Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S9 / S9 PLUS [ANA KONU] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24.128
Cevap
156
Favori
1.237.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung s7 edge sahibi biri olarak s9 plus'i aylardır takip edip heyecanla bekliyordum. Ancak telefon şu anda vaad ettiğinin altında bir kamera performansına sahip maalesef. Onlarca inceleme videosu seyrettim ve düşük ışık dışında iphone x ve google pixel 2xl'a üstünlük sağlayabildiği bir çekim koşulu göremedim. Neredeyse bütün pozlar overexposed ve renkler çoğu resimde iphone x doğallığının gerisinde kalıyor. Pixel 2xl ayrı bir fenomen zaten , o kamerayı o kadar mükemmel yapan şey google yazılımı anlaşılan.

Kamera dışında herşey çok iyidir muhtemelen ama en odak noktasına koyduğun konuda rakiplerine üstünlük sağlayamaması büyük eksiklik. Bu telefon 4000tl altına düştüğünde belki alınabilir ama bu fiyatlardan almayı düşünenler bence beklesinler. Güney korede beklenenin çok altında kaldı ilk hafta satışları dolayısıyla fiyat düşecektir bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha güncelleme bile almadı s9. Durun bakalım. Kamera çok daha iyi olacaktır. Telefon daha oturmadı bile. Ben bu çıkan yazılıma ham yazılım gözüyle bakıyorum.

Kameranın neresi hayal kırıklığı ?

Bırakın artık şu işleri. İnsanların heveslerini kırmayın. Beğenen beğenmiş ve alıyor. İsteyen x alır isteyen s9.

Kimine x kimine s9 kamerası güzel gelir.

Kişisel yorumlar için özelllikle kamera için çok erken. Mutlaka yazılımsal iyileştirmeler olacaktır. Kamera için 1 2 ay beklenmeli.

Ki bu haliyle bile bence güzel.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 500 tl fiyat düşür düşse düşse. Yepyeni telefonu 1000 TL düşürecek halleri yok.

Saatle 5200 o zaman daha avantajlı olur.

Ha saat + 500 TL indirim olursa orası ayrı tabi.

Ama fiyat olarak. 4799 civarına iner. 4699 da olabilir.

s9 4099

s9 4699

Bunlara ek saat yada hediye çeki olursa çok satar.

Burada ki sıkıntı şu. 5200 TL ödeyenler ne olacak. Ha yanında saat vermeden bu indirim olacaksa 5200 ödeyenler için sıkıntı olmaz sanırım.

• ajanxxx1905 A kullanıcısına yanıt
    Beğenen beğendiğini nasıl yazıyorsa beğenmeyen de aynı şekilde yazacak tabi ki . Hevesi kırılacak adam gerçekleri okumadan on sipariş versin o zaman, öyle mantık mı olur ? Samsung forumu değil ki burası tek taraflı methiye olsun. Senden 6 ay önce çıkan 2 telefondan özellik olarak daha iyi gözüküp sonuç olarak daha iyi sonuç veremiyorsan bu benim için hayalkırıklığıdır sız isterseniz başarı diyin buna. 2 ay sonra düzelecek kamera için şimdiden niye 5200 veriyoruz o zaman , 2 ay sonra zaten 4000 altında alınabilecek bu telefon büyük olasılıkla.

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Siz dinlediginizden bir hayal kirikligi mi cikarttiniz??? Tam bir ortadan ve iki tarafada yaranayim sonra bu gezmeleri bu firmalar gondermezse nasil finanse ederim yorumlari. Zaten alttaki 600 yorumu okursaniz 500 i s9 u begenmis ve adamla dalga gecmis. Geri kalani adami yakisikli bulmus vs. Anti Samsung sizin damarlariniza islemis yazikki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coupe96 kullanıcısına yanıt
    Pardon ama neye gore, kime gore bu yorumlar??? Tamamen subjektif ve kisilere hos gelen, gelemeyen yorumlar. Sanki bagimsiz universite ve test kuruluslarinin yorumlari da, insanlar buna gore ogrenecek kameranin iyi kotu oldugunu. Dip not olarak, Smart arkadasin her turlu Samsung yorumu subjektifin zirvesidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdaaktan -- 11 Mart 2018; 11:2:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

Beğenen beğendiğini nasıl yazıyorsa beğenmeyen de aynı şekilde yazacak tabi ki . Hevesi kırılacak adam gerçekleri okumadan on sipariş versin o zaman, öyle mantık mı olur ? Samsung forumu değil ki burası tek taraflı methiye olsun. Senden 6 ay önce çıkan 2 telefondan özellik olarak daha iyi gözüküp sonuç olarak daha iyi sonuç veremiyorsan bu benim için hayalkırıklığıdır sız isterseniz başarı diyin buna. 2 ay sonra düzelecek kamera için şimdiden niye 5200 veriyoruz o zaman , 2 ay sonra zaten 4000 altında alınabilecek bu telefon büyük olasılıkla.

