Şimdi Ara

Samsung: Galaxy S III'ü seçmek için dahi olmaya gerek yok (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
433
Cevap
1
Favori
25.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NavyCat

quote:

Orijinalden alıntı: diemcizone

Jelly bean ile ios karşılaştırıyorlar haha gülüyorum.
    Jelly bean en iyi mobil işletim sistemidir iosdan daha akıcıdır.
    Ios cihazınıza uygulama yükleyin görürüz hangisi daha iyi.
    Ios'da doğru düzgün efek bile yok olsa cihaz elinizde kalır emin olabilirsiniz.

Karıştırmışsın sen iOS ile Android'i

Supersin hocam ben de tam aynisini yazicaktim.boyle sacma sey mi olur eger s3 alirsam sirf ekran buyuklugu netlik ve kolay aktarim icin gecerim ki ekranin buyuklugu ipad im oldugu icin sıkinti degil netlik olayi zaten gozume sokacak degilm sonucta ayni seyleri gosterecek ve pc olsun diger telefonlardan olsun cok zor degil bi pc ye itunes yukle bi kere nasil yapicagini oku gerisini birak ki itunes ile es zamanlama yapinca tadindan yenmiyor daha iphone da cektigim resme bakmadan vinnnnn ipad e gelmis..gercekten cok farkli dunya adamlar yapmis siz hala kapisin..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ozellikler bir yana da, o s3'un boyutlari nedir oyle arkadas... benim arabanin yan aynasindan hallice mubarek
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Snowy Man

Samsung kendini birşey sanıyor

Haklılar ama :)

Samsung'u bir dünya devi konumuna pozisyonlandıran, finansal servislerden ağır endüstriye, elektronikten ağır sanayiye geniş bir yelpazeye sahip şirketler topluluğu hakkında daha fazlasını öğrenin.

Elektronik Endüstrileri
    Samsung SDI
    Samsung Corning Precision Materials
    Samsung SDS
    Samsung Mobile Display
    Samsung LED

Makine ve Ağır Sanayiler
    Samsung Heavy Industries
    Samsung Techwin

Kimya Sanayileri
    Samsung Total Petrochemicals
    Samsung Petrochemicals
    Samsung Fine Chemicals

Finansal Hizmetler
    Samsung Life Insurance
    Samsung Fire & Marine Insurance
    Samsung Card
    Samsung Securities
    Samsung Investment Trust Management
    Samsung Venture Investment

Diğer İştirakler
    Samsung C&T Corporation
    Samsung Engineering
    Cheil Industries
    Samsung Everland
    The Shilla Hotels & Resorts
    Cheil Worldwide
    Samsung Medical Centre
    Samsung Economics Research Institute

İştirakler
    Samsung Human Resources Development Centre
    Samsung Lions
    The Ho-Am Foundation
    Samsung Foundation of Culture
    Samsung Welfare Foundation
    Samsung Life Public Welfare Foundation

• artık nokia devri başlicak bence. lumia 920 modeli çok başarılı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu
    quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell
    quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu Sen önce Jb güncellemesini çıkart sonra Apple a b.k atarsın. Ayrıca 2 sene iphone kullandım 1-2 kere dışında program hatasıyla hata mesajı almışlığım olmadı. S3 te her gün farklı uygulamalar hata verip kapanıyor. aç/kapa, reset vs işe yaramadı. 11 saatin üstünde konuşma 790 saat bekleme yazmışlar. 3g açık olsa ama kullanmasam bile 1 günü dolduramayan cihaz şu an başka bir cihaz demektir. yukarıdaki s3 le bendekinin alakası yok. bildiğin dolandırılmışım.
    Birde fandroitlere sorun bakalım. Biz neyin kafasındayız S3de 1 gram kasma donma çökme problemleriyle karşılaşmamışlar
    Çok isteyen olursa günlük olarak ss atarım. ama şöyle de bir sorun var. elin kenarıyla ss alma özelliği çalışmıyor. daha doğrusu o ahreketi yapmak istediğimde ekran değişiyor. ana ekrandaysam diğer tablara geçiyor. teşekkürler samsung tabii direct call özelliğinin ara butonunun 1 saniyeden kısa sürede başlattığı aramayı 3-4 saniyede başlatması paylaşım özelliklerinin genelde samsung çihazlarla uyumlu olması vs saçmalıklarını saymıyorum. şahsen daha özgür diye ios tan android e geçtiğime çok pişmanım. kafasına göre wifi açan, kafasına göre gps açan, kafasına göre kendini kapatmayan arkada çalışan, bedava/paralı her uygulamanın telefon rehberime ve arama kayıtlarıma ulaşım yetkisi olacağını bilseydim asla android e geçmezdim. bazı fanboylar 1-1 yi basacaktır ama neyin kafasını yaşadıklarını cidden bende anlamıyorum.
    Anlamışsınızdır artık iosun androidden daha özgür olduğunu.

