Demin A9 Plus cihaza ampere programını yükledim ve denedim xiaomi redmi sarj cihazıyla 2500 Ma gördüm 15 w sarj yapıyor evet ama bu mediatek islemcili umarım bunu da hızlı sarj eder < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 29 Ocak 2025; 17:54:51 > |
Samsung Galaxy Tab A9&A9 Plus ANAKONU (48. sayfa)
-
-
Bende s20fe olan telime taktığım 25w olan şarjı taktım sorunsuz şarj oldu, zaten tahminim tabletler kendi hızı neyse üstünü kabul etmez diye düşünüyorum, yani 30w taksan bile tablet 15w alacaktır diye düşünüyorum. Umarım yanılmam :D
-
Şimdi şarj cihazında ve telefonda şarj modları vardır. Mesela senin S20 FE şarj cihazında 2 mod bulunabilir. Mesela biri Qualcomm Quick Charge 3,0 olsun, öbürü Power Delivery olsun. Telefonda bu ikisinden biri olacak ki, cihaz ve şarj cihazı anlaşabilsinler. Cihazlarda ve şarj cihazlarında hatta birden fazla mod bulunur..
Örnegin şarj cihazında QC 3,0 var ama tablet QC 3,0 desteklemiyorsa PD yani Power Delivery destekliyorsa, o durumda, sadece QC 3,0 destekleyen bir hızlı sarj cihazıyla, QC 3,0 desteklemeyen cihazı hızlı sarj edemezsin maksimum 1000 ma falan şarj eder..
A9 Plus Qualcomm işlemcili yani snapdragon oldugu için, QC 3,0 kabul etmiş olabilir diye düşündüm yani qc 3.0 eski bir teknoloji ama geriye uyumlu olabilir yani plus da qc 4 vardır muhtemelen ama geriye uyumluluk vardır çünkü hızlı şarj ediyor, ancak düz A9 MTK oldugu için, onda QC 3,0 desteği yoktur çünkü QC snapdragon işlemcilere özel, onda muhtemelen PD modu vardır. Eğer elimdeki şarj cihazında PD yoksa, MTK tableti QC 3,0 ile şarj edemem.
Senin S20fe telefonunun şarj cihazı da samsung marka oldugu için PD destekliyor olabilir ve dolayısıyla düz a9'u hızlı şarj etmiştir
Özetle fazla kafa karıştırmadan söylemeliyim ki, şarj cihazının bir şekilde diyelim 15w ya da üstünü sağlayabiliyor olması, hedef cihazı mutlaka hızlı sarj edebileceği anlamına gelmez cihazın desteklediği protokol neyse ona uyumlu bir protokolü desteklemesi gerekiyor.. Yani hem sarj cihazında PD hem de tablette PD olacak ya da şarj cihazında QC varsa tablette de QC olacak.. Birinde QC olur öbüründe PD olursa eşleşmez ve hızlı şarj yapmaz..
Ancak normalde bir şarj cihazı birden fazla protokol destekler yani desteklemesi gerekir ancak elimdeki sarj cihazının orjinal oldugundan şüpheliyim mesela sadece QC desteği sunuyor olabilir..
