Samsung Galaxy S23 Ultra, 8K video kaydında ne kadar başarılı? İşte kıyaslama videosu
-
-
S22 ultranon 8k kaydı zaten vasattı ya, gereksiz bir yakınlaşma falan saçma yani. 8k video 24fps de zaten gereksiz de işte 8k video çekiyormu, çekiyor. Ama s23de dayılar noktayı koymuş, gerek renkler, gerek titreşim engelleme vs güzel olmuş. S23 ultrayı al, ekranı kırmadan 7-8 sene kullan arkana bakmadan.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
I phone 14 pro Max varken çöp!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
8K ekranı buldun da çekip izlemesi kusur kaldı :D
-
Gereksiz demeyelim de son tüketici için gereksiz demek daha doğru. Anca içerik üreticileri ya da profesyonel olarak bu işlerle uğraşanlar kullanır. Son tüketici açısından önemli olan videodaki sahne akışıdır. Yani kare hızıdır. Şahsen 8K30 mu yoksa 1080p60 mı tercih edersin izleme açısından diye kıyaslama yaparsak ben 1080p60’ı seçerim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
S22 ile 4K 60 çekmeye başladım artık ben. 1080p videolar 4K TV'de iyi görünse de süper sabitleme açık ise olan kayıpla kötü görünüyorlar. İleride daha yeni ekran teknolojilerinde kayıp yaşamamak için 4K'ya başladım artık ben de. :)
Yoksa 1080p 60FPS hatta çok hareket olmayan görüntülerde 30fps gayet yetiyor ve iyi iş çıkıyor şuanda.
Ha 8K olayı zaten gösteriş biraz. Görüntüde 8K detayı yok, stabilizasyon kötü vs. uyduruk iş.
-
Olay 8K televizyon falan değil arkadaşlar yıl olmuş 2023 hala bu kadar temel bilgiyi bilmemek ayıptır. 8K videodaki sıkışan piksel ile 4K arasında 2 kat fark vardır ve kesinlikle göze daha kaliteli gelen bir video ortaya çıkar. Telefonunuzla 1080p ve 4k video çekin bakalım devasa farkı görün gözlerinizle.
-
50 binlik telefon da iyi çeksin bir zahmet.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 4 Şubat 2023; 14:31:40 >
-
Şöyle her teknolojik gelismeye senin gibi tepkiler verseydik teknoloji bugünkü “yeterli” dedigin hale de gelemezdi. Her şeye kulp takmayi birakin, mizmiz cocuklar gibisiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Saniye sınırı var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
4Kyada nerede izlicez diye haykıranlar doluydu buralar... Sony 4K ekranlı telefon yaptığın da da ne gerek var demişlerdi. Şimdi yine aynı kafalar...
Bu konuda haklısın. Sony z2 premium sahibiydim. 8k video çekimi güzel ama ilgimi çekmiyor 60 fps çekince ve biz alabilirsek bir gün TV olabilir tabi... Fakirlik... En acısı ne biliyor musun 4k TV yayını yok daha ülkede!!!
haklısında o izlediğin ekranın büyüklüğü ile ilgili bir durum telefon ekranında zaten 8 k anlamsız. tv ekranında ise eğer 65'' belkide daha büyük bir tv var ise 8 k anlam kazanıyor. sen pratikde bu görüntü ne kadar kaliteli dersen de. pikseller dar olan bir ekranda istediği kadar sıkışsın göz ile bunu ayırt edemezsin.
-
Karşılaştırma videolarını izlerseniz 8K'da renklerin ne kadar canlı ve ne kadar iyi ışık hapsettiğini görürsünüz. Bu da piksek yoğunluyla ilgili.
-
ben videolara bakmıyorum canlı kanlı 8 k yı gördüm kıyasladım ama daha çok 4k tv lerin içinde geçti hayatım ağırlı lg markası. Benim deneyimimde çözünürlük=inç dir. renk doygunluğu yoğunluğu tamamen panellerin piksel ve aydınlatma teknolojisi ile ortaya çıkan kalitedir. Yineliyorum Teoride kesnlikle haklsınız ama pratikde ben o aradaki kalite farkını hissedemedim.
Dip not olarak da eklemek isterim codec yapısı çok belirleyici bir unsurdur. biz 84'' tv ye 4k h264 verdiğimizde yer yer karelenmeler yaşanırken h265 verdiğimizde pürüssüz e yakın görüntü veriyordu.
-
İisterse 16K 120fps çeksin DSLR foto makina yerini tutamaz ne iphone nede samsung . Telefon sensörleri çok küçük.
-
Hatiralar ve detaylar icin elbette yuksek cozunurluk gereklidir. Bitrate degeri de yuksek olursa anlamlidir.
Bir duzeltme yapacagim demissiniz ki : 8K 4K dan 2 kat ... Dogrusu 4 kattir . Daha dogrusu karesi ile orantili 2 in karesi 4 oradan geliyor. Uzunlukta biri olarak 2 kat artmasi alansal artis saglatir .
Dusuk bitrate de sorun 8K olsa bile ama S23 lerde bu deger artirilmis.
S22Ultra da gorus alani baya kirpilmis zoomlu gibi cekilmis ama S23 lerde boyle birsey baya baya yok.
Apple larda bu pek yoktur son S23 lerde de artik video kanadinda da iyilestirmelere sahit olduk.
Pro moddaki videolara hic girilmemis :D baya potansiyeli var S23 serisinin ozellikle Ultra da .
-
Sony ilk 4k video kaydını getirdiğinde cihazda sıcaklık işareti çıkıyordu ve kayıt süresi çok kısaydı.
Evinizde eğer 4k çözünürlüğü destekleyen bir cihazınız varsa inanın 1080p60 fps kesmiyor ...
2160p60 hdr arıyor gözler ... mutlaka daha iyisi her zaman olacaktır ve olmalı da ...
8k 2-3 seneye yaygınlaşır ve tvler de ucuzlarsa izleyeceğimiz videolarda özellikle çok büyük ekranlarda geçeklik hissiyatı en yakın olabilir.
deneyimleyebilmek adına 4k çözünürlük destekleyen cihazlar ve özellikle youtube premium ikisi harika ikili ...
birde bunu kendi çektiğiniz 4k videolarla izlemeyi hayal edin...
şimdi sıra 8k da belki benim de 8k görüntüleyebilecek bir cihazım bulunmuyor ama bu gelişmeler bence çok heyecan verici .
o yüzden samsung s23 ultranın bir yerden başlaması çok güzel bir gelişme....
umarım ilerleyen cihazlarında 8k modunu geliştirip üstüne koyarak ilerler.
birde ülkemizde tv yayınlarında 4k yayın sayısı az olsa da eğer ki internet hızınız 20 mbit üzerindeyse 4k içerikleri rahat rahat izleyebiliyorsunuz .
1080p ye oranla 4k yayınlara bir alışırsanız 1080p çok yavan geliyor artık
Olay 8K televizyon falan değil arkadaşlar yıl olmuş 2023 hala bu kadar temel bilgiyi bilmemek ayıptır. 8K videodaki sıkışan piksel ile 4K arasında 2 kat fark vardır ve kesinlikle göze daha kaliteli gelen bir video ortaya çıkar. Telefonunuzla 1080p ve 4k video çekin bakalım devasa farkı görün gözlerinizle.
|
8K ekranı buldun da çekip izlemesi kusur kaldı :D
|
Şöyle her teknolojik gelismeye senin gibi tepkiler verseydik teknoloji bugünkü “yeterli” dedigin hale de gelemezdi. Her şeye kulp takmayi birakin, mizmiz cocuklar gibisiniz.
|
4Kyada nerede izlicez diye haykıranlar doluydu buralar... Sony 4K ekranlı telefon yaptığın da da ne gerek var demişlerdi. Şimdi yine aynı kafalar...
|
S22 ultranon 8k kaydı zaten vasattı ya, gereksiz bir yakınlaşma falan saçma yani. 8k video 24fps de zaten gereksiz de işte 8k video çekiyormu, çekiyor. Ama s23de dayılar noktayı koymuş, gerek renkler, gerek titreşim engelleme vs güzel olmuş. S23 ultrayı al, ekranı kırmadan 7-8 sene kullan arkana bakmadan.
|
Gereksiz demeyelim de son tüketici için gereksiz demek daha doğru. Anca içerik üreticileri ya da profesyonel olarak bu işlerle uğraşanlar kullanır. Son tüketici açısından önemli olan videodaki sahne akışıdır. Yani kare hızıdır. Şahsen 8K30 mu yoksa 1080p60 mı tercih edersin izleme açısından diye kıyaslama yaparsak ben 1080p60’ı seçerim.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X