Evet ona da baktım, aslında yurtdışında 9 FE ile yakın fiyatları var ama burada neredeyse iki katı fiyatı var. Sonra karşılaştırma videolarını izledim, bu ürünle aynı ekranı kullanmışlar gibi gördüm. Benim için yeterli [sm=ok.gif] < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy Tab S9 FE ve S9 FE+ [Ana Konu] (28. sayfa)
-
-
Ekranı polarize değil kasıtlı yapılmış. Orta seviye tablettir diye AMOLED teki gibi farklı açılarda görüntü bozulmasına çözüm istememiş derken hiç merak etmediğim bakmadığım Tab S8 ekranı da kasıtlı vasat aynı demek !
Tab S serisi malum üst seviye ve ekranı sırf AMOLED değildir diye polarize kullanmaması kabul edilemez ! En az 10 yıldır LCD lerde görüş açısı iyileştirmesi için polarize kullanılıyor! Samsung kullanmamış olması kabul edilemez !
-
S9 Fe+ almıştım hiç kullanışlı gelmedi karman çorman bir tablet bunu kardeşime verip ipad sipariş geçeceğim android tekrar şans vermek hataymış ayrıca ekranıda rezalet
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangi iPad modelini almayı düşünüyorsunuz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Segment karşılaştırmanız çok yanlış, 13-14.000₺'lik tablet ile donanım açısından denk olmayan, fiyat olarak zaten düz ipad'i kalemle beraber alındığından TAB S9+ (FE olmayan) fiyatlarına geliyorsunuz.
Apple'dan aldığımızda
iPad 10. Nesil 256 gb - 22.500₺
1. Nesil kalem - 4.000₺
26.500₺'ye ipad için giriş seviyesi olmasına rağmen uzun ömürlü donanım açısından güçlü sayılsa bile diğer özellikleri kısır bir ipad alabiliyorsunuz ve başınız ağrımadan yıllarca kullanabiliyorsunuz.
Samsung Tab S9+ modelini aldığımıda kalem yanında geliyor, ekran zaten şikayet edeceğiniz bir konu olmaktan çıkıyor çünkü amoled oluyor, suya - toza zaten dayanıklı FE modelleri bile.
Başlangıçta ipad için verebileceğiniz ücretin aynısını verseydiniz zaten donanım, ekran anlamında şikayet etmeyeceğiniz bir cihazla karşılaşacaktınız. Arayüz açısından da alışmakla alakalı, zor bir yanı yok.
________
Hepsiburada'da kupon var 1.200. Herkes için tanımlı mı ya da sadece premium kullanıcılarına mı veriyor bilmiyorum ama özellikle apple'dan alıcam demiyorsanız aradaki fiyat farkıyla kalem alabilirsiniz sanırım.
Apple iPad 10.Nesil 256GB 10.9" Wi-Fi Tablet - MPQ93TU/A Mavi
https://app.hb.biz/tLtFd3Rouwxk
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam tableti kötülemek için demedim evet segment farkı var ama sonuçta attığım modelde apple en yüksek segmenti değil veya pro model değil, samsung s9 fe plus'da samsung giriş segmenti değil diyelim. özellikle apple fiyatlandırma politikası olarak çok eleştiren oluyor ama sorun performans'dan ziyade kullanım kolaylığı android olarak şunu fark ettim hem uygulamalar olsun hem işletim sistemi olsun aşırı klasik olacak ama hala stabilize ve kullanım kolaylığı olarak ipados çok önde bunu tablet özeli olarak söylüyorum. samsung belki üst segment telefonlarında bu sorunları büyük oradan aşmıştır ama tablet olarak yazılımsal çok yolu oldunu düşünüyorum istediğin bir şeyi bir tıkla yapmak veya ayarlar kısmıyla uğraşmamak istiyor bazı kullanıcılar bazen iş yoğunlu oluyor ufak tefek saçma sapan yazılımsal hatalar olabiliyor veya indirdiğin uygulama telefon için optimize edilmiş oluyor. yani gerekli kolaylıkta kullanmak için hala launcher indirmek veya ayarlardan ince ayarlar yapmak gerekebiliyor. faceid konusuna girmeceğim dediğim gibi fiyat bakımında belki daha üst segmend modelin yüz tanıma sensörleri daha iyi çalışabilir ama işletim sistemi üzerinde uzunca bir süre kafa yormalı samsung hala bu dediklerim tablet özeli için
-
