı zamanki standartlarda bir kablosuz şarj olacak. Meseleyi burdan alıp apple'a giydirirseniz, lafı bu cihaz alınmaza getirirseniz, bunu da iphone 8 konu başlığı sahibi olarak yaparsanız olur mu.

• Reason kullanıcısına yanıt
    Yani son cümlenizdeki olay bir iphone konu sahibinin ağzından şu şekilde duyulabilir (eğer tabi duyumlar gerçek olursa) - "iphone'u kablosuz şarj için alıyorsanız - almayın, bakın samsung veya başkasında daha etkili kablosuz şarj var." Ve bu mantıklı bir açıklama olacak.
    6s zamanında da iphone'da farklı üreticilerin işlemcilerini kullanıldığı için ona da çok kişi fiyasko demişti.
    İşte mesele burda. Dediğiniz gibi ifade edilse sorun yok zaten.

Kimse iphone'u kablosuz şarj için almaz. Kimse Note 8'i MHL çıkışı yokmuş diye ya da panel pentile imiş diye almamazlık etmez. Burdan yola çıkıp olay başka yerlere gidiyor.

Ayrıca bazı teknolojilerde ilk olmak, en önde olmak her zaman iyi değildir. Mesela S8 BT 5 standartlarını ilk kez kullanan cihaz oldu ama bir sürü sorun çıktı. Bu yüzden apple'ın felsefesini "Not first, but best" diye savunur her zaman.

• twilight_flame kullanıcısına yanıt
    Cihazi kullanmadigim dogru degil sadece teshir hatsiz ozelligi olan tanitim amacli ekrani yuksek ayarda bir cihazi epeyce ucunza sure kullandim. Internetini de kullandim .

Kamerasini ses kalitesini filan gordum .

Cihazin yazilim biraz utulenecegi asikardir ama abarti beklenti olmamasi gerek.

Paylasimlarim her zaman objektiftir daha dogrusu objektiflik diye abarti sisirilmis pozitif paylasimlari da paylasacagim manasi olamaz .

Cihazi hatli olarak kullananlar var Turkiye de pek olmasa da ... Hatli olarak cihazi irdeleyenlerin yorumlarina ekledigim birsey yoktur . Onlarin analizlerine de dikkate alirim o kadar . Sonucta karar bize kalmis . Kimseye al vey alma diye dayatmam imam yoktur . Fikrim vardir .

Iphone 8 ve Snapdragon 835 li modeli hatta Imparator modeli 8 GB RAM modeli yurtdisinda cikarsa ona gore alabilirim .

Turkiye de ilk siparis verenlerdendim...

Mesele su Gear S3 Frontier de 500 kisi sarti kosmalari ve benzer bir yontem resmi satistan once TeknoSA dan aldigim Galaxy Tab S3 S-Pen li modeline ait klavye kampanyasindaki gibi suan satin alanlara faturasi kesilmemis olsa da odemesini ibraz edenlere S-Magazine uygulamasindaki kodu da girerek sadece saati ucretsiz hediye kapmsaninda faydalandirilmamasi ve 444 7711 deki yuzeysel cozumsuz yaklasimi 500 adet kotasi kaldirildi demelerine ragmen sitelerinde hala devam ediyor olmasi kaldiirn madem sozlu ifade ediyorsunuz herkeste bilsin gorsun oyle siparisi verir diye tuketici baskalarini da dusunen durusumla .

Onlara dedim ki AVM kapanisina kadar sure verdim sitenizde gereken degisikligi de yapin diye arayan da olmadi o aksam .

Media Markt teki Samsung gorevlisi Turkce bilen Kore li bir urun tedarik sorumlusu telafuzu tam yapamiyorum ama okunusu soyle olsa gere Soho ya da whatsapp tan mesaj atildi telefonumdaki internetten tarayicisindan Samsung resmi sitesindeki 500 adet hediye kisitlamasini rezaletini hala surdugunu de gosterdim irtibat bilgilerimi daha onceden vermistim bana donus Media MArkt ten de yapilmadi . Saat 22:00 dan sonra 5 dk da odememi iptal ettim .

Samsung bu son dakika adimlari ile biz tuketicileri ozellikle potnasiyel S-Pen fanlarina karsi cantada keklik olarak gormesi olsa gerek Note8 e esasli bir yenilik goremedik ... Onlara gore S-Pen li yeni cihaz telefon kesin satilir diye bekliyorlar ...

Ben tasarimi radikal degisiklikle gelecek Iphone8 ile Note8 in fiyati ciddi dusecegi yondedir . Alsam bile Turkiye den almam !

