Şimdi Ara

Samsung Galaxy Spica/Lite/Portal i5700 Android 2.1 ve Root İşlem Resimli Anlatımı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.562
Cevap
14
Favori
515.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    herkes dort gözle seni bekliyorrr
  • Telefon hafızası ile durum bende de aynı. Kendi hafızasının gösteriyor. AppstoSD yapmadan önce 60 uygulamada telefon hafızası dolu boşaltın diye meşaj alıken, şimdi 156 uygulma yüklü. mesaj almıyorum. Sizde yükleyebildiğiniz kadar uygulama yükleyein bakalım sorun olacakmı. Bu kadar uygualama var iken Taskkiler uygulamasını kullanmayı unutmayın.

bu arada wifi ile ben hiç sorun yaşamadım. bir şey diyemeyeceğim.
  • Merhaba :) Bende yaklaşık 1 saat önce ereyon üzerinden kapıda ödemeli olarak sipariş verdim. O yüzden tam olarak ne gün elime ulaşır bilemiyorum. Ama alır almaz yapacağım ilk iş hemen 2.1 e yükseltmek olacak. Umarım gelir gelmez cihaza bir zarar vermem :) Yani rom filan yüklerken elektrikler kesilirse filan diye korkuyorum. Onuda laptoptan kurarim. Umarım Win 7 64 bit sorun çıkarmaz. Yarın gelirse çok iyi olacak ama sipariş durumuna baktım Tedarik sürecinde yazıyor.

Bu arada cihazın içerisinde hafıza kartı olarak 1 gb mi geliyor? Bu bana yetmez sanırım. Zaten 300-400mblik müzik olur en az. Acaba uygulamaların ortalama boyutu kac kb ya. 4GB lik micro sd alsam 40 lira. Ama telefonu ödeyince kuruş param kalmayacak. 2gb filan bulurum belki sağdan soldan bakıcaz artık. Hele bi gelsinde

• dostum root için gerekli olan dosyaları tekrar yükleyebilir misin? ayrıca root olayı olmadan APPSTOSD yapamıyor muyuz?
  • Öncelikle hayırlı olsun. Bilgisayarın telefonu görmesi için64 bit sürücülerini yüklemen gerekiyor. Ben hafıza kartını 8 GB olarak aldım. Fiyatı 35 lira. 4 GB'lık MicroSD karta 40 lira verme. Aşağıdaki linke bir bak..

http://www.hepsiburada.com/Liste/toshiba-8gb-micro-sdhc-class-4-card-adaptor/productDetails.aspx?categoryid=1100011&productid=bd73108
  • quote:

Orijinalden alıntı: zonemaster

Öncelikle hayırlı olsun. Bilgisayarın telefonu görmesi için64 bit sürücülerini yüklemen gerekiyor. Ben hafıza kartını 8 GB olarak aldım. Fiyatı 35 lira. 4 GB'lık MicroSD karta 40 lira verme. Aşağıdaki linke bir bak..

http://www.hepsiburada.com/Liste/toshiba-8gb-micro-sdhc-class-4-card-adaptor/productDetails.aspx?categoryid=1100011&productid=bd73108

Cok tesekür ederim :) Bunu hic görmemistim.. Umarım ereyon beni pazartesiye ertelemez.. Saat 4 te siparis gecmistim. Kargoya yetistirmediler. Tedarik sürecinde yazıyor şuanda. Umarım yarın verirler. Gerci yarın verselerde 1 gün sonra ulaşacağı için mecbur pazartesiye kalacak. Bugün verseler süper olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: RealKiss

Merhaba :) Bende yaklaşık 1 saat önce ereyon üzerinden kapıda ödemeli olarak sipariş verdim. O yüzden tam olarak ne gün elime ulaşır bilemiyorum. Ama alır almaz yapacağım ilk iş hemen 2.1 e yükseltmek olacak. Umarım gelir gelmez cihaza bir zarar vermem :) Yani rom filan yüklerken elektrikler kesilirse filan diye korkuyorum. Onuda laptoptan kurarim. Umarım Win 7 64 bit sorun çıkarmaz. Yarın gelirse çok iyi olacak ama sipariş durumuna baktım Tedarik sürecinde yazıyor.

