Şimdi Ara

Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e [ANA KONU] (2336. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46.721
Cevap
315
Favori
1.717.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23322333233423352336
Sayfaya Git
Git
Giriş

Öyleyse sorun yok :) Arada çağ farkı var resmen (ilk izlenim)

Editleyeceğim.

Edit 1:Geçin demiyorum elbette, aceleye gerek yok 9, 10 veya 11 kullanan kalmalı bence, belki de daha stabil yaması vardır veya 1 hafta süre vermeliyimdir cihaza ya da android 11 aralık sürümüne dönerim bilemiyorum çünkü bana biraz cihazı ayakta tutma adına verilmiş ama süper olmayan bir sürüm gibi geldi. Eğer bu telefondan devam edecekseniz ve güvenlik olayına çok çok çok takıntılıysanız (aşırı olanları kast ettim) geçilebilir. Mart 2022 yamasını kullandım hız güzel ama stabilite tam yok gibi.

Edit 2: Zamanla oturuyor ve oturacak anlaşılan çünkü bazen bu ne ya diye sitem ettirirken sıcaklık gereksiz yükselmiş oluyor (el yakmasa da saçma seviyeye gelebiliyor) bazen de oha dedirtecek stabiliteye kavuşuyor ve serin de çalışıyor. Samsung bu cihaza one ui 4.1 ile tekrar ayağa kalkma gücü verdi sanırsam, beklediğim kıvama gelirse son model bir amiral gemisinden farkı 120 hz ve gece kamerası olur. Gta san andreas maksimum ayarlarda belki de android 10 one ui 2.1'den bile akıcı çalıştı ama bariz one ui 2.5'ten çok çok daha iyi ve serindi. Renk paletini menülerde soruyor duvar kağıdı ayarlarken, eğer tercih ederseniz daha akıcı bir sistem oluyor bu ilginç bir durum belki de buna gerek kalmadan da akacak biraz daha vakit lazım muhtemelen.

Edit 3: Tam ekran kullanırsanız (navigasyon tuşları yerine 3lü kaydırma seçerek ve ipucu olmasın şeklinde ayarlayarak) baya uçuyor alet, android 10 ile neredeyse farkı olmuyor belki de hiç olmuyor ben beğendim, lolipop s5 hissinden kurtuluyorsunuz (dediğim gibi biraz zaman gerek kesin bir cevap yazamıyorum) Tam ekran kullanımı daha keyifli, sanırsam önceki sürümlerden daha çok zevk veriyor ama bunu başka android 12 cihaz olmadan denemeyin sonra yükselttim daha kötü derseniz sorumluluk size ait ben pek tam ekran kullanmam navigasyon tuşlarını tercih ederim ama bu sürümde tersi daha akıcı.

İnstagramda tuhaf bir durum var keşfet bir tık yavaş yükleniyor onu da ana ekran ve keşfete iki kere geçerek çözüyorum bilemedim sebebini.

Edit 4: Biyometrik güncellemesi 6 numara geldi ve eksikler epey azaldı. Orta tuş sorunu düzeldi.

Edit 5: Cihaz terminatör oldu, güncelleyin demiyorum ama istediğim kıvama geldi, gözlemlere devam edeceğim. Pil de düzelirse harika.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 2 Ekim 2024; 18:38:10 >

• S10 plus cihazımda one ui 4.1 sürümünü 2 gündür kullanıyorum muhtemelen cihaz daha iyi oturacaktır. Özetle cihazdaki yazılım kalitesi bu hafta eğer oturursa terminatör olacak oturmazsa idare eder ama hafif tatsız bir yazılım olacak.

Adb üzerinden yazılım güncellemelerini kapattım bu çok önemli bunu mutlaka yapmalısınız kurulum yapınca anında yapın wifi asla bağlanmadan.

Edit 1: Orta tuş ve widget geçiş sorunu düzeldi, biyometrik güncellemesi geldi.

Edit 2: Cihaz terminatör oldu, bildirim panel kaydırmaları çok daha iyi ama duvar kağıdındaki renk paletinin belirlediği çubuk seçimi daha akıcı.

60 hz farkı zerre eksik hissettirmiyor. Geriye sadece pil, kamera yeşil ışık bildirim hızı ve bir iki oturma süreci kaldı.

!!!!Edit 3: Android 12, android 11 aralık sürümüne kıyasla matah değil, android 11 Aralık baya iyi çalışıyor 12 mart 2022 denemiştim çöp gibi bunun yanında, belki bodoslama 11 yerine 12 flaşlamamam gerekirdi. !!!