Diğer telefonlara bluetooth ile dosya paylaşımı yapama bir de özgürlükten bahset.

• quote:

Orijinalden alıntı: idris

quote:

Orijinalden alıntı: Ozgurmac

Yaww arkadaş bu iPhone başlığı altındaki konularda iPhoneculardan çok samsung androidçiler var iPhone konularında samsung Apple çekişmesinden başka bir şey yok. Samsungçuların övüne Dursun 4 çekirdekli 2gb ramli cihazlarıyla. Apple yine yola Devam edecek iPhone 5 le.
    Samsung konularında bir tane iPhone adı geçen bir konu yok ne iştir anlamadım.

Bu Apple forumlarında gezenlerin çoğu görme yada okuma sorunu olan kimseler.

Samsung: Galaxy S III'ü seçmek için dahi olmaya gerek yok

Haha supersin hocam..beni guldurdun Allah ta seni guldursun haha

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bu galaxy 3 bence hemen ucuzladı. S 2 aldım geçen ekim de turkcell den 1.800 idi.
    Daha ne kadar oldu ki s3 çıkalı, 1.700 lerde. ilginç
  • samsung haklı dağılın şimdi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: createemir

quote:

quote:

Ama Samsung'cuğum herşey telefonun fiziksel özellikleri, donanım ve senin eklediğin ufak yazılımlar ile olmuyor. Sen bir telefona 2 yıl 3 yıl yazılım desteği versene. O kadar ürün çıkartıyosun ama yazılım desteğini hemen kesiyosun. 2GB Ram koymuşsun ama iPhone 5'teki 1GB Ram çok daha verimli kullanılıyor. Ne o ? Her zaman dual core, quad core eklerdin bu sefer eklememişsin ? iPhone'daki çift çekirdek senin dört çekirdeğinden daha iyi olduğu için mi ?...

Bir noktayı atlamayalım yalnız.

Karşılaştırılan ürün Samsung LTE versiyonu. LTE versiyonunda 4 çekirdekli Exynos çipset değil 2 Krait Çekirdekli Qualcomm çipset kullanılıyor. Ayrıca LTE versiyonu 2GB belleğe sahip. Söz konusu karşılaştırma amerikadaki Verizon, Sprint, AT&T vs. operatörleri olunca doğal olarak LTE versiyonu ile karşılaştırmak gerekiyor.

Ama insanların çoğu hangi versiyonu kullanıyor ?

LTE destekli operatör kullanıcılarının çoğu değil neredeyse hepsi LTE modelini kullanıyor :) Söz konusu reklamda zaten LTE olan operatörlerin olduğu bir ülkede yani Amerika'da yapılmış :))

Amerika'da yapıldıysa o haberin burda ne işi var :))

• Her iki tarafıda bilen biliyor tartışmaya gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tartışmanın sonu yok ya...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ama Samsung'cuğum herşey telefonun fiziksel özellikleri, donanım ve senin eklediğin ufak yazılımlar ile olmuyor. Sen bir telefona 2 yıl 3 yıl yazılım desteği versene. O kadar ürün çıkartıyosun ama yazılım desteğini hemen kesiyosun. 2GB Ram koymuşsun ama iPhone 5'teki 1GB Ram çok daha verimli kullanılıyor. Ne o ? Her zaman dual core, quad core eklerdin bu sefer eklememişsin ? iPhone'daki çift çekirdek senin dört çekirdeğinden daha iyi olduğu için mi ?...

