Şimdi Ara

Samsung Galaxy S23 Ultra [ANA KONU] (2147. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: meruh79 , meruh79 , ykk07 , hai-ake Daha Az
4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 12 Misafir - 14 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
43.074
Cevap
654
Favori
2.201.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
51. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 21452146214721482149
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir daha atayım. Güç tasarrufu kapalı olduğunda iki saat oynuyor ekran süresi bende.

Samsung Galaxy S23 Ultra [ANA KONU]

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • norton772 kullanıcısına yanıt
    İşte şu lanet şubat güncellemesi öncesinde ben de o şekilde kullanıyordum ve yine 8 saat ekran süresi alıyordum. Şimdi güç tasarrufu açıkken anca o süreleri alabiliyorum. Bu bataryanın toparlanmış hali bu arada, normalde bu süreyi de göremiyordum. Wipe cache işlemi yaptım, bataryayı ful bitirip ful doldurdum, cihaz kapalı şarj ettim filan baya uğraştım yeni yeni kendine geliyor. Bu haliyle kalsın ben yine memnunum. Günde iki kez şarj etmekten yorulmuştum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saiki kullanıcısına yanıt

https://x.com/cozy_OSS/status/1902768989786214539

Hocam ne düşüşünden bahsediyorsun, Google verdiği güncellemeler ile foto ,video kalitesini üste taşımış,üstüne şimdide android 16 ile pixel 6-7-8-9 tüm seride %50 gpu performans artışı var,kaldı ki kullanılan işlemci Samsung üretimi exynoss , demekki istenince performans artışı güncelleme ile sağlanıyormus işlemci exynos olsa bile (tasarım Google a ait )

Samsung hangi güncellemesi ile bugüne kadar cihazlarının performansini arttırdı ? S23u kullanicisiyim hala , kutudan cikan cihaz ile çekilen resimle , son güncellemede Çamur gibi görüntü var , Şarj zaten %35-40 düştü,

Sen özelleştirme isterim, dex İsterim dersen, güncelleme ile performansi düşen samsung cihazlarına devam edebilirsin 😇

Ben olaya son kullanıcı gözü ile bakıp, bize kim fayda / verimlilik sağlıyorsa ona bakarım , hiç bir zaman hiç bir markanın fan ı olmaya gerek yok, ben cebime fayda / maliyet yönünden kim iyiyse onunla devam ederim.

Konuyu kirletmek istemezdim , ama objektif bakmalı, son tüketici olarak işimize gelene bakmalıyız deyip, kapatıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• optimus95 kullanıcısına yanıt

Bunun en temel sebebi, android her ne kadar da açık kaynaklı yapı da olsa bile geliştiren tek bir firma var. Android'i google geliştiriyor.

E şimdi hal böyleyken adam kendi google pixel telefonuna tabi ki önem verecek daha düzgün sürüm ve daha hızlı sürüm geliştirebilir çok normal.

Ama bunun yanı sıra da bu telefonlar globalde malesef yoklar. Piyasaları çok küçük bir pazara göre yapılıyor ona göre satılıyorlar. E şimdi brde pixel'in android'i neredeyse stock denilebilecek kadar boş bir sistem. Boş derken yani sistem olarak değil, içerik olarak base olarak stock olarak bazı şeyleri sunar ama ekstra samsung gibi ondan sonra honor gibi bir üstüne arayüz işte vay efendim arkaplanda çalışan servisler falan bu markalara göre çok çok daha az oluyor. E sistemi de ona göre boş rahat çalışıyor.

Mesela s-pen diyoruz samsungta bu s-pen'i arkaplanda çalıştırdığı envai çeşit bağlı servis var ve devamlı bunlar çalışıyor. Kalemi kullanın veyahut kullanmaın onlar hep çalışıyor. Pixel de böyle bir servis yok ki böyle birşey hiç çalışmıyor. Daha samsung'un yerleşik gelen bin tane uygulaması onun servisleri ohoooo o da yetmiyor one ui arayüzü onun bilmemnesi derken o android üstüne 50 bin çeşit yamayla düzenleniyor da öyle bizim samsunglara vs geliyor. O yüzden mesela pixel'e çıkan bir android sürümününü bizlere gelmesi ayları hatta bazen yılları da bulabiliyor.

Çözüm basit, bunu istemiyorsanız diyeceksiniz ki ben pixel'e geçtim bitti kurtuldum. Başka çare yok. Samsung ekosisteminde kalayım samsung ürünü kullanayım ama hızı pixel gibi olsun desteği pixel gibi alsın derseniz o iş olmuyor. Burada işte dediğiniz gibi tüketici olarak bunları iyi analiz edip ona göre seçmeniz lazım. Ha ama öyle pixel aldık bunda spen yok mu ? işte samsung saat aldım kulaklık aldım bunları eşledim ama eski samsung telefonumda olan şeyler yok mu ? ya arayüzü niye böyle one ui'i özledim kuramaz mıyım ? haaaaaaaa işte o zaman sıçarsınız. :D

• OrcunFix kullanıcısına yanıt

Hocam uzun uzun anlatmaya gerek yok ki 😁

Cihazım uzun yıllar güncelleme alsın , alırken de performans artışı olsun, pürüzsüz bir arayüz deneyimi olsun , kamerası iyi olsun ,sosyal medyamda iPhone kalitesinde çıktılar alayım diyen Pixel alacak.

Bunun dışında özelleştirme isteyen, ekstra oyuncak isteyenler Samsung veya başka cihazlara bakabilirler,Bunları yanında alirkende kamera , performans, akıcılık vs neyse feragat edecek bir yerlerden.hesabini yapmış olacak tercihinde

Cihaza ulaşımda sıkıntı yok , bu kişinin kendi bileceği iş, herkesin durumu farklı kendi özelinde, kimi garantisiz kullanır kimi yetkili servis ister vs ,bunlar kişisel tercih.

