Canlılık butonu var ekran ayarlarında onu artırdınız mı? S24 Ultra ile gelmişti bu özellik. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy S25 Ultra [ANA KONU] (818. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Ios.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
İPhone’da 10 bit s25 ultrada 8 bit ekran var ne kadar uğraşırsa uğraşsın bit değeri yükselmeden duzelmez bende vivo x200 prodan geçtiğimde ekran kötü gelmiştir gözüme ama s24 ultradan geçene iyi gelebilir övenler de sanırım böyle geçenler. Samsung bunda ısrar etmesini çözemiyorum ellerinde çok ekran var sanırım eritmeye çalışıyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
16 Pro Max teki ekran basmatik hocam. M14 ekran bir de. Belki bu yüzden kullanmadılar.
Evet hocam. Yukarıda da yazmıştım bugün. Bu cihazlara koruyucu takmak ferrariye tüp takmak gibidir :) ekran koruyucu hem yansıtıyor hem de kaliteyi düşürüyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ayarlı canlı kısmı, iç mekanda sorun yok gibi , dışarı çıkınca başlıyor fark ortaya çıkamaya. Neyse illaki elinde iPhone olan arkadaşlar benzer foto karşılaştırması atar diye düşünüyorum. Güneşte yaparlarsa iyi olur beyaz dengesini bi görürüz
İstese en iyi 12 bit yapıp koyar hocam o kapasite var ama adamlar yapmıyor Google pixel 9 pro xl ekranı bile harikaydı hatta beyaz dengesi müthişti gsmarenada buna değinmişti
Ben eve gidince atarım hocam ama karanlık olur yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcemre -- 11 Şubat 2025; 17:0:25 >
Enteresandır 1 yıl garantili Amerikan varyantlılarda beyazları daha beyaz :) . Avrupa ve Türkiye gibi ülkelerdeki B Global varyantılarda kirli beyaz vardır . Daha doğrusu hafiften yeşil katılmış beyazımsı zeminler bu yüzden. Amaç pentile oluşunu hissetirmek ve ekran yanıklarını en aza indirmek veya pil ve güç tüketiminde tasarruf sağlatma niyetidir.
Ama bu durum HDR içeriklerde veya ufak parlak alanlarda bariz sorunsuz ( neredeyse ) gibi ...
Samsung teknikeriyle bizzat zar zor görüştüm sordum bu meseleyi ima eder gibi elim kolum bağlı şirket politikaları ile özgürce ifade edemem demiştir...
Bu durum Pixel cihazlarında yoktur ! Samsung panelli üstelik... Aynı şekilde Samsung dan da panel alan Apple larda da böyle bir sorun yoktur ( 2 yıl garantili olsa bile ... ) ...
İddia ederim Retail Mode daki içerikler ve kurulum ayarlarında da bu ekranın kalitesini düşüren kademeler var ( aslında gördüm yıllar önce :) ) . Son yıllardaki Retail Mode larda da vardır eminim. Teşhir amaçlı olunca canlı oluyorlar ama sizdeki kirli beyaz oluyor beyaz diye beklenenlerde .
O yüzden şahsen arayüzü tam siyah veya koyu gri nereye kadar gidiyorsa o şekilde kullanıyorum...
Beyaz arayüz hem pil tüketimini ciddi artırır hem de güç tüketimini de artırır sömürür bu da performans düşmesine vesile olur bunu da kompanze etmek için kendini duruma ve süreye göre ekranını karartır manuel ayarlı olsa bile :) ...
Arka aydınlatmalı IPS LCD LED gibi panellerde parlaklık artırıldığında güç tüketimi aynıdır! Sadece ışık tüketimi artar o kadar pilede sadece bunu yansıtır. AMOLED /OLED lerin en büyük handikabı organik materyal ile zamanla kalitesi düşer veya ekranda yanma vs olur ... Bir de aşırı güç harcaması ... TAM ekran bembeyaz aynı ebatta olsun OLED / AMOLED lerdeki pil tüketimi de daha fazladır... Arka aydınlatmalılarda bu daha azdır ...
AMOLED / OLED artıları da malum herkes biliyor saymaya gerek yok ... Ama tam manasıyla tüm eksi yanları da pek bilinmez ... Göze ve başa ağrı sulanma vs yapması da tüm OLED / AMOLED lerde az çok vardır özellikle göz rengi açık tonlu ise gözler yaşarır...
-
Hayda ekran kalitesi 10 bit 8 bit konusu iyice canımı sıktı. Ben en çok canlı ekran hevesi ile almıştım. Kamera çok önemli değildi. Pixel 9 pro xl ekranı kaç bit acaba o güzel gelmişti bana ama..
Gözle çok hissedilecek birşey mi bunlar ? Acaba açmadan kutuyu iade mi etsem ?
-
Evet üç adet alım hakkınız var kamu hesbında
8 bit
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Güneş altında pixel 9 pro da çok iyi değil yazılar sapıtıyor.
Whatsapp dan yazdım dönüş yapacağız iletiyorum dedi sohbet kapandı. Dönüş yok
-
8 bit ile alakası yok ona bakarsan S23 Ultra ve S22 Ultra da 8 bit. Onlarda çok canlı ama.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcemre -- 11 Şubat 2025; 17:8:47 >
Bu tarz rakamlar çok ilgimi çekmiyor benim. İstatistik mini etek gibidir. Çok şey gösterir ama asıl görmek istenileni göstermez 😁
10-bit bir görüntü 1.07 milyar renk gösterirken 8-bit ile 16.7 milyon renk elde edersiniz.
Baya fark var arada ya ..
8 bit 16.7 milyon renk elde eder
10 bit 1.07 milyar renk elde eder diyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visualize -- 11 Şubat 2025; 17:12:12 > -
Hocam ben düz beyaz zemine hiç takılmıyorum aslında ama attığım görsellerde bakarsanız özellile telegram resimlerinde yazılardaki beyaz renk farkı sıkıntı. Hem net beyaz değil, hem net değil. Ve ani ortam ışığı değişimlerinde bu fark dahada açılıyor anlayamadığım bir şekilde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitates -- 11 Şubat 2025; 17:12:25 >
Bana da öyle yazdılar yaptığınız işe diye de yazdım 🤣
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Benim iade ettiğim bir gönderi, bulunduğum ilçenin dağıtım merkezinde kayboldu. kavga dövüş zar zor paramı alabildim. paketi kaybetmişler kameraları inceliyolarmış bulmak için. ama beni mağdur etmemek için para iadesi yaptılar hemen. tabi parayı almak için peşinden ben koşturdum. talep açtırdım kaç gündür aktarma merkezinde bekliyor niye gitmiyor diye. yoksa bende enayi gibi bekleyip duracaktım.
-
Yanlış! iPhone larda OLED lilerde 10 bit hiç olmadı! Halen 8 bit.
Ek olarak renk derinliği 10 bit manası : 2 üzeri 10 kadar renk desteklemesi ( milyar küsür renk ) ile renk uzayının / renk gammutunun yüksek olması ile orantı da yoktur. Yani 8 bit olup Rec.2020 renk gamutunda da olabilir 10 bit olup sRGB renk gammutu da düşük yüzde de olabilir ...
Apple yazılımla vs iyileştiriyor. Anlaşılan o ki benzerini Samsung ta S25 Ultra da kullanıyor geliştiriyor ama 8 bit üzerinden ...
Bence de FRC siz 10 bit veya 12 bit e Samsung geçerse dehşet olur... Dinamik AMOLED 2X yıllardır aynı isimli pazarlamalı. Baydı artık. Alıyorsak ta başka etmenler kriterlerce. Samsung ekranda köklü terfi yaparsa satışları daha da patlar ... Samsung eritiyor gibi denilebilir paneller elden geçmiş S24Ultra ya ait. Belki de Apple ve Ipad lerdeki OLED iadelilerin revize edilmişi bile olabilir veya olmayabilir de ...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X