< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SAMSUNG GALAXY S7 / S7 EDGE [ANA KONU] (4785. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: birisileri
Bunca yıl sonra ekranı koruyucusuz kullanmaya karar verdim ve müthiş bir deneyim sunuyor. En son bu kaliteyi spigen'in 2li sattığı 55 tl civarı olan ekran filmlerinde yakalamıştım. Yıl 2018 idi. Sonrasında hep vasat koruyucular. Telefon pert olunca mı çıkaracam dedim iyi yapmışım :) bu batarya son değişimim olacak s7 için muhtemelen. 2 yıl civarı daha yola devam...hocam aynısını ben de yaptım şimdi zira zaten uzun zamandır düşünüyordum çıkarmayı. çıkardım ve resmen farklı bi telefon kullanıyormuşum gibi oldu sanki mağazada yeni farklı bi cihaz inceliyorum gibi hissettim. hata bizde ama ekranı şöyle amoled olsun böyle bilmem ne olsun diye araştırıyoruz sonra film takıyoruz :)
-
Arkadaşlar s7 edge telefonumu yakın zamanda arka ve on kamerasını degistirdim.Yalniz telefonda kamerasını değiştirdikten yaklaşık 1 ay sonra ekranın sağ tarafında dikey bi şekilde pembe cizgi çıkmaya başladı samsung yazısına doğru bastırınca pembe cizgi çıkıyor ön kameraya doğru bastırınca gidiyor.Acaba bu cizgi kamera tamirinden sonra olmus olabilir mi yoksa ekranın süresi mi doldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: A.VolkanArkadaşlar s7 edge telefonumu yakın zamanda arka ve on kamerasını degistirdim.Yalniz telefonda kamerasını değiştirdikten yaklaşık 1 ay sonra ekranın sağ tarafında dikey bi şekilde pembe cizgi çıkmaya başladı samsung yazısına doğru bastırınca pembe cizgi çıkıyor ön kameraya doğru bastırınca gidiyor.Acaba bu cizgi kamera tamirinden sonra olmus olabilir mi yoksa ekranın süresi mi doldu.
Geçmiş olsun.
Pembe çizgi olayı belirli bir dönemde üretilen S7 Edge'lerin kronik problemiydi. Demek kamera değişimi bu olayı tetiklemiş. Samsung bu problemi biliyor aslında. Normalde garanti süresi dolsa da bu olay meydana geldiğinde ekranı değişmesi gerekirdi ama hiç sanmıyorum bu saatten sonra ellerini taşın altına sokacaklarını.
Bu başlıkta Samsung serviste çalışan @claswan belki size bu konuda fikir verebilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: A.VolkanArkadaşlar s7 edge telefonumu yakın zamanda arka ve on kamerasını degistirdim.Yalniz telefonda kamerasını değiştirdikten yaklaşık 1 ay sonra ekranın sağ tarafında dikey bi şekilde pembe cizgi çıkmaya başladı samsung yazısına doğru bastırınca pembe cizgi çıkıyor ön kameraya doğru bastırınca gidiyor.Acaba bu cizgi kamera tamirinden sonra olmus olabilir mi yoksa ekranın süresi mi doldu.
Yetkili serviste yaptırdıysan 6 ay parça garantisi oluyor gidip bir sor istersen ama biz ekranı değil kamerayı değiştirdik, onun garantisi var diyeceklerdir. Ekstra olarak kamera değişimi sırasında ekranın zarar görme ihtimali yok. Dediğin gibi tetiklenmiş olabilir..
-
Anladım samsung yetkili servis değil telefoncuda yaptırmıştım cizgi kalıcı değil şu an için belki de tetikledi benim yapabileceğim devam edip kullanmak herhalde ekran degisimi disinda cozum yok anladigim kadariyla aynı telefoncuya tekrar gittim bu sorun icin bana bunun ekrandan kaynaklandığını kamerayla alakalı olmadığını söyledi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: bha41hocam aynısını ben de yaptım şimdi zira zaten uzun zamandır düşünüyordum çıkarmayı. çıkardım ve resmen farklı bi telefon kullanıyormuşum gibi oldu sanki mağazada yeni farklı bi cihaz inceliyorum gibi hissettim. hata bizde ama ekranı şöyle amoled olsun böyle bilmem ne olsun diye araştırıyoruz sonra film takıyoruz :)
Alıntıları GösterS7'ler bile müthiş bir ekran deneyimi sunuyor hiçbir telefonda bundaki zevki almam mümkün olmuyor. Hele ekran koruyucusu olmadan hissi keyfi çok başka :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: A.VolkanAnladım samsung yetkili servis değil telefoncuda yaptırmıştım cizgi kalıcı değil şu an için belki de tetikledi benim yapabileceğim devam edip kullanmak herhalde ekran degisimi disinda cozum yok anladigim kadariyla aynı telefoncuya tekrar gittim bu sorun icin bana bunun ekrandan kaynaklandığını kamerayla alakalı olmadığını söyledi.
adam haklı malesef. kamera değişirken ekranı sökmüyorlar. s7 ekranlarında kronik bir sorun var ve flex kablosu yüzünden orada en ufak bir darbe alınca pembe çizgi çıkıyor
-
Hocam merhaba,
bir telefoncuda bataryayı değiştirdim ama sanki orijinal değildi. Acaba halen servislerde s7 edge için batarya var mı ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ali ArslanHocam merhaba,
bir telefoncuda bataryayı değiştirdim ama sanki orijinal değildi. Acaba halen servislerde s7 edge için batarya var mı ?
