Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY NOTE EDGE (SM-N915F) [ANA KONU] ★★ (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.131
Cevap
25
Favori
99.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, bu telefon 32-bit mi yoksa 64 mü? Note 4 64-bit ise bu neden 32?
  • Merhaba, arkadaşımda bu telefondan var. Hala 4.4.4 yüklü. 6'ya güncelleyeceğim. Bir sıkıntı var mı?
  • neredeyse 3 yıl olacak hala bozulmuyor telefon sadece pilini değiştirdim bozulsa yeni bir telefon alacağım ama
  • arkadaşlar telefonumda bazı sorunlar var. birincisi telefon sürekli birdenbire donup şifre girme ekranına atıyor kendini.hani telefonu kapatıp açtığımız zamanlarda şifre istiyor ya orası. donduğunda telefon kapanıp açılmıyor ama kapanmış gibi olup yeniden şifre girmemi istiyor.
    ikincisi telefonu kullandığımda aramalar geldiğinde normalde edge ekranında gözükür ama bazı zamanlar direk ekrana geliyor. mesela oyun oynuyorsam çoğu zaman edge ekranına gelir aramalar ama son zamanlarda sıklıkla ana ekranda gösteriyor.diğer uygulamar içinde geçerli bu.
    bu sorunları yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: keenblade

Aslında "note edge" bir "note 4" türevi. Biraz daha gelişmiş bir türev. Ancak Samsung tarafından note 4 kadar üzerinde çalışılmamış ve optimize edilmemiş. Dolayısı ile note 4 bence daha hızlı ve iyi bir performans sunuyor. Note edge daha az sayıda üretilip satıldığından anlaşılır bir durum bu. Aynı şey custom romlar için de geçerli. Note 4 te çok, edge de az rom var.

Kısaca bence her ikisini de alma. Çünkü her ikiside 32 bit mimariye sahip. Dolayısı ile şu anki Samsung'un giriş seviyesi telefonları (j7, a5 vb.) bile 64 bit olduğundan daha hızlı çalışıyor. Bu telefon gerçekten harika özellikleri olan ama ne yazık ki insanı bezdirecek kadar yavaş çalışan bir telefon. Ama bu forumda arkadaşların önerdiği bazı şeyleri yaparak biraz daha hızlandırabilirsin. Yine de sakın 32 bit telefon alma bence. Keşke google pixel serisi telefonlarında kalem özelliği olsa. Hemen alırım.

Note edge telefonumu çok seviyorum. Üzerinde tek bir çizik bile yok. Edge ekranına rağmen oldukça sağlam bir model bence. Ama iyi bir fiyata satabilsem hemen satarım. Samsung'un yaptığı eskisini getir yenisini götür ile gidecek sanırım :)
    Kolay gelsin.

hocam forumda arkadaşların önerdiği şeyleri yaparsak telefon hızlanabilir demişsiniz.bunlar neler ben bulamadım.telefonu çok seviyorum ama yavaşlığı ve sürekli donması beni çileden çıkardı. bi 6 ay daha idare etmem lazım. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: pasaabey
    hocam forumda arkadaşların önerdiği şeyleri yaparsak telefon hızlanabilir demişsiniz.bunlar neler ben bulamadım.telefonu çok seviyorum ama yavaşlığı ve sürekli donması beni çileden çıkardı. bi 6 ay daha idare etmem lazım. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Açıkçası yapabileceğin bir iki şey var. Oldukça işe yarıyor. Ama tabi mücize de beklememek lazım. Aşağıda listeledim:

- S-voice, briefing, flipboard gibi programları ana ekrandan falan devre dışı bırakmak
    - Geliştirici özelliklerinden animasyonla ilgili tüm ölçeklendirmeleri (scale) "0.5"e azaltmak
    - Parmak izi özelliğini kullanmamak, kapatmak
    - TW yerine nova launcher gibi bir arayüz kullanmak
    - Bazen Edge panelleri sorun yaratabiliyor. Edge panellerini ayarlarından önce pasifleştir -> ayarlardan çık -> sonra tekrar ayarlara girip aktifleştir. Çünkü bazen panelleri bildirim gösteremez hale gelip buglar yüzünden arkaplanda gereksiz işlemci ve ram harcıyorlar. Bu işlem ile tekrar düzeliyorlar. Tipik java programı özelliği :)
    - Klavyeyi varsayılan Samsung veya google kılavye gibi hafif olanlardan tercih etmek. Predictive olanlar iyice yavaşlatıyor.
    - Boot menüde cache'leri silmek.
    - Hiçbir şey işe yaramıyorsa fabrika ayarlarına döndürmek ve sonra üsttekileri tekrar yapmak
    - Eğer yapabilirsen telefonu "root"layıp Titanium Backup ile Samsung ile gelen gereksiz programları silmek.
    - Hiçbir şey işe yaramıyorsa note 4 romlarından kur. Bir arkadaş çok hızlı çalıştıklarını söylemişti forumda.

Şu videoya da bakabilirsin bazı öneriler için:https://www.youtube.com/watch?v=BKhHRq_3Xc8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keenblade -- 17 Şubat 2018; 3:31:23 >

• Teefonu android 5 e geri dusurdum guncellemeleri de engelledim su an masallah eskisi gibi stabil ve hizli calisiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Bugün ikinci el bir Note Edge satın aldım. Cihaz Verizon cihazı, download mode'da N915V; cihaz hakkında da N915F görünüyor. Odin ile N915F sürümüne ait root dosyasını bir türlü flashlayamadım hep fail veriyor. Şimdi benim bu cihaza root atıp, imei atmam gerekiyor. Nasıl bir yol izlemeliyim acaba?

