Şimdi Ara

Samsung Galaxy Tab S9 FE ve S9 FE+ [Ana Konu] (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
824
Cevap
75
Favori
66.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Siyaset yapıyorsun gerçekten. Söylediklerini, yaşadığın ve deneyim dediğin şeyleri zaten cihazı alacak olan kişiler rahatlıkla 1-2 video ve e-ticaret sitelerinde ürün yorumlarında bulabilirler. Şu polarize ekran detayı hariç hepsini zaten cihazı almadan görmüştüm.

Honor pad x9 var 8 hoparlöre sahip ve kullanıcılar tarafından, video içerik üreticileri tarafında baya övülen bir ses deneyimi sunuyormuş. Ancak gel gelelim 4 gb ram ile geliyor olması, yazılım desteğinin gelmediğini/gelmeyeceğini her kullanıcısının söylüyor olması zaten cihazın tercih edecek kitlesini belirliyor.

Siz saplantılı bir şekilde cihazı yeriyorsunuz, ben fanboyluk yapmıyorum ama siz ciddi hater gibi yazıyorsunuz ve cihazın fiyatının (ki bence ucuz değil ama piyasadaki rakipleriyle kıyaslayınca ideal bir fiyatta olduğunu düşünüyorum) indirimde gayet alınabilir olduğunu düşünüyorum.

Daha önceki konuşmamızda gayet net olan yazdıklarıma bile cevap vermediniz çünkü biliyorsunuz ki ipad 64 gb bu tabletin fiyatına yakın olsada 64 gb kıyaslamaya bile konulmaz. 64 gb usb bile kullanmıyorum ki 256 gb tablet varyasyonları varken düşük hafıza seçeyim. İpad'in 256 gb'ı da zaten fiyatını normal olarak epey yukarı çekiyor.

Siz garip bir algı yapıyorsunuz, gerçekten nasıl konuştuğunuzun farkında değilsiniz sanırım.

Daha öncede sormuştum ama cidden merak ediyorum yani tüm yazdıklarımı es geçin ve şunu cevaplayın sadece. Elimde sadece 13.800₺ var (tab s9 fe plus'ı aldığım fiyat) ve bir tablet almak istiyorum. Ne alabilirim açıkça söyleyin, hafızası 64 gb olmasın mümkünse minimum 128/256 gb olsun ve 4 gb ram'de istemiyorum ama güncel bir ipad olursa ram faktörünü es geçebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 8 Ağustos 2024; 23:4:37 >

• manesnuc kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.
  • ssavtak kullanıcısına yanıt

bende s9 fe+ ile ipad 10.nesil var. s9 fe+ kötülemek için demiyorum ama ipad kat ve kat daha iyi ayrıca 10 senelik ipad mini demişsin onda ipados bile yoktur büyük ihtimal ios sürümü vardır ve s9 fe+ seni ipad'in yarısı kadar götürmez burada ipadi haksız yere gömmüşsün.

Honor pad 8 çöp cihaz donuyor ve menü akışkan değil onun kitap okuma modu güzel geldi bi bana 8 gb ram var ama s9 fe plus kadar performanslı değil oyun falanda oynanmıyor akıcı şekilde ayrıca kalemle kullanılmaz piyasada uyumlu hiç kalem yok honor pad 8 ile çalışacak.

Siyaseti siyasette iktidar ana muhalefet filan yapar . Gerisindekiler siyaset degildir sersenis olur anca...

Maalesef e-ticaret sitelerinde bahsedilmiyor yoktur da . Olan seyleri de kimse oraya gidip bakip aldigini da sanmiyorum yeni fark edenleri buradan da goruyorum. Hatta sikayet siteleri dahil diger bulunabilir sitelerde diger sorunlari da destekleme mahiyetiyle de burada paylasiyorum.

Ne guzel yaziyorsun : 8 hoparlor ama diger seylerde sorunlu veya eksik yine kisiye kaliyor tercih meselesi ...

Saplanti demenle saplanti olmuyor ... Bence esas sende yaftalama saplantisi var ...

Cevaplarim yetersiz kaldigini ben nereden bilebirim ?