he arkadaşım he iner 4000 altına. Çok beklersin o fiyatları. s8 plus şu sıralar kaç TL indiyse s9 seneye bu günler o kadar iner. Az satıyor diye markaya zarar vermez adamlar. İneceği maksimum 500 TL. O fiyatlar yaz sonuna kadar sabit kalır (resmi mağazalar teknoloji marketler için diyorum)

İthalatçı garantili vs yada internet siteleri kampanyaları ile belki 3 aya 4000 bandını görür. Zaten belli süre sonra iade telefonlar çok geliyor o yüzden fiyatlar düşüyor. Kaç tane aldık çevreme ya çift bandlı ya içinden tozlu parmak izli çıktı. Mağazalarda bile yaşadık bunu.

Senin karşılaştırdığın tlelefonlar kaç aydır kaçıncı güncellemeyi aldı ? Hesaba katıyor musun bunları ? s9 daha tek güncelleme almadı. Note 8 kamerası iyi ise bu kamera mutlaka daha iyi sonuçlar verecektir.

Kamera karşılaştırması için çok erken. Atıyorum x ile s9 aynı anda çıksaydı haklıydınız. O saydığın telefonlar yazılım olarak oturmuş durumdalar artık.

Gidin telefonu övün demiyorum. Ama somut verilerle yargılayın. 6 ayda önce çıkmış yazılımı oturmuş telefonla karşılaştırma için çok erken. Bu kabul edilmesi gereken bir konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ajanxxx1905

quote:

he arkadaşım he iner 4000 altına. Çok beklersin o fiyatları. s8 plus şu sıralar kaç TL indiyse s9 seneye bu günler o kadar iner. Az satıyor diye markaya zarar vermez adamlar. İneceği maksimum 500 TL. O fiyatlar yaz sonuna kadar sabit kalır (resmi mağazalar teknoloji marketler için diyorum)

İthalatçı garantili vs yada internet siteleri kampanyaları ile belki 3 aya 4000 bandını görür. Zaten belli süre sonra iade telefonlar çok geliyor o yüzden fiyatlar düşüyor. Kaç tane aldık çevreme ya çift bandlı ya içinden tozlu parmak izli çıktı. Mağazalarda bile yaşadık bunu.

Senin karşılaştırdığın tlelefonlar kaç aydır kaçıncı güncellemeyi aldı ? Hesaba katıyor musun bunları ? s9 daha tek güncelleme almadı. Note 8 kamerası iyi ise bu kamera mutlaka daha iyi sonuçlar verecektir.

Kamera karşılaştırması için çok erken. Atıyorum x ile s9 aynı anda çıksaydı haklıydınız. O saydığın telefonlar yazılım olarak oturmuş durumdalar artık.

Gidin telefonu övün demiyorum. Ama somut verilerle yargılayın. 6 ayda önce çıkmış yazılımı oturmuş telefonla karşılaştırma için çok erken. Bu kabul edilmesi gereken bir konu.

Bu mesaj burada bir dursun. 2 ay içinde n11 gibi sitelerden samsung turkiye garantili s9 plus'i kupon vs. ile 4000tl altına insanlar almaya başladığında alıntılarım kısmetse. Siz kaç senedir takip ediyorsunuz bilmiyorum ama s7 edge haricinde bütün telefonlarında aynı fiyat düşüşü yaşanmıştır samsungun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupe96 -- 11 Mart 2018; 11:10:54 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ajanxxx1905

quote:

Bu mesaj burada bir dursun. 2 ay içinde n11 gibi sitelerden samsung turkiye garantili s9 plus'i kupon vs. ile 4000tl altına insanlar almaya başladığında alıntılarım kısmetse. Siz kaç senedir takip ediyorsunuz bilmiyorum ama s7 edge haricinde bütün telefonlarında aynı fiyat düşüşü yaşanmıştır samsungun.

Okuman var mı dostum ? Ben ne demişim ? Dön bir daha oku bence.

İnternet siteleri ithalatçı garantili vs. 3 aya 4000 e iner. Ama resmi mağazalarda 500 TL iner orada bir süre sabitlenir yazmadım mı ? Neyi hatırlatacaksın ki bana ? Ben zaten olacakları biliyorum.