Tabii bunlar aklımdaki teorik konular, yoksa ne a9'un, ne de elimdeki Xiaomi şarj cihazının hangi modları desteklediğini bilmiyorum, o yüzden tableti satın alınca deneyeceğim umarım modlar eşleşir ve bir de uygun şarj cihazı aramak mecburiyetinde kalmam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Ocak 2025; 8:18:50 >
-
Ayrıca artık ne telefon ne de tabletlerin kutularından şarj cihazı çıkmaması tam bir tüketici tokatlama mevzusu haline geldi bu konuya çok fena uyuzum gerçekten
Evet 30 W taksan bile tablet 15 w alır hocam ama protokoller eşleşmeli eşleşen protokol yoksa default mod yani yavaş şarj seçilir 1000ma
-
Arkadaşlar yüz tanımada sıkıntı yaşayan var mı aydınlık ortam olmadığında tanımıyor yüzü ve kilit açılmıyor çok saçma sürekli aydınlık yerde mi duracağız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet cocugum da diyor dokununca algılamıyor diyor
-
Dün sol üst tarafı gösterip burası bazen algılamıyor dedi a9 plus da böyle bir sorun var yani
-
Bende bölgesel algılama sorunu yoktu ama bir şey yazarken hızlı yazdığımda doğru tuşlara basamıyordum genelde ve bu güncelleme ile düzeldi. Şu an harika bir deneyim yaşıyorum ve kendi adıma oldukça mutluyum, ağzım kulaklarımdan desem yerinde olur :))
-
Bende A9 var 8-128gb olan.
Eğer dik gibi tutarsam sol üst dokunma az yukarı algılıyordu.
Bir zemine/Tutucu/Yastik/masa koyunca herhangi bir sorun olmuyor..
Bence yazılımsal veya sensör ile alakalı sorun .
8,7 inch 8 128 alacağım kutudan hangi sürüm yazılımla çıkıyor? Bu söylediğiniz problemler ilk yazılımda var mıydı yoksa update yaptıktan sonra mı oldu? Eğer kutudan çıkan yazılımda yoksa hiç güncelleme yapmayayım
-
quote:
Orijinalden alıntı: Headlong Into Carnage8,7 inch 8 128 alacağım kutudan hangi sürüm yazılımla çıkıyor? Bu söylediğiniz problemler ilk yazılımda var mıydı yoksa update yaptıktan sonra mı oldu? Eğer kutudan çıkan yazılımda yoksa hiç güncelleme yapmayayım
Ben güncelleme yaptım 6.1 sürüm var.
Sorun yok gibi şuan
Hocam benim kafam karıştı ya benim ufaklıkla konuştum yine bence başka marka bir tablet al bunun dokunmatiği sorunlu aldığın günden beri böyle ama söylememiştim falan diyor şikayet etmez çünkü kendine ne alınırsa onu şikayet etmeden kullanır
Redmi Pad mi alsam acaba?
-
Video çektim test için
Not alıyorum
Oyun oynuyorum
Ekran test uygulama açtım.
Açıkçası belli açıdan dik tutulursa bazen 1cm.yukari tıklamak gerekiyor ama normal kullanımda
Yani stand
Masa
Yastık vb üstüne koyunca sorun yok.
Buyrun örnekleri şuan
30 ocak 2025 saat 22:45 gibi cektim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler hocam emek vermişsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Ocak 2025; 23:12:42 > -
Görüldüğü üzere bende sorun yok.
Son seri X110 kodlu Tab A9 8-128gb.
Sadece 1 kez Güncelleme yaptım.
One ui 6.1 güncel yazılım var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 31 Ocak 2025; 0:1:0 >
X110 olmayanda mı var hocam? Farklı koda sahip tab a9'lar var mı yani?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 31 Ocak 2025; 0:4:24 > -
Tabiki var.
X110-X115-X117 bu simkartlı olan kodu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 31 Ocak 2025; 1:18:12 >
Ufaklıktan plus'ı alayım da bir gün boyunca kullanayım bakalım sorun beni çok rahatsız edecek mi çünkü o sorun her iki modelde de var diyorlar en güzeli o şekilde karar vermek eğer çok rahatsız edici bir problemse honor ya da redmi pad bakacağım hocam fakat büyük ekran istemiyorum işte 8 inç istiyorum o yüzden o tabletleri direkt satın almak istemiyorum 10 inç falan çok büyük gerçekten yıllar önce ipad almıştım önce 9 inç olanını almıştım 9,7 inçti galiba o bile büyük gelmişti sonra satıp mini almıştım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 31 Ocak 2025; 10:56:6 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X