s24fe konusunda 9 saat ve üzeri ekran sürelerini gördüm. fazladan 4-5 saat ekran süresi ve ekran boyutu için 10k vermeli mi emin değilim. fark azalırsa ciddi şekilde düşünüyorum. |
SAMSUNG GALAXY S23FE [ANA KONU] (132. sayfa)
-
-
Nasıl yani ben forumlarını okudum bizim buradaki donanım haber formunda kullanıcı formunu orada da 6 saat ekran süresinden bahsediyorlar batarya 400mAh artmış ekran 0,7" ve parkalik 500nits işlemci o kadar mi verimli? -
ben de ara ara inceliyorum da 8 saat altını daha görmedim. genelde 9 saat civarı ekran süresi alıyorlar.
-
Gsmarena da 4 saat fark var diyor bu kadar iyi ise düşünülebilir. Exynos 2200 verimsiz -
Samsung 8 gb ram'i takıntı yapmış durumda. 12 Gb ram ile çıksaydı S24 fe'ye geçerdim. -
Pil düşmanı Exynos 2200 😞 -
Arkadaşlar merhaba, cihaz yine ateş alıyor resmen. Yaz aylarn da almıştm cihazı tamam 1 hafta felan kullanım öncesi yine cpu sıcaklıgı yüksekti bir süre sonra foruma bakınca thermal guardian yükledim aktif ettim kullanmaya başladım, sıcaklıklar normale dönmüştü.. ama bu aralar thermal guardian aktif olmasına rağmen yine ateş basıyır cihazı😁 yapmamız gerekem başka bir şey varmı acaba? -
Buradan da neyi anlıyoruz bütün telefonların Samsung Xiaomi oppo iPhone vesaire yaptığı işlemler için harcadığı enerjiyi ne kadar verimlilikle kullanıp kullanılmadı zaten ne kadar ısı üretiyorsa entropisi de o kadar yüksek demektir entropi ile de ortam sıcaklığını kelvin ile çarparsanız kaybolan işi bulursunuz yani sistem ne kadar sıcak çalışıyorsa o kadar verimsizdir 🥹 e tabii bir de şu var ne kadar enerji verdim ne kadar iş yaptırdım onu da bir hesaplamak lazım -
s10e, s22, s23 FE, s24 FE cihazlarını kullandım.
hep aynı şekilde kullanırım, sabah 6 civarında güne başlarım 23 civarında da bitiririm.
s10e en son orjinal pili ile 4 senelik cihazken 3 saat civarı,
s22 6 aylık iken 3.5-4 saat civarı
s23 FE 2 aylıkken 4-4.5 saat civarı
s24 FE 1 aylık şuanda ve 8+ civarı
ekran süresi alabiliyorum. Bu sebeple s24 FE benim için 2 günde bir şarj etme rutinine dönüştü 3 saat ekran alarak 2. gün akşamaı hala %20-25 şarj varken şarja takıyorum.
kullanım şeklim %90 mobil veri olacak şekilde, finans uygulamaları, navigasyon, Whatsapp ve kamera şeklinde, sosyal medya uygulamaları vs kullanmıyorum.
s10e video çekerken acayip ısınırdı ama normal kullanımda pek ısındığını hatırlamıyorum, genel manada aşırı memnun olduğum için exynos işlemciye karşı antipati beslemedim.
s22 8gen1 yüzünden kafasına göre ısınırdı bazen ama şarjı 5-6 saat gitse asla değiştirmezdim muazzam bir cihazdı kompakt vs olarak.
s23 FE'de aynısının laciverti gibi gelmişti bana ısınma durumu s22 ile aynıydı şarjı da telefon büyük olmasına rağmen pek iyi değildi.
s24 FE büyük sevenler için gerçek manada güzel bir cihaz olmuş, hiç FE gibi değil, ekran çerçevelerine kızanlar %88lik değerin S23 ten vs iyi olduğunun farkında değil, s24 plus ile arasında fark olması adına alt kenarı bilinçli kalınlaştırıldığını düşünenlerdenim.
-
Açıkçası internette araştırma yaptım yabancı sitelerde güç tasarruf modunda 7 saat bazen de 7,5 saat verdiğini söylemişler bu cihazda zaten güç tasarruf modunda beş buçuk bazen de 6 saat veriyor ama GSMarena'ya baktığımız zaman batarya süresi kullanım olarak 4 saat daha fazla diyor enteresan -
Hanımın S23 FE bugün sabah aldım SS yi, şarj bitene kadar kullanırsa 7 saati rahat aşar ekran süresi.
Performans dengeli
Pis tasarrufu açık
Oyun oynamaz, bol bol internet ve sosyal medya.
Ama ne olursa olsun telefon bekleme süresi uzadıkça ekran süresi azalıyor, günlük kullanımda 5-6 saat çok rahat ekran süresi alınırken 2 gün kullanırım derseniz 3-4 saate düşüyor, hatta bazen 3 saati görmüyor. Beklerken çok hızlı düşüyor batarya performansı.