Bir noktayı atlamayalım yalnız.

Karşılaştırılan ürün Samsung LTE versiyonu. LTE versiyonunda 4 çekirdekli Exynos çipset değil 2 Krait Çekirdekli Qualcomm çipset kullanılıyor. Ayrıca LTE versiyonu 2GB belleğe sahip. Söz konusu karşılaştırma amerikadaki Verizon, Sprint, AT&T vs. operatörleri olunca doğal olarak LTE versiyonu ile karşılaştırmak gerekiyor.

Ama insanların çoğu hangi versiyonu kullanıyor ?

LTE destekli operatör kullanıcılarının çoğu değil neredeyse hepsi LTE modelini kullanıyor :) Söz konusu reklamda zaten LTE olan operatörlerin olduğu bir ülkede yani Amerika'da yapılmış :))

Amerika'da yapıldıysa o haberin burda ne işi var :))

Bu konuda haklısın. Ama onu haberi koyana soracaksın. Editör olan o. :))

• Şu yazdıklarımı anlayıp kabul etmek için de dahi olmaya gerek yok sanırım.
    İosla Android arasında kalite farkı iyice kapanıyor. İos halen daha stabil.
    İos Market bariz şekilde Google Play den iyi.
    Pek çok uygulamayı Android kullananlar Apple cılar o uygulamadan bıktığında ancak edinebiliyor. Misal instagram...
    Samsung Galaxy S amiral gemisindeki tüm cihazlarla Apple dan daha başarılı telefonlar çıkardı. Başarıdan kastım bariz şekilde daha güçlü cihazlar çıkardı. Şu an yazılım kısmında da S3 iphone 5 in beahsedilen yazılım özelliklerinin üstünde bir cihaz görüntüsü veriyor. Donanım kısmında zaten üstün.

Kısaca...

Apple ile Samsung arasında donanım olarak Samsungun üstünlüğü var.
    İşletim sistemi olarak fark kapandı gibi. Burası biraz göreceli aslında.
    Market kısmında İos üstün.

• neden Türkiyeye 1 gb ramli s3ü kakaladılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: kursadlolw

quote:

Orijinalden alıntı: decibelshock

quote:

Orijinalden alıntı: kursadlolw

iPhone 5 alüminyum kasayla çıkıcak millet plastik s3 alıyor :/

bakin bi kaç forumda da ayni şekilde mesajlar var plastik aliminyum karsilaştirmasi. Size tavsiyem youtube a s2 and iphone 4gs crash test yazip izlemeniz olacaktir. artı, ferrari bile plastik tampon kullaniyo darbe emici özellikte :) bence birakin artik iphone un aliminyum kasasini yoksa siz araba olarak 72 model demir tamponlu renault 9 tx mi tercih edersiniz. saygilar

iPhone 5 çıkmadan 4gs nin dayanıklılık testlerine bak demişsin Apple Fanboyu değilim ama kasa sağlam olmuş .

aynen ben de değilim nokia kullanıyorum ve kullandığım nokia basit ve atıl bi telefon :)
    s3 ve iphone 5 crash testleri de cıkar merak etmeyin :)
    fikir edinmeniz için 4s ve s2 yi örnek verdim, testler yapılır, yakında burdan cvplaşırız tekrar :)
    hayırlı geceler selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi decibelshock -- 17 Eylül 2012; 1:42:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: the_end_

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: swat882

quote:

Orijinalden alıntı: mbtaskale

quote:

quote:

Apple da malzeme kalitesi her zaman 1.sınıf olmuştur.Ama donanım zayıf,yazılım süperdir.Her ürününde böyle...

Samsung da ise malzeme kalitesi çok kötüdür s3 deki gibi alayı plastik kırılgan ve dökülgen.Donanım süper,yazılım ise zayıftır.Her ürünleri böyle..

