Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S9 / S9 PLUS [ANA KONU] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24.128
Cevap
156
Favori
1.237.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    x ile performans uygulama açma hızlarına baktım.

Bazı sayfalarda kamera geride bazı sayfalarda kamera ileride

Bazı sayfalarda x ten daha hızlı uygulama açıyor bazılarında daha geride kalıyor.

2 3 saniye için birbirimizi üzmeyelim baba :)

Herkese telefonu hayırlı olsun :)

Son sözüm kamera için bir iki güncelleme şans tanıyalım. Ki incelediğim videolarda en son dün baktım hiçte geri kalır yanı yoktu.

960 kare ağır çekimi çok güzel. Ama daha önce sony bunu yapmıştı o yüzden girmiyorum buna.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • S9 unuzun yanında hediye verilen gear sport saat alınır. İzmir içi elden teslik olarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bunu bırakında ben bu s9 plus için hangi temperli camı alacağım. Bana bir akıl verin. 300 tl yede var 115 tl yede. Birisi marka belirtsin bana. Öyle yere 30 cm den düşünce çatlayan birşey değil harbi temperli cam istiyorum. Hadi bilginizi konuşturun bekliyorum beyler :)

• S8 veya s7 nin yapamadığı ne varki bu parayı s9'a verelim? Veya bu cihaza gerçekten ihtiyacımız varmı? Ha 10 senelik telefonu değişeceksen eyvallah ama lahmacun küreğinide telefon diye yanınızda taşımayın 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: ajanxxx1905

5 dk ile sınırlandırılmış konusuna hiç girmiyorum bile. Artık çok komik geliyor bunlar bana. 4k videoyu 1 saat çek bakalım hangi hard diske sığacak ? Şu 4k çekim konuları hiç ilgimi çekmiyor. Kısa anlar çekilebilir mesela düğündeki dans pasta kesimi. Gelinin evden çıkışı.

Çoçuğun doğum anı gibi gibi.

1 dakikada 500 mb civarı sanırım 4k video.

4k 5 değilde 10 dk olsaydı gibi konular tartışılabilir elbet. Ama maksimum 400 gb hafızaya çıkabiliyoruz. Fotolar 4k videolar derken hangi hard diske sığacak bunlar ?

Tabi zevk meselesi bir yerde ben sadece mantıken bakmak istedim. Adamın vardır 10 larca hard diski meraklıdır video işlerine. 4k süre kısıtlaması ona gerçekten çelme takar. Hak veriyorum.

Ama normal kullanıcılar için bu 4k ve 5 dk olayı ne bileyim mantıklı gelmiyor. Ama 10 dk olsa en az orta yol bulunurdu bence.

Ayrıca kaç kişide 4k video izleyecek tv/monitör var? 4K' nın bizde yaygınlaşması uzun zaman alacak gibi.

• ajanxxx1905 A kullanıcısına yanıt
    Bende s7 edge var. 4K video yarım saat boyunca çektim,telefon ısınınca durdurdum. Sanırım 3 parçaya bölmüştü ama herhangi bir limit yoktu dakika olarak. Kesinti atlama vs yoktu goprolar gibi parçalamıştı sadece videoyu.

• cagdaaktan C kullanıcısına yanıt
    Ingilzcesi olmayanlar icin sunu tercume edermisin veya ettirirmisin ?

Fotograr uzerine aci gercekler :

Occasional exposure instabilities
    Noticeable ringing, color fringing, and loss of sharpness in the field
    Slight color casts occasionally noticeable

Video uzerine aci gercekler :

Occasional visible stepping during exposure convergence
    Loss of fine details in most conditions
    Visible residual global motion
    Quite strong ringing and moiré

Ayrica :

some segmentation artifacts are often visible around finer elements of the foreground subject, and there is a strong loss of detail in indoor and low-light conditions...

Detail is noticeably better when using the mode in bright-light conditions, but some segmentation artifacts, such as the ones around the hand ....

fine detail in video footage isn’t on the same level as the very best, and ringing and moiré artifacts are often visible. We also noticed occasional stepping during exposure convergence in changing light levels, and the stabilization system isn’t quite capable of eliminating all motion and shaking when walking with the camera while recording.

