Şimdi Ara

Samsung Galaxy Spica/Lite/Portal i5700 Android 2.1 ve Root İşlem Resimli Anlatımı (417. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.562
Cevap
14
Favori
515.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 415416417418419
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de acele etmeme kararı aldım.Biraz para biriktirip almısken iyi birsey alayım diyorum.

Onerileriniz icin tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

spica yine elime gecti.
    2.1 mi 2.2 mi diye dusunup 2.2'yi secen varsa siddetle nextgeneration cm7 surumunu tavsiye ederim. gerekesiz bazi sistem programlarini silip cm ayarlarindan ince ayarlar yapinca performans konusunda hic sikinti yok. fonksiyon olarak zaten harika. temalar olsun, eski surumlerde calismayan programlari kullanabilmek olsun gayet guzel. son surumle kamera sorunu da cozulmus.

Bahsettiğiniz romhttp://forum.samdroid.net/f62/nextgeneration_cm-7-a-6194/ bu mu positron üstadımız?

• estagfurullah @Alikevicius rom odur. yalniz dedigim gibi 2.2 sorunsuz ama biraz hantallik geliyor yukleyince. ona ragmen 2.2 kullananlar icin ideal bu gb surumu.

erteleme karari aldiysan gelecek yaza cikacak yeni nesil telefonlari beklemen iyi olur. paraya kiyip bir seferlik alinacak cortex a15 islemcili cihaz kolay kolay eskimeyecek.
  • quote:

estagfurullah @Alikevicius rom odur. yalniz dedigim gibi 2.2 sorunsuz ama biraz hantallik geliyor yukleyince. ona ragmen 2.2 kullananlar icin ideal bu gb surumu.

erteleme karari aldiysan gelecek yaza cikacak yeni nesil telefonlari beklemen iyi olur. paraya kiyip bir seferlik alinacak cortex a15 islemcili cihaz kolay kolay eskimeyecek.

Nasıl yuklenecegi konusunda biraz yardımcı olabilirseniz seviniri:) Malum vaya teferruatlı

• Hb benim xperia ray ile ilgili yazdıklarımı okudu heralde. Hb'den reklam mesajı geldi xperia ray de yüzde 30 indirim var 659 lira diye :P :))
  • once nasil yuklenecegini yazayim sonra gerekli tum dosyalari upload ederim.

oncelikle orjinal 2.1'i odin ile yukluyoruz. sonra root ediyoruz. gecici olarak muftaktan hazirlanmis 2.1 kuruyoruz. recovery'den samdroid backup yapiyoruz ama bu backup'i 2.3 yukluyken kurmamak lazim. sorun cikarsa odin ile 2.1 yukledikten sonra kurulabilir. imei icin efs backup da oneriliyor fakat ben recovery'de goremedim. bundan sona wipe/data cache yapip install zip menusunden ''toggle script asserts'' secenegini enabled yapip flash_kernel.zip dosyasini uyguluyoruz. islem bitince telefonun bataryasini cikartiyoruz. cunku recovery'de kapatma secenegi yok. simdi tekrar recovery'ye girip tekrar toggle script asserts secenegini enabled yapip rebuild_ubi.zip dosyasini uyguluyoruz. batarayi cikartip kapattiktan sonra recovery'i tekrar acip nextgeneration romunu yukluyoruz. yukleme bitince hic islem yapmadan wipe(dalvik wipe dahil) yapiyoruz. tel acilinca tekrar recovery'den bir wipe data yapiyoruz. bu kadar.

link

http://www.multiupload.nl/PZFPPHOTY9

I570EXXJH6 sifresi samsung-firmwares.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 11 Eylül 2012; 15:58:39 >

• Eyvallh hocam. Eve gidince deneyecegim. Maclar var gerci bugun.Olmadı yarın denerim :)

