50 MP de kabaca ortalama gündüz kayıpsız raw .dng ile 150 MB lara kadar fotolarda çıkabildiğine şahit oldum. Şimdi 2 in karesi 4 eder misali alansal bir atışla buna orantısal dosya boyutu da yaklaşık 4 kat olması düz mantıktan gelir ama bence 200 MP de 500-600 MB yani yarım GB lık kaypısız sıkıştırmasız raw .dng fotoğraflar çekeceğini sanmıyorum ama teyide de muhtaç... RAW diye upscale olabilir... Keramet biraz da CPU GPU NPU esaslı gelişmesine bağlıyorum. Bu ve bazı özellikler güçlü donanım istemesi nedeniyle S24Ultra da gelmesi beklenemez. Karşımızda S23Ultra dan S24Ultra daki hafif performans güçlenme artışı yok ciddi bir artış var. Bunun yansımaları gibi ... Elime geçinde derinlemesine bakacağım. Ama eminim yabancı forum veya içerdekiler belki de bahsettiklerim ve ötesi için inceleyenler olabilir olacaktır da. Neticede birileri haberdar edecektir. Unutulmayacak bakılası detaylardan nede olsa ... 8K video S24 Ultra da arka kameraların hepsinde yok malum ama ben bir uygulama var ücretli arkadaki 4 lü tüm kamerasından akıcı sorunsuz 8k30 FPS yüksek bitrate li yüksek ses ayarlarında akıcı kayıt edebiliyorum ( beta da 8K devre dışı Final ONE UI 7 de düzelir yüksek ihtimalle ) play.google.com ProShot - Apps on Google Play https://play.google.com/store/apps/details?id=com.riseupgames.proshot2Bu uygulamayı S24 Ultra Ana Konusu dan yer yer defalarca önerdim de. ProShot ın Beta sürümüne katılmıştım. Yeni şeyleri önce deneyimlemekteyim. Bu uygulama S25 Ultra da bakalım neler yapabilecek ? LOG kaydı videoda var. h.265 ve h.264 codec lerde encode kayıt yapmaktadır. Tavsiyem elbette donanımsal ikisini de destekliyor ama h.265 daha verimli daha çok sıkıştırma ama çok az kalite kaybı veya aynı da sunan hevc olan h.265 i öneririm. 8k30 FPS kayıt yaparken bile arka 4 kameralar arasında akıcı geçiş yapabilmektedir lakin S25Ultra da 8k 30 FPS kayda bir kere başlandı mı tüm arka 4 lü kameralar arasında geçiş yapamıyor denilmişti ... Bu uygulama S24Ultra da mümkün kılıyor hem tek tekde hem de kayıtta geçişler de sorunsuz yapmaktadır. Bekleyip göreceğiz. |
Samsung Galaxy S25 Ultra [ANA KONU] (470. sayfa)
-
-
Hocam sıkıntı yok, çaktırmadan şöyle bir şey alıp kalem eldeyken esasen buna basarak çekeceksiniz. Sonuçta samsung abilerimiz için maliyet faktörü önemli, aman zarar zeval görmesinler.
-
Siyah çerçeve kısmı aynı incelikte ama yanlar kavisli olan S24Ultra da çıkıntı bombe yapıyordu işte o azaldı. Bir ara ben de S24Ultra sanki daha ince gibi sandım ama optik ve perspektif oyunlarla kalın oluşu S24Ultra örtülmüştü.
Neticede S25Ultra en boy olarak bakarsak enine inceldi biraz uzadı da ...
-
@T Square kalemle hava atacaktım :)
-
Hocam geçmiş olsun, söylediniz mi yedeğiniz olmadığını, yazılım atacaklarsa en azından yedek alsınlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
S24 Ultra yı lansman dönenimde almıştım sanırım ilk üretimliydi ve ekranı kusursuzdu daha doğrusu Mura kumlanma problemi yoktu. Bazıları var da ben göremiyorum gibi ortaya ifade ettiler ama ben baya farkındalıkla ve başkalarınkini bile kumlu olduğunu tespit edebilecek kadar dikkatliyim ama bazıları aklında hala hepsi sorunluymuş ta fark edemiyorlar veya sorun etmiyorlarmış :) ... Bu sorun yaygın ama sağlam olanları da var. Hepsi böyle değil.
