Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S7 / S7 EDGE [ANA KONU] (4789. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96.200
Cevap
391
Favori
3.440.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 47874788478947904791
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RoseCity

Samsung uygulamaları şuan kullandigim romda dahi çalışıyor?

Rom'a modifikasyon yapıyorlar çünkü :D ben de stock rom'a döndüğümde hiçbir Samsung uygulamasının çalışmadığını fark ettim. Wearables bile doğru düzgün çalışmadı, Health vs çalışmadı.

• kasvet-efza kullanıcısına yanıt

Farketmez.

Magisk safetyfix ile hallediliyor o. Banka uygulamaları bile uyarı vermiyor.

Ya da magisk hide ile.

2 seçenek ile hallediliyor. Zaten root attıktan sonra istediğin şekilde halledersin.

Gerçi ben Samsung uygulamaları kullanmıyorum.

Samsung pass kullanmam. Kaspersky parola yönetimi kullanıyorum. Ücretli.

Health kullanmıyorum.

Güvenli klasör kullanmıyorum.

Samsung'un knox isteyen hiçbir uygulamasını kullanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üst mesajımda da belirttiğim gibi; custom romlarda çeşitli düzenleme ve yamalarla bu uygulamaların açılmama hadisesi olmaz. Çoğunlukla bu düzenlemeler romlara entegre edilmiş olur.

• claswan kullanıcısına yanıt
    Hocam siz s20 fe mi aldınız. S7 edge uzerine 4bin tl ye geliyor 256 gb snapdragon modeli tavsiye edermisiniz ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daha Android 12 alacak telefon için root işlerine bulaşmanın erken olduğunu düşünüyorum. Eğer cihazınızda orijinal rom varsa knox sayacı hiç atmamışsa hiç bulaşmayın derim. Eskiden bende çok uğraşırdım rootla. Son model telefonlarda hiç ihtiyaç duymuyorum. Güvenlik güncellemeleri sonlana kadar da telefonu değiştirme vakti gelmiş oluyor, ikinci el satmayı düşündüğünüzde orijinal romlu olması nispeten daha değerli kılıyor cihazı...

Niçin root ihtiyacı duyulurdu:
    Android'in bazı mantıksız kısıtlamaları vardı; son zamanda bu mantıksız kısıtlamaları bir sonraki sürümlerde kaldırmaya başladı Google. Örneğin ekran kaydetme kısıtlaması gibi...
    Samsung'un hantal arayüzü vardı One UI ile hantallık gittiği gibi gayet kullanışlı özellikler gelmeye başladı. Hatta Android sürüm yükseltmeden ziyade One UI güncellemesini bekler olduk.
    Telefon görüşme kaydı engeli vardı. Üst mesajlarda yazan olmuştu CSC değişimi ile bunu çözenler oldu...
    Yani bence şu an için root stresine girmeye hiç gerek yok; özellikle garantili cihazlarda...
    Rootlu cihazlarda bootloader'ın sürümüne göre Odin ile orijinal rom atılır diye biliyorum. Bootloader'lar sürümlerine göre önceki versiyon romları atmayı kilitleyebiliyor. Genelde üretici stabil bir rom hazırladıktan sonra önceki açıkları olan roma dönmeyi engellemek için bootloader'ın sürümünüde güncelliyor. Uyumlu rom Sammobile'da yayınlanan orijinal romların bilgileri ile cihazınızdaki bootloader sürümü ile karşılaştırarak bulunabilir. Yanlış hatırlamıyorsam bootloader sürüm no'sunun sondan beşinci rakamı artınca bir üst versiyona geçmiş oluyor. Örnek Note 10 plus Türkiye CSC'li son üç ROM'un bootloder sürümü aynı ama önceki dördüncü ROM'da bir önceki bootloader sürümü var. Bu durumda her haliyle son üç rom yüklenebilir durumda demektir...
    SAMSUNG GALAXY S7 / S7 EDGE [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 20 Ağustos 2021; 14:5:59 >

• tayaydin kullanıcısına yanıt

Root atsan da Odin ile orginal android 12 romunu yüklersin onda sıkıntı yok.

Zaten ben sadece root atarım custom rom atmam. Samsung'un uygulamalarını da kullanmıyorum.

garanti bittikten sonra başlarım büyük ihtimal.

En üst düzey android telefon kullansam zaten roota bulaşmam. Kullandığım telefon s10 lite. Orta ölçekli.

Root ile en çok yapmak istediğim CPU hızını istediğim gibi ayarlamak. Adaway kurmak. Sistem uygulamalarını silmek. Google haritalardaki bulanıklık sorununu gidermek. Root isteyen bazı uygulamaları kurmak. Vsvs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagleoneye -- 20 Ağustos 2021; 14:5:58 >
  • Şu haritalardaki bulanıklık nasıl çözülüyor bir deneyeyim benim cihazda

• kasvet-efza kullanıcısına yanıt

Benim dediğim bu ama yeni sürümlerde sanırım çalışmıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=OYx5Nt5CNR8&feature=youtu.be

• Evet olmadı maalesef

• quote:

Hocam siz s20 fe mi aldınız. S7 edge uzerine 4bin tl ye geliyor 256 gb snapdragon modeli tavsiye edermisiniz ?

