Şimdi Ara

Samsung Galaxy Tab S9 FE ve S9 FE+ [Ana Konu] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
824
Cevap
75
Favori
66.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim için kenarda dururken toz tutmasın, dolaptan alırken çizilmesin maksatlı. Göz hizasında bir dolabın üstüne koyuyorum, her elime aldığımda yüksek olduğu için çekerek almam gerekiyor ve haliyle tableti sürtüyorum. Kalemi de sürekli üstünde yapışık bırakmıyorum, kenarda kaybolmaz en azından kılıfa takılı kalır.

Demek istediğiniz yumuşak silikon olması sanırım. Keşke ipadlerin smart folio tarzında olup kenarları açık kalsaydı, bu tablette smart folio başlığında aynı kenarları kapalı modelleri satıyorlar. Smart folio sadece arkaya mıknatısla yapılıyor, önüne zaten kapak oluyor, dik konulacak şekilde stand oluyor aynı işlev. Tabi bunların fiyatları çok iyi, ipad smart folio modelleri 3.000₺ küsür 🤷🏻‍♂️

Bu arada trendyol linkinde attığım şey baya iyi, uzanarak çok kullandığım oluyor. Sağa, sola çevirmesi kolay, uzaklık ve boyu da ayarlanabiliyor. İşinize yararsa bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 29 Temmuz 2024; 12:7:29 >

• S9 FE+ için klavyeli kılıf linki paylaşabilir misiniz?
  • Orta seviye bile olmayan SIRF S-Pen li ama AMOLED olmayan belge dokümanları açıp okumak gerektiğinde düzenleme amaçlı Samsung'ta ne var diye baktım. Yani beklentim öğrenci akademisyenler için ( güçlü olmayıp oyun derdi de olmayanlar için )

Ama ekranı polarize kullanılmaması ile görüş açısında beyazlamalar oluyor bu rahatsız ediciydi . S-Pen hatırına katlandım aylardır, ama dayanamadım iade ettim!

Aynı rezalet ekran teknolojisi polarize kullanılmaması Tab S8 AMOLED olmayanında da varmış ! Sanırım diğer tüm AMOLED olmayanların hepsinde polarize görüş açısı iyileştirmesi kontrastı AMOLED ler gibi artırması özelliklerini kasıtlı mahrum bırakılmıştır.

Bu yüzden Samsung u eğitim amaçlı da önermem .

S-Pen kalem ucu da çabuk deforme oluyor . Değiştirme yedeği de eski telefon ve tabletlerinde olurdu o da yok yani en üst seviye tablet ve telefonlarında da yok !

Öğrencilere akademisyenlere de tavsiye etmem ne bu orta seviyeleri ne de AMOLED li diğer modelleri .... Malum belgeler dosyalar vs beyaz veya beyaza yakın çalan renkler tonlar ile AMOLED için tam bir beladır ve beyaz tonlar renklilik ne kadar fazlaysa güç tüketimi ciddi artar. Bakınız pil tüketimi demiyorum güç tüketimi ... Güç tüketimi zaten ek olarak pil tüketimine de vesile ettirir ...

Miini LED veya kaliteli IPS paneller özellikle polarize ekranlıları tercih edin hangi marka modele bakarsanız bunları arayın.

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Aylarca kullanıp nasil iade ettiniz hocam
    Ben memnunum s9fe+tan ama tek sorun benim için monitöre bağlayamamak. Sırf bu sebepten dolayı ben de s9+a geçmeyi düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hurafe26

Aylarca kullanıp nasil iade ettiniz hocam
    Ben memnunum s9fe+tan ama tek sorun benim için monitöre bağlayamamak. Sırf bu sebepten dolayı ben de s9+a geçmeyi düşünüyorum

Birini aldım iade ötekini aldım iade ...

AMOLED te metinler keskin net okunmaz. Telefonlarda PPI yüksek kısmen idare ettirir. Ama tabletler genelde insanlar yıllarca kullanır ...

AMOLED sadece film ( ama 8 bit milyon renk yetersiz black crush color banding devam ediyor ! ) En az 12 bit panel beklerdim ...

AMOLED birşeyleri okumak için kesinlikle ideal değildir ! Keskinliği vasattır pentile ve düşük ppi piksel yoğunluğu yetersizdir telefonlar gibi değillerdir..