Bu arada cihazın içerisinde hafıza kartı olarak 1 gb mi geliyor? Bu bana yetmez sanırım. Zaten 300-400mblik müzik olur en az. Acaba uygulamaların ortalama boyutu kac kb ya. 4GB lik micro sd alsam 40 lira. Ama telefonu ödeyince kuruş param kalmayacak. 2gb filan bulurum belki sağdan soldan bakıcaz artık. Hele bi gelsinde

öncelikle hayırlı olsun. ben de büyük araştırmalardan sonra 1 hafta önce aldım. dediğin gibi ilk gün 2.1 e yükselttim. bende de win 7 ultimate 64bit yüklü ama hiç sorun yaşamadım. Gerçi ufak sorunlar yaşadım ama sorun olarak değil :) nasıl oldu dersen, cep telefonum gelince kutusunu açar açmaz bilgisayarıma kutudan çıkan cd deki pc studio programını kurdum ama pc studio açıkken ne yaparsan yap update işlemini yapamıyorsun. ben de korkmuştum niye devam etmiyor diye. o yüzden update yapmadan pc studio'yu yükleme. hatta bence hiç yğkleme, kies yükle o daha iyi. bu arada bu sayfadaki eclair 2.1 nisanda çıkan versiyonu. onun üzerine 3 ayda 6 firmware çıktı. bencehttp://samsung-firmware.webs.com/samsungandroidi5700.htm linkindeki I570EXXJG2 yi indir ve kur. ben dün I570EXXJG2'e geçtim ve sorunsuz kullanıyorum. update işlemini bu sayfadakiyle birebir aynı yapabilirsin. sadece yazılım için verdiğim linki kullan. biraz uzun oldu ama işine yarar umarım. bu günden sonra varsa yoksa Android

• quote:

Orijinalden alıntı: Deadly StorRm

quote:

Merhaba :) Bende yaklaşık 1 saat önce ereyon üzerinden kapıda ödemeli olarak sipariş verdim. O yüzden tam olarak ne gün elime ulaşır bilemiyorum. Ama alır almaz yapacağım ilk iş hemen 2.1 e yükseltmek olacak. Umarım gelir gelmez cihaza bir zarar vermem :) Yani rom filan yüklerken elektrikler kesilirse filan diye korkuyorum. Onuda laptoptan kurarim. Umarım Win 7 64 bit sorun çıkarmaz. Yarın gelirse çok iyi olacak ama sipariş durumuna baktım Tedarik sürecinde yazıyor.

öncelikle hayırlı olsun. ben de büyük araştırmalardan sonra 1 hafta önce aldım. dediğin gibi ilk gün 2.1 e yükselttim. bende de win 7 ultimate 64bit yüklü ama hiç sorun yaşamadım. Gerçi ufak sorunlar yaşadım ama sorun olarak değil :) nasıl oldu dersen, cep telefonum gelince kutusunu açar açmaz bilgisayarıma kutudan çıkan cd deki pc studio programını kurdum ama pc studio açıkken ne yaparsan yap update işlemini yapamıyorsun. ben de korkmuştum niye devam etmiyor diye. o yüzden update yapmadan pc studio'yu yükleme. hatta bence hiç yğkleme, kies yükle o daha iyi. bu arada bu sayfadaki eclair 2.1 nisanda çıkan versiyonu. onun üzerine 3 ayda 6 firmware çıktı. bencehttp://samsung-firmware.webs.com/samsungandroidi5700.htm linkindeki I570EXXJG2 yi indir ve kur. ben dün I570EXXJG2'e geçtim ve sorunsuz kullanıyorum. update işlemini bu sayfadakiyle birebir aynı yapabilirsin. sadece yazılım için verdiğim linki kullan. biraz uzun oldu ama işine yarar umarım. bu günden sonra varsa yoksa Android

Çok çok teşekür ederim. Ben bodoslama şimdiden hazır dursun diye indirecektim diğerlerini. İnşallah yarın verirler kargoyada daha fazla gecikmez ya. Zaten hızlı gönderi ama bugün göndermediler. Hala "Tedarik Sürecinde" umarım 2-3 gün bu yazı ile karşılaşmam. Yarına versinlerde en azından pazartesi öğleyin filan gelsin. Millet 2 gün kurcalar bıkarsın samsungdan diyor. Onlara androidin ne olduğunu anlatamadım bir türlü. Samsung nedense kötü bir etki bırakmıs insan gözünde. Ama ben bıkmam biliyorum Çünkü SE kullanırken günlük modifiye çekiyordum cihaza. Bundada ugrasirim aksama kadar Artık laptop taşımayacağım yanımda

Ayrıca sormak istediklerim var. Kutunun içerisinde telefon için kılıf çıkıyor mu? Çıkmıyorsa almam gerekecek. Ekran dayanıklığı nasıl. 3-5 defa kılıfa sokup cıkarınca kılcal cizikler olusuyor mu? ve 2.1 rom yükleyince kameraya zoom özelliği geliyor mu?