Teknoloji marketleri ve resmi mağazalarda 4699 4099 fiyatlarına oturur bir süre. Bunun üzerinde her indirim bu kadar kısa sürede markaya zarar verir.

hb,n11,gg zaten çok kısa sürede fiyatları düşürür. Buna şüphe yok.

Sonuç olarak bu telefonu değerlendirmek için 2 yada 3 yazılım güncellemesi beklenmeli. Rakipleri 6 aylık telefon. Karşılaştırmak çok anlamsız.

Bu telefon yazılım aldıkça daha hızlı ve stabil olacaktır. Hep böyle olmuştur.

• Kamerası piyasadaki en iyi fotoğrafları çekiyor, X net olarak geride.
    Keza görünüş olarak da X' dan daha iyi, X gibi dar, çentikli ekran yok, ekran kalitesi olarak yine eline su dökecek cihaz yok.
    Ve yazılımsal olarak sınırlandırılmış değilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 11 Mart 2018; 11:22:3 >
  • Selam arkadaslar bir sorum olacakti, d

• Yeni bir cihaz cikana kadar simdilik en iyisi S9/ S9 plus ister begenin, ister begenmeyin

www.displaymate.com
    Galaxy S9 OLED Display Technology Shoot-Out
    http://www.displaymate.com/Galaxy_S9_ShootOut_1s.htm

https://www.dxomark.com/category/mobile-reviews/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdaaktan -- 11 Mart 2018; 11:21:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cagdaaktan

Siz dinlediginizden bir hayal kirikligi mi cikarttiniz??? Tam bir ortadan ve iki tarafada yaranayim sonra bu gezmeleri bu firmalar gondermezse nasil finanse ederim yorumlari. Zaten alttaki 600 yorumu okursaniz 500 i s9 u begenmis ve adamla dalga gecmis. Geri kalani adami yakisikli bulmus vs. Anti Samsung sizin damarlariniza islemis yazikki.

Aynen. Yok sanki değerlendirenler de uluslararası kuruluş temsilcisi falan sanır.

Adamlar youtuber mı nedir ondan işte. Nedir yani uzmanlıkları. 1 aya bizde de 10 larca kişi çekecek böyle videolar.

Gerçek tarafsız bir uzman yeni çıkan telefonu kıyaslarken mutlaka belirtir. Bu telefon daha yeni güncelleme hiç almadı diye.

Bu tür karşılaştırmalar için rakipleri gibi yazılım oturmalı.

Note 8 kamerasından herkes memnunsa donanım olarak daha iyi durumda olan bu kameralar mutlaka iyi iş çıkaracaktır. Eğer olmazsa yazılım konusunda fiyaskoya imza atarlar.

• Beyler s9 ve s9+ alanlara birkaç sorum olacaktı. Öncelikle s9 için. Biliyorsunuz çift kamera YÖK ama Live focus benzeri şeyi yazılımla yapıyor. Bunu becerebiliyor mu yoksa çok mu kötü çekiyor? İkincisi ise yüz tanıma ve parmak izi okuyucusu nasıl? Yüz tanıma her ortamda karanlık aydınlık güneş gözlüğü vs okuyabiliyor mu ve parmak izi okuma hızı nasıl? Teşekkürler

• S9+ icin hangi cam koruyucu onerirsiniz

• s8 le gözümdeki farkları

Daha iyi kamera
    Çift kamera
    Daha iyi işlemci
    6 gb ram
    Çift hoperlör
    Bence ele daha iyi oturuyor s9
    Sanki ekran eğimi daha iyi gibi s9
    Galaxy S9'un kasası ise hafif ve dayanıklı magnezyum alüminyum alaşımı olan Metal 12 ile güçlendirilmiş. (Bu s8 de nasıl bilmiyorum)

Bu farklar 5200 eder mi ? Etmez ! Çok net etmez !

Ama dünyada az satıyorsa bu fiyatından değil s8 note 8 olanları almak için sebepleri yeterli bile olsa s10 u beklemesine engel değil. Aynı özelliklerle s 10 çıksın çok daha fazla satacak :)

s 10 çıksın sonra s11 de az satacak çıktığında.

s8 ile s9 arasında fark var mı ? Var. Ama aynı oyunu 2 sn geç açıyor diye s8 note 8 kullanıcıları niye s10 beklemesin. Engel bir durum yok.

s8 çok satmasının nedeni farklı bir tasarımdı

note 8 konusu ise insanlar 3 sene yeni note serisini bekledi

Yorumlara bakıyorum da bazı uzman arkadaşların s8le s9 arasında pek fark yokmuş. Nasıl yok arkadaş bir telefonda daha ne değişir ki ?

ram işlemci kamera hoperlör ele daha iyi oturma. Hep iyi yönde değişmiş.