Tab S9 FE ve Plus (+ ) olanları LCD LTPS panel ama polarize film yok! Bu hem metinlerde hem de görsellerde hafif açılı oynatıldığında bile görüş açısı buzlanma gibi daraltıyor. Bu sorun rakipleri çözmüştür ucuzdur polarize film kullanılır.

Her iki modeli de kullandım ( FE + ve FE ) .... Parmak izi okyucusu kabaca 1 hafta sonra ekran kapalı iken basmadan hafif dokunmaylan açılıyordu öncesinde ama 1 hafta filan sonrasında ekranı açığ öyle parmak izi çalışıyor! Bu sorun aylardır varmış ve çözümü de yok ! Bu olayın S-Pen kullanımdan sonra 1 hafta içinde gerçekleşiyor diyenler de var..

Ufak olanın CPU GPU filan olduğu yer bataryayı iki parça yapıp orta merkez filan kamera altına alınsaydı yatayda iken mecburi tutuş şekli ( kamera yukarsa olması ve hoperlörlerin 2 tane olması ) sol parmaklar aşırı ısınmayı hissetiriyor!

Exynos 1380 donanımsal NPU yani yapay zeka varken ONE UI 6.1 alalı aylar oluyor ama yapay zeka donanımsal olarak varken tablete sunulmaması!

Exynos 1380 sadece FULLHD+ yani 1080x2400 144Hz destekliyor lakin tabletin çözünürlüğü yüksek ! Kullandıklarım ufak olanı 6 değil 8 GB RAM lisi 256 GB lık büyüğü de doğal olarak 12 GB RAM li 256GB dahili hafızalı olanı ...

Basit belge dokuman ve temel videoları oynatmasını beklerdim ama destek yok!

Güncellemeler de Samsung aylık muntazaman vermiyor! Aylık güvenli güncellemesi hikaye! Üst seviye tabletleri de keza aynı aylık güvenlik güncellemesi almıyor aksıyor!

Tab S9 Plus / Ultra filan en üst modelleri en iyimser 2 ayda 1 güncelleme genelde 3 ayda 1 defa vermekteler.

Samsung hiçbir zaman aylık güncelleme sözü vermemiştir sadece yıl olarak ... 1 yılını doldurmamış Tab S9 Ultra filan ne hallerde güvenlik güncellemesini vermiyorlar!

Tablet arayüzü uygulama desteği yoktur. Dex moduna da tam uyumlu olan her bir uygulamada da bulunamaz. Çoğu uygulama telefon arayüzüne göre yapmamıştır yani dayatıyor size yataydasınız ama uygulama dikey de ! Bir de arayüzü de dev bir telefon gibi herşeyide devasa yazı fontları ! Utanç verici açasım gelmiyor birçok uygulamada.

Suçlu Samsung olduğu kadar Google ın da geliştiricilerin de tablet arayüzlü ciddi uygulama çeşitliliği olmaması !

Tablet için tek seçenek IpadOS .... Net! Ekranı daha da kaliteli ...

• Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Hangi tableti almak konusunda kararsız kalmıştım. Uzun süre kullanılacağı için ve ekosistem de apple olduğu için ipad daha mantıklı geldi ve de açıkçası samsungun ekranını garip şekilde beğenmedim ve cansız buldum (s9 fe plus için diyorum). Daha üst tabletlere bakmaya karar verdim çünkü açıkçası s9 fe serisinin işlemcisi bence bu fiyat için gerçekten kötü. Eski telefonum xiaomi mi8 ve 6 yıllık telefon olmasına rağmen onun işlemcisi daha güçlü s9 ve air 5 arasında kaldım sonra apple öğrenci kampanyasını gördüm air 6 ve apple pencil pro 23k ya geliyordu. Açıkçası en mantıklı seçenek bu geldi. Çok güçlü bir tablet ve uzun süre gideceğini ve üzmeyeceğini düşünüyorum. IpadOS sisteminide daha akıcı ve sorunsuz bulduğum için böyle düşündüm. Mesela ipad 7 bile ipados 18 alacak. Objektif bir şekilde incelemeye çalıştım ve böyle bir sonuç aldım belki başka arkadaşlara da yardımcı olur mesajım. Tek can sıkan şey hala 60hz olması gerçekten rezalet.

• sakultaa S kullanıcısına yanıt

@sakultaa

Exynos 1380 lu olan Tab S9 FE ve + lı varyantları esasında orta seviye değil yani giriş seviyesi işlemcilidir. Tek esprisi S-Pen beraberinde gelmesi gerisi hikaye ...