Samsunga bakın adamlar her türlü inorganik materyal ve eşyada varlar.Yakında prezervatif bile çıkarabilirler..

Ama S3 kullanıyorum çok memnunum benim için tek artısı 4.8 "lik ekranı ve hızlı olması jet gibi iphpne ye göre,İphone ile internete girmek işkence,İphoen 5 deki 4" de hiç yeterli değil.

saçmalamadan önce biraz araştır kullandığın markayı...

hangisi daha sağlam hangisi daha dandik

Beğenmediğiniz yazılar hakkında böyle teenage gibi saçma,dökme,bükme v.s gibi şeyler yazacaksanız işimiz var biraz olgunlaşalım lütfen!!

2 sinide elinize alıp kalite hissini algılamak lazım.Daha 2 gün önce 4S vardı satıp S3 aldım.Plastik kasa çerçevesini görünce dumur oldum,hele birde çerçeve kırılıyormuş:))) Allahtan 4.8" ekranı ve hızı var.
    S3 daha iyi bence ama kalite hissinde iphone çok ileride bence.Samsungun hiç bir ürününde kalite hissi yok zaten.En olabilitesi yüksek malzeme,kalite ve işçilik ile en çok para kazanmanın hevesinde...

Düşünce kırılıp dökülmüyor diye telefon alınmaz.Alacak varsa da Harita mühendisleri alır.

hocam 2 sinide kullandım şu anda s2 kullanıyorum...

kalite hissi dediğiniz nedir? 3310 nun arkasını kadife ile kaplasak kaliteli malzemeden üretilmiş anlamına mı geliyor?

o zaman altın kaplama telefon filan alın?

Onların kalite hissi ağırlıkla ilgili. Yani 200 gram taş herşeyden daha kaliteli. ip4s modeli s3 ten bile ağır olduğu için s3 ün içini boş sanıyorlar :D Malzemenin kalitesiz olduğunu falan sanıyorlar. ip5 112gram hadi bakalım onuda elinize alın ama dikkat "sakın ballandıra ballandıra" övmeyin. Millet 1.5 yıldır 116 gram s2 kullanıyor ne mutlu size bu ağırlıkta artık telefonunuz var ;)

iyi de ben batarya diğerlerine göre kötü demiyorum. zaten one x i sırf bataryası yüzünden almadım. gereksiz süslemelerle insanları kandırmaya çalışıp başka firmalara çamur atmaları saçmalık. ayrıca herkes hem fikirki ip5 in malzeme kalitesi tartışılmaz. birde şu var s3 bugün vatan da 1588 liraya satılıyor. iphone 5 2500 liradan piyasa girer. 4s bile hala 1800 liradan satılıyor. sonuçta 2-3 aydır s3 kullanan kimse bende dail. neden apple ı beklemedim? diye kendine kızmıyor. şı telefon birde Wp kurulsa 5 sene kullanırım.

Apple istediği fiyata satsın güzel kardeşim. Onların kullanıcı kitlesine hitap ettiği kesim belli. Sen telefonuna biraz daha alış. Hangi uygulamaların telefonunu sömürdüğünü keşfet. Bu benim için 1 ay sürmüştü mesela. Benimde şarjımın 5 saatte bittiği oldu ama 2 saat oyun 1 saat facebookta falan gezmiştim gündüz full ekran ışığı açıkken. Bu tarz kullanımlarda suçu cihaza atamayız. Öenmli olan idareli kullanımı öğrenmektir. Sana tavsiyem şu konuyu okuman olacaktır. Elindeki telefonun kıymetini bilmen açısından çok önemli ;)

http://forum.donanimhaber.com/m_65877985/tm.htm

Telefonumda gps-tlf defterine ulaşamadıkalrı için özellikle seçip indirdiğim bir avuç program var. ayrıca telefonun şarjından şikayetçi değilim. biz çok farklı bir şeyi paylaşıyorduk. 11 saat konuşma 790 saat bekleme süresi yalanından başladık. sanki s3 ün bataryası kötüymüşte ben bunu savunuyormuşum gibi bir ortam oluştu.