Pixellerde kayıt işi de basitti 9 pro xl falan 38 39 binlere bulunuyordu rahatça ama dediğin gibi kişisel tercih bunlar hep. Sonra bunları bir heves alanların bazıları da forumlarda telegramda gruplarda facebookta vs ağlıyor yani şu niye yok bu niye yok, koydum 2. ele 1 aydır satılmıyor falan fistan geziyorlar. :(

• Pixel telefonlar dekorsuz dümdüz duvar gibi , bilmemne emulatöründe eski nintendo 64 oyununu iyi performansla oynamak isteyen alır kullanır tercih meselesi ben öyle saf android kullanıcısı değilim. Arkadaşın dediği gibi kalemin ayrı maharetleri var güncel iş hayatımda verileri a noktasından b noktasına taşırken çok kullanıyorum. Dex modu da pc den uzak kaldığım yerlerde işimi görüyor bir kablosuz klavye fare bağlıyorum iş için hibrit pc oluyor.

Eko sistem olayı başka zaten buds 3 kulaklık var açınca telefon a monitör e bağlayıp kolayca kullanabiliyorum.İşlevsellik olarak hayat tarzına ve gerekliliklerine uygunsa zaten bu tarz cihazları almak mantıklı yoksa adamlara sanki silah zoruyla kullandırıyorlar gibi herşeyinden şikayet edip duruyorlar. Beğenmiyorsan sat kurtul istediğin sisteme geç yani değil mi?

• Sabah 7.30 şarjdan çıktı
    %50 4.5g kullanıldı
    Bluetooth saat bağlı
    Düşük profil modunda (güç tasarrufu değil)
    Ekran full hd
    Ocak güncellemesi yüklü (şubat ve mart güncellemesi yapmadım)
    Telefon 1 aylık
    Ben memnunum pilden.

Samsung Galaxy S23 Ultra [ANA KONU]

• Arkadaşlar telefona yandan dikkatli bakınca bükülme eğilme fark eden oldu mu. Benim cihaz orta kısımdan biraz çökmüş gibi. Ekran tarafından da bir tık yükseltilik var. Bazen cebimde çok eğilip zorlanıyordu ufaktan bükmüşüm anladığım kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: receep 32

Bugün ev içerisinde olacağım fakat yine de cihazı full mobil veri ile kullanmayı planlıyorum bakalım nasıl bir pil performansı verecek
    Tabii ki Dışarıda olmadığım için parlaklığı fulleyemiyorum fazla geliyor fakat en az 20 ile 30 civarı duruma göre Gündüzde 50 ile 60 şeklinde parlaklık seviyesini ayarlayacağım
    Şu an şarjdan aldım Yarın akşam üzeri sonuçları paylaşırım
    Hattım çok çok iyi çekmiyor ama yine de fena değil daha iyi bir çekim olsa daha güzel sonuçlar alabilirim fakat ülkemizde malum operatör çekimleri pek iyi durumda değil maalesef
    Test devam ediyordu fakat gün içerisinde telefondan bilgisayara veri atmam gerekti
    Ben kablosuz olarak paylaşıyordum fakat bir an boşlukta kuzen kabloyu takmış bulundu haberi yoktu Böylece grafik sıfırlanmış oldu artık başka zamana tekrar test yapacağım inşallah
    Ama en son hatırladığım %50'deyken 3 saat ekran süresi vardı full mobil veri parlaklık 30 civarı tasarruf yok ekran 2K 120hz beklemede 15 saat civarıydı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    Hocam mart güncellemesini yükleyebilirsiniz sıkıtnı yok sorun çözülmüş diyorlar.

One UI 7 geldikten sonra yorumunuz değişecek. Betasını kullanıyorum kamerada inanılmaz bir fark var.

2. Paragraf fiyasko olmuş.

• enineboyuna06 E kullanıcısına yanıt

pozitif mi negatif mi ?

mesela uzun zamandır detaylı yakın foto çekmemiştim dün bir kaç kare çektim pro modda biraz dagılmışlık vardı renklerde ve keskinlikte.

• ALyCho kullanıcısına yanıt
    Renkler artık daha doğal. Galiba S24 ve S25'te yapmışlardı bu şekilde şimdi eski modellere getiriyorlar. S24'teki Otomatik AOD kapatma özelliği de S23 gibi eski modellere gelecek.

• One Ui7 için ikinci beta sürümü çıkmadı mı daha?

• versamaxx V kullanıcısına yanıt
    Ota gelmediği için link yok.

• enineboyuna06 E kullanıcısına yanıt

Telefon yurtdışı olduğu için güncelleme yapmayı tercih etmiyorum.

• ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaşımızın paylaşayımı değerli. Telefonu yeni. Son zamanlarda ekran süresinde azalma olan arkadaşlarımızın bataryalarını değiştirmesinin ciddi faydası olacağını düşünüyorum. Benim Samsung'un ölçümüne göre pil sağlığım %92'lere düştü. Yani özellikle de benim gibi cihazı 2 yıl önce lansman zamanı satın alanlar imkan varsa yeni batarya ünitesine geçsinler.

Bende ilk fırsatta yeni bataryaya geçeceğim.

Yeni bataryaya geçen arkadaşlarımız varsa öncesi ve sonrası arasında farkı karşılaştırdığı paylaşımlar yaparsa çok makbule geçer, net faydayı daha iyi anlamış oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0llingMan -- 25 Mart 2025; 15:11:2 >
  • 
Sayfa: önceki 21452146214721482149
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.