Slight variance in exposure is noticeable between individual frames when shooting a series of flash images, and slight color casts can be noticeable when mixing flash illumination with low 5 Lux tungsten light. Sometimes a red-eye effect is visible, too ...

Purple fringing on high-contrast edges close to saturation and ringing halos are quite noticeable when zooming in to a 100% view. Images also display slight corner softness, vignetting, and flare.

Samsung’s aggressive chroma noise reduction can erase some fine color details...

At a low light level of 20 Lux, the Samsung captures the cleanest picture of the comparison, but levels of detail and fine textures are again a touch higher on the Google device.

In the 1000 Lux comparison crops below, we can see that the Samsung Galaxy S9 Plus captures very good detail but lags very slightly behind the class-leading Google Pixel 2...

Detail is generally rendered nicely, but under close inspection, some finer textures are noticeably smeared and blurred by noise reduction...

The Galaxy S9 Plus autofocus system is not the very fastest we have tested, but close to the best, and also produces very repeatable results...

Slight color shading (pink at the center, green at the edges of the frame) is visible in this studio shot captured under 20 Lux tungsten light...

The Samsung’s only only downside in terms of exposure are slight exposure variances when taking a series of images of the same scene. At 91 points, the Galaxy S9 Plus achieves an excellent score in this category, but the aforementioned variances are the main reason it does not quite match the Google Pixel 2’s 95 points.

Bu gercekleri de bilmek lazim ...

Kaynak daha oncede paylastigim gibi :

https://www.dxomark.com/samsung-galaxy-s9-plus-review-premium-specs-top-end-performance/

Senin gibi Note8 Anakonumda da polemiklerini anlamsiz sahsilestirmelerini buraya da bulastirmaktasin anlasilan. Tekrarinda sikayet edileceksin.

Insanlar herseyini ogrenmek ister ...

Sonucta kimse kimseye AL veya ALMA demiyor ...

• Bugün iphone x ile de , s9 plus ile de hem resim hem de video çekip atmaya çalışacağım. Bakalım ne kadar fark var , beraber görmüş oluruz.

• smart 1978 bir kaç güncelleme geçsin öyle tartışalım bunları. Donanım olarak note 8 den iyi görünüyor.

• Geçen sene İphone X' i almak istemedim ama hiç sevmediğim S serisini bu sefer almak istiyorum.

Sanırım Turkcell ' den alacak gibiyim, 24 ay şeklinde, mantıksız bir alışveriş mi olur? Elimde note 4 var.

• ajanxxx1905 A kullanıcısına yanıt
    Plus modeli icin

https://www.sammobile.com/firmwares/SM-G965F/

Bu da oteki :

https://www.sammobile.com/firmwares/SM-G960F/

Yazilimsal iyilestirmelerde Samsung en vasati hem yayinlama hem de esasli iyilestirmelerde.

Note8 de 3 ay guncelleme almadi ( aylik guvenlik guncellemeleri bile yok )

HTC in yillar once ULTRAPIXEL diye lanse ettigi sey onca yazilim guncellemesine ragmen hayal kirikligi olmustu ...

Bazi seyler donanimsaldir duzeltme beklenemez olsa olsa yazilimsal duzeltmeler olur veya yazilimsal iyilestirmeler optimzasyonlar olur.

Hicbirsey yoktan var edilemez gibi bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rwenzori

Geçen sene İphone X' i almak istemedim ama hiç sevmediğim S serisini bu sefer almak istiyorum.

Sanırım Turkcell ' den alacak gibiyim, 24 ay şeklinde, mantıksız bir alışveriş mi olur? Elimde note 4 var.

Alın 3 4 sene kullanın. İyi telefon. 3 senede bir telefon almak mantıklı

24 ay hem sizi bağlar daha iyi en az 2 sene kullanırsınız :)

Çok kalem kullanıyorsanız note 8 alın derim. Kalemi özleyenler oluyor. Geriye kalanlarda işlemci farkı var zaten. Tabi note 8 biraz büyük gelebilir. Önce deneyin.

ikiside çift kamera aynı miktarda ram var. Geriye kalanda aynı şey zaten. 2 3 saniye önce oyun açıyor s9.