Evet zaten tamamen haksız değilsiniz bu konuda. İpad air 4 ve 2. Nesil kalem kullandım 1 yıl falan, zaten elimde iphone vardı ve sanki aynısının büyüğünü kullanıyormuşum gibiydi. Uygulama yükleme özgürlüğü kısıtlıydı ve çoklu pencere olayı bence bu fe plus modelinin ekran boyutunu altında her tablet için kısıtlayıcı kaldığından kullanmıyordum ipad ile. İpad içinde 11" ile ikili uygulama kısıtlayıcı, büyük ekran derseniz zaten pro serisiyle macbook fiyatına denk iPad Pro var 🤷🏻♂️
Şu an uzun zaman sonra samsung'a tablet ile android kullanmaya başladım ve 2 günde ne nerede çözdüm, apple'daki homekit olayı zaten samsung'da smarthing olarak bildirim kısmında var ve aynı kolaylıkta hue ürünlerimi yine kontrol edebiliyorum. Bu fe modeli a54'ün işlemcisini kullandığından mesela fün Warzone oynayayım dedim, grafik ve fps keyifsiz geldi ama iPad 10 ile gayet akıcı oynatacağını biliyorum. Daha pazartesi geldi elime fe plus ve 13.800₺'ye aldım ki bence ağır oyunlar haricinde her anlamda yeterli bir cihaz. Ekran kısmı beni de rahatsız etki, gözü yoruyor sanki karanlıktayken ekranı da en kısığa almama rağmen. Onun haricinde çözünürlük vs. Gayet iyi, aydınlık ortamda ya da arkada loş bir ışık olunca göz yorgunluğuda olmuyor.
Ama ilk başta dediğiniz şey ipad 10 apple için giriş segmenti ki daha eski olan a14 işlemcisini kullanıyor (iphone 12 serisi). A54 zaten orta-alt segment bir cihaz.
Neyse hocam hepsiburadanın indirimine de bakarsınız, güle güle kullanın yeni ömürlük tabletinizi :)
-
3-4 ay önce fe+ 12gb ramli modelini aldım pek kullanmadım satmayı düşünüyorum acaba kaça koysam satılır tahmini olan var mı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Demek istediğinizi anlıyorum, burada fan gibi taraflı konuşmak istemiyorum (şu an ios ekosistemi kullanıyorum zaten) ancak kendi içinde bence detaylarına hakim olmadığınız için çelişen bir yazı yazmışsınız. İpadlerde o hız aşırılmış modeller atıyorum iPhone'da a8 varsa iPad için a8x olarak sunuyorlardı eskiden. Şu an ipad 10. Nesil birebir aynı frekansta iphone 12'nin işlemcisini kullanıyor ve bu cihazı gayette güzel besliyor çünkü güçlü bir işlemci günümüz orta seviyesi için.
Diğer saydığınız o mediatek vs. İşlemcili modelleri bence zatne donanımına bakıp almamak sizin elinizde, android tarafı çok keşmekeş. A54'ün işlemcisi s9 fe tarafında oyun oynatmak için yetersiz kalıyor ki orta seviye/giriş seviyesi bir tablet bu fiyatına'da bakarsanız anlaşılıyor.
Ona bakarsanız samsun a9 tablet geçen hafta amazon'da 3.800₺ falandı, şimdi o a9 tablet giriş seviyesiyken ile ipad tarafında giriş seviyesi 10. Nesil diye aynı kefeye mi koymak lazım. Giriş/orta/üst segmenti geçip fiyat dizilimi yapın, ipad 10
Fiyatına tab s9 var (FE olmayan). Kalem kısmını zaten saymıyorum ihtiyaca göre samsung tarafında değişiyor, s pen pro amazon almanyadan depozito dahil 1.582₺'ye geliyor. Apple tarafında kalem ihtiyacı 4.000₺'den başlıyor. Tab s9 snapdragon 8 gen 2 işlemciyle geliyor mesela, 8 gb ram ile sorunsuz kullanılabilir. İpad 10. Nesil 4 gb ram ile belki işlemcisiden yemeyeceği darbeyi ram yetersizliğinden yemiş olacak. Evet ikisi de uzun ömürlü cihazlar, birisi ipad'e giriş modeli, diğeri samsung tepe modeli sayılıyor ve fiyatları aynı. Ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı, cihazları satın alırken donanımına, fiyatına, performansına bakabilirsiniz. İpad Air 4 modelini de kullandım 1-1.5 yıl civarı ama iphone'un büyüğü hissiyle, kişiden kişiye değişsede daha özgür bir şeyleri yapabilme olayı yoktu, iphone'a ne kuruyorsam ipad'e o geliyor. İki platformda kendince güzel, ekranından, işlemcisinde şikayet ediyorsanız samsung'a az ücret ödediğiniz içindir. S9 serisinin özelliklerine bi bakmanızı öneririm.