Sonucta elimde son model S-Pen li tablet ve Note5 te var ( Google Pixel XL ve Lumia 950XL yedegimle beraber )

Beni biraz daha fazla bilenler actigi konular Note5 oldugunu da bilir ... Berkans suan ayrildi veya aktif degil . Note5 ten beri objektif olmamdan rahatsiz olanlar vardi . Editor Berkans a devredildi bana haber izin vs verilmeden .
    Note7 de olay sonu benden degil Samsung batirmisti .

Kimse kusursuz degildir . Ama anlamsiz birkac fan veya trol mu desek veya polemikle beslenen sahsima nice agir hakaretler yapmisti sikayetimi de yapmistim yaparim da . Amaclari beni de akli sira bozmak uslup olarak olsa gerek ...

Mantikli bir iddiam anca su olurdu : Bu sekilde bana saldiranlar olsa olsa Samsung Turkiye direk veya dolayli calislanlaridir.

Bircok eski kullanici ozelden bana Note serinin benim acmami onermektedir ....

Note serini iyi ise seven biriyimdir .

Note serisi yenisi kotu ise yapici elestirilerimi baskalairn tecrubelerini bilgilerini beklentilerini paylasmam en basta farkindalik tuketici odakli sosyal bir sorumluluk filan da denilebilir . Samsung un hizmet ve servis anlayisi yazilim guncellemelerin vasat olusuna karsi sessiz kalirsak boyle ana konularda Samsung Turkiye ozellikle istedigini yapar sunar ...

Unutmayin firmalar satilabilecek urunleri pazarlarlar. Turkiye de veya dunyada Samsung un Note serisine esasli bir onem vedigini goremiyoruz malesef... Note5 in Avrupa ya cikmamasi bu olsa gerek . Tepkiler geldi Note7 ile bir umut yine olmadi.

Samsung bence Apple gibi tek amiral telefon ile 1 yil idare etmek istiyor ....

Note serisi herzaman donanim ve islemci olarak daha ustun ve gunceldi her bir bileseni olarak . Ama son yillarda boyle birsey yok! Bu Samsung un Note serisine onem vermedigini kanitlar.

Madem boyle olacakti Galaxy S8 ler ile ayni anda Nisan da satisa sunsalardi ne de olsa ayni islemci ve tasarim ...

Samsung bu kadar sure bekletmesinin hicbir anlami yok cunku son yillardan Samsung u ezberledik ...

Herseye ragmen Note8 hakkinda herturlu yeni dramatik gelismeler haberlerini burda paylasiyorum Displaymate profesyonel detayli incelemesi burda paylasmam buna kanit olsa gerek ...

• Şu karı kocanın Note 8 ile ilgili bir günlerini geçirdikleri videoyu izleyebilirsiniz. İtalyanca ama eğlenceli :))

andreagaleazzi.comyoutube
    Galaxy NOTE 8 una GIORNATA con...a NEW YORK prime impressioni
    https://www.youtube.com/watch?v=dGhS6nRuWwE

• quote:

Orijinalden alıntı: Engin.OK

Note8 (Orkide Gri) + Gear S3 saat hediyesiyle ön sipariş verdim. Cihaz çıktıktan sonra fiyatta muhakkak biraz düşüş olacaktır N11 deki satıcılarda çok da önemli değil benim için...

hayırlı olsun bende saatle beraber aidım ama ben siyah aldım

• Bugün Samsung Note8'i Teknosa mağazasında inceledim ve sırf video kaydında şu manzara ile karşılaştığım için değil 5k , Note 5'e vereceğim parayı bile vermem bu cihaza. FHD 60 fps ve üzeri kalitede video kaydında 10 dk sınırlandırması nasıl bir saçmalıktır? Note 5 bana mısın demeden ısındığı yere kadar çekebilen bir telefondu, bunda çift kamera koymuşlar da ne olmuş sanki. Tam bir fiyasko.
    BKZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 29 Ağustos 2017; 21:38:19 >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Bunlar tam sürüm değil henüz. Bekleyip tam sürümünü görmek lazım. Çoğu telefon ısınınca kapatıyor zaten kaydı. Ha sınır ha ısınma ne farkı var?
  • DrHolyday D kullanıcısına yanıt
    5k bayılmadan tam sürümü görme şansım yok ne yazık ki, ben sadece yarattığı ilk izlenimden şimdiden memnun kalamadığımı belirttim hocam, Note 7 çok daha başarılı bir cihazdı bence, patladı yazık oldu...
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.