Merhaba, S7 Edge için batarya var tabii ki ama fiyatlar tuzlu biraz. Bizde 300 lira misal değişim ücreti. Üretim yılı 3-4 ay önce gelenler 2020 idi ama artık 2018 üretimli bataryalar geliyor neden böyle oldu bilmiyorum. 2020 gelse ben de benimkini değişip kenarda tutacaktım.
-
batarya değiştikten sonra bir kaç kez şarjdan sonra akü batary ile kontrol ettiğimde pil sağlığı %80 miydi neyde tam hatırlayamıyorum bugün bir daha bakayım. Eğer yeni üretim gelirse bir dahamı değiştirsem acaba ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ali Arslanbatarya değiştikten sonra bir kaç kez şarjdan sonra akü batary ile kontrol ettiğimde pil sağlığı %80 miydi neyde tam hatırlayamıyorum bugün bir daha bakayım. Eğer yeni üretim gelirse bir dahamı değiştirsem acaba ?
Pil sağlığı = batarya döngüsü yani kaç kere tam dolum boşaltım yaptığıdır.
Pil devirini sıfırlamadan pili değişiyorlar. Hatta bazen yetkili serviste garantisiz cihazın pili bile böyle değişiliyor çünkü o sadece bir değer ve bir önemi yok. Ama önemi olmamasının nedeni pilin yeni olduğunu bilmen. Pil sağlığı sıfırlanması için sayacı sıfırlamaları gerekir onu da rootsuz nasıl yaparlar bilmem bizde özel yazılımı var.
-
Peki öyleyse telefonu henüz rootlamadım belki sonra rootlarım. senin telefonun şarjı ne kadar gidiyor acaba ? benim bazı zamanlar akşamı buluyor bazen de 2 kez şarj ettiğimde oluyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ali ArslanPeki öyleyse telefonu henüz rootlamadım belki sonra rootlarım. senin telefonun şarjı ne kadar gidiyor acaba ? benim bazı zamanlar akşamı buluyor bazen de 2 kez şarj ettiğimde oluyor
Ben oyun oynamadan 1 günü rahat çıkartıyorum ama ekran süresi maksimum 3.5 saat alıyordu. Tabi bu FloydQ V6 rom ile. Blackdiamond V10 ile 4.5 saat alıyor ama o rom baya yavaş.
-
stok rom kullanıyorum telefon gidebildiği yere kadar gitsin bakalım. yeni çıkan modelleri inceledin mi acaba ? yeni model telefon almaya değer bir şey var mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ali Arslanstok rom kullanıyorum telefon gidebildiği yere kadar gitsin bakalım. yeni çıkan modelleri inceledin mi acaba ? yeni model telefon almaya değer bir şey var mı?
Yeni modellerden olmasa bile örnek veriyorum A70 bile alsan hız olarak batarya olarak S7 Edge'den iyi ama şöyle bir şey var. S ve Note serisi hariç halen hiç bir serinin ne kasası ne kamerası ne bir çok özelliği S7 Edge gibi değil.
Örnek veriyorum A52 ve A72 çok iyi ama kasası aşırı dandik. S20 Fe snapdragon iyi diyorlar ama 8gb olan ısınıyor yine diye duyum aldım... Ben S20+ geçtim memnunum ama batarya ahım şahım değil.
-
benimde yeni modeller ilgimi çekmiyor değil ama o kadar para vermeye de gönlüm razı değil :( telefon bozulana kadar kullanacağım
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ali Arslanbenimde yeni modeller ilgimi çekmiyor değil ama o kadar para vermeye de gönlüm razı değil :( telefon bozulana kadar kullanacağım
Haklısınız ben de sizin gibi yapacaktım ama bir fırsat yakaladım yarı fiyatına aldım sıfır cihazı o yüzden geçtim.
Ama şöyle bir düz hesap ile S7 edge çıktığında 2.5 asgari ücret değerinde idi şuan S20+ ise yine 2.5 asgari ücret değerinde. Sayısal açıdan büyük sayılara geçmemiz gözümüzü de korkutuyor psikolojimizi de kötü etkiliyor. Aslında çok bir şey değişmedi. Ama bu değerleri iyi yöne çekmek varken halen daha pahalanmaya yönelik yapılan vergilerden dolayı benim hiç bir şey alasım gelmiyor.
TV aldım geçenlerde ve geçen seneki aynı model eşdeğer cihazın 2 katı ücret ödedim resmen. Arabalar keza öyle. Malesef durumlar bu şekilde herkesin.
-
Merhaba samsungun yeni modelleri ilgimi çekmiyor değil açıkçası ama pahalı diye yanaşamıyorum :(
-
quote:
Orijinalden alıntı: claswanBen oyun oynamadan 1 günü rahat çıkartıyorum ama ekran süresi maksimum 3.5 saat alıyordu. Tabi bu FloydQ V6 rom ile. Blackdiamond V10 ile 4.5 saat alıyor ama o rom baya yavaş.
Alıntıları GösterTürkçe dil desteğini dert etmeyecekseniz mkultrablack kullanıyorum ben memnunum, n935s portu olduğundan kore romlarında 5-6 temel dilden başka dil yok
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X