Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S6 EDGE PLUS [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada!) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.310
Cevap
38
Favori
80.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende de aynı kaldır görünüyor onu seçtiğimde güncellemeleri kaldırıyorum diyip programı aynen bırakıyor
  • Uzun zamandır whatsapp verilerimi eski telefonumdan (xperia z2) yeni telefona almakta problem yaşıyordum nedenide eski telefonumun verilerini (whatsapp klasörü) yeni tele attığımda telefonda gömülü olarak gelen whatsapp bunu görmüyor dolayısıyla verilerime ulaşamıyordum smart1978 nickli arkadaşın yönlendirmesiyle sorunu çözdüm aşağıda madde madde yazdım aynı problemi yaşayacak arkadaşlarada bir nebze rehber olur umarım
    1-eski telefondan whatsapp yedeğini/backup alın (program içinden)
    2-yeni telefonda whatsapp her ne kadar gömülü gelsede kurulu gelmiyor o yüzden kesinlikle sim kartı takar takmaz kurmayın bekleyin
    3-eski teldeki whatsapp klasörünü yeni tele atın (yeni telde aynı kalsör varsa silin yerine bunu atın)
    4-yeni telde whatsapp kurulumunu yapın program eski telde aldığınız yedeği görüp kurma isteyecektir kabul edin
  • khaos kullanıcısına yanıt
    Sevindim adınıza

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dafoni'nin şeffaf silikon kamera çıkıntısını da koruyan kılıfını satın aldım, gerçekten şık durdu. Bir de kılıf olmayınca, cihaz da boyutundan dolayı tam kavranamadığı için metal kenarlar elden kayıyordu.
    Silikon kılıf sağlam bir tutuş sağladı, bu bile kırılmasına büyük bir engel. Arka kısmı korumaya aldık, ama ekranın açıkta kalma durumu can sıkıcı.
    Amazon'da yavaş yavaş bu cihaz için temperli camlar ortaya çıkmaya başlamış, kaliteli ve tam şeffaf olanlardan bulursam yurtdışından alacağım olmadı.
    Yorumlar çoğunda olumsuz ama, oturmuyor yapışmıyor vs. denmiş. Edge olayı aksesuar üretimini çok çok zor kılıyor sanırım. Bu bir dezavantaj olacak sanırım bize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 13 Ekim 2015; 20:40:29 >
  • http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-samsung-galaxy-s6-edge-plus-plus-64gb-plussifir-plusgold-plusavrupa-bilisimden-235867239/detay?newSearchMode=withStandardMode&hideSearchFilter=false
    ilandaki telefonu almis olsak sorun yasarmiyiz tecrübeli arkadaşlar yardimci olursa sevinirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam,
    Aynen katılıyorum size hocam.
    Şahsen hiçbir cihazda kılıf kullanmadım daha doğrusu kullanamadım, elim küçük ve cihazın özellikle yan çevirip kullandığımda kayıp düşecek hissi veriyordu hatta kayıyordu da!
    Şeffaf silikon kılıf ile tam rahata kavuştum bu konuda.
    Ayrıca buyurduğunuz gibi kamera çıkıntısı silikon kılıfın seviyesinin altında kaldı buda kamera camının çizilmesini tam anlamıyla engeller durumda.

Birde cihazı yüz üstü masaya koyacak olursak ~1 mm havada kalmasın sağlıyor buda pozitif bir extra!

Koruyucu film konusunda saldım çayıra Rabbim kayıra
    Saygılar...

• 64 GB'lıkları ne kadar şu ara Türkiye'de?
  • 2700 tl

• quote:

Orijinalden alıntı: celikler05

2700 tl

Hemen düştü mü o kadar yau? işletmesiyle beraber daha pahalıya gelmiş bana :(
  • memnunsaniz bazen verdiğiniz ücreti dusunmeyeceksiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: celikler05

memnunsaniz bazen verdiğiniz ücreti dusunmeyeceksiniz

Hepsiburda da 32liği 3100 tl görünüyor hala... 64lüğü resmi olarak satısa sunulmadı sanırım. Resmi fiyatı o kadar düştü sandım ben...