Aynen oyle oldu. Bu sirketlerin verdigi veriler gunluk hayatta olabilecek seyler degil kesinlikle. Mesela bahsedilen bekleme suresi kesin ucak modunda sebekesiz hicbisekilde telefona dokunulmadan gerceklestirilmistir. Bu yuzden bunlari dikkate almamak lazim. Ama su bir gercek s3 bekleme suresinde ios telefonlardan daha uzun bir tecrube sagliyor.

Ayrica sunuda sormam gerekli telefonu ne zaman aldiniz? Yakin bir zamandaysa pilin sapitmasi normal

1..5- ayı geçmiş olmalı. kaldı ki benim bahsettiğim kullanım süresi yani normal kullanımda 1-1,5 gün bütün incelemelerde onaylanan bir süre. hatta DH one x le karşılaştırmıştı. orada da 1,5 gün civarı pil ömründen bahsedildi. extreme bir durum yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Apple da malzeme kalitesi her zaman 1.sınıf olmuştur.Ama donanım zayıf,yazılım süperdir.Her ürününde böyle...

Samsung da ise malzeme kalitesi çok kötüdür s3 deki gibi alayı plastik kırılgan ve dökülgen.Donanım süper,yazılım ise zayıftır.Her ürünleri böyle..

Samsunga bakın adamlar her türlü inorganik materyal ve eşyada varlar.Yakında prezervatif bile çıkarabilirler..

Ama S3 kullanıyorum çok memnunum benim için tek artısı 4.8 "lik ekranı ve hızlı olması jet gibi iphpne ye göre,İphone ile internete girmek işkence,İphoen 5 deki 4" de hiç yeterli değil.

saçmalamadan önce biraz araştır kullandığın markayı...

hangisi daha sağlam hangisi daha dandik

Beğenmediğiniz yazılar hakkında böyle teenage gibi saçma,dökme,bükme v.s gibi şeyler yazacaksanız işimiz var biraz olgunlaşalım lütfen!!

2 sinide elinize alıp kalite hissini algılamak lazım.Daha 2 gün önce 4S vardı satıp S3 aldım.Plastik kasa çerçevesini görünce dumur oldum,hele birde çerçeve kırılıyormuş:))) Allahtan 4.8" ekranı ve hızı var.
    S3 daha iyi bence ama kalite hissinde iphone çok ileride bence.Samsungun hiç bir ürününde kalite hissi yok zaten.En olabilitesi yüksek malzeme,kalite ve işçilik ile en çok para kazanmanın hevesinde...

Düşünce kırılıp dökülmüyor diye telefon alınmaz.Alacak varsa da Harita mühendisleri alır.

hocam 2 sinide kullandım şu anda s2 kullanıyorum...

kalite hissi dediğiniz nedir? 3310 nun arkasını kadife ile kaplasak kaliteli malzemeden üretilmiş anlamına mı geliyor?

o zaman altın kaplama telefon filan alın?

Onların kalite hissi ağırlıkla ilgili. Yani 200 gram taş herşeyden daha kaliteli. ip4s modeli s3 ten bile ağır olduğu için s3 ün içini boş sanıyorlar :D Malzemenin kalitesiz olduğunu falan sanıyorlar. ip5 112gram hadi bakalım onuda elinize alın ama dikkat "sakın ballandıra ballandıra" övmeyin. Millet 1.5 yıldır 116 gram s2 kullanıyor ne mutlu size bu ağırlıkta artık telefonunuz var ;)

iyi de ben batarya diğerlerine göre kötü demiyorum. zaten one x i sırf bataryası yüzünden almadım. gereksiz süslemelerle insanları kandırmaya çalışıp başka firmalara çamur atmaları saçmalık. ayrıca herkes hem fikirki ip5 in malzeme kalitesi tartışılmaz. birde şu var s3 bugün vatan da 1588 liraya satılıyor. iphone 5 2500 liradan piyasa girer. 4s bile hala 1800 liradan satılıyor. sonuçta 2-3 aydır s3 kullanan kimse bende dail. neden apple ı beklemedim? diye kendine kızmıyor. şı telefon birde Wp kurulsa 5 sene kullanırım.