Tüm dünya bence çok sıkıldı her sene çıkan telefonlardan. Firmalar bu süreyi 1.5 yıl cıvarına çekmeli. Her sene notebook değiştiren kaç kişi var ? Bu telefon olayıda böyle gidecek bir süre sonra.

İnsanlar doydu artık. Tüm dünyada doydu. Bir çok kişi 2 3 sene de bir telefon değiştirecek artık.

Bunun ana sebebi dediğim gibi telefonda ki değişimler değil ellerinde ki telefonun yeterli olmasından dolayı.

Ben samsung olsam Bir sene sadece s diğer sene note çıkarırım.

Bu sadece samsung için değil. Android dünyasında böyle olacak.

ios kısmı farklı biraz derdim ama x serisi bekleneni veremedi gibi duruyor.

• coupe96 kullanıcısına yanıt
    Note8, Pixel 2 XL, Pixel XL, Microsoft Lumia 950 XL sahip biri olarak S9 Plus i inceledigimde sok oldum ... Esasli bir yenilik yok. Bazi durumlarda video incelemesinde bahsedilgi goruldugu gibi yani kanitli Galaxy S8 den bile vasat cekim yapmakta!

Samsung ta cektigim nice gorsellerde renklerin tonu abartili asiri canli DOGAL degil. Asiri yuksek kontrast ile berbat sonuc elde ediliyor yillardir inatla duzgun bir cihaz cikartamadi su Samsung! Sony kamera sensoru alir veya kendi kamera sensoru ile uretir ortaya cikan sonuc hepsinde hayal kirikligi .

Google yapay zeka ile saglam optimizasyonlar yapmistir oyleki nice Samsung kullanicisi Google Kamera uygulamasini port etmek icin cihazlarini ROOT atmaktadir yani garanti SIFIR KNOX 0 olmamasina razi olmakta ...

Hatta Snapdragon varyantli olanlarda Google Kamera uygulamasi bazi avantajlari da var ...

Isin ilginc yani Samsung Exynos islemcileri 4K 120 FPS destegi eskimis Eynos 8895 Note8 S8 lerde diye resmi sitesinde Exynos 8895 in reklamini yaparken ne hikmetse root lu cihazlarda Exynos islemcili S8 Note8 lerde Exynos islemcisinin sozde ustunlugunu haliyle goremedik root lu olsun olmasin ...

Ek olarak kiyaslama videolarindan simdilik bazilari :

4K 60 FPS kayit ozelligi de 5 dk ile sinirlandirilmis! ( 4K 30 FPS kaydi ise 10 dk ile sinirlandirilmistir! )

Webtekno
    Samsung Galaxy S9, iPhone'un 4K'sına Yetişemiyor!
    https://www.webtekno.com/galaxy-s9-iphone-un-4k-sina-yetisemiyor-h41761.html

https://www.reddit.com/r/Android/comments/81afu6/samsung_galaxy_s9_camera_settings/

• 2 video paylaşmıssın. 2 videoda telefonun tanıtıldığı ilk gün youtube 'a yüklenmiş. Hangi ara yapmışlar bu testi merak ettim ? Güvenilir sayfalar mı ? Bilmediğimden soruyorum.

Tekrar ediyorum bir kaç güncelleme şans tanınmalı. Yazılımı daha çok ham.

• Anti Samsungcu is basinda :) note 8 forumuna girmiyordum sirf konu sahibi bu arkadas diye. Kendi konusunu zehirledigi yetmiyor, simdi buraya da yetisiyor, yazik...

• 5 dk ile sınırlandırılmış konusuna hiç girmiyorum bile. Artık çok komik geliyor bunlar bana. 4k videoyu 1 saat çek bakalım hangi hard diske sığacak ? Şu 4k çekim konuları hiç ilgimi çekmiyor. Kısa anlar çekilebilir mesela düğündeki dans pasta kesimi. Gelinin evden çıkışı.

Çoçuğun doğum anı gibi gibi.

1 dakikada 500 mb civarı sanırım 4k video.

4k 5 değilde 10 dk olsaydı gibi konular tartışılabilir elbet. Ama maksimum 400 gb hafızaya çıkabiliyoruz. Fotolar 4k videolar derken hangi hard diske sığacak bunlar ?

Tabi zevk meselesi bir yerde ben sadece mantıken bakmak istedim. Adamın vardır 10 larca hard diski meraklıdır video işlerine. 4k süre kısıtlaması ona gerçekten çelme takar. Hak veriyorum.

Ama normal kullanıcılar için bu 4k ve 5 dk olayı ne bileyim mantıklı gelmiyor. Ama 10 dk olsa en az orta yol bulunurdu bence.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.