Edit: Birde "Pure White" alanlara bişi sorucam. Nette bakıyorum beyazların arka kapaklarının çoğu yeşil. Acaba yeşilmi gelecek beyaz mı Kafam karıştı

Şimdiden tesekürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CNDMN -- 6 Ağustos 2010; 1:56:57 >

• Kutunun icinden kilif cikmadi. Yerli acik arttirma sitelerindeki 12 liralik kiliflariwww.ebay.com ozerinden 2.5 dolara hem de ucretsiz kargo ile alabilirsin. Biraz acayip ama bir haftada kamerayi bir kere bile acmamisim simdi farkettim. 2.1 ile zoom gelmis tabi eskiden yoksa.

Benim de bir sorunum var. Recovery menuden partition ayirdim ama appstosd olmadan ise yaramadi. Appstosd veya a2sd linki verebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deadly Sto(R)m -- 6 Ağustos 2010; 5:44:56 >
  • Herşeyden önce zonemaster'a ayrıntılı ve hedefi bulan anlatımı için teşekkür ederim. Deadlystorm'a da yeni firmware'lerle ilgili verdiği bilgilerle ilgili teşekkürler.

Buradaki bilgilere göre 2.1'e yükselttim.(Windows 7 Ultimate 64 altında, aygıt yöneticisinde Samsung android device ve android modem yazısı görülebiliyorsa, sürücüleri yüklenmiş oluyor ve Odin problem yaşamıyor) Gerçekten yeni bir telefon gibi oldu. 500 Tl'ye hepsiburada'dan almıştım, hele markete girip aradığım herşeyi bedavaya görünce fiyat / performans oranının ne kadar iyi olduğunu anladım.

Programları kurduğunuzda sdkarta gitmesine rağmen bellekten yemesi, bence çok az dahi olsa belli verileri telefon hafızasına atmasından kaynaklanıyor. Onun dışında bir şey olduğunu sanmıyorum. Sonuçta Linux dosya sistem yapısı kullanıyor, belli yapılandırma ayarları /etc dizinine gidiyordur.

Bu arada ben göremedim sanırım ama "USB storage" olarak tanıtamıyoruz galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deadly StorRm

Kutunun icinden kilif cikmadi. Yerli acik arttirma sitelerindeki 12 liralik kiliflariwww.ebay.com ozerinden 2.5 dolara hem de ucretsiz kargo ile alabilirsin. Biraz acayip ama bir haftada kamerayi bir kere bile acmamisim simdi farkettim. 2.1 ile zoom gelmis tabi eskiden yoksa.

Benim de bir sorunum var. Recovery menuden partition ayirdim ama appstosd olmadan ise yaramadi. Appstosd veya a2sd linki verebilir misiniz?

Cevabınız için teşekürler. Acaba HSBC Adventage ile ebaydan alışveriş yapabilirmiyiz ki Ama ücretsiz kargo ürünleri nereden bulucaz.

Birde şu hala kafamı kurcalıyor. Pure White'de Arka kapak beyaz mı yoksa yeşil mi Hala tedarik sürecinde olmasıda canımı sıkıyor

• hb den ben de sipariş verdim,se w705 i iade edip,hediye çeki +fark ödeyerek aldım,hbye teşekkürler,başka firma olsa 40dereden su getirtirdi.
    umarım 2.1 güncellemesini problemsiz yaparım.

ayrıca güncelleme yaparken sim ve hafıza kartının telefona takılı olma/olmama şartı var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 6 Ağustos 2010; 14:58:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

hb den ben de sipariş verdim,se w705 i iade edip,hediye çeki +fark ödeyerek aldım,hbye teşekkürler,başka firma olsa 40dereden su getirtirdi.

ayrıca güncelleme yaparken sim ve hafıza kartının telefona takılı olma/olmama şartı var mı?

Hayırlı olsun kardeş :) Benimkindede şimdi "Sipariş Durumu: Gönderildi" yazıyor. İnş yarına gelir ya. Pazartesiye kadar beklemek istemiyorum :/
  • quote:

quote:

hb den ben de sipariş verdim,se w705 i iade edip,hediye çeki +fark ödeyerek aldım,hbye teşekkürler,başka firma olsa 40dereden su getirtirdi.