Apple istediği fiyata satsın güzel kardeşim. Onların kullanıcı kitlesine hitap ettiği kesim belli. Sen telefonuna biraz daha alış. Hangi uygulamaların telefonunu sömürdüğünü keşfet. Bu benim için 1 ay sürmüştü mesela. Benimde şarjımın 5 saatte bittiği oldu ama 2 saat oyun 1 saat facebookta falan gezmiştim gündüz full ekran ışığı açıkken. Bu tarz kullanımlarda suçu cihaza atamayız. Öenmli olan idareli kullanımı öğrenmektir. Sana tavsiyem şu konuyu okuman olacaktır. Elindeki telefonun kıymetini bilmen açısından çok önemli ;)

http://forum.donanimhaber.com/m_65877985/tm.htm

Telefonumda gps-tlf defterine ulaşamadıkalrı için özellikle seçip indirdiğim bir avuç program var. ayrıca telefonun şarjından şikayetçi değilim. biz çok farklı bir şeyi paylaşıyorduk. 11 saat konuşma 790 saat bekleme süresi yalanından başladık. sanki s3 ün bataryası kötüymüşte ben bunu savunuyormuşum gibi bir ortam oluştu.

Aynen oyle oldu. Bu sirketlerin verdigi veriler gunluk hayatta olabilecek seyler degil kesinlikle. Mesela bahsedilen bekleme suresi kesin ucak modunda sebekesiz hicbisekilde telefona dokunulmadan gerceklestirilmistir. Bu yuzden bunlari dikkate almamak lazim. Ama su bir gercek s3 bekleme suresinde ios telefonlardan daha uzun bir tecrube sagliyor.

Ayrica sunuda sormam gerekli telefonu ne zaman aldiniz? Yakin bir zamandaysa pilin sapitmasi normal

1..5- ayı geçmiş olmalı. kaldı ki benim bahsettiğim kullanım süresi yani normal kullanımda 1-1,5 gün bütün incelemelerde onaylanan bir süre. hatta DH one x le karşılaştırmıştı. orada da 1,5 gün civarı pil ömründen bahsedildi. extreme bir durum yok.

O zaman sorun yok :) her gece sarja taktigimiza gore no problem ;) sabahtan beri iyi yazistik bu arada :) uzun tartismalar boyle keyifli ve verimli oluyor genelde. Severim uzun tartismalari :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Miller57

Şu yazdıklarımı anlayıp kabul etmek için de dahi olmaya gerek yok sanırım.
    İosla Android arasında kalite farkı iyice kapanıyor. İos halen daha stabil.
    İos Market bariz şekilde Google Play den iyi.
    Pek çok uygulamayı Android kullananlar Apple cılar o uygulamadan bıktığında ancak edinebiliyor. Misal instagram...
    Samsung Galaxy S amiral gemisindeki tüm cihazlarla Apple dan daha başarılı telefonlar çıkardı. Başarıdan kastım bariz şekilde daha güçlü cihazlar çıkardı. Şu an yazılım kısmında da S3 iphone 5 in beahsedilen yazılım özelliklerinin üstünde bir cihaz görüntüsü veriyor. Donanım kısmında zaten üstün.

Kısaca...

Apple ile Samsung arasında donanım olarak Samsungun üstünlüğü var.
    İşletim sistemi olarak fark kapandı gibi. Burası biraz göreceli aslında.
    Market kısmında İos üstün.

Market kısmı kapanmaz

• Bu konu neden Apple bölümüne açılır? Samsung'un S3 reklamıylsa Samsung bölümüne açılır. Buraya açılıp da ortam gerilmemeliydi.
  • Samsung bada felaketinden sonra bana degil cep telefonu hesap makinesi bile satamaz!! S3 guzel insani cezbediyor fakat samsung iste yazilim destegi 2 sene sonra patlayacak. Canavar gibi wave 2 telefon cekmecede yatiyor aylardir utanip kimseye satamiyorum da satmak istedigim adam abi buna nasil whatsup yukleyecez diye soracak cevap veremicem diye elim ayagim titriyor.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.