Şimdi Ara

Samsung Galaxy s6 Root

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar elimde 1.5 aylık s6 bulunmakta sizce root atmalı mıyım bazı yerlerde garanti dışı kalır ama un root yapılırsa garantiye geri girer diyor bazı yerlerde tamamen çıkar bir daha garantiye gönderemezsin gibi şeyler okudum sizce atmalı mıyım ? silmek isteyip silemedigim kullanmak isteyip kullanamadıgım uygulamalar mevcut root atma sebebim bu rom atmayacagım.

• Hocam atmayın teknik servis root u anlıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fabrika ayarlarına döndürsem bile mi anlar ya ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightyWish -- 13 Ağustos 2015; 14:30:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlar stock rom atarsan anlamaz
    ama durduk yerede root atmak mantıklı değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elmandrill -- 13 Ağustos 2015; 16:07:00 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durduk yere derken? Atmamin sebeplerini belirtmiştim ama ?

• Merhaba, root yapıp yeniden stock rom atsanız dahi (pingpongroot hariç) knox garantisi devredışı kalıyor. Şayet telefonunuz 5.1 sürümünde ise pingpong root denilen yöntem de işe yaramıyor. Bildiğim kadarıyla 5.1. sürümünü de garantiyi devre dışı bırakmaksızın root yapabilen bir yöntem henüz ortaya çıkmadı.

S6 mı rom 5.1 iken unikernel yoluyla rootladım. Bu durumda stok rom yüklesem dahi knox devre dışı kalıyor.

Değer mi konusuna gelince; Programlar için yazmışsınız bana kalırsa programlar çok fazla öneme sahip değil, neredeyse yüklü gelen uygulamaların tamamını sildim (s finder, quick connect, s health, facebook, skype vb) bunlardan sonra telefonda hız ve ram artışı yaşamadım. Zaten siliş sebebim de bu değildi. Root yapmaksızın sistemde yüklü gelen uygulamaları greenify gibi uyguamalarla uyutamıyorsunuz. Uyutabilmek için uygulamaları tamamen silip play üzerinden yeniden kurmak gerekiyor. Bu sayede uyutabilmekteyim.
    Yada sistemin açılışında başlamalarını engelleyebilmektesiniz.
    Bütün bunlar gerçekten de pil değerleri için işe yaradı.
    En güzeli ise adaway uygulaması ile reklamların iptal edilebilmesi. Bana kalırsa asıl roota değer kısım da burası.
    Neticeten rootu her şekilde tavsiye ederim fakat garanti meselesi 2.000 TL üstü bir telefon için önemli bir kumar.
    Ekonomik risk önemli ise roottan uzak durun derim.
    İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfaktas -- 16 Ağustos 2015; 18:55:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mfaktas

Merhaba, root yapıp yeniden stock rom atsanız dahi (pingpongroot hariç) knox garantisi devredışı kalıyor. Şayet telefonunuz 5.1 sürümünde ise pingpong root denilen yöntem de işe yaramıyor. Bildiğim kadarıyla 5.1. sürümünü de garantiyi devre dışı bırakmaksızın root yapabilen bir yöntem henüz ortaya çıkmadı.

S6 mı rom 5.1 iken unikernel yoluyla rootladım. Bu durumda stok rom yüklesem dahi knox devre dışı kalıyor.

Değer mi konusuna gelince; Programlar için yazmışsınız bana kalırsa programlar çok fazla öneme sahip değil, neredeyse yüklü gelen uygulamaların tamamını sildim (s finder, quick connect, s health, facebook, skype vb) bunlardan sonra telefonda hız ve ram artışı yaşamadım. Zaten siliş sebebim de bu değildi. Root yapmaksızın sistemde yüklü gelen uygulamaları greenify gibi uyguamalarla uyutamıyorsunuz. Uyutabilmek için uygulamaları tamamen silip play üzerinden yeniden kurmak gerekiyor. Bu sayede uyutabilmekteyim.
    Yada sistemin açılışında başlamalarını engelleyebilmektesiniz.
    Bütün bunlar gerçekten de pil değerleri için işe yaradı.
    En güzeli ise adaway uygulaması ile reklamların iptal edilebilmesi. Bana kalırsa asıl roota değer kısım da burası.
    Neticeten rootu her şekilde tavsiye ederim fakat garanti meselesi 2.000 TL üstü bir telefon için önemli bir kumar.
    Ekonomik risk önemli ise roottan uzak durun derim.
    İyi günler.

uygulamaları silip play üzerinden yeniiden kurunca nasıl uyutucaz bu kısmı açıklarmsınız biraz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Greenify sistem uygulamalarini uyutmadigi icin. fabrikayla gelen uygulamalar da sistem uygulamasi oldugu icin uyutamiyor.
    Silip yeniden yuklerseniz sistem uygulamasi olmuyor. Zaten sistem uygulamalarini kaldirmak icin de root gerekiyor.

Bir yontem daha var. Greenify donation pack...
    2.5 TL veriyorsunuz sistem uygulamalarini da uyutuyor. Ayrica uyuttugunuz uygulamalarin bildirimlerini de alabiliyorsunuz.

Tabi bunlar sadece root + xposed framework + greenify donation pack uclusu ile mumkun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.