İlk kurulum sonrası süreç yaşadıklarım aşağıdadır, doğru google search apk (13.35.12.26, apkmirrordan indirdim) dosyasını eklemeniz de çok önemli:

Android 11 son sürüme dönebilme imkanı olsun diye mart 2022 yamasını seçtim,stabil bir sürüm ve tedbir amaçlı. Ram plus umarım emmc çipini zedelemez çünkü sadece adb komutu ile kapatma şansımız var one ui 5 öncesinde, tavsiyem 4 gb ile kullanmanız, 2 veya 8 nedense iyi gelmiyor. Fabrikasyon gelen duvar kağıtları yerine zedge vs yerlerden indirilenlerde daha akıcı çalışıyor gibi geldi bana. Bir de bildirim panelini sağ sola kaydırırken akıcı olsun istiyorsanız mevcut olan yerine renk paletindekileri veya theme parktan kendi oluşturacağınız bildirim çubuğu temasını tercih edin.

Buglar vardı ama gitgide azalıyor ilginç bir tecrübe oluyor zira cihaz şaşırttı. Duruma göre editlerim bazen süper bazen ne alaka dedirtiyor yazılım anca oturuyor.

Bug listesi:

Widget seçimine tıklarken hafif takılma var (geçici sanırsam)

bazen ısınma durumu alakasız yerde olabiliyor ve durmuyor kolay kolay (geçici sanırsam)

instagram bazen çok çok hızlı açılıyor (İki kere 1 saniyeden kısa sürede açtı neredeyse bildiğin kavgaya gider gibi) ama keşfet geç yükleniyor (epey toplamaya başladı ama biraz daha zaman gerekecek)

bazen wifi bazen güçsüz kalıyor play store da (daha iyi durumda ama bu konuda birşey diyemem biraz ümitsizim)

klasör ızgarası 4x4 seçmeme rağmen 3x3'te kaldı bir defa (bu sayılır mı bilemedim 1 kere yaptı)

ana ekrana dönerken gecikmeli geliyor orta tuşta (bunu bir sürümde yaşamıştım android 10 ile, bundan da tam ümidim yok)

Bunlar geçici diye umuyorum, birkaç güne düzelmesini umuyorum zira cihaz baya ısınıyordu ama toparladı, ilk gün android 3.1 kurunca da olmuştu fakat toplaması android 11 3.1 nisan sürümünden daha çok zaman aldı sanki.

İncelemeye gelecek olursak, öncelikle ikonlar ilk iki sürüme göre (9-10) baya ufak kalıyor bunu tam olarak çözemedim ve geliştirici seçeneklerine bulaşmak istemiyorum pili içiyor, özellikle uygulama açılırken simge göstermesi durumunda boyutu çok çok ufak (daha büyük olmalıydı bu açıdan bunu hiç beğenmedim).

Videolardaki akıcı çalışma olayı var ama her zaman olmayabiliyor bu çok çok kritik bir madde, akıcılık veya stabilite gidince android 5 kurulu s5 gibi hissettirdiği de oldu ama bu geçici olabilir çünkü cihaz bundan daha iyisini hak ediyor çözülemeyecek bir durum değil ve Goodlock vs kullanımı da bazı şeyleri tetikleyebiliyor bu konuda çok ilginç. Navigasyon tuşları ve blur geçişleri ile ilgili olabilir duruma göre ekleme yapacağım.

Good lock cihazlarda pili daha fazla tüketiyor, bu sürümde pilden hiç memnun kalmadım birkaç gün daha süre vereceğim.

Kamera ilginç biçimde daha başarılı geldi bana, belki düşüş vardır ama renk işlemesi daha güzel sanki, yavaş çekim denedim bir sorun yok ama garantisini vermiyorum cihazdan cihaza değişiyor. Sadece şu kamera açıkken yeşil ışık bildirimi biraz bug içeriyor gecikmeli çalışıyor o da umarım oturur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 9 Kasım 2024; 0:39:26 >

• Düz S10'da aldığınız ekran süreleri ne durumda, hala S10 almak mantıklı mı (custom rom atılabilir)? S7 Edge'den geçmeyi düşünüyorum. Boyut olarak bu boyutta olup S10'dan sonra, S20 lerde ve galiba S21'lerde de güncelleme sonrası yeşil çizgi sorunu varmış. S22'lerin fiyatı da 15-16k civarında, ekran süresi kötü ve ısınma sorunu varmış. 120hz ekranları ve kameraları tabiki daha iyi. Çok arada kaldım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seweras -- 15 Ekim 2024; 18:59:27 >
  • Seweras kullanıcısına yanıt
    yeni deji bataryayla 2 saat civarı alıyorum 3 olmuyor. powerbanksız dışarı adım atamıyorum. ip14 ya da ucuz yollu s23 almayı düşünüyorum ve tek sebebi batarya.