Akil var mantik var : Depolama yetersiz diye ekrani islemcisi ekosistemi tablet uyumlu nice kaliteli uygulamalari olan Apple iPadOS li uygulamalari tercih etmeyip sirf 256GB modeli sirf daha uyguna diye aliyorsan takoz gibi bir cihaz almis olursun. Hakkini verecek ne donanim ne de market uygulamalari olacak ... Dedigim gibi tabletlerde tabletler icin uygulama yok gibi rezalet! Klavye yani yatay kullanacaksin ama uygulama telefon arayuzu ve dikey de diretiyor olmuyor! Anca belki de dedigim gibi Dex Mod una gececeksin. Bu ihtimale karsi da surekli Dex modun da olacaksin :) ... Dex moduna da her uygulama uyumlu degildir !

Depolama icin dert eden usb-Type-c den aktarir veya buluttan erisir ... Sen icine video atayim internetsiz bir ormana filan giderim yolda aksamlari kampta acarim kullanirim diyorsan da ona da usb harici depolama birimleri var :) ...

Gercekten kaliteli birsey isteniyorsa maalesef Apple ekosistemidir ...

Ek olarak Windows ta da bazi seyler yapiliyorsa yani hem Pc ye para verilecekse hem de tablet isteniyorsa Surface mantiklidir ama Turkiye de degilseniz ... Garanti bireysel kullanicilara ve asiri pahaliligiile Turkiye den almak sacmaliktir. Yurtdisindan alinmalidir ve garantilik hallerde de giden biri veya kisi kendisi gidebiliyor veya belki de yurtdisinda yasayan Turkler de pekala bu onerilim gecerlidir ... Bu forum salt Turkiye topraklarindan uyelerden ibaret degildir !

Algi degil... Gercekleri ...

Bu kadar kapasite fiyat odakli kiyaslama kistasta kiyasta kabaca 100 kriterden sadece 1 dir ...

Mesele sunlari da ele al : Ipad lerde en eski modeli cok ucuzdur ama emin ol ki guncelleme de aliyordur her ay ve Tab S9 Fe + 12 GB olusundan pratikte daha ustundur. Samsung RAM yuksek olusu esasinda kendi harici arayuz giydirilmesi ile RAM ihtiyaci sadece kendi uygulamalari icin artmasidir depolamada isgal ediyor. Sen temiz kurulumu yapilmis hicbirsey harici marketten filan yuklenmemis bir cihazin cihaz bakim ayarlarindan bosta kalan RAM miktarina bakarsan anlarsin ... Rezerv RAM harici bir de aktif kullaninan RAM isgaliyesi mevcuttur... Apple da da vardir ama kendi arayuzu harici agir Samsung arayuzu yoktur...

Performans iPad ama 2021 veya 2022 cikisli bir cihaz olsun yine ustundur Samsung vasattir ...

Kaliteli ve tablet arayuzune uyumlu hem de yatak modda kalabilen uygulamalar Apple da daha fazladir ama dedigim gibi Android daha cok telefon arayuzune odaklanmistir .. Hicbir uygulamada veya cogu Dex moduna uyumlu veya tablet modunda ozel market uygulamasi yok denecek kadar azdir ...

Tavsiye istemisin butcen kusuratin kadar o kadar olmasi enteresan :)) . 16-17 yaslarinda kumbaradan filan veya ailen sana o kadar para vermis al filan diyen genc cengaverlerden misin ?

Apple tabletlerine bakin ... 1-2 bin TL de verilerek citasi yukseltilebilir ... Ogrenci indirimi inceliginden de bahsettim ... Daha ne yapayim :/ evlat ?

akakce.com
    iPad 10. Nesil Wi-Fi 256 GB 10.9" Tablet Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/tablet/en-ucuz-ipad-10-nesil-wi-fi-256-gb-10-9-fiyati,45837955.html

akakce.com
    iPad 9. Nesil Wi-Fi 256 GB 10.2" MK2N3TU/A Uzay Grisi Tablet Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/tablet/en-ucuz-ipad-9-nesil-wi-fi-256-gb-10-2-mk2n3tu-a-uzay-grisi-fiyati,233888614.html

• gktgemre kullanıcısına yanıt

Tab S9 FE ufak ekranlisi yani Plus modeli degil ...