Ekran çözünürlüğünü kaldıramıyor! ...

90Hz ile 60Hz arasında kayda değer fark yoktur. Esas 120 Hz olursa anlamlıdır. Pratikte de 120 Hz üzerinin de bir avantajı yoktur.

Bir de dokunmatik tazeleme hızı vardır Samsung bu konuda rezil düşüktür ultra AMOLED li lerde bile böyle rezil !... Xiaomi gibi cihazlarda dokunmatik tazeleme hızı daha yüksektir orta seviyelerinde bile ! ...

iPad almışsınız ama forumda Android cihaz alanlara ekran dokunmatik tazeleme hızı ile ekran tazele hızını karıştırılmaması için ve ölçen basit bir uygulama öneriyorum işte :

play.google.com
    Touch Sampling Rate Checker - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cast4tv.touch.sampling.rate.checker

• Arkadaşlar bende şöyle bi sorun var bi türlü bulamadım bilgisi olan var mı. İki kişi ile Online oyun oynarken wathsap karşılıklı konuşmamızda karşı taraftan gelen kişinin sesini bi türlü kıskanıyorum. Ses kısması medya kısması da yapsam kısılımıyor. Nasıl kısabilirim ses aşırı yüksek geliyor karşıdaki kişinin konuşması

merhabalar,

öğrenci olarak nasıl bir tablet önerirsiniz?

kalem olması önemli.

• tarikosman7 T kullanıcısına yanıt

İlla Samsung olacaksa S-Pen i ve arayüzü başarılı olanı yoktur :

Öğrenciler için ekran bir kere AMOLED/OLED olmamalı ...

Galaxy Tab S8 mantıklıdır 8GB RAM iş görür .. SM-X700 Ama ekranı polarize kullanılmamış Görüş açıları kötüleşiyor ..

Apple her modeli idealdir. Öğrenci avantajı indirimlerinden de faydalanın :

eğitim - apple (tr)
    Eğitime Özel Fiyatlar ve Öğrenci İndirimleri
    https://www.apple.com/tr-edu/store

Kesin tavsiyem:

eğitim - apple (tr)
    10.9 inç iPad Wi‑Fi 64 GB - Mavi satın alın
    https://www.apple.com/tr-edu/shop/buy-ipad/ipad/64gb-mavi-wifi

Yurtdışındaysanız Surface Pro 11 LCD modelini önerirdim.. Windows ve herşeyi var Windows ve kalem özellikleri tablet - pc ...

Kullanmadım ve hiç görmediğim şu da var :

https://www.epey.com/tablet/xiaomi-pad-6-256.html

https://www.mi.com/tr/product/poco-pad/

• Öncelikle bu tabletin neden forumda popüler olmadığına şaşırıyorum.

Laptop kullanırken bu yaz sıcaklarında intel i7 işlemcili laptobum can çekişiyordu. Ani bir kararla bu tableti alma kararı aldım. Borsada tradingview da sürekli takip ettiğim şirketler oluyor. ,

Günlük kullanım için ve Dex özelliğinden faydalanabilmek için kılıflı klavyesi ve samsungun bluetooth mousena totalde 6000 lira verdim.

Genel anlamda daha önce neden hayatı bu kadar kendime zorlaştırdım bilmiyorum ama tab s9 fe gerçekten bir tabletten beklenebilecek herşeyi veriyor. fiyatı anormal derecede ucuz kalmış. fiyatına göre yaptığı iş yükü açıkçası beni tatmin etti. tam şarjdan sonra 12 saat ekran açık kullanım ömrünü gördüğümde aşırı şaşırdım. Böyle devasa ekrandan böyle süreler almak benim için mucize. Klavyesinden ve dex modundan aşırı memnunum. i7 işlemcili HP laptobumu daha az kullanır oldum. Kalem performası inanılmaz güzel. Tepkime süreleri s24 ultra kadar hızlı. Bu cihazda tek beğenmediğim yön ön kamerasının bir tık vasat kalmış olması. Genel anlamda IPS ekrandan memnun kaldım diyebilirim. 90 hz ekranlar arası geçişte hissedilir derecede güzel. Bunu bir tablet olarak değilde günlük işlerinizi yapabilecek yarı PC olarakta alabilirsiniz. Office uygulamaları, pdf düzenleme, tarayıcıda hızlı bir deneyim benim önceliğimdi. 256 gb 12 gb ramli olanı almanızı tavsