Şimdi Ara

Samsung Galaxy S25 Ultra’nun DxOMark performansı büyük hayal kırıklığı yaşattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung Galaxy S25 Ultra’nun DxOMark performansı büyük hayal kırıklığı yaşattı

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S25 Ultra, ekran kalitesiyle zirveye yerleşse de kamera performansında aynı başarıyı gösteremedi. DxOMark'ın kamera testlerinde 146 puan alarak 24. sıraya yerleşen cihaz, Huawei Pura 70 Ultra (163 puan) ve Google Pixel 9 Pro XL (158 puan) gibi rakiplerinin gerisinde kaldı.

Galaxy S25 Ultra'nın en güçlü yönlerinden biri, gelişmiş zoom yetenekleri oldu. Optik yakınlaştırmada detayları başarılı şekilde koruyabilen cihaz, iyi ışık koşullarında dengeli pozlama ve geniş dinamik aralık sunuyor. Video çekimlerinde de renk doğruluğu ve beyaz dengesi konusunda başarılı bir performans sergiliyor.

Ancak testlerde bazı eksiklikler de göze çarpıyor. Otomatik odaklamada yaşanan dalgalanmalar ve video çekimlerinde pozlamanın tutarsız olması, cihazın güvenilirliğini azaltan faktörler arasında yer alıyor. Düşük ışıkta belirgin hale gelen gürültü sorunu ve yüksek kontrastlı sahnelerde beyaz dengesinin zaman zaman bozulması da dezavantajlar arasında. Ayrıca portre modunda bokeh efektinin bazen çalışmaması, kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyebiliyor.

Ayrıca Bkz.Elektrik, Chevy Spark’a çok yakışmış! İşte özellikleri ve muhtemel çıkış tarihi

Samsung, bu yıl yalnızca ultra geniş açılı kamerayı güncelleyerek diğer lenslerde büyük bir değişikliğe gitmedi. Özellikle 3x telefoto lens hâlâ eski 10 MP, 1/3.52 inç sensörü kullanıyor. Rakip üreticiler, amiral gemisi modellerinde daha büyük sensörler tercih ederken, Samsung’un bu konuda geride kalması kamera performansını etkileyen en büyük etkenlerden biri olarak gösteriliyor.

Şirketin geçen yıl duyurduğu ALOP lens teknolojisi, daha büyük sensörleri kompakt bir şekilde yerleştirme imkânı sunuyor. Ancak bu teknolojinin Galaxy S serisinde ne zaman kullanılacağı belirsizliğini koruyor. Samsung'un bu yeniliği hızla benimsemesi, markanın rekabet gücünü artırabilir.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/03/03/samsung-galaxy-s25-ultra-ranks-24th-in-dxomark-camera-test/

• Samsung iyi işlemci yapamıyor ama snapdragon a para vermek de istemiyor. Samsung iyi lens yapamıyor ama sony e para vermek de istemiyor. Sonuç bu. Koy en iyi ekranı işlemciyi kamera lensini olsun bitsin işte arkadaş. Her sene bişey eksik olacak illa. Düz s25 2022 de çıkan s22 ile aynı lensleri kullanıyor böyle saçmalık olmaz.
  • quote:

Akıllı telefonların hemen her yönden performanslarına yönelik önemli bir başvuru kaynağı sayılan DxOMark, Samsung Galaxy S25 Ultra’yı kamera performansını yeterli görmedi.

Şöyle mi okumalıyız:

DxOMark, Samsung'un verdiği parayı yeterli görmedi... :D

• her seride başka bir şeyi bozuyorlar. s24 ultra'da sorun kumlu ekrandı, s25 ultra'da kamera. eski kamera donanımlarına iyi puan bile almış. işin garibi yazılımı bu kadar övülen bir marka amiral gemisi çıkarmadan önce yeteri kadar test yapmamış mı? 90k istenen cihaz böyle kamera sorunları yaşatmamalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnsnc -- 4 Mart 2025; 11:09:43 >
  • Samsung iyi işlemci yapamıyor ama snapdragon a para vermek de istemiyor. Samsung iyi lens yapamıyor ama sony e para vermek de istemiyor. Sonuç bu. Koy en iyi ekranı işlemciyi kamera lensini olsun bitsin işte arkadaş. Her sene bişey eksik olacak illa. Düz s25 2022 de çıkan s22 ile aynı lensleri kullanıyor böyle saçmalık olmaz.