Samsung bu çözümü S24Ultra sahiplerine de derhal sunmalıdır. Birebir aynı ebatta değil kameralar gibi değişsin . Samsung bu konuda fabrikasında üretimde el atmalıdır S24 Ultra sahipleri için. Apple da daha çok satış ve şikayetler vardır Ipad vs neredeyse her OLED li üründe geçen yıl çıkışlılarda vardır. Apple sanırım görmezden geldi veya kullanıcılar Apple ın esnek iade değişimi ile defalarca aynı panellere de denk gelenler var orada da sağlam olanlar vardır. Apple da ses getirme çok satıldığı için göze daha çok batar. Samsung bu adımı Apple sayesinde atmıştır ... M14 paneli Samsung larda niye kullanılmıyor saçmalık ...
Samsung anlaşılan yüksek parlaklıkları sevmiyor ... Tıpkı daha da hızlı şarjı tercih etmemesi gibi :/ ...
-
Vatanda kısa bir süre baktım s25 ultraya, köşeleri bana da biraz sivri geldi ama kılıfla sorun olmayacaktır. Onun haricinde s24ultraya göre hissedilir bir incelme veya premium his vs o tarz bir fark hissetmedim açıkcası.
Evde onlarca adaptör var şimdi bir de bu yüzden 65W'lık alacağız. Uğur abi durup dururken masrafa soktu bizi😀
Örnek wallpaper da isteriz:)
Büyük geçmiş olsun tekrar
Peki hocam cihaz kendi kendine kapandı ya hani o zaman cihaz şarjda mıydı yoksa boşta mıydı
Hani şarja bağlı değilken kendi kendine kapandığında sorunun kablo veya adaptör kaynaklı olması pek mümkün değil gibi duruyor
premium hissi gri ve mavi renge baktım ikisinde de alamadım birazdan gidip iyice bakacağım aynı hissi alırsam geldiği gibi hediyeleri ile satacağım ozaman kampanyda bitmiş olur az bi karla verip geçerim
-
Benim adaptörüm vardı da kablom bozulmuştu ya.. çocuklar ucunu eğip bükmüştü.. dedim 2 adaptör var.. 25w de 2 adaptör var etti 4 adaptör.. kablolar 700-800 samsungda.. 350ye işte spigeni aldım.. marka algısı genelde iyiydi.. herkes memnunuz yazıyordu vs.. adaptörünü değil sadece kablosunu kullandım ama.. demek ki protokolleri vs uyuşmuyor %100...
Ama yaaa bişey olma yaaa sipgen yaaa diyene kargo masrafını karşılaması kaydıyla gönderebilirim yine de :)
Samsung 65w trio benim elim ayağım her şeyim. Laptop, tablet, telefon, kulaklık bu ürünler için tek adaptör ile yaşıyorum. O yüzden yedek aldım kaybolur vs diye. Bozulmaz çünkü tek risk kaybolması
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Açıkcası ekstra bir beklentim yok ama biraz ön yorumlar öyle olduğu için bahsettim o premium his olayından.
İş yerinde şarj etmiştim en son.. eve geldim.. cihaz boştaydı.. 10 dakika sonra elime aldım kapalıydı.. ama sistem hatası olarak adaptör pil o uyarıyı vermiş...
Şuan bende bi çekindim bende de spigen var. Hangi adaptörü alıyoruz:)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Amoledpix uygulamasını tavsiye ederim amoledin nimetlerini kullanan wallpaperlar var hep. Üstelik şarjı da olumlu etkiliyor tavsiye ederim.
uğur hocam sen en iyisi spigen adaptör ve kabloyu bana hediye et ben kullanırım s24 ultramda hem hayır duamı da alırsın
-
Benim de adaptör spigen kablo Anker😃
😂😂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X