< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU] (733. sayfa)
-
-
Ben 512gb'lık aldım. Dediğim kampanyayla 29 bin ödedim. Bir de lansmana kayıt olduğum için ikili kablosuz şarj cihazı hediye ettiler. Dün amazonda siyah 512gb Ultra 38 bin liraydı. Telefonu 8 bine falan satsanız aynı fiyata geliyor. Belki daha düşer fiyatlar tabi, piyasayı pek bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 23 Mart 2023; 20:33:32 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu da 2 seneden fazla olan pil hocam...
One UI 5.1 s20 Plus
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.A.R.U.B -- 24 Mart 2023; 15:34:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam valla siz istisnasınız:) 2 yıl redditte s20 subredditinde de takıldım sizin gibi bir iki kişi görmüşümdür veya görmemişimdir. Size yanlışlıkla snapdragon işlemci falan takmışlar:)
Bütün her ayarı denedim zamanında, yok yani telefonun verebildiği maks belliydi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 24 Mart 2023; 15:58:1 >
Hocam maşallah diyelim o zaman 😬🖖🏼
One ui 5.1 ile daha da verimli olmuş. Geçen Rusya'daki arkadaşımla whatsapptan 17dk sesli sohbet yaptım. Batarya %1 düşmüştü sadece...
Diğer uygulamalar da çok optimize çalışıyor.
Bu arada yeni cihazınız hayırlı olsun :)
Arkadaşım da ön sipariş ile iPhone 14 pro verip s23u 512gb aldı. Ondan biliyorum, kurcukladım harika cihaz hocam. Samsung'un şimdiye kadarki çıkarttığı en iyi cihaz s23 ailesi oldu gibi duruyor. 🤌🏻
Saygılarımla.
Hocam aynen dediğiniz gibi, cidden sonunda tam anlamıyla harika bir cihaz yapmışlar. Ben de önsatışta aldım, aşırı keyifle kullanıyorum hergün.
Adaptif ekran 24 ile 120 arası fps belirliyor. Böylece sabit ekranda standart 60hz kullanıma göre çok daha verimli çalışıyor. Üzerine işlemci ve yazılım da eklenince çok harika bir seviyeye gelmiş sundukları... Zira en iyi siz biliyorsunuz s20 den s23 e geçtiniz.
İnanın kendim almış gibi sevindim hocam. :)
Şimdilik s20+ ile izinizden geliyoruz. :)
Karub şunu merak ediyorum mesela s20 hem qhd hem ppi yüksek, s23 e nazaran.
Bu nasıl oluyor acaba
Hocam aynı konuyu geçen biz de düşündük arkadaşla.. :)
Biraz uzun olacak ama açıklamak istedim güzelce... :)
Dönem olarak bakarsak S20 Ultra ile kıyaslamak daha doğru olur diye düşünüyorum.
Bilindiği üzere ekran boyutu küçüldükçe ppi artması teorik olarak mümkünken yüzey genişledikçe ppi yani inch başına düşen pixel sayısında azalma görmemiz olağan olarak çıkıyor. (Sabit çözünürlükte)
Ancak sizin de dediğiniz gibi ne hikmetse eski cihazlarda ppi daha fazla karşımıza çıkıyor.
Aşağıda S23U ve S20U ekran özelliklerini görebilirsiniz.
S20U, çözünürlük olarak S23U dan biraz daha fazla durmakta 0,1" fark yüzünden diye düşünüyorum.
S23U ve S20, S20+ baktığımız zaman aşağıdaki tablo ortaya çıkıyor.
Ekran boyutu 0,6" küçük olmasına rağmen çözünürlük s20U ile aynı ve dolayısıyla daha sıkışık pixeller, inch başına düşen pixel sayısında artma görüyoruz.
Samsung, S20 ailesinde çözünürlüğü sabit tutup ekran boyutunu modele göre manipüle etmiş. Burada artık üretici firmanın donanıma göre uyguladığı tarifeyi görüyoruz. :)
Sanırım belli başlı kriterleri korumak için (kalite, batarya, grafik gücü, üretim maliyeti vb) ekran özelliklerini aynı tutup sadece fiziksel olarak boyutu ele alarak bizlere ürünler sunmuş.
Sabit çözünürlükte ekran yüzeyi değişince de ister istemez ppi değerli yüzeye göre değişiklik gösteriyor.
Aşağıda da S23 ilesinden S23U ve S23+ ekran özelliklerine bakabiliriz.
Burada da tablo daha farklı zira Samsung, S23 serisinde dediğiniz gibi ppi düşürme adımı atmış.
Kağıt üzerinde S20 ile S23 arasında epey fark var gibi görünse de pratikte her yeni nesil ekran daha da netleşiyor.