Note seviyorsan alışmışsan note 8

• quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Plus modeli icin

https://www.sammobile.com/firmwares/SM-G965F/

Bu da oteki :

https://www.sammobile.com/firmwares/SM-G960F/

Yazilimsal iyilestirmelerde Samsung en vasati hem yayinlama hem de esasli iyilestirmelerde.

Note8 de 3 ay guncelleme almadi ( aylik guvenlik guncellemeleri bile yok )

HTC in yillar once ULTRAPIXEL diye lanse ettigi sey onca yazilim guncellemesine ragmen hayal kirikligi olmustu ...

Bazi seyler donanimsaldir duzeltme beklenemez olsa olsa yazilimsal duzeltmeler olur veya yazilimsal iyilestirmeler optimzasyonlar olur.

Hicbirsey yoktan var edilemez gibi bir durum.

Tamam dostum haklısındır ne diyim. Uzman değilim. Daha iyi lensle gelen 2 kamerada geriye gidiş olmuş demek ki ne diyelim. Güncelleme ile düzelmezse yazık etmiş olacaklar bu kameralara.

O kadar video izledim geri kalır yan göremedim. Kamerasını çok beğendim ben.

Note 8 ve x ten kesinlikle foto ve video da iyi geldi gözüme. Bunu büyük bir içtenlikle söylüyorum. 2 telefondan da iyi bu telefon kamerada. Gözüm bana bunu söylüyor.

Kişiden kişiye değişiyor sanırım bu durum. O yüzden iyi niyetle yaklaşmak heves kırmak istemiyorum.

Güvenilir youtube sayfalarından baksınlar karar versinler kameraya

• internet üzerinden şimdiye kadar cep telefonu almadım ve almayı da yaşanmış olaylardan baz alarak pek içime sinmesede turkcell den s9 un saatli kampanyası sadece internette oldu için aldım s4 cihazdan geçiş yaptım pazartesi salı gelir sanırım. benimde niyetim s10 almaktı ama saatle fiyatı uygun geldi saatten almak niyetim vardı saatin fiyatını düşerseniz 3.500 gibi bir rakama denk gelir seneye ekonomik olarak daha da kötü olucaz dolar yükselir muhtemelen yükselmesede paramızın değer kaybeder s10 kaç para olur allah bilir alan arkadaş lara hayırlı olsun güle güle kullanın tr deki kılıflar bayağı pahalı çinden 3*4 sipariş verdim alt tarafı kapalı kılıflardan ön tarafı açık 1 adet de ekran koruyucu aldım geldiği zaman fotolarını burdan yüklerim bakarsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: ajanxxx1905

quote:

Orijinalden alıntı: Rwenzori

Geçen sene İphone X' i almak istemedim ama hiç sevmediğim S serisini bu sefer almak istiyorum.

Alın 3 4 sene kullanın. İyi telefon. 3 senede bir telefon almak mantıklı

24 ay hem sizi bağlar daha iyi en az 2 sene kullanırsınız :)

Çok kalem kullanıyorsanız note 8 alın derim. Kalemi özleyenler oluyor. Geriye kalanlarda işlemci farkı var zaten. Tabi note 8 biraz büyük gelebilir. Önce deneyin.

ikiside çift kamera aynı miktarda ram var. Geriye kalanda aynı şey zaten. 2 3 saniye önce oyun açıyor s9.

Note seviyorsan alışmışsan note 8

S9 Plus şu an birçok bağımsız kuruluş tarafından yapılan testlerde ayrıca güvenilir editörler tarafından yapılan incelemelerde kamerası en iyilerden biri olarak görülüyor. Bu arkadaşın (smart1978) yazdıklarını çok önemsemeyin onun işi bu her Samsung telefonun konusuna böyle gelir. Saçma sapan kurduğu bağlantılarla milletin kafasını karıştırır. Güvenilir bulmadığınız forum üyelerini önemsemeyin arkadaşlar.