-
Daha önce 4.5g şeklinde yazarken şimdi bu şekilde ekstra şeyler çıkıyor. Sanırım Volte denilrn birşeymiş ama 3 4 aydır kullabıyorum yeni çıkmaya başladı. Ben bi yerden aktif etmedim ama cebimdeykende açılmış basmış olabilirim diye araştırdım kapamayıda bulamadım. Bu kendi kendine mi aktif oldu sizde durum nasıl? Ayrıca şarja olumsuz etkisi varmı. Bunu açma kapama menüsü bizde yok mu?
-
İlk resimdeki VoLTE ikinci resimdeki de VoWifi ikisinin de zararı yok yıllardır bende ikisi de açık özellikle vowifi telefonun çekmediği alanlarda çok ihtiyaç oluyor hat ile bazen açık gelebiliyor bazen de sadece vowifi kapalı gelebiliyor açması da kapaması da kolay hangi operatörü kullanıyorsanız ya sms ile ya da ayarlardan açılıp/kapanabiliyorquote:
Orijinalden alıntı: ****GhOsT****Daha önce 4.5g şeklinde yazarken şimdi bu şekilde ekstra şeyler çıkıyor. Sanırım Volte denilrn birşeymiş ama 3 4 aydır kullabıyorum yeni çıkmaya başladı. Ben bi yerden aktif etmedim ama cebimdeykende açılmış basmış olabilirim diye araştırdım kapamayıda bulamadım. Bu kendi kendine mi aktif oldu sizde durum nasıl? Ayrıca şarja olumsuz etkisi varmı. Bunu açma kapama menüsü bizde yok mu?
-
Teşekkürler biraz inceledim. Ama benim takıldığım aylardır kullanıyorum bunlar açık değildi kendi kendine açıldı.Ekran hassasiyetini ekran filminden dolayı yüksek yaptım o yüzden elimdeyken bazen açılıyor bi yerlerden bişeyi mi açtım diye çok takıldım. Vowifi wifi araması olarak sanırım açma kapamasını buluyorum ama volte nin menüsünü bulamadım. Mobil ağlarda açma kapaması olacağı yazılmış ama orada öyle bir yer yok. Sizde şuan gözüküyor mu volte açma kapama menüsü? Açık bırakıcak olsam bile dediğim gibi kendi kendine açılması ve nereden aktif edilip kapatılacağını bulamamak çok kafama takılıyor şuan
-
VoLTE kapama menüsü ilgili hangi operatörü kullanıyorsunuz? Sms ile de kapatmak mümkün ama bir zararı yok hatta açık kalması sizin için daha iyi aslındaquote:
Orijinalden alıntı: ****GhOsT****Teşekkürler biraz inceledim. Ama benim takıldığım aylardır kullanıyorum bunlar açık değildi kendi kendine açıldı.Ekran hassasiyetini ekran filminden dolayı yüksek yaptım o yüzden elimdeyken bazen açılıyor bi yerlerden bişeyi mi açtım diye çok takıldım. Vowifi wifi araması olarak sanırım açma kapamasını buluyorum ama volte nin menüsünü bulamadım. Mobil ağlarda açma kapaması olacağı yazılmış ama orada öyle bir yer yok. Sizde şuan gözüküyor mu volte açma kapama menüsü? Açık bırakıcak olsam bile dediğim gibi kendi kendine açılması ve nereden aktif edilip kapatılacağını bulamamak çok kafama takılıyor şuan
-
Çok teşekkürler bilgilendirmelerin için. Öncelikle sannırım nasıl açıldığını çözdüm Turkcell kullanıyorum hesabım uygulamasında bir başvuru gibi gözüküyor işlem geçmişlerinde ama tahminen kendileri açtı. Şuan bi süre daha açık tutacağım ama bilmiyorum bana mı öyle geliyor aramalarımda sorun yaşamaya başladım. Bazen aramaya başladığımda boş bekletmeler bazende aramama. Karşı taraf açınca sesin gelmemesi vs vs. Hatta son bi aramamda volte yazısı açıkken aramadı bekledi volte kapandı hd olarak açmadı öyle hat bağlandı. . Turkcell bulunduğum bölgede bazı noktalarda çok iyi çekmediği içinde sorun oluyor olabilir. Garip yani kendi yapmadığım değişiklikleri sevmediğim için takıyoda olabilirim ama dursun bakalım.
-
132 sayfa sohbet gitmiş.
Bu telefon bu kadar konuşulacak bir telefon değil.
En fazla 5, 10 sayfa sonra çöp olduğu anlaşılıp, muhabbetin bitmesi gerekiyordu.
-
19 bine böyle bir telefon daha varsa onu konuşalım. Mesela Honor 200 tam olarak bu telefonun muadili sayılmaz. Poco moko onları hiç saymıyorum zaten, eski bir çayomi(küçümseme) kullanıcısı olarak.
-
19 bine almadım ki ben. İlk çıktığında en yüksek fiyattan 3 tane aldım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X