Mobil çekim gücü konusunda belki katılabilirim size, ama başka kullanan arkadaşlardan da yorum almak isterim bu konuda. Onlarda sizinle aynı fikirde olurlarsa o zaman çekim konusunda Exynos evet sınıfta kalır diyebilirim. |
Samsung Galaxy S21FE [ANA KONU] (391. sayfa)
-
-
7 yıl arayla 2 farklı samsung modeli 2 farklı exynos işlemci. Aynı ev aynı koşullar aynı modem ve aynı sorunlar. Burada mobil sinyal zayıf, vodafone hiç yok TT ve Türkcell exynoslu cihazlarda zar zor 1 diş yakalarken yine samsung marka snapdragon işlemcili cihazlar 3 diş çekiyor ve net görüşme kalitesi veriyor. Wifi olayına gelince SD işlemcili s22 plus ve exynoslu a54 ü 2 elime alıyorum alt kat wifide 2 side merdivenle üst kata çıkıyorum s22 plus hemen üst kattaki menzil genişleticiye bağlanırken a54 yarım saat geçmesine karşın hala alttan sinyal almaya çalışıyor, tüm ayarları birebir aynı ikisi de one uı 6.0 ve android 14. Ben bunları defalarca test ettim 1 kere bile farklı sonuç alamadım. Şimdi burada isteyen istediği kadar övsün bana exynosu.
-
Exynos versiyonunu kullanıyorum bir sorun yok. Aynı telefonu kullanıyoruz. arada uçurum fark varmış gibi sürekli forumu trollemenin bi manası yok. Aldığınız versiyonu güle güle kullanın. yazılım vs güncelleme falan konuşalım.
aman uzak durun, yanına yaklaşmayın, kapınızın önüne koymayın vs.. böyle iddialı ve bomboş yorumlara gerek yok. telefon iyi işte. süper olsa zaten fe olmazdı. Parasının karşılığı.
Çekim meselesine gelince . Daha önceki telefonum xiaomi'ydi. Vodafonela problemler yaşıyordum Başkentte şehrin göbeğinde. TTNete geçtim. problemsiz kaç sene kullandım. Bazen operatorlerin yoğun kullandığı band bile etkiliyor durumu. (ha ona da 3-5 tip sürekli problemli asla almayın vs diyordu. Tık demedi. hala da babam kullanıyor. o da amiral gemisinin bi alt versiyonu olan lite isimlilerden biriydi.)
Exynosda ortalama kullanıcı için ısınma vs yok. İlk kullanışım olduğu için şunu da ben de sizinle birlikte kullanırken gördüm . Evet telefon wifide şarjı şaşırtıcı derecede güzel dayanırken, mobil hatta nispeten çabuk bitiyor.
Ona da takılmıyorum. artık herkesin evinde, arabasında, iş yerinde şarj cihazları var. Powerbankler falan var. 25w 45w 120W olsun diye araştırıyor herkes. bu yani daha fazla bir süreyi vermiyorlar. Bu kadar takılmamak lazım bu ekran sürelerine. Sizin çok kullandığınız uygulama çok fazla pil tüketiyordur, diğerinin çok kullandığı uygulama daha softtur pil kullanımında. Bilemeyiz.
Ek: önceki telefonumda 4/64 ve 6/256 versiyonları vardı. hangi serinin sorunlu olup olmadığını anlamak için bunu da belirtiyorlardı. isterseniz onları da katın muhabbetin içine. benimki 128 exynos seninki 256 sd öbürünün ki 256 exynos diye.