• gnsnc G kullanıcısına yanıt

Geçen yıl Samsung kar maksimizasyonunu arttırma adına ilk defa kalite kontrol testlerini Vietnamlı firmaya yaptırdı. Haliyle kulaklık, saat ve telefonlarda beklenmedik sorunlar ortaya çıktı. Samsung un başına ne geldiyse düşük üretim maliyeti, yüksek kar anlayışı yüzünden geldi.

• Eskimiş sensörler. Ayrıca minik. Aynı segmentte millet 1 inç kullanıyor. Açılan diyafram kullanıyor. Özel görüntü çipleri kullanıyor vsvs. Hareketli besne çekemiyorsun detaya inince bi ton eksiği var da Samsung yazılımı cart curt diye ölenlere anlatamazsın. Yine de ilk 10 da beklemezdim ama 24de düşündürücü.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dört nesildir döndürüp döndürüp telefona koyduğun aynı kamera paketiyle sonuç gayet normal.
    Daha iyi skorlar alsaydı asıl o zaman Dxomark'ın güvenilirliği sorgulanabilirdi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • P50 Pro Kullanıyorum. S24 Ultra Kullan Arkadaşım diyorki senin kamera neden bu kadar güzel :D

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Ya da: Ben de artık Apple gibi oldum, performansmış, kaliteymiş falan hak getire, alırlarsa ekime kadar...

• Pixel 9 Pro XL kamerası çok iyi gerçekten

• Yazılımla bir yere kadar, arkadaşların dediği gibi kameralarda yenilik yok. Sony sensör ve Zeiss mercek gibi işbirliği yapmaları lazım.

Ama Samsung da işbirliğine pek yanaşmıyor.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Mate 10 pro sonra Huawei p50 pro sonra S22 ultra kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim Samsung ortalama kamera deneyiminde (zoom da iyi olabilirdi 10x devam etseydi) Huawei nin 5 yıl gerisinde. Heleki gece çekiminde 7 yıl gerisinde. Mate 10 pro gece çekiminde odak kaybı olmadan çekerken bir de eskimiş telefon, s22 u birkaç metreden itibaren odak kaybediyordu. Bir de az ışıklı ortamda hareketli nesne çekiminde otomatik modda berbat... Kullanıcı deneyimim buydu. Bugün 4 5 senelik Huawei telefonu getirin, çekin fotoğrafı bir de Samsung s25u ile çekin. 100.000 insana gösterin %90 ı Huawei nni çektiği fotoğrafı gösterir.

• ''Otomatik odaklamada yaşanan dalgalanmalar '' Bu halen düzeltilmediyse o kameranın en büyük sorunudur net. Samsung note 10 kullanıyorum ve o dalgalanma olayı video çekimlerinde bazen saç baş yolduruyor ve videoyu tekrar tekrar çekmek gerekiyor onda da istediğim sonuç olana kadar. Telefonum eski ondan biraz da bunu yaşıyorum diye düşünürken şu haberde okuduğum durum can sıkıcı. Bazen estetik video çekimi yapıyorsunuz ve kamera video çekiminde bir bulanık bir net oluyor yani netleyemiyor ve denilen dalgalanma yaşanıyor. Bunun acil düzeltilmesi lazım. Aslında Google olayı olmasa Huawei Pura 70 Ultra alıp geçeceksin yıllarca ama işlemcisi çok güçlü değil ve uygulama olayında kulağı tersten tutma yüzünden insan çekiniyor.

• ENTÜRKTEYNMENT E kullanıcısına yanıt
    Şöyle ki bir anda en iyisini yapsa seneye ne satacak ondan gıdım gıdım kapiş ;)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Samsung biraz çıkma yapsaydı performansı göz kamaştırdı sonucu çıkardı.

• DxOMark'ı hâlâ ciddiye alanlar varmış demek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar begenirsiniz begenmezsiniz bilemem ama dun mediamarkta s25 baktim s24 tede aynisi olmustu.

Elimdeki s22 yi kiliftan cikardim karsilastirdim sagina baktim soluna baktim tutuşundaki farkliliklara baktim s22ye oyle alismisim ki s25 koseleri elime batar gibi oluyor hatta personel telefonuma fiyat bakti abi 17bine aliriz senin telefonu dedi takasta ama s22me kiyamadim. Yani tasarimi bir turlu benimseyemedim s22 ve gununcikarmayan sarjim ile devam ediyorum ??

• Üzdü. O kadar para ver 3 senelik telefonlar seni geçsin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evil Belief kullanıcısına yanıt

Samsung donanım güncellemesi yapmadı ama yine de bu durum sahtekar dxomarka güvenmeyi gerektirmez hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.