Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY TAB S6 LITE KULLANICILARI - ANA KONU (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.679
Cevap
63
Favori
132.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu konuda akıllı tahta tarafını araştırmanız gerekecek. Bendeki tv nin miracast özelliği var ve tvye bağlanma olayını miracast la tabletin sorun yaşamadığını belirtmek için anlattım.

Akıllı tahtanızda miracast özelliği yoksa bunu bir dongle alarak sağlayabilirsiniz.

O yüzden akıllı tahta tarafını araştırın dedim. Akıllı tahtada veya akıllı olmayan bir tv de bir hdmi girişi varsa işinizi dongle görür. Android bu özelliği 4.1 den sonra filan desteklemeye başladı. Bizim tabletlerde hali hazırda android 10 var.

Ayrıca EZCast tarafında ise yine bir dongle alarak ta bu bağlantıyı rahatça yapabilirsiniz. Ezcast bir uygulama aracılığıyla bu iletişimi yapıyor. Tabletin hiç bir özelliği olmasına gerek yok bile wifi direct protokolü üzerinden bir uygulama sayesinde bu işi hallediyor.

Yani Kısaca demek istediğim tablet tarafında bir sıkıntı yok.

Şuna dikkat etmeniz gerekir Ezcast direk mirroring yapmıyor bir uygulama üstünden kullanıldığı için sizin derslerdeki kullanımınıza nasıl bir uygunluk sağlayacak bilemiyorum. Yani şöyle anlatayım ezcastta bir oyun yansıtılamıyor çünkü oyunda bir uygulama. Uygulama içinden uygulama kullanılamadığı için. Eğer siz de derslerde bir uygulama üstünden anlatım yapıyorsanız sorun burada çıkabilir ama direk note üzerinden kalemle yazarak anlatıcaksanız sorun yok.

Miracast ekranda ne varsa onu gösterir oyunsa oyun vs...

Bu konuda youtube ta Mustafa Şeper diye bir matematik öğretmenin yararlı videoları var. Ayrıca teknoseyirde yansıtma olayı temelde anlatan ve miracast ve ezcast özelliklerini karşılaştıran bir paylaşım yapmış youtube ta var.

Bence yapabileceğiniz en iyi şey amazon tr üzerinde satın alın tableti kendiniz deneyin bakın olmuyorsa 30 Gün içinde iade edersiniz. Amazon bu konuda sorun çıkarmıyor bizzat deneyimim oldu. Bir tvyi beğenmediğim için 17 gün sonra iade ettim en ufak bir sorun yaşamadım. Ayrıca kargo olayı da harika.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhunturk -- 18 Eylül 2020; 13:34:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni güncelleme geldi.

SAMSUNG GALAXY TAB S6 LITE KULLANICILARI - ANA KONU

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung TabS6 lite modeli için kullandığınız önerebileceğiniz bir kılıf var mı? Ekran koruyucuya gerek var mı? Kalemin performansını etkiler mi?
  • yuvaz kullanıcısına yanıt
    Ekran filmi n11 den almıştım, kalem hassasiyetinde bir kayıp yaşamadım. Sıkıntı yaşamazsın.
    Kılıf olarak şeffaf silikon almıştım, arkayı ve yanları güzel sarıyor. Memnunum. Ekran filmsiz olmaz çizilmemesi içinde kılıf şart.
    urun.n11.com
    Samsung Galaxy Tab S6 Lite P610 Silikon Tablet Kılıfı Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/canta-kilif-aski/samsung-galaxy-tab-s6-lite-p610-silikon-tablet-kilifi-P432430005

yalnız ekran filmini buradan alma ben dahil pek çok şikayet var üst sol kısım üretim kaynaklı hatalı boşluk kalıyor film altında. Ve iade/değişim yaptıramadım.

• Samsung orijinal klavyeli kılıftaki karakterler türkçemi?

• ahmckr kullanıcısına yanıt
    Evet

• Selamlar biz de bugün aldık bu tableti. Kılıf ve ekran koruyucu danışmak istiyorum ne öneriyorsunuz?

Teşekkürler.
  • Arkadaşlar kalem için boşluk olan kılıf ve ekran koruyucu önerilerinizi bekliyorum. Tekrar teşekkürler.
  • Bir gecede 500 tl zam
    Dün 2350 ye vardı bugün 2800 her yer

• Tam bir f/p ürünü yazacaktım ki 500 tl zam geldiğini duydum. Ama yine de beklentileri karşılayacak bir tablet bence. Tablette oyun vb. ağır uygulamaları denemedim ama YouTube vs. uygulamalarda 7040 mAh batarya kapasitesi günlük kullanıma fazlasıyla yetiyor.

Ayrıca Kaleminin yanında gelmesi, sarj gerektirmemesi ve tabletin kenarındaki manyetik alana tutunması felan harika.

Tablet için ekran koruyucu alırken kalem için uygun bir ekran koruyucu almanız gerekiyor. Yoksa kalemi kullanırken ekrana yapışıyormuş hissi verir ve kullanımı zorlaştırır.
  • N 11 den 20 Eylül de 2369 TL iken sipariş verdim. Samsung Türkiye satıcısı. Halen gönderim yok kargolama Yok. İptal de etmek istemiyorum eğer iptal edersem 500 TL zamlı olarak almak kazık yemiş gibi hissettirir. Bakalım birkaç gün daha geçsin ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitescere -- 24 Eylül 2020; 19:33:46 >
  • Ekran camı ve kılıf almam lazım acil tavsiye lazım.
  • Ali expressten aldığım klavyeli kılıfın klavysine su döküldü ve bozuldu. Ne alsam diye düşünürken araştırırken alcatel one touch tabletinin klavyesini satılıkta buldum ve aldım. Türkçe karakterler var, klavyenin arkası mıknatıslı kılıfa yapışıyor, androide özel back, home ve ekran kitleme tuşları var gayet iyi çalışıyor, tel maşa yani çok kalitesiz değil gayet güzel hissettiriyor. Alcatel yazısının üstünü kapattım sadece one touch yazısı kaldı o kadar şık olduki anlatamam. Klavye arayışında olanlara kesinlikle öneririm, bulabilirlerse. Ben çok araştırdım. Bluetoothlu ve micro usbden şarj oluyor. 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmckr -- 31 Ağustos 2022; 13:22:5 >

• Uygulama açıkken yandan panoyu çekip istediğim uygulamaya tıklıyordum ve bu iki uygulamayı ekrana bölüyordu. Ancak güncellemeden sonra bu durum değişmiş. Şimdi uygulama açık iken yandan panoya tıkladığımda yeni tıkladığım uygulamaya giriyor, ikisi arasında ekrarnı bölmüyor. Bölünmüş ekranları panoya kaydetmek yerine eskiden olduğu gibi anında nasıl iki uygulamaya bölebilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmckr

Uygulama açıkken yandan panoyu çekip istediğim uygulamaya tıklıyordum ve bu iki uygulamayı ekrana bölüyordu. Ancak güncellemeden sonra bu durum değişmiş. Şimdi uygulama açık iken yandan panoya tıkladığımda yeni tıkladığım uygulamaya giriyor, ikisi arasında ekrarnı bölmüyor. Bölünmüş ekranları panoya kaydetmek yerine eskiden olduğu gibi anında nasıl iki uygulamaya bölebilirim?
    Alttan çıkan dokunmatik düğmelerin en solunda olan 3 çizgi işaretine basıp sayfaları ufak halle getiriyoruz. Açık olan uygulama ya da sayfa ekranına geldiğimizde (yani tümünü kapat ekranı) ilk olarak hangi sayfayı bölünmüş ekranda istiyorsak ufak haldeki görüntüsünün üst kısmına basarak açılan listeden bölünmüş ekran seçeneğini seçiyoruz. Onu ekranın sağ bölerek atıyor, sonra diğer tarafı normal tablet ekranı olarak kullanıyoruz.

Hatta bir sayfayı da aynı yöntemle açılan pencere seçeneğini seçerek orta üste koyuyoruz böylece 3 sayfa kullanma imkanı oluyor.

Umarım anlatabilmişimdir Çok karışık gibi oldu ama öyle değil :))

• Akhunturk kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim, anladım ancak ben navigasyon tuşları kullanmıyorum bende yok o tuşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmckr

teşekkür ederim, anladım ancak ben navigasyon tuşları kullanmıyorum bende yok o tuşlar
    Önce 1 numara yere. Sonra 2 numaralı yere tıklayın. İki uygulamayı eşitleyip kaydediyor.
    Basınca 2si birden açılıyor

Kayıt etmeden ekran bölmek için basmayın, basılı tutun açmak istediğiniz yere sürükleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KNTLG -- 28 Eylül 2020; 18:16:21 >

• Bugün elime ulaştı tableet kurulumu yaptım. Widget kısmında tek tuşla kapatma tuşu aradım ama yok maalesef.

Uygulama kullanamdan tek tuşla nasıl ekranı kapatırız.
  • KNTLG kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler gayette oldu eskiden tek tıklama ile yaptığımı basılı tutarak yapmak gerekiyormuş. 🙏

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmckr -- 28 Eylül 2020; 23:8:9 >
  • Arkadaşlar bu tablet de el ile ekran görüntüsü alma özelliği var mi? Varsa nerden açıyoruz?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.