Sanırım kullanılan yapay zeka, ekran teknolojileri işleyişi değiştiriyor. :)
Aklıma biraz Nvidia DLSS teknolojisini getiriyor bu durum. Alakası yok ancak yazılım+donanım ile safkan donanımın işleyeceği grafiği sanal olarak işleyip yüksek kare hızları sunabiliyor.
Samsung da hem maliyet hem gereken enerji kaynağını azaltmak için bu yola gitmiş olabilir. Gelişen teknoloji ile birlikte yapay zekaların daha aktif olması ve kağıt üzerinde farklı durumlar çıksa da insanın gündelik hayatındaki bu farklar ne derece fark edilebilir ona bakmak lazım.
Zira küçücük ekranlarda kimi bilgisayardan fazla çözünürlük kullanıyoruz. Bu durumda ekran boyutunu ve çözünürlüğü baz alırsak kullanılan ppi ve çözünürlük yeterli seviyede olması ideal kalite için yeterli olsa gerek ki Samsung böyle bir yol izlemiş.
Yani kullandığımız ekranda farazi 400ppi da olsa 500ppi da olsa pek fazla bir şey değişmiyorsa üretici enerji kullanımı vb. Önüne geçmek için bu yola başvurmuş olabilir ki sanırım işe yaramış. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.A.R.U.B -- 25 Mart 2023; 6:0:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Hocam elinize sağlık, gerçekten neden böyle diye düşünüyorumdum hatta ekonomik krizin özelliklerin kısıtlanmasına sebep oldu diye düşünüyorumdum.
Ama ekran kalitesi aslında artıyormuş dediğiniz gibi.
Arkadaşlar bu rutin olayını aktif kullanan var mı nasıl memnunmusunuz ben hiç kullanmadım?
-
Hocam benimki düz s20 ancak muhtemelen sebep aynıdır diye yazıyorum. Sorun tamamen pillerin şarj kapasitesinin çok değişken olmasından dolayı. Muhtemelen de @K.A.R.U.B hocam da bu durumdan pozitif etkilenen nadir örneklerden :)
Bir gün pil %40 civarındayken elimde kapandı, şarjı %0 a düşmüş bi anda. Servise verdim, garantiden pili ve şarj soketi değişti. Tamir işlemi de 1saat gibi kısa bir zamanda halloldu.
Yaklaşık 2 yıllık kullanımımda 2-2.5 çok nadir 3 saat ekran süresi aldığım cihazdan, şuanda 4-5 saat ekran süresi alıyorum. Pil sorunu yüzünden cihazı daha önce sıfırladım vs. düzelmemişti. Kullanan yine benim, yüklü uygulamalar yine aynıları. Tek fark pilin değişmiş olması. Durumdan çok rahatsızsanız, ücreti karşılığında pili yetkili serviste değiştirmenizi bile önerebilirim.
-
Dostum özellikle yaptığın bir ayar var mı bu süreleri Nasıl alıyorsun imkansız gibi bir şey bu
Geçmiş mesajlarımda devredışı bıraktığım uygulamaları SS ler halinde atmıştım hocam. Onlara bakabilirsiniz. Konu çok aktif olmadığı içim rahatlıkla bulabilirsiniz.
Öte yandan konum, Bluetooth vb. Hep kapalıdır. Kullanacağım zaman açıyorum.
Bağlantılar ayarlarında yakındaki cihazlarda tarama kapalı ek olarak. Onun haricinde hiç bir işlem yapmıyorum.
Otomatik parlaklık, adaptif Güç tasarrufu açık, otomatik yeniden başlatma vb. Kapalı.
Arkadaşlar reklama geldim :) Samsung un sitesinde değişim kampanyasını gördüm, mantıklı geldiği için s23 siparişimi vermiş bulunuyorum.
Elimdeki garantisi bitmiş düz s20 için 9bin ve ek olarak 4bin de takas indirimi yapıyorlar. Gerçi yeni telefondaki hafıza ve RAM in eskisiyle aynı olması kazıklanmışım gibi hissettirdi ancak cihazların piyasa fiyatları da bi noktada belli.
Her ne kadar çok beğensem de s20 nin kavisli ekranına film bile yapışmaması, ekrana baktıkça canımı sıkıyordu. Nasipse yenisinde aslanlar gibi dümdüz kırılmaz cam olacak.
s20 yi alırken 5 yıl kullanırım demiştim ama ekran filmi ve pil sorunu beni zamanla soğuttu.
-
Hocam siz ne kadar ödediniz
S20 Mart güvenlik güncellemesi geldi
Şöyle göstereyim isterseniz, bi sorun çıkmaz ise iadelerden sonra 8699 TL ödemiş olacağım. Cihazı sabah aldım, Kolay Gelsin ile kargolamışlar. Yarın yada Ctesi elime geçer diye bekliyorum.
-
Aşırı mantıklı bir aksiyon almışsınız hocam.
Yine de sizleri aramızda hala görmek isteriz. :)
Güle güle kullanın. 🤌🏻
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X