Cihaz sürümü N915F 5.0.1
  • Arkadaşlar hem stabilite hemde batarya süresi açısından tavsiye edebileceğiniz stock yada custom rom varmı.Yada şöyle sorayım bu telefonu hangi romun hangi versiyonuyla kullanmak gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4X HD

Merhabalar,

Bugün ikinci el bir Note Edge satın aldım. Cihaz Verizon cihazı, download mode'da N915V; cihaz hakkında da N915F görünüyor. Odin ile N915F sürümüne ait root dosyasını bir türlü flashlayamadım hep fail veriyor. Şimdi benim bu cihaza root atıp, imei atmam gerekiyor. Nasıl bir yol izlemeliyim acaba?

Cihaz sürümü N915F 5.0.1
    bir tick vereyim belki işine yarar pc de gorev yonetıcısını ac ve samsungla alakalı ne varsa kapa oyle rom yuklemeyı dene bırkeresınde benımde basıma gelmıstı bu sekılde cozdum
  • Telefonum donmaya ve restart atmaya başladı. Hiçbir sorunu yoktu geçen gün şarj dolu kendi kendine dondu ve kapandı sonrasında açılma süresi de uzayarak devamlı donmaya başladı. Kilit ekranını açıyorum donuyo bir 6-7 saniye ekrana dokunmadan beklersem düzeliyo o sırada peş peşe slide to unlock yapmayı denersem restart oluyo. Bazen watsap'ta yazarken donuyo yine bekleyince düzeliyor veya restart oluyo. Telefona format atmadan sistem repair tarzı bişey yapabiliyor muyuz ? olmuyosa mecbur format denicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: malibo

Arkadaşlar hem stabilite hemde batarya süresi açısından tavsiye edebileceğiniz stock yada custom rom varmı.Yada şöyle sorayım bu telefonu hangi romun hangi versiyonuyla kullanmak gerek.
    Forumda bu konu hakkında fikri olan kimse yokmu?

• benim bir sorunum var , telefon kullanırken birden dondu ve kapandı download moda aldı sonra acıldı ama tekrar tekrar donmaya kapanmaya başladı, rom falan denedim format denedim olmadı, garantiside yok 3 yıllık cihaz, ne yapabilirim? anakart fiyatı nee kadardır
  • Bu cihazın anakartı bulunurmuki, nerden bulunur, kaç liradır, bilgisi olan var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: dndd

Bu cihazın anakartı bulunurmuki, nerden bulunur, kaç liradır, bilgisi olan var mı
    ankara sincan servisi 1100 tl dedi
  • anakart alacağınıza 2.el cihaz alın daha iyi
  • Note8 i note9 cikacak diye sattim degeri cok dusmeden, cihaz cikana kadar ne olur ne olmaz diye beklettigim note edge i kullanmaya basladim..

Kamera disinda hic bir artisi yokmus onu anladim

• quote:

Orijinalden alıntı: khanstern

Note8 i note9 cikacak diye sattim degeri cok dusmeden, cihaz cikana kadar ne olur ne olmaz diye beklettigim note edge i kullanmaya basladim..

Kamera disinda hic bir artisi yokmus onu anladim
    Kamerası Note4 ile aynı.Kameranın pek bi numarası yok. Yazılımla da hiç geliştirmediler.

Tek artısı edge ekranı.

Düz telefonları kullanamıyorum.

Bir uygulamaya girmek için masaüstüne dönmek çok amele işi geliyor artık.
  • selam arkadaşlar...
    şöyle bir sorunum var...

telefon durduk yere kapandı..ardarda restart atmaya başladı... hiç açılmıyor...
    galaxy note edge..powered by android yazan ilk kısım var ya..orda 1-2 sn duruyor...hop yine restart..

hard reset denedim... olmadı.... şu an hard reset menüye de girmiyor...

youtube da açılmayan galaxy serisi yardım videosu buldum..odin ile rom atma... 1.8GB rom muş..indirdim.. videodakileri adım adım uyguladım...kabloyu çıkarttım.. sonuç yine aynı...

niçin nasıl böyle oldu bilmiyorum..2,5-3 yıllık telefon... garantisi vs de yok zaten... uğraşayım mı yine rom falan..(ki hiç anlamam rom-root işlerinden..videolardan bakarak yaptım )... yoksa servise falan mı vereyim...

teşekkürler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: volie82

selam arkadaşlar...
    şöyle bir sorunum var...

telefon durduk yere kapandı..ardarda restart atmaya başladı... hiç açılmıyor...
    galaxy note edge..powered by android yazan ilk kısım var ya..orda 1-2 sn duruyor...hop yine restart..

hard reset denedim... olmadı.... şu an hard reset menüye de girmiyor...

youtube da açılmayan galaxy serisi yardım videosu buldum..odin ile rom atma... 1.8GB rom muş..indirdim.. videodakileri adım adım uyguladım...kabloyu çıkarttım.. sonuç yine aynı...

niçin nasıl böyle oldu bilmiyorum..2,5-3 yıllık telefon... garantisi vs de yok zaten... uğraşayım mı yine rom falan..(ki hiç anlamam rom-root işlerinden..videolardan bakarak yaptım )... yoksa servise falan mı vereyim...

teşekkürler....
    emmc arızası olabilir bu telefonda kronik

• 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.