Tabi telefondan memnunum da bi ayda da bu kadar ucuzlamazdı sanırım...
  • Konu güncellenmiştir. Artık diğer S6 EDGE PLUS kullanıcılarımız yararlı bilgiler ekleyeceğiz. Sizinde yardımlarınızla büyük bir S.S.S bölümü oluşabiliriz. Lütfen sizde telefon ile yararlı gördügünüz kısımları, basit sorunları vs. PM ile iletirseniz ilk mesaja eklerim.

• Param olsa hemen alacağım bir cihaz da para yok anasını satayım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar. Uzun bir zaman iPhone kullanımından sonra biraz da Android'e şans verelim diyerek S6 Edge+ kullanmaya başladım. Açıkçası hediye gelen bu telefona dayanamayıp kutuyu açıp kullanasım geldi. iPhone'u ilk çıktığı günden beri kullanan biri olarak aslında her Android telefon denemelerimin maximum 1 hafta sonrasında geri dönmüş buluyorum kendimi. Belki alışkanlık, belki de gerçekten bir sorun vardı bilemiyorum ancak bu kez bu değişir diye umarak aldım bu telefonu.

Kısaca tecrübelerimden bahsedeyim. Telefonu kullanalı 5 gün oldu. Telefon oldukça, hatta fazlasıyla şık. Sanırım bu zamana kadar kullandığım en güzel Samsung telefon. En son kullandığım Note 3 idi. Plastikimsi arka kapağı ve plastik çerçeveden sonra bu gerçekten yeni bir gezegen gibi.

İlk günümün çoğu iOS cihazımdaki belgeler,kişiler ve diğer şeyleri bu cihaza aktarmaya çalışmak ile geçti. Google Mail üzerinden bir türlü senkronize olamayan, veya hatalı senkronize olan kişiler yüzünden bir geceyi heba etsem de sonunda başardım. Sonrasında fotoğraflarımın hepsini aktarmam gerekiyordu. Yaklaşık 6.700 fotoğrafı Google Photos üzerinden iPhone'dan bu cihaza aktarabilmek için de evin internet kotasının %30'unu bitirdim. iTunes üzerindeki müziklerimin hepsi Allaha şükür senkronize oldu. Google bu alanda oldukça iyi iş çıkarmış. En azından artık iOS -> Android senkronizasyonu az sorunlu da olsa yapılabiliyormuş.
    Gel gelelim telefonumda yıllardır kullanmaya alıştığım birçok uygulamanın Google Play Store'da olmadığını görmek beni hayal kırıklığına uğrattı. Evet storeun AppStore kadar kaliteli olmadığını biliyordum fakat belki birkaç yılda birşeyler değişmiştir diye düşünmüştüm. Bu yargı malesef var olan uygulamalar ile de değişmedi. Bazı uygulamaların arayüzleri sanki hala Android 2.0 da kullanılıyor gibi kötü. (Örneğin İşCep , Sahibinden.com) . Hiç anlayamadığım şey ise hiçbir uygulamada parmak izi sensörünü kullanamıyor olmak. İşCep (hemen hergün kullandıgım için en çok bu dikkatimi çekti) iOS cihazımda sadece parmak izi ile açıldıgı için şifreyi girmeye girmeye unutmusum. Malesef bu cihazda bu işlemi yapamıyoruz. O zaman parmak izi sensörü neden var ki? Anlamak zor. Bunun dışında bir uygulamaya facebooktan login yapmaya calısıyorsunuz, facebook kodmatik şifresi istiyor, şifreyi almak için uygulamayı arka plana atıp facebook uygulamasına giriyorsunuz, şifreyi alıp o uygulamaya geri dönüyorsunuz,ve o da ne? Uygulama pop-up gibi açılan sayfayı kapatmıs ve siz yeniden tüm işlemleri yapmak zorundasınız. Whatsapptan gelen her fotoğraf cihazın galerisinde.. "Alınan medyayı kaydet" seçeneği androidde neden yok bilemiyorum ancak oldukça kötü bir durum. Çünkü "otomatik indirmeyi" iptal ettiğinizde de 1 saat önceki fotorğafı yüklemeye calıstıgınızda , "Fotoğraf SD kartta bulunamadı" hatası alıyorsunuz. Bunun dışında edge kişilerine istediğim arkadaşları atıyorum, fakat onlar da telefonu uykuya alıp uyandırdıgnızda siliniyorlar.... Enteresan..