Surface cihazlarında fiyatlarına da bi bakmanızı öneriyorum çünkü ülkemiz için çok absürt fiyatlandırmalar, üst seviye bilgisayar parası. İpad tarafında da air 5 ve pro modelleri M serisi olan ve macbooklarsa kullanılan işlemcileri kullanıyor artık, 64 gb'lı olanını saymazsak (o kadar ücret ödeyip hafızası arttırılamayan bir 64 gb tablet alınmaz çünkü) m1 işlemci/256 gb olanı 25.000₺.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 26 Temmuz 2024; 17:41:27 >
-
Oha! iPadlerdeki M1 M2 M3 M4 lerden bi habersiniz ... Daha diğer yazdıklarınıza karşı da girmiyorum bak ona göre ...
Fanatiklik değil de neyse ne onu ifade edilmelidir. Gerçekleri fanatik olmayan da pekala ifade edebilir edebilmelidir de ..
Aynı SOC üstelik biri devasa kasası ile ısı tahliyesi avantajları ile daha performanslı olması sırf tasarımdan kaynaklı beklenirken aksine ufacık telefonlarda daha performanslı oluşu esasında dediğim gibi Tab S9 Fe ve Plus larda kullanılan Exynos 1380 tabletlere göre optimize edilmemiş olmasıdır. Telefonlarda aslında gerçek çözünürlük doğal çözünürlüğün her daim 4 te 1 dir ... Yani 6x8 ise aslın da 3x4 lük çözünürlükte sunar. Sadece bazı istisnalar oyunlarda veya Youtube gibi uygulamalarda gerçek çözünürlükte çalışılır. Tabletlerde dikkat edilirse 3 çeşit çözünürlük sunup orta seçenekliler bike esasında birçok arayüz kullanımında beyan edilen de de düşük çözünürlükte çalışmaktadır.
RAM yapay zekada önemlidir. RAM yetersiz aynı serideki en son telefonlara bile güncellemede gelmiyorsa sebebi dediğim gibi yetersiz RAM dir ... Bu tür tespitlerimi pek takılmasam da forumda ilgili yerlerde defalarca dile getirmekteyimdir...
Bundan sonra RAM ihtiyacı sadecee ekran çözünürlüğüne orantılı artış filan diye yükselmeyecek yapay zeka faktörü ile telefonlarda en az 16 GB ve 24 hatta 32 GB ları da görebileceğiz ... TAblet ve PC lerde en az 16GB şartı getiren Microsoft u da anlıyoruz . Windows 12 2025 e ötelendi Intel esaslı güçlü yapay zekası NPU birimi daha da güçlü modelleri CPU ya entegre edilecektir iGPU gibi NPU birimi de bir bütün olacaktır... Sonnbahar da tanıtılacak .... Windows 12 de AI odaklı olacaktır.
Surface 12 de Windows 12 ile tanıtılır .. Slate formunda tablet olarak pekala PC özellikleri de olacaktır..
S9 serisinde artısı eksiği beni cezbetmiyor! Ekran inatla Dinamik AMOLED 2x yıllardır aynı . Tek yaptıkları parlaklıkları artırmak ama hala 8 bit te ısrarlılar . Mobil de 12 bit panel beklerdim ......
S9 FE Plus ve S9 FE ekranında polarize kullanılmaması kasıtlıdır maliyeti de yoktur ! Bunu fark eder etmez iade ettim.
Belge evrak için PWM Samsung esaslı iyileştirmiyor rakiplerin OLED / AMOLED leri insan sağlığı için daha düşünceliler. Samsung ayrıca Türkiye dekilere 3.parti uygulama kaynaklı ekran yanıkları var diye garanti dışı kabul ediyor. O yüzden de AMOLED olmayan ama S-Pen kalemlisine baktım. En güncel nelerdir Tab S8 var en ufağı ekranı aynısı ama yazılım ömrü kısa ama donanımı işlemcisi güçlü olsa da Plus modelli S9 FE de 12 GB RAM cezbetti ... Teknik olarak artıları eksileri almama sevk etti ama ekran kalitesi ve Exynos 1380 rezaleti tabletlerinde görünce aynı şeyleri telefonlarında olmayışı beni cihazı iade ettirdi ...
Liste eski/ güncel değil ama fikir verir
Air gibi varyantlılar doğal olarak eski vasat olması kimse yadırgamaz . Kullanım amacı vs bellidir ... Hepsi kabaca belli bir performans kalitesindedir . Bu durum Android marka ve modellerinde yoktur! Samsung aksine geriye gitmektedir ! Neden Exynos 2400 kullanmıyor da MEdiatek inkini kullanıyor ? Mesele sadece maliyet mi sanmam ...
Netice olarak Samsung hiç olmazsa Polarize kaliteli görüşlü LCD türevleri beklerim ... Mini LED fena olmazdı en ufak modellisine ama işlemcisi Mediatek olacak :/ Kesin ..
-
"Oha! iPadlerdeki M1 M2 M3 M4 lerden bi habersiniz"
Son yazdığım cümlede m1'li air 5 modelinden bahsettim, m serisi işlemcilerin ne olduğunu biliyorum ve m1'li air 5'in macbook air 1 kıvamında da olduğunu biliyorum.
Surface tabletleri özellikle neden konuya dahil ettiğinizi anlayamadım, tablet şeklinde çok pahalı bir bilgisayar o, ülkemizde resmi desteği yok diye biliyorum ki olsa bile giriş seviyesi 1.000$ 🤦♂️
M serisini hakkıyla güncel modelini kullanan m4'lü ipad pro 11" modeli 46.000₺ :)
Konu hala 13.000₺-14.000₺ seviyesindeki s9 fe ve fe plus mı yani. Samsung tarafında ipad pro'nun rakibi yok zaten ki fiyatına denk bir cihazı da yok tablet olarak. İpad air 11" 60hz ekranlı model yerine kalemiyle gelen s9+ var ve ekranı 12 küsür inç. amoled 120hz.
Yapay zeka kısmına hiç girmiyorum, hala bu cihazları kullanan çoğunluğun açıp bakmayacağı ya da anlamayacağı bir şey.
Bir ürün alırken mesela 20.000₺ bütçe ayırıyorsam o fiyattaki ürünleri kıyaslarım. 14.000 TL varsa elimde sıfır ipad alamayacağım için gider FE modelini alırım ve demem ki ipad şöyleydi bu samsung neden böyle, zaten bütçem bu. Ama elimde ayırabileceğim bi 80.000-90.000₺ olsa surface almazdım o kesin. Evet tasarım, donanım güzel ama gündelik işler, yapay zeka ve belli iş kolları için. Nasıl ki macbook alırken gaming laptop aldım diyemiyorsam şu an o konuya dahil etmeye çalıştığınız ülkemizde ultra pahalı sayılabilecek tablet/bilgisayar o kadar işlevsiz kalıyor.
Önceki mesajımın en başında da dediğim ve ekleme yaptığım son bir cümle yazıyorum size. Haklı olduğunuz noktalar var fakat kendiyle çelişen ve konudan alakasız cümleleriniz var.
Evet hocam şimdi ne yapayım 13.800₺'ye aldığım s9 fe plus tableti satıp hangi ipad'i ya da tableti alayım aynı fiyata
He bu arada son bir ekleme yapmış olayım. İPad tarafında bu ekran boyutuna en yakın cihaz pro 13" var 60.000₺'ye. Elimdeki s9 fe plus modeliyle yedke bir multimedya cihazı, gerekirse ters kablo şarjı ile powerbank, windows ekran yansıtması ve gerekirse fatura kesmek, tarayıcı işleri vs zaten yapabiliyorum. Warzone'u ultrada oynatsın diye bir kaygım yoktu ki zaten oynatmıyor 14.000₺'lik bir tablet sonuçta, yapay zekayı ne yapayım demi bu cihazda ya da düz ipad ve air modelinde. İpad pro alırsanız o fiyattan her şeyin kapısı açılmaya başlar ama o fiyata donanı güçlüyken işlev zayıf kalıyor bu sefer, m4'lü macbook varken m4'lü ipad pro o kadar işlevsel kalamıyor her konuda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 26 Temmuz 2024; 19:32:50 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Arkadaşlar selam. Arkadaşım için tablet bakıyorum, ben 3 senedir ipad air 4 kullanıyorum ve gayet memnunum. İp12 işlemcisi ve 4gb ram olmasına rağmen çok nadir kastığını görmüşümdür. Şimdi sorum şu. Ben aldığım zaman kalem fiyatları daha makuldü ve apple air serisiyle samsung s serisi arasında air daha ucuzdu fakat şu an durum tam tersi. Bu yüzden de samsung almasını önerdim. Ben çizim yaptığım için ve uygulama desteklerinden dolayı direkt ipade yönelmiştim. Ama şu an procreate, goodnotes gibi uygulamalar play store’a gelmiş. Kullanım amacı film izlemek not almak ve de bazen oyun oynamak. Bu bağlamda siz ne önerirsiniz? Tab s9 fe mi yoksa ipad 10 mu? Ipad 10 13 küsürdü, s9 fe ise 11 civarı falandı eğer ekstra bir öğrenci indirimi kampanyası yoksa. Yardımcı olursanız sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakultaa -- 28 Temmuz 2024; 5:41:20 >
Ben iPad 9. nesilden Galaxy S9 FE modeline geçtim çok memnunum iyi ki de geçmişim. Bir şeyler izlemek ve not almak için kullanıyorum. iPad 10. nesilin de 9. nesilden inanılmaz farklı olduğunu düşünmüyorum tasarımı dışında.
İşin güzel yanı da iPad 9. nesili ilk çıktığı zamanlarda alıp bu seneye kadar kullandım ve kalemiyle beraber satıp direkt 0 km Galaxy S9 FE alabildim. iPad 1. nesil kalem bile çok pahalı. İnsan enayi gibi hissediyor. Oyun kısmı senin için öncelikliyse ve paran varsa iPad 10. nesil daha mantıklı seçim olabilir ama onun dışında ben S9 FE'den memnunum bayağı.
Edit: Bu arada ek olarak tablet kaleminden bahsetmeyi unuttum. Kalemi şarj etme işi beni çok gıcık ediyordu Galaxy S9 FE'de böyle bir sorun da yok. Ve yumuşak uçlu olduğu için yazarken hissiyat benim daha çok hoşuma gitti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheFourBarMechanism -- 30 Temmuz 2024; 13:21:28 >
Teşekkürler öncelikle. Dediğim gibi arkadaşım için bakıyorum bende bir şeylerin hayranı olmadığım için kullanım amacına göre en mantıklı ürünü aldırmaya çalışıyorum. Bu bağlamda s9 fe plus daha mantıklı geldi. Hem ram avantajı hemde ekran boyu. Şu an dr de 13.700 bu fiyat iyi mi acaba?
Valla güncel fiyatlara hakim değilim. Ben geçen mayısın başında S9 FE'yi 10k'ya almıştım.
19 Temmuz'da 13.749₺'ye amazondan almıştım. Şu an sizin dediğiniz fiyata d&r'da varsa kaçırmayın. Konuştuğunuz arkadaşa katılıyorum, oyun haricinde gayet yeterli ve mantıklı bir cihaz. Plus modeli elde uzun süre kullanmak için çok uygun olmasada aşağıda paylaşacağım stand ile çok rahat kullanılabiliyor. Tabi kılıfla ya da klavyeli kılıfıyla zaten bilgisayar moduna geçeceği için standa gerek olmayabilir.
Kılıf aldım bu tablete ama daha elime ulaşmadı, yorumları iyi olduğunu için paylaşayım.
amazonJETech Kılıf için Samsung Galaxy Tab S9 FE+ / S9 FE Plus 12.4 İnç S Pen Tutucu ile, İnce Folio Stand Koruyucu Tablet Kılıfı, Çok Açılı Görüntüleme (Siyah)https://www.amazon.com.tr/dp/B0CL4K3452?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_Q3K0TMM0RXSEGBDD86KF&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_Q3K0TMM0RXSEGBDD86KF&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_Q3K0TMM0RXSEGBDD86KF&starsLeft=1&skipTwisterOG=2
Ayrıca şu boyu ayarlanabilen standı kullanıyorum 1 haftadır, bu tableti sorunsuz kavrayıp taşıyabiliyor. Tableti tutan o açılabilir parça hariç her yeri metal gibi sağlam. İhtiyaç olursa önermiş olayım, ben memnun kaldım.
Trendyol - Tablet Standı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 29 Temmuz 2024; 12:0:33 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X