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Lawyer___ -- 11 Mart 2018; 14:36:49 >

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Note 8 de de soylemistim, burada da soyluyorum kendi sagliginiz ve bu forumdaki samsung kullanicilarinin sagligi icin Samsung kullanmayi birakin. Ha birde o kaynak gosterdigin sitedeki siralamayi da bi yazsana merak ettim. s9 plus, pixel ve X in siralamasi nasil.

• s8 ve note 8 kullandım, açıkçası kamerada geri gittiklerini düşünmüyorum. ön kamera kötü, özçekim ve animoji midir ne, tam bir çorba yapmış ama arka kamera çok başarılı. Eskiden "şunu" derdim, "gündüz" hepsi iyi. Evet öyleydi, ama bu telefondaki diyafram açıklığını değiştirmek, gündüz cidden fark ediyor. Doğal yollarla lense gelen ışık kısıldığında, daha net fotoğraflar ortaya çıkıyor. Karanlık yerler aydınlanıyor. Gece çekimleri de "herhalde" bin tane fotoğraf vardır, iyi durumda. Kötü yanları yok mu, var tabi, olmaz mı, mesela gece video kaydı tam bir felaket. pixel2xl kullanıyordum, o da "oha" dedirtmiyordu, evet kumlanma vardı ama s9'da bu çamura dönüyor. hele 60 karede her şey çok karanlık oluyor. note'ta da, s8'de de. Açıkçası üst levelde olmayı hak ediyor, özellikle diyafram aralığını değişmesi, pro modu ve yavaş çekim, hepsinden ayrılıyor. Pixel'de ve iphone'de hala pro modu yok. Her şey otomatik, zaten "onu" isteyen onu alıyor ama ben video kaydı yapmadan, diyaframı değiştirebiliyorum, bunu hiçbiri yapamıyor. Yavaş çekim hiçbiri yapamıyor, şimdi bana "sony" yapıyordu" demesin, ben kullandım onu, o kadar zor ki kullanmak size anlatamam. Burada çok kolay, çok basit ve çok hızlı. Birileri kalkmış, "slow" çekerken gece olmuyor, karanlık yazıyor. Arkadaşlar, slow'da gece yaldır yaldır çeken kamera yok. Slowmoguys'a bakın, gece çekiyorlar mı, havuz başında, güneşin altında çekiyorlar. rx100 m4'üm var, o da 960 kare çekiyor, gece samsung ne kadar kötüyse o da o kadar kötü. Totalde, "bence" geçen yılın telefonundan da, note'tan çok daha iyi bir telefon olmuş. Ram artmış, note'daki gibi kavranması zor değil, kıvrımları süpper, bir kere bile yanlışlıkla dokunmadım. Kamera iyileşmiş, diyafram ve 960 kare gelmiş tamam işte, fiyatı da inerse süpper olur, alan yıllarca kullanır, almayıp bekleyen indirimle alır, yok ben indirimle de almam diye de zaten burada ne arıyor :D

• quote:

Orijinalden alıntı: cagdaaktan

Note 8 de de soylemistim, burada da soyluyorum kendi sagliginiz ve bu forumdaki samsung kullanicilarinin sagligi icin Samsung kullanmayi birakin. Ha birde o kaynak gosterdigin sitedeki siralamayi da bi yazsana merak ettim. s9 plus, pixel ve X in siralamasi nasil.

Tamam söyledin, gidebilirsin arkadaşım. Anladık seni, gerçekten, daha gezmen gereken bir sürü başlık var, oraya da bunu kopyala yapıştır. Hayatında başarılar dilerim.

• vbalikci kullanıcısına yanıt
    Beyler s9 ve s9+ alanlara birkaç sorum olacaktı. Öncelikle s9 için. Biliyorsunuz çift kamera YÖK ama Live focus benzeri şeyi yazılımla yapıyor. Bunu becerebiliyor mu yoksa çok mu kötü çekiyor? İkincisi ise yüz tanıma ve parmak izi okuyucusu nasıl? Yüz tanıma her ortamda karanlık aydınlık güneş gözlüğü vs okuyabiliyor mu ve parmak izi okuma hızı nasıl? Teşekkürler

Hocam bu soruları cevaplayabilir misiniz?

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.