8GB RAM ve 256GB RAM li olani

20 bine dayandi. Bir yerde sadece 16 kusure var. Belki de artar. Saun ki fiyati boyle ..

akakce.com
    Samsung Galaxy Tab S9 Fe > Samsung 256 GB, 10.9 inç Fiyatları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/arama/?q=Samsung+Galaxy+Tab+S9+FE&f=139593,35721,994266

Birsey alirken hakkini verecek kaliteli uygulamalar da beklenir. Bu baglamda genel acidan ele alirsak tabletlerde Android pek ideal degildir.

Plus modeli de fiyati enteresandir 20 bin TL ye yaklasmis :

akakce.com
    Samsung Galaxy Tab S9 Fe Plus > Samsung 2023, 12 GB Fiyatları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/arama/?q=Samsung+Galaxy+tab+S9+fe+plus&f=139593,1164486,46518&s=1

Anlasilan SIFIR almaya degecek bir hal kalmadi. Belki de yeni tablet cikacak ondan boyle oldu ...

Samsung 2 gunce Kulaklik veya akilli saat seceneklerinden birisi hediyesi ile yeni bir kampanya baslatmis ama Turkiye de 2 gundur yok !

sammobile
    Get free Fan Edition wearables with Galaxy Tab S9 FE tablets
    https://www.sammobile.com/news/get-free-fan-edition-wearables-with-galaxy-tab-s9-fe-tablets

Turkiye de belki yakin zamanda bir umut beklemek isteyenlere :

https://www.samsung.com/tr/offer/mobile/tablets//

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Ben bu araştırmacı ruhunuza şapka çıkartıyorum, en pahalı seçenekleri sunmuşsunuz helal olsun.

Buyrunuz amazon satıyor bu fotoğraftakileri

Küçük olanı S9 FE

Samsung Galaxy Tab S9 FE ve S9 FE+ [Ana Konu]

Büyük olanı S9 FE Plus

Bu da indirimde 19 Temmuz'da aldığım fiyat, hemde büyük olanı S9 FE Plus

Tüm alışverişlerinizi böyle akakçede gördüğünüz fiyatlarla yapıyorsanız geçmiş olsun. Komiksiniz he 😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 9 Ağustos 2024; 8:51:43 >

Bende bu fiyata aldım küçüğünü. Peşin fiyatına 6 taksit hemde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssavtak -- 9 Ağustos 2024; 8:55:47 >

Arkadaş harbiden siyaset yaptığı için saçmalıyor. Bu tabletin sizin aldığınız küçük versiyonunun (çok küçükte değil ama öyle diyelim) 8 gb ram varyasyonu mantıklı bir seçenek değil, arkadaş onu paylaşmış. İlla küçük olsun 8 gb ram olsun denilince 16.000₺' gibi fiyatlara çıkıyor media markt mesela, hiç gerek yok. Aklımızı kullanarak karar verirsek sizin aldığınız gibi zaten 10.000₺'ye 6 gb var, 13.800₺'ye büyük modeli var 8 gb ram ile geliyor. Ama bu arkadaş küçük olsun 8 gb ram olsun fiyatı 16.000₺ olsun diyor ve bu alınmaz ipad alınır diyor sanırım bu mantıkla. Evet bu tablete büyüğüne bile 16.000₺ ben vermezdim.
    2 ay önce bunu yazmıştım buraya almadan önce. Olumlu tavsiyeler geldi ve aldım. Pişman değilim beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158903946
    Benim tek memnun olmadığım konu hdmi ile tvye ya da monitöre bağlanamamak. Onun dışında tabletten çok memnunum. Sırf bu sebepten bile s9+alsaydım diyorum.
    Size sunduğum fiyata 1-2 bin ekleyip 9. Nesil ipad alabiliyoruz yani.

Her ay güncelleme alması niye bu kadar önemli, her güncellemede pil ve performans dengesizliği yaşanıyor ios cihazlarında. Forumda konulara bakıyorsanız millet ios 16.6'dayım 17.6'da geçicem bir daha güncellemeyeceğim diyor 18. Sürümün stabil hali çıkana kadar diyor. Güvenlik için diyor olabilirsiniz haklı olarak, kendini bilen biri cihazında sıkıntı yaşamaz. Sizi baz alarak söylemiyorum zaten bir sürü kullanıcı windows'u korsan, uygulamaları korsan kullanıyor. Android tarafında da korsan uygulama kullanan az değil, hatta aradığı uygulamayı bulup kuruyor ve çalışmayınca gidip başka sürümüne bakıp tekrar indiriyor. Acaba önceki çalışmayan sürüm virüs mü barındırıyordu, versiyon mu uyumsuzdu falan bakan çok az insan vardır. Bu android cihazlara her ay değil her hafta güvenlik güncellemeleri versinler farketmez, kullancısı bilinçsiz kullanırsa cihaz zaten talan olur.