-
Ben Snapdragon'un şu anda daha iyi bir işlemci olduğunu düşünüyorum ama her Exynos asla aynı değildir, öncelikle bunu belirteyim. Modem tasarımı kolay bir iş değil, Apple yıllardır uğraşıyor en son vazgeçmişti sanırım. Exynos işlemciler de farklı sınıflarda olduğu için kullanılan modemler hatta modem yazılımları farklı olabiliyor. S22 Ultra eğer Türkiye'den ya da ABD'den vs. alınmışsa o da Snapdragon işlemciye sahip. Başlı başına modem en çok enerji harcayan bileşen olamaz tek başına. Modemin çevresindeki sinyal kalitesi ya da ağ ekipmanının kalitesi de önemlidir. Ben A13 işlemcili Apple cihazlarda yaşadığım ağ sorunlarını en dandik Exynos'ta yaşamadım. Ben şu anda 2 tane Exynos'lu cihaz kullanıyorum, tabletimin de işlemcisi A54 ile aynı ama kablosuz performansı çok başarılı, 200 kişilik kütüphanede iPad'ler ağa bağlanamayıp kopma yaşarken ben inteneti düşük hızda da olsa kopmadan kullanabiliyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benim S9fe+ tabletimde de exynos işlemci var. Mobil hat olmadığı ve tableti sürekli üst katta kullandığım için wifi değişimi olmadığından gayet net ve stabil şekilde kullanıyorum. Isınma kasılma vs yok tablette ama iş mobile girince bana göre exynos sabıkalı bir işlemci. A54 ü sahibindene koydum 3 ay durdu 7-9 bin lira teklif ettiler bir türlü satılmadı o fiyata satacağıma kızıma veririm dedim şimdi o kullanıyor, onunda alt kat ile işi olmadığı için sabit üst kat wifi den wowifi ile konuşma vs yapabiliyor sorun yaşamadan. Evde 2 tane snapdragon 2 exynoslu 4 samsung cihaz mevcut. Tablette ok ama telefonda asla tercih etmem bir daha Exynos.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D5BA3914 -- 30 Ocak 2024; 15:43:0 > -
İki cihazda eline geçmiş birisi olarak s21fe üzerinde exnos ve snapdragon ile aralarında fark yok,ne günlük kullanımda ne bataryada,ben bişey hissetmedim,karşılaştırma videolarıda bunu doğruluyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cihazım exynos çekim konusunda bişey diyemiyorum ama batarya performansı konusunda daha önce kullandığım S8 ve S10 a göre daha güzel. Diğer cihazlarımda pil mobil veri de takır takır düşüyordu bu işlemcide o sorunu çözmüşler.
Snapdragon kullanmadım o işlemci için yorum yapamam. S22 kullananlar batarya performansı konusunda şikayetci S23 kullananlar memnun demek oluyor ki aynı marka işlemciler bile bazen düşüp bazen çıkabiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Smart things aktif kullanan var mı?
Cok aktif sayılmaz ama çamaşır makinesinde kullanıyorum
Hocam orda ki tv ve robot süpürgelerine çoğu ülkemizde yok herhalde
Çamaşır makinemiz samsung o yüzden rahat buldum ama diğer cihazlar hakkinda bir fikrim yok
Sizde Instagram "daha eski gönderileri gör" yazısına tıklayınca tepki veriyor mu?
Son iki, üç gündür bende hiç tepki vermiyor, Instagram ile ilgili bir sorun mu yoksa benden mi kaynaklanıyor?
-
dostum ben cihazı 2022 şubat'ta aldım, geldiği sürümü biliyorum. hem exynos 2100 hem de sd888 android 12 ile geldi, sizin şimdiki cihazlar sd888+ ile geldi diye bir nesil daha fazla güncelleme almayacak yani. serinin tamamı ilk çıktığı sürüm üzerine alır, android 17 kesin olarak gelmeyecek.
hoş o zaman kadar da kim öle kim kala zaten, 5 sene aynı telefonu kullanabilmek ciddi bir marifet olur bu devirde.
-
888+ değil 2.nesil s21fe işlemcileri düz 888
Benim sıkıntım farklı. Bulunduğum lokasyonda gsm çekimi 0 , o yüzden telefon devamlı max. enerji tüketiyor. Ek olarak telefondaki Cctv uygulamaları devamlı aktif durumda. Telefonda verimsiz olunca benim sıkıntı 2 yıl sonunda arşa çıktı.
-
-
Arkadaşlar galeride ki eski fotoğraflar ve videoları sildiğim halde bazen geri yükleniyor onedrive eşitleme kapattım sonuç aynı. Acaba sorun neyden kaynaklı.?
Galeri albümde ve en son yazan kısımda görüyorum .
Yüz tanımayla kilit açmak çok kötü. Tekte açmıyor en az iki üç kere tekrarlamak gerekiyor. Böyle olan var mı başka?
Saniye sürmüyor açması.
OneUI 6 güncellemesi yaşından önce bende de oluyordu.
Önce OneUI 6 güncellemesi yapın, sonra galeri uygulaması güncellemesini yapın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 6 Şubat 2024; 7:11:47 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X