• @pozitron
    sahibinden kom'daki Sony Xperia Acro S hakkındaki görüşlerini alabilir miyim?
    Aslında aklımdaki soru bu alet Türkiyede satılmıyor fakat yurt dışından getirenler var. Benim kayıtlı telefonlar hakkında bilgim yok. Araştırmalarım nerdeyse kimsenin bu konuda fikri olmadığı yönünde. Eğer bir fikir ya da bilgi varsa şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birisi007 -- 11 Eylül 2012; 20:52:40 >
  • o modeli pek arastirmadim acikcasi. bildigim kadariyla hd ready ekrani ve htc sensation ve de xperia s'te de kullanilan qualcomm islemci var. fiyati 1000 tl uzerindeyse htc one x ve sgs3 varken bakmaya dahi degmez. hatta ust seviye cihaz secerken htc ve samsung disindakileri dusunmek macera olur.

kayit konusuna gelirsek o is cok sakat. kayitli diye satilan yurt disi telefonlarin %99'u illegal sekilde abone merkezleri tarafindan gecici kayit altina alinmis ve 6 ay icinde kayit dusuyor. bu cakallar vergi olayi cikinca misal 1300 tl olan cihazlari 1150'tl'ye dusurdu ama bu yontemle yine kayitliymis gibi 1300 hatta uzerine satmaya calisiyor. en iyisi uygun pasaportu olan tanidik varsa kayitsiz ucuz cihaz alip o sekilde kaydettirmek ki o bile tam garanti degil. orneginhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=65681149
    bazi telefonlarin da imei numarasi kolayca degisiyor. mesela galaxy nexus isteyen birinin yurt disi cihaz almaktan korkmasina hic gerek yok.

• quote:

o modeli pek arastirmadim acikcasi. bildigim kadariyla hd ready ekrani ve htc sensation ve de xperia s'te de kullanilan qualcomm islemci var. fiyati 1000 tl uzerindeyse htc one x ve sgs3 varken bakmaya dahi degmez. hatta ust seviye cihaz secerken htc ve samsung disindakileri dusunmek macera olur.

kayit konusuna gelirsek o is cok sakat. kayitli diye satilan yurt disi telefonlarin %99'u illegal sekilde abone merkezleri tarafindan gecici kayit altina alinmis ve 6 ay icinde kayit dusuyor. bu cakallar vergi olayi cikinca misal 1300 tl olan cihazlari 1150'tl'ye dusurdu ama bu yontemle yine kayitliymis gibi 1300 hatta uzerine satmaya calisiyor. en iyisi uygun pasaportu olan tanidik varsa kayitsiz ucuz cihaz alip o sekilde kaydettirmek ki o bile tam garanti degil. orneginhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=65681149
    bazi telefonlarin da imei numarasi kolayca degisiyor. mesela galaxy nexus isteyen birinin yurt disi cihaz almaktan korkmasina hic gerek yok.

Neredeyse her telefonun imeilerin boxlar sayesinde kolayca değiştirilebildiğini biliyorum. pasaportu olan tanıdığımda var fakat benim en büyük endişem spot yada defolu ürünlerden yana. Birde açıkçası yurt dışından nasıl mal alınır bilmiyorum.
    Acro S'i istememin iki sebebi var ilki basit su kazalarına kurban gitme olasılığı çok düşük yani suya dayanıklı, ikincisi orta halli fotoğraf makinası ihtiyacımı karşılayabilecek olması. işlemcisi 1.5 ghz s3 gillerden adreno 220 gpu mevcut yani en iyisi değil fakat benim uzun süreli bütün ihtiyacımı karşılayabilecek donanım. gerçi cortex a15 beni bekle diyor, bunun yanında intelide çok merak ediyorum. Birde xperia V diye ayrı bi model daha çıkacak (burada satılırmı bilmem). Aslında biri beni galyana getirse alıcam kurtulcam ama bi türlü alamadım gitti.
    Lakin dediğin gibi yurtdışı olayı gözüme biraz sakat göründü. Malın garantili olduğunu söylüyorlar fakat nereden geldiği belli değil. Görünen o ki tavsiyene uyup uzak durucam. Bir iki ay daha sabredip ona göre karar vermem lazım (5 aydır bunu söylüyorum :) ).