Her şeye takılıp günümüzde hala 64 gb cihaz mı olur kısmına takılmıyorsunuz, buna gerçekten şaşırıyorum.

Gerçekten her iki ekosistemi de biliyorum, olay para vermekte değil. Gerçekten sevdiğim bi yapısı olsa ipad air 5 alırdım ama bana hitap etmiyor. Şu elimdeki tablet diğer güncel alternatiflerine göre daha ucuz ve kalem ucunun yedeği alınırsa kalemiyle beraber güzel bir alternatif.

• Hurafe26 H kullanıcısına yanıt
    Benim tv ye bir şey aktarıp izlemeye hiç ihtiyacım olmuyor. O yüzden memnunum. İki kat para vermeye deycek bir özellik gibi gelmiyor bana.

Televizyonuma bağlı Homatics Box R Plus 4K 32 gb var zaten orada her işimi görüyor o.

@manesnuc

Okuduğunu anlamama da Türkiye sonlarda ama böylelerine de denk gelmeyi donanımhaber forum ahalisinde hiç ummazdım :/ ...

Diyorum ki ve verdiğim adreste de 256GB modeller ... Ufak olanı 6GB değil 8 GB RAM li .. Ama sen hiçkimseye önermeyeceğim 6GB RAM li bir tableti gösteriyorsun ve 256GB da değil zaten yokta! ...

İncelik yapıyorum akakce.com dan atıyorum özenle filtreli ...

256GB olanında bahsediyorum...

Büyük Plus olanında da malum 8GB RAM ve 12 GB RAM modelleri var ve kesinlikle 12 GB RAM lisini öneriyorum ve o şekilde de fiyatını aynen en uygun olanına akakce.com dan atıyorum ....

İnanmayan bilmeyenler için resmi Türkiye Samsung teknik özelliklerde 8 GB RAM li olduğuna da kanıt :

https://www.samsung.com/tr/tablets/galaxy-tab-s/galaxy-tab-s9-fe-plus-wifi-gray-128gb-sm-x610nzaatur/#specs

Bu da 12GB RAM li olanı ve haliyle 256GB dahili hafızalı olarak geliyor işte :

https://www.samsung.com/tr/tablets/galaxy-tab-s/galaxy-tab-s9-fe-plus-wifi-gray-256gb-sm-x610nzaetur//

Fiyat farklılığı RAM ve depolama birimleri artmasındandır :) ...

Senin veya başkaların gösterdiği düşük RAM düşük depolama birimlilerdir ... Ve tekrarlıyorum da : Düşük RAM her iki modelinde de önermem madem alınacaksa ...

Bu kıyak bilgi / deneyimi Anan Baban yapmaz evlat ....

halk tv
    PISA 2022 Açıklandı: Türkiye Okuduğunu Anlama Konusunda Oecd Ülkeleri Arasında Son Sırada Yer Aldı
    https://halktv.com.tr/gundem/pisa-2022-aciklandi-turkiye-okudugunu-anlama-konusunda-oecd-ulkeleri-arasinda-787185h

Ülkeyi bu hale getiren başımızdakilerin suçu / kabahati ! Size de kızamıyorum :/ ...

Siyaset budur ama kötü yönde ! ... Yaşadığınız fanus eğitim sizleri ne hale getirmiş. Geleceğimiz olacaktınız :/ Sizlere böyle bir ülke emanet eden esas siyasilere de buradan ************* ....

@ssavtak

6GB RAM çok kötü :/ Her gün geliyor. İndirimdeyken mi aldın ne zaman aldın ? Linkini de atsaydın başkaları da faydalanırdı elbette aynı fiyatlıysa. Aksi halde her ay zam gelen şeylerin aylar öncesindeki fiyatlar ucuzdu demek bir anlamı kalmamıştır...

Sakın Ram Plus açık kuratırır deme . Ram Plus esasında depolama alanında yer kaplıyor ve RAM kadar hızlı da değildir UFS 2.2 tabanlı ... Ayrıca Ram Plus ile dahili depolama ömrü daha çok kısalır yıpranır da . Kasılmalara da sebep olur. Ram Plus açık çok iyi filan bunlar plasebo etkileridir psikolojik koşullanmalarla kendi kendini inandırmadır iknadır YANILTICI bir ALGIDIR ..

Ram Plus kabaca genel kullanımda tam bir PAZARLAMA enstrümanıdır. Birçok Android markalarında da var ! Bu tongaya da düşmeyin çünkü RAM Plus varsayılan olarak aktifir. Alır almaz il iş RAM Plus kapatılmalıdır ...

Ben kapalı kullanıyorum ram plus ı. Kullanımda bir sıkıntı yaşamadım. Gayet hızlı ve akıcı tablet. Benim kullanım profilimde hissedilmiyor bir sıkıntı.

Fazla bir şey yüklemiyorsun veya pdf ama Ram deki işgaliyesi düşük text metin içerikler ağırlıklı olarak sanırım.

Ortalama kullanımda rahatlıkla 8 GB aştığımı hatırlıyorum 12 Gb lık olanında.

Umarım Android sürüm güncellemelerinde de Ram tüketimi artmaz.

6.1.1 gelecektir ama biraz geç ve umarım entegre yapay zeka akriflenir.

Evet oyun oynanmıyor webden youtube dan ya da apk dan film video izleme müzik dinleme o kadar. WhatsApp bile kurmadık. Ortak kullanım için. Gayet yetiyor kasmıyor.
    Üstten üstten analı babalı evlatlı konuşup terbiyesizleşme

Okuduğumu anlıyorum, okuduğunu anlamada istatistik bakmadım ama gerçek hayat koşullarında söylediğiniz gibi olmadığını düşünüyorum. Siz konuyu genel olarak takip etmeyip şikayet yazdığınız için başkalarıyla konuşmalarımıza bakmamışsınız sanırım. 6 gb indirimdeyken (özellikle amazonda giriyor indirime) 10.000₺'ye varken hangi mantıkla 16.000₺ 8 gb'a verilir. Ara ara indirime düşüyor zaten cihaz, akakçe her platformu göstermiyor. İşlemcisinden yakındığınız, zaten üst seviye oyun oynatacak kadar performans sunmayan cihaz 16 gb ram ile gelse be olur gelmese olur. 13.800'e aldığım 8 gb'lı versiyonunjn 14.500'e 12 gb versiyonu olsa alınabilir, biraz mantık işi. Hani S9 Ultra modelini falan 16 gb için 1 TB tercih edersiniz ama şu cihazda ne gerek var?

i3 bilgisayara 32 gb ram takmak gibi bir öneri sizinki, giriş seviyesi cihaz için 8 gb zaten yeterli hatta 6 gb o fiyatta mantıklı kalıyor. Bu tablette ne yapma planınız var, ne yapabilirsiniz ki 8 gb ram yetmesin 🤷🏻‍♂️

Bu arada ayarlarını kurcalamadınız sanırım, şu an tablet elimin altında değil ezbere söylemiş olmayayım ama ayarlarda uygulamaları yatay moda çeviren bir seçenek var. Örneğin yemeksepeti uygulaması yatay moda geçmiyor, bu ayarı aktifleştirince (uygulama bazlı seçiliyor, tüm uygulamalar için tek tuşla aktif olmuyor) artık yatay modda kullanılabilir oluyor.
    iPad tarafında da maalesef ki bazı uygulamalarda yatay mod dikey modu geçtim ipad versiyonu olmayanlar var ve biliyorsunuzdur telefon versiyonuyla çalışan uygulamaların kenarında ekrana yakınlaştırma butonu var. Android'de en azından ekrana oturuyor, bu bakımdan daha iyi.

Şu konuşma tarzınız rahatsız ediyor, buyrun dilediğiniz gibi at koşturun konuda. 2 haftadır sahibim cihaza, konuda da yeniyim ama ilk kez böyle biri beni illallah ettirdi. Konuyu takipten çıkıyorum, arada aklıma gelirse bakarım 👋🏼

Yine anlamadın. Tersine küfür algıladın.

Gerisi de zaten senin anladım demenle tezat...

Boş...

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.