Hayırlı olsun kardeş :) Benimkindede şimdi "Sipariş Durumu: Gönderildi" yazıyor. İnş yarına gelir ya. Pazartesiye kadar beklemek istemiyorum :/

teşekkürler,sana da hayırlı olsun,
    uzak yerde değilsen yarın gelir.
  • quote:

quote:

quote:

teşekkürler,sana da hayırlı olsun,
    uzak yerde değilsen yarın gelir.

Ereyondan aldım. Ama tam olarak cihazın nereden gönderildiğini bilmiyorum. 1 gün tedarik süresi bekledim zaten. Ama ben uşaktayım. Sanmıyorum ama inş gelir.

• ereyon izmirde,yarın gelir
  • quote:

ereyon izmirde,yarın gelir

Teşekürler :) Zaten buraya servis günüde salı - perşembe - cumartesi imiş :) İnş yarın elime ulaşır.

Edit: Birde bu uygulamaları karttan çalıştırmak için yaptığımız uygulamayı baska kart takıncada yapabiliyoruz dimi? Yani ben bir süre 1gb lik kartı kullanacağım ya. Ondan 500mb uygulamalara versem. Birkac hafta sonra 8Gb alınca ondanda yapabilirim sanırım. Sorun cıkmaz yani.

Birde bişi daha sormak istiyorum. Telefondan film izlemek istediğimizde torrentten cektiğimiz gibi (genelde divx, xvid, brrip) küçültme filan yapmadan izleyebiliyormuyuz? Yoksa ekran boyutunu bir program aracılığıyla düşürmek gerekiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CNDMN -- 6 Ağustos 2010; 17:48:12 >
  • arkadaşlar şu uygulamaları hafıza kartından çalıştırma olayı için biri yardımcı olabilir mi? ben root olayını yaptım ama hala telefon hafızası dolmaya devam ediyor....
  • quote:

Orijinalden alıntı: joseywales72

Herşeyden önce zonemaster'a ayrıntılı ve hedefi bulan anlatımı için teşekkür ederim. Deadlystorm'a da yeni firmware'lerle ilgili verdiği bilgilerle ilgili teşekkürler.

Buradaki bilgilere göre 2.1'e yükselttim.(Windows 7 Ultimate 64 altında, aygıt yöneticisinde Samsung android device ve android modem yazısı görülebiliyorsa, sürücüleri yüklenmiş oluyor ve Odin problem yaşamıyor) Gerçekten yeni bir telefon gibi oldu. 500 Tl'ye hepsiburada'dan almıştım, hele markete girip aradığım herşeyi bedavaya görünce fiyat / performans oranının ne kadar iyi olduğunu anladım.

Programları kurduğunuzda sdkarta gitmesine rağmen bellekten yemesi, bence çok az dahi olsa belli verileri telefon hafızasına atmasından kaynaklanıyor. Onun dışında bir şey olduğunu sanmıyorum. Sonuçta Linux dosya sistem yapısı kullanıyor, belli yapılandırma ayarları /etc dizinine gidiyordur.

Bu arada ben göremedim sanırım ama "USB storage" olarak tanıtamıyoruz galiba.

Öncelikle birşey değil. i5700 güzel bir telefon ve Samsung Türkiye'te de telefona yeterli destek vermediği için teşekkür etmek gerek. Yoksa bu telefonu 499 lira gibi bir fiyata alamazdık.

Telefonu USB kablosu ile bilgisayara taktıkğında telefonda üst bölümde bir uyarı çıkıyor. Orada kartı kat seçeneğini tıklarsan kartı bilgisayardan görebiliyorsun. İşin bittiğinde yine teleonun bildirim bölümünden katı çıkar seçeneğinetıklıyorsun. Bu kadar.

marbori" yukarıda anlattığım gibi yap. Telefona önce appstoSD uygulamasını kur. Sonra telefonu recovery modunda ses kısma+açma + kapama tuşuna basarak aç. Orada partition to SD bölümü var oraya gir ve sana uygun olan büyüklüğü seç. sonrasında telefonu yeniden başlat. Olması gerek. SD karta format atacak, içinde önemli bir şey varsa dikkat et.

• appstosd yazılımını kurdum...en başta yazdığı gibi önce ext2 için bir bölüm oluşturmamı istiyor.....sonra reboot now yapıyorum cihaz kapanıyor açılıyor ama ext2 için bölüm oluşturulmamış....senin dediğin gibi recovery moddan partion sd yapıyorum arkasından appstosd yazılımını açınca hata veriyor....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.