Neyse uygulamaları geçip devam edeyim. Kamera arka kamera olarak inanılmaz ötesi. Gerçekten mükemmel çekimler yapabiliyor. Fakat ön kamera neden her fotoğrafı blur efekti ile kaydediyor çözemedim. Kesinlikle keskin olmayan, son derece bulanık fotoğraflar çekiyor ön kamera. Daha dogrusu bulanık gibi. Her detay kayboluyor selfie cektiğinizde. Yüzünüz pürüssüz gibi. Hayır, o yüz güzelleştirici olayı açık denemedim :) onunla tamamen photoshop yapılmışcasına çıkıyorsunuz.
    Telefon 5 gün içinde sanıyorum 6-7 defa reset attı kendine. Sebebini anlayamadım ancak bu denli fazla olması rahatsız edici.
    Beni sevindiren bir yanı ise pil kullanımı. iPhone ile 6-7 saat kullanmaya alışık oldugum için tüm gün elimden düşmeyen bu telefonun pilinin 19 saat gittiğini görmek gerçekten sevindirici. İlk kez harici batarya olmadan gezmenin keyifini yaşıyorum.

Çok fazla uzatmayayım, genel anlamda çok güzel olan bu Android cihaza da alışamadım malesef. Cihaz inanılmaz fakat bu Android sistemi malesef ya bana göre değil, ya da gerçekten sıkıntılı. Keşke iOS olan bir cihaz olsaydı diyor insan. Mesela 4GB ram ve 8 çekirdekle halen kasmalar fark ediyorsunuz. Sayfa akışı iOS kadar akıcı değil. İnternet sayfalarında, instagramda veya rehberde yukarıdan aşağı hızla indiğnizde milisaniyelik donmaları fark ediyorsunuz.

Son söz olarak ; Cihazı android kullanmaya alışmış birine kesinlikle tavsiye ederim. Harikulade bir ekranı ve tasarımı var. Ve kullandığım diğer androidlere göre oldukça hızlı gibi. Cihazım satılıktır bu arada, 5 gün kullanılmış olup sıfır kıvamındadır. İsteyen olursa PM atsın.

Keyifli forumlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ghent -- 14 Ekim 2015; 22:55:25 >

• Ghent kullanıcısına yanıt
    Biraz çelişmişsin yazdıklarınla.. Önce, S6 Edge plus almış bulunuyorum, sonra Faturası yok cunku hediye geldi demişsin!
    Olabilir diyelim ama cihaza da android'e de laf yok
  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt
    İnşallah kısa zamanda paran olur ve alırsın güzel kardeşim.
  • umutsen U kullanıcısına yanıt
    Edinmiş bulunuyorum anlamında almış bulunuyorum demek istedim :) değiştirdim teşekkür ederim uyarı için.
  • Arkadaşlar herkese merhaba

Elimde şu an bir Edge Plus test cihazı var. Sağ ve Sol tarafından bir ışık sızması mevcut. Özellikle beyaz zeminde, rengide mavi olarak çok bariz belli oluyor. Elimde başka cihaz olmadığı için sizlerde de böyle bir sorun varmı merak ettim ?
  • Arkadaşlar, ekran ışığı otomatik modda olmadığı halde, bazen kendi kendine yükselip alçalıyor!
    Sizde de böyle bir durum mevcut mu?

• Arkadaşlar aranıza 32 gold olarak katılmış bulunuyorum.Benide eklerseniz sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.