Şimdi Ara

Samsung Galaxy S2 Update'den sonra IMEI Kodu değişti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
11.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2.3.5 firmware yüklüydü bende yaklaşık 3 hafta öncesine kadar sonra bir forumdan Samsung'un Ice Cream Sandwich (4.0.1) sürümünün test firmware'ini çıkardığını duydum. Yükledim. Kurdum telefonuma. Ancak bir çok defa Odin kullanmış olmama rağmen ordaki hep yüklemeye gerek duyulmadığı söylenen bir dosyayı yükledim sanırım adı EFS'ydi. Ondan sonra Odinde hiçbir sorun olmadan telefonuma firmware'i yükledi ben de heycanlandım ve direk Wifi'den bağlanıp uygulama yüklemeye başladım. Sonra telefonu şarj olması için şarja takıp uyudum. Uyandığım zaman wifiyi kapattım (internet paketim var) ve whatsapp'e girdim ama mesajlarım iletilmiyordu. Sonra internetin açık olmadığını gördüm ben de çekmemiştir herhalde diyerek uçak moduna aldım ve sonra çıkardım. Telefonumda sinyal vardı yalnız notification bar'ı aşağıya indirdiğimde Sadece Acil Aramalar gözüküyordu.

Ben de herhalde rom bozuk diyerek 2.3.5'e geri döndüm ama onda da bu hata hala vardı. 1 hafta boyunca internetten araştırıp durdum ne sorun olmuştur diye. Yığınlarca foruma sordum yaptığım işlemleri anlatarak, sonra 4.0.1'i yüklediğim sitedeki birinin de aynı sorunu olduğunu öğrendim ona mesaj attım. O da EFS adlı dosyayı yüklemiş, yüklememesi gerekirken ve IMEI kodu değişmiş. Ben de bunu öğrenince hemen telefonumun kutusundaki IMEI koduyla telefonumda gözükeni karşılaştırdım. Kutuda 3590900xxx0473 olarak gözüken kodum telefonda 0049990010640000 olarak gözüküyordu. Sonra IMEI kodu geri gelir diye tekrardan baştan ROM attım telefona ama nafile. Yaklaşık 2 haftadır telefonumu kullanamıyorum. Androidi çok seviyorum, samsung galaxy s2'yi de. Biri bana yardımcı olsun lütfen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomasita -- 11 Ocak 2012; 5:58:44 >

• Sonra bugün yine araştırırken bu adrese denk geldim:http://forum.donanimhaber.com/m_54768473/tm.htm

aşağıda çakışgan adlı bir arkadaşımız bir çözüm yolu göstermiş, onlar uyguladım ama ancak IMEI düzelmedi ve sanırım nedenini biliyorum 00188018|48|2d|49|38|39|37|5a|4b|H-I897ZK tarafına bir şey yapmamamız gerekiyor çünkü o doğru olacakmış en baştan. Ama sanırım benimki doğru değil(Satırın sonunda T Active yazıyor. Not Active'dir herhalde diye düşünüyorum çünkü o satırların sonu hep baştan sona okunmuyor; ve eğer burdakinin aynısını yaparsam da herhalde telefonum GT-I9100 yerine H-I897ZK olarak algılanacak ve yine enteresan bir durumla karşı karşıya kalacağım.. Buraya Samsung Galaxy s2 için olan kodu ve o satırı doldurunca yanında Samsung Galaxy S2 göstermesini sağlmam lazım bir şekilde ama nasıl bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomasita -- 11 Ocak 2012; 6:07:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tomasita

Sonra bugün yine araştırırken bu adrese denk geldim:http://forum.donanimhaber.com/m_54768473/tm.htm

aşağıda çakışgan adlı bir arkadaşımız bir çözüm yolu göstermiş, onlar uyguladım ama ancak IMEI düzelmedi ve sanırım nedenini biliyorum 00188018|48|2d|49|38|39|37|5a|4b|H-I897ZK tarafına bir şey yapmamamız gerekiyor çünkü o doğru olacakmış en baştan. Ama sanırım benimki doğru değil(Satırın sonunda T Active yazıyor. Not Active'dir herhalde diye düşünüyorum çünkü o satırların sonu hep baştan sona okunmuyor; ve eğer burdakinin aynısını yaparsam da herhalde telefonum GT-I9100 yerine H-I897ZK olarak algılanacak ve yine enteresan bir durumla karşı karşıya kalacağım.. Buraya Samsung Galaxy s2 için olan kodu ve o satırı doldurunca yanında Samsung Galaxy S2 göstermesini sağlmam lazım bir şekilde ama nasıl bilmiyorum.