• Reserved.
  • quote:

once nasil yuklenecegini yazayim sonra gerekli tum dosyalari upload ederim.

oncelikle orjinal 2.1'i odin ile yukluyoruz. sonra root ediyoruz. gecici olarak muftaktan hazirlanmis 2.1 kuruyoruz. recovery'den samdroid backup yapiyoruz ama bu backup'i 2.3 yukluyken kurmamak lazim. sorun cikarsa odin ile 2.1 yukledikten sonra kurulabilir. imei icin efs backup da oneriliyor fakat ben recovery'de goremedim. bundan sona wipe/data cache yapip install zip menusunden ''toggle script asserts'' secenegini enabled yapip flash_kernel.zip dosyasini uyguluyoruz. islem bitince telefonun bataryasini cikartiyoruz. cunku recovery'de kapatma secenegi yok. simdi tekrar recovery'ye girip tekrar toggle script asserts secenegini enabled yapip rebuild_ubi.zip dosyasini uyguluyoruz. batarayi cikartip kapattiktan sonra recovery'i tekrar acip nextgeneration romunu yukluyoruz. yukleme bitince hic islem yapmadan wipe(dalvik wipe dahil) yapiyoruz. tel acilinca tekrar recovery'den bir wipe data yapiyoruz. bu kadar.

link

Dediklerinizi yaptım ama telefon açılmıyor. Recovery ekranına geliyor sürekli. Bir yerde bir hata yaptım ama nedir bilemedim

• quote:

once nasil yuklenecegini yazayim sonra gerekli tum dosyalari upload ederim.

link

positroN hocam dediklerinizi uyguladım ve bu romu yükledim spicama gayet de güzel oldu fakat şöyle bir sorun var bir türlü internet bağlantısını yapamadım 3G üzerinden.Acaba ek bir ayar mı yapmak gerekmekte yoksa bu romla ilgili bir eksiklik midir ? siz kullanmaktamısınız 3G bağlantıyı ?

• Motorola Atrix 22 Eylül'de HB stoklarında 730 liradan.
    Ereyon'da 664 liradan.

??
  • @Alikevicius

forumu pek kontrol etme sansim olmuyor ama en kotu ihtimalle 2.1 yukleyerek duzeltmissindir muhtemelen.
    yazdigim yontem disinda bir yukleme cesiti yok. belki yuklerden bir yerde yanlislik yaptin.

@makukula

turkcell 3g'de sorun yok. apn ayarlarini marketteki uygulamalar ile yeniden yapmayi deneyebilirsin.
  • @positroN

hallettim sorunu apn ayarlarını tekrar yapınca düzeldi bağlantı.
  • bu 2.3 te çok çok yol kaydetmişler uzun zaman önce denemiştim bişeye benzemiyordu artık gayet güzel kullanılabilir olmuş. Hatta çok araştırıp bulamadığım ekranı animasyonlu döndürme olayı bile var.
  • ben 2.3 u kullaniyorum gayet guzel ve stabil. bu kadar iyi olacagini dusunmuyordum. kameranin fotograf cekme ozelligi eklenmis video kaydi yapmiyor o kadar.

• Ya ben de 2.3lü rom yüklemek istiyorum ama birşeyi yanlış yapıyorum galiba. Positron'un dediği gibi yaptım geçen. Onun anlatımında yanlış birşey mi var yoksa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alikevicius

Ya ben de 2.3lü rom yüklemek istiyorum ama birşeyi yanlış yapıyorum galiba. Positron'un dediği gibi yaptım geçen. Onun anlatımında yanlış birşey mi var yoksa

pozitron'un anlatımında sorun yok sadece NG nin son versiyonu direkt yüklenince olmuyor.
    yapmamız gereken ilk NG yi değilde CyanogenMod 7.x for Spica build 7.4 [+ 7.7 test build] yüklemek. Bunun üzerine NG kurunca oluyor.

http://forum.samdroid.net/f62/cyanogenmod-7-x-spica-build-7-4-7-7-test-build-5631/ sayfalarının alt kısımlarında bulunan CM7.x for Spica Alpha 7.2 base package yüklüyoruz. sonra yükseltmesi olan CM7.x for Spica Build 7.4 update yüklüyoruz. En son NG yi yükleyince oluyor.

• 
Sayfa: önceki 415416417418419
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.