telefon her şeyiyle hala 2 yıl gider gibi bir telefon (gcam vs kurarak) ancak bu batarya çok can sıkıyor durduğu yerde eriyor 4.deji batarya 2 yılda
  • trolldetector kullanıcısına yanıt
    Baya kötüymüş, ben S7 Edge ile 3-3.5 saat arası alıyorum %66 pil sağlığıyla. 5 saat üstü verseydi iyiydi. Sıfır orijinal bataryayla nasıl acaba.
    Ben s10 Plus ile 0 orijinal pil ile 6 saat civarı ekran süresi alıyordum düz model Muhtemelen 5 saat verir
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt
    S7 Edge konusundan hatırladım sizi yıllar önce. Tahmini 4.5-5 olur o zaman büyük ihtimalle evet.
    Sizin de kullanıcı İsmi yabancı gelmiyor

Geçmiş yıllarda S7 Edge kullanmadım Fakat sürekli konuda dolaşıyordum o sebeple olabilir ama geçen sene Kısa bir süre kullandım
    düz model ilk çıktığında bile 4 saatten fazlasını veremiyordu ki şimdilerde 4 saat bile imkansız.

her şeyi kaldırır kapatır koyu tema en kısık parlaklıkta 4-5 saat alınır belki ama o zaman da s10 değil j5 falan kullanmış olursunuz.
  • trolldetector kullanıcısına yanıt

ben de aynı durumdayım. Pili deji ile değiştirdim ama fayda etmedi. Telefondan çok memnunum. Pili düzgün olsa en az 3 sene daha kullanırım.

• Merhabalar. Telefonumda bir süre nem algılandı problemi yaşadım. Telefonu kapatmadan şarja takamıyordum. Bazen kapalıyken de nem algılandı uyarısı veriyordu. Daha sonra şarjdayken sürekli şarjı kesmeye başladı. Şimdi ise telefon hızlı şarj almıyor. Birden fazla adaptör ve şarj cihazı ile denedim. Mesela powerbanke takıyorum şarj oluyor. Düşük w şarj cihazları ile de şarj edebiliyorum fakat 1 saat diyor mesela 15 dk sonra 59 dkya düşüyor. Telefonu komple formatladım. Şu kanıya vardım sanırım şarj soketi bozuldu.

Sizce tamire vermeye değer mi? Tahmini ne kadar işlem ücreti çıkar? Yoksa artık yeni telefon bakmanın vakti geldi mi?

Telefonumdan çok memnunum. Ama bu can sıkıcı problem ile karşı karşıyayım. Telefonumun kasasında daha 1 tane çizik yok.

Fikirlerinize ihtiyacım var.
  • thementalist57 kullanıcısına yanıt
    Telefondan memnunsanız, kullanmaya devam etmek için yeterli bir neden bence. Samsung yetkili servise verip tamirini yaptırmak ve kullanmaya devam etmek mantıklı gibi. Ben öyle yapardım.
  • S10e yi kullananlar deneyimlerini yazabilirler mi
  • meydanoglubaran62 M kullanıcısına yanıt
    4 seneden fazla kullandım anakart arızası vermeseydi 4 sene daha kullanmak isterdim.

Kompakt, uygun fiyat, kaliteli cihaz isteyen için güzel telefon. Bataryası az gidiyordu 3 saat 3.20 saat civarında, 4k 60fps video çekerken baya ısınıyordu ama çekimi durdurmuyordu, oyun oynamadığım için o tarafı bilmiyorum. Ama arada ısınmıyor değildi.

Ben çok seviyordum cihazı. Ekranı ve kamerası oldukça başarılı. Ben parmak izi konumunu da çok seviyordum. Biraz göreceli detaylar bunlar tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuémcé

Bu mesaj silindi.

Yaa ben ne yapayım, zamanında ilk çıktığında Teknosadan sıfır aldım ve öyle alıştım ki bırakamıyorum.

Hatta tuhaf gelecek şuan 4 adet Samsung S.10 var bende.

1 adet samsung Türkiye versiyonu

3 adet Almanya Çift hatlı olan versiyonu mevcut.

Tek hatlı olan türkiye versiyonunu kardeşime verdim.

Yedek olsun diye aldım kullanırım diye, öyle duruyor 2 si yedek.

Beni mutlu eden tek telefon walla.

Şu forumda 4 adet samsung S.10 alan varmıdır acaba. :)))

• yuémcé kullanıcısına yanıt
    Farklı zamanlar içerisinde 2 adet s10 Plus 1 adet s10e kullandım Şimdi de s15g kullanıyorum🤣
  • meydanoglubaran62 M kullanıcısına yanıt

Bu telefonu alıp bataryasını güçlendirsinler, güncel android sürümünü versinler üç beş sene daha kullanırım. Özellikle boyutu güzel

• gktgemre kullanıcısına yanıt

Kesinlikle bende aynı düşünüyorum.

S.10 5G çift hatlı olsa kesinlikle bende kullanmak isterim. :)

• 
Sayfa: önceki 23322333233423352336
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.