Cihazın IMEI bilgileri EFS klasöründe saklanır siz kendi efs niz ile başka bir efsyi değiştirdiğiniz için imei numaranız değişmiş. Sizin kendi cihazınızın efs yedeğini almamış mıydınız acaba? Bu sorunu farklı romlar deneyerek aşanlar var. Başka bir yöntem de mevcut efs klasörünü bak dosyası olarak kaydedip yeni bir efs yedeği almaktı sanırım. Forumda aratırsanız imeisi değiştiği için konu açan ve sonuca ulaşanlar var.

• Galaxy s2 için bir forum bulamadım
  • ve cevabınız için sağ olun malesef EFSnin yedeğini almamıştım, ne yapacağımı bilmiyorum bir telefoncuya götürsem onlar eski IMEI koduma tekrar geri getirebilir mi acaba?
  • quote:

ve cevabınız için sağ olun malesef EFSnin yedeğini almamıştım, ne yapacağımı bilmiyorum bir telefoncuya götürsem onlar eski IMEI koduma tekrar geri getirebilir mi acaba?

geçenlerde bende fw dosyası içindeki efs ile alakalı bir dosya gösterdim yanlıslıkla odinde yükledi imei uçtu ama ben yedegini almıştım efs nin tekrar düzelttim
  • Gecmis olsun bisi sorucam ics performansi nasildi cihazin

Kasma falan oluyormuydu
  • aslında bu konularda çok bilgim yok ama bir ihtimal işe yarayabilir.şunu dene
    kendindeki efs dosyasını pcye at. düzgün bir hex editor programı(çoğu paralı ama türkçe indirme sitelerinde crackle beraber dağıtımı bolca mevcut) indir, senin dosyayı hex editörden aç ordan o anda imei numarasının bulunduğu satırı bulabilirsen değiştirip eski haline getirip kaydedebilirsin tabi bunu denemedim ama tahmin belki işine yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procaptain -- 11 Ocak 2012; 17:15:26 >
  • Iron Sky olmuyordu denemenizi öneririm bugün tekrardan yükleyeceğim isterseniz size nasıl yükleniyor anlatabilirim bilmiyorsanız.

Procaptain çok sağ olunuz cevabınız için ben de o satırı arıyordum en sonunda canıma tak etti verdimn 60 lira bir telefoncu IMEI attı kutuda yazan orjinal IMEI'ine geri döndüm çok sağ olun. =)
  • quote:

Iron Sky olmuyordu denemenizi öneririm bugün tekrardan yükleyeceğim isterseniz size nasıl yükleniyor anlatabilirim bilmiyorsanız.

Procaptain çok sağ olunuz cevabınız için ben de o satırı arıyordum en sonunda canıma tak etti verdimn 60 lira bir telefoncu IMEI attı kutuda yazan orjinal IMEI'ine geri döndüm çok sağ olun. =)

Program boxlari ile imei atabiliyorlar. Biraz arastirarark sizde yapabilirdiniz aslinda. Bende imei degistirilmis olarak kullaniyorum. Neyse artik bundan sonra efs yedegini almayi unutmayin. Gecmis olsun.
  • quote:

Iron Sky olmuyordu denemenizi öneririm bugün tekrardan yükleyeceğim isterseniz size nasıl yükleniyor anlatabilirim bilmiyorsanız.

Ayrintili sekilde anlatirsaniz sevinirim zahmet olacak ama

Ota olarak gelmiyor dimi
  • Selam arkadaşlar bende nokia 6267 telefonumu yurt dışından geldiği için, pasaport ile kayıt ettirdim, sonrasında nemesis ile türkçe dil yüklemek için kodunu değiştirdim ve pc suite ile güncelleme yaptım oh dedim türkçe oldu ve baktımki servis yok yazıyor. Pasaport işlemini yaptığım yere götürdüm incelediğinde telefondaki ve pilin arkasındaki imei değişik olduğunu daha önce aynı olduğunu söyledi. Bu nasıl olur yani hem değişmez diyorlar nokia hem bir kod değişmeden dolayı imei de değişiyor şimdi ben pilin arkasındaki imei yi nasıl telefondaki ile değiştiririm bilgisi olan varmı?

bir kaç telefoncuya götürdüm olmaz dedi birisi telefonun hurdası lazım bulursan olur dedi e peki ben nasıl değiştirdim imei :)

Bir yöntem bilen varsa lütfen yardımcı olsun çok önemli değildi ama geçen pazar eve hırsız girdi pencereden annemin telefonunu çalmış anneme kullanması için vereceğim telefonu bu yüzden önemli oldu şimdiden teşekkür ederim ilginize...

• nasıl değiştiriliyor yahu, pc ye hakimimdir anlatır mısınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.