S20+ Exynos aldım memnunum ben. S20 FE Snapdragon modeli alınabilir bence. Ama Snapdragon ısınmıyor sanmayın. Türkiye'deki Samsung kullanıcıları Snapdragon'a hasret olduğu için o ısınmıyor mükemmel falan sanıyor ama Exynos ile hemen hemen aynı. Sadece S20 FE Exynos çok sıkıntılıydı...

• claswan kullanıcısına yanıt

Ben telefonda oyun oynamıyorum. Uygulamalar ve kamera için kullanıyorum. 256 gb SD modeli değişim kampanyasından aldım. Umarım sorun yaşamayız. Teşekkürler.

• quote:

Ben telefonda oyun oynamıyorum. Uygulamalar ve kamera için kullanıyorum. 256 gb SD modeli değişim kampanyasından aldım. Umarım sorun yaşamayız. Teşekkürler.

Hayırlı olsun sorun yaşayacağını sanmam. Forumlarda yazılan çizilenlere de pek aldırma. Bütün telefonlarda olabilecek şeyler olabiliyor işte. Abartılacak bir durum yok. Kusursuz, mükemmel telefon yok ne Apple'da ne Android'lerde. Memnun kalacağını düşünüyorum.

• Samsung dex s7de çalışıyor mu?

• Arkadaşlar merhaba.Bir konuda fikrinize ihtiyacım var.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Gittigidiyordan teşhir ürünü 12 ay garantili düz S7 aldım.Dün sabah kurulumu yaptım ve kurulumdan sonraki ilk açılışta telefon ''SAMSUNG S7'' yazısında yaklaşık 1 saat takılı kaldı ve çok ısındı.Ancak Hardformat tuş kombinasyonuyla telefonu kapatabildim.Sonraki açılışlarda da birkaç defa arkaarkaya 2-3 defa reset attı.2 seferde açıkken ekran dondu ve kendi kendine kapandı açıldı.Bu arada son sürüme güncellemiştim telefonu.Firmayla irtibata geçtim gerekli işlemleri yapacaklarını,gerekirse değişim yapacaklarını soyledi.Ancak bu takılma ve kapanmalardan sonra telefonu hat takmadan kullanmaya devam ettim.Daha sonra bu sorunların hiçbiri tekrar etmedi.Defalarca restart yaptım sorunsuz açıldı.Hatta telefonu sıkıştırdım baya,birçok uygulamayı arka planda açık bıraktım chrome üzerinden video açtım ama donma kapanma olmadı.Aslında nova launcher yükledikten sonra bu sorunları yaşamadım.Acaba samsung touchwiz den dolayımı yapıyordu bunları.Sizce ne yapmam lazım.Telefonu göndermelimiyim.Acaba ilk kurulumdan sonra uyum sürecimiydi o hatalar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1439 -- 29 Ağustos 2021; 17:41:49 >

• serkan1439 kullanıcısına yanıt
    Tabii yazılımsal Sorun da olabilir
    Arka arkaya hard reset atma ve sürekli Samsung yazısında takılı kalma gibi durumlar anakart ta sorun olma ihtimalini artırıyor gibi geldi bana

• quote:

Orijinalden alıntı: receep 32

Tabii yazılımsal Sorun da olabilir
    Arka arkaya hard reset atma ve sürekli Samsung yazısında takılı kalma gibi durumlar anakart ta sorun olma ihtimalini artırıyor gibi geldi bana

teşekkürler hocam göndermeye karar verdim.tekrar yaptı kendi kendine kapanma açılma olayını.bakalım firma nasıl tepki verecek.45 lirayada kılıf cam almıştım boşa gitti :)

• serkan1439 kullanıcısına yanıt
    İnşallah mağdur etmezler hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt
    İnsallah hocam

• Arkadaşlar selamlar.
    Yaklaşık 5 yıllık kullanım sonunda, geçtiğimiz hafta ne yazık ki telefonumu düşürdüm ve ekranın sağ üst köşesindeki cam kısım kırıldı.
    Ekran sürekli git/gel yapıyor.
    Ekran fiyatları nedir? Ankara'da tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? Telefonumu seviyorum ve kullanmaya devam etmek istiyorum açıkçası..

• humble mumble kullanıcısına yanıt
    1200/1300 TL

S7 edge ( yada mia3 ) ekran değişim yapılacak ürünler :(((

Çıkma ekran bukursun belki 500 TL/700 TL

S8 veya amoled samsunglar hep pahali , degmiyor :(((

• 
Sayfa: önceki 47874788478947904791
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.