Şimdi Ara

Samsung Galaxy S23 Ultra [ANA KONU] (2065. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Knight of Rose Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
42.150
Cevap
649
Favori
2.145.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20632064206520662067
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selamler. Uzun süredir telefonu değiştirmek istiyorum. Aklımda s23 ultra var. Kullanıcılar olarak sizlerin de yorumlarını almak istedim. S24 ultra ile aralarında 10k fiyat farkı var. Bu aradaki fiyat farkına değer mi? Telefonda oyun oynamıyorum. Daha çok fotoğraf, video çekmek ve video izlemek için kullanıyorum. Bir de kavisli ekranın artı ve eksileri nelerdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omarcook O kullanıcısına yanıt

Hocam yılbaşından sonra yeni cihazlar çıkacak, 1 ay bekleyip görün öyle karar verince bence.S23u kavisli ekran olduğu için ekran koruyucu vs de üzebilir.s24u güncel donanım ve düz ekran , s25u geliyor, ayrıca diğer firmaların oppo,xiaomi,oneplus,real me , bunlarda yılbaşından sonra global cihazları piyasada olur ve gayet güzel donanım ve yazılım tarafları.İnceleyin isterseniz forum ve youtubedan.

• optimus95 kullanıcısına yanıt

Hocam uzun süredir Samsung kullanıyorum. Samsung telefondan devam etmek istiyorum. Yılbaşında sonra yeni cihazlar gelecek ama şu anki telefonların da fiyatı zamlanir diye düşünüyorum yılbaşından sonra. S25 ultra 80-90k arası bir fiyatla piyasaya girer diye düşünüyorum. O kadar para da vermek istemiyorum açıkçası.

• Bir de arkadaşlar izlediğim inceleme videolarında köşelerin sivri olması sebebiyle elde uzun süre tutunca ağrıya sebep olduğu söylendi, neredeyse izlediğim bütün videolarda bu belirtildi. Bu köşeli tasarım benim hoşuma gidiyor. Bu sivrilik gerçekten rahatsız ediyor mu? Kılıf ile kullanınca bu etki devam ediyor mu?

Şimdi devletin internet üstünden alışverişte alacağı yüzde 25 lik stopaj olayı da var, yani yılbaşından sonra herşeye iğneden ipliğe direkt yüzde 25 zam geleceği söyleniyor. Bu olay cepte. S25 ultrayı bekleme işi mantıklı ancak ortaya çıkan dedikodular ondan sonra görsellere göre de tasarımı s24 ultra ile neredeyse aynı bir cihaz görünüyor. Pil de büyük bir ihtimal aynıdır. Şarj teknolojiler de değişmez vs. ha ne olur ? işlemcisi 8 elite olur. Belki bellek 16 gb'dan başlar falan ama kamera olarak pek bir değişimden söz eden yok. Ama fiyat katlanacak o kesin. Asgari ücret zamlanacak diye herşeye zaten ekstra zam geliyor e cezalar harçlar zamlanıyor derken herşey zam zaten.

Şimdi s23 ultra s24 ultraya göre tasarımı o edge kıvrım muhabbeti kasa tipi falan daha bir üst segment gibi duruyor. S24 ultra ise ekranda o edge gitmiş düz olmuş bu iyi birşey aslında ama tasarım olarak s23 ultra daha böyle klas derler ya öyle duruyor. S24 ultranın ekranı yansımalara karşı daha iyi, dışardan gelen ışıklarda yansımalarda vs. s24 ultranın ekranı o ışığı yansıtmıyor dolayısıyla daha net bir ekranı var. S23 ultra da bu yok. Ha parlaklık olarak tabi ki iyi güneşin altında ekran net ama s24 ultra daha iyi.

Şimdi samsung'un bir olayı var. Yazılımla cihazı iğdiş eder. Yani uzun şeyleri vs keser kısaltır vs. bunu birden yapmaz ama yavaş yavaş ince ince yapar. Önce bir pil kesilir eskiden iyi giden pil 1-2 update sonrası iyi gitmemeye başlar. Kamera performansını biraz düşürür. Ki s23 ultra 2 nesil eski bir cihaz olacak bu saatten sonra gelecek özellikle one ui 7 ile ben dahada kötüye gideceğine inanıyorum. Gördük yani en son rezaleti 10x zoom lensinde iyice öldürmeye başladılar. S24 ultrada 5x optik zoom varken bunda 10x optik zoom var ama ne hikmetse bir kötüleşti kamerası. Hala iyi ama işte böyle azar azar kesiyor samsung. Ben bu yüzden güncellemeyi de kapattım şuan 6.1 var ama ama yapay zekalı olan sürüm ötesine geçmedim çünkü biliyorum konudaki şikayetlerden vs telefon dahada kötüye gidecek niye güncelleyeyim ?

Hani bunları da düşünmekte fayda var o yüzden. S24 ultra s23 ultra üstüne biraz daha cilalanmış bir model ekranı daha iyi ama onun harici çokta atla deve farklar yok. Bu işte köşeler batıyor elimi ağrıttı muhabbetleri içinde bir teknomarketlere gidip incele bak. Ağır telefon bunlar ama öyle de çok elimi ağrıttı yok bilmemne yaptı durumu kişiden kişiye değişir. Ben kılıfla s23 ultra kullanıyorum tabi ki büyük telefon biraz da ağır ama ya bana onun karşılığını ekran boyutu ve diğer şeylerden veriyor ki benim için bunlar bir eksik değil. Ufak diye rahat diye s23 mü alsaydık ? hergün 2 posta şarj edelim ondan sonra kameralar kötü vs. ne anladık ?

• OrcunFix kullanıcısına yanıt

Hocam teşekkürler, çok detaylı anlatmışsınız. Şu an kullandığım telefon zaten 6.7 inç. O yüzden büyüklük konusunda sıkıntı yaşamam. Sizin yazdıklarınıza göre yılbaşından önce almak mantıklı. S24 ultra 7 yıl güncelleme alacak ama dediğiniz gibi her güncelleme telefonu daha da geri götürüyor.

Telefonu kılıfsız kullanan insalar için evet rahatsız edici. Ben yıllardır note serisini kullanıyorum, kılıfsız asla kullanmam. Kılıf olduğu müddetçe rahatsızlık vermez.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Bende 2side var s23 ultradan her açıdan bir tık daha iyi s24 ultra ama ben olsam 2 ay bekleyip s25 ultrayla değiştiririm baya bi güçlü cihaz gelir tek rakamlı modellerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glumerna -- 7 Aralık 2024; 15:10:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • glumerna G kullanıcısına yanıt

Valla hocam 80-90 bin arası olur gibi fiyatı. O kadar para vermek istemiyorum açıkçası.

Yurt dışı Server kayıt çıkar uyguna alırsın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Arkadaş demiş çözümü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pervical P kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam ben yeni aldım cihazı. Android 14 ve one ui 6.0 ile geldi. Eskiye stock rom ile dönülür mü? (garanti muhtemelen bozulmaz diye düşünüyorum.) Yani düşürmeyi botloader engelliyor mu?

Her güncelleme bilinçli eskitmenin bir parçası nakış işler gibi ilmek ilmek işliyorlar cihazlara tüm marka model için geçerli bu durum yeni yılda bir şey almak için beklemek şu enflasyon ortamında büyük kumar yeni yılda vergiler vs esasen pekte umut verici gelişmeler olmayacak maalesef..

Kesinlikle katılıyorum,ben de S23 kullanıyorum ve hiç güncellemedim aldığımdan beri telefonu,gayet memnunum her anlamda,1 yıldan fazladır kullanıyorum,

Android 13, 5.1 ile uygulama desteği kesilene kadar devam edeceğim,3-5 sene daha sorunsuz gideceğini düşünüyorum.

• mehmet313 M kullanıcısına yanıt

Ben de cihazı ekim ayında yurtdışı olarak almıştım. Sizinki gibi benim cihazda kutudan Android 14 ve oneui 6.0 olarak geldi. O tarihten sonra hiçbir şekilde güncellemedim, güncellemeyi de düşünmüyorum. Elimden gelse bende bir alt sürüme düşürmeyi isterim ama knox sayacı bozuluyor ve ileride kayıt işlemi yaparken sıkıntı oluyormuş dedikleri için cesaret edemedim. Yıllardır hep cihazlarımda güncellemeleri geldiği gibi indirir kurardım ama her seferinde de pişman olurdum, kararsızlık ve özellikle pil mevzusundan. Telefonun şu anki sürümü ile herşeyi yapabiliyorum zaten, bir yerlerinde cihazın performası düştükten sonra android 20 gelse ne olur, oneui 10 gelse ne olur  

• xxzero kullanıcısına yanıt

Bendeki sürüm şuan ağustos olması lazım oneui 6.1 ama u sürümü u3 yani istersem 6 yada 5.1'e kadar düşebiliyorum. Yazılımı u4 u5 u6 hatta en son u7 e kadar geldi samsung s23 ultraların bunlar malesef düşmüyor. Geri dönmeyi samsung çoktan kapattı. Ama genel olarak biliyorum olacağı yani o yüzden direkt güncellememe taraftarıyım. Ha biraz beklemekte işte topluluğun gelen update'e tepkisine bakmakta fayda var. Reddit şu bu birsürü platformda takip ediyoruz zaten duruma göre çok elzem ise güncellerim bende.

Dediğiniz gibi çok elzem değil güncelleme,tüm note serilerini deneyimlemiş bir kullanıcı olarak söyleyebilirim ki,güncellemelerden kötü anlamda etkilenen en temel şeyler,pil ömrü ve kamera.

Daha önceki telefonlarımın hepsinde bunu yaşadım.

• xxzero kullanıcısına yanıt
    Ben sırf kamera geriye gittiği için 14 ultra aldım. Yoksa cihazdan memnundum.

• Şu kamera olayı gerçekten beni inanılmaz üzüyor. Bugüne kadar çıkarılan en iyi S serisi diyebilirim S23 Ultra için ancak One UI 6 ile kameraları resmen çöp ettiler. Eski fotoğrafların kalitesinden eser yok hatta bazen öyle kötü fotoğraflar çekiyorum ki amiral gemisi mi yoksa eski redmi telefon mu kullanıyorum belli değil.

• KAIRA kullanıcısına yanıt
    E 24 ü kime satacakar, bilinçli eskitme

• 
Sayfa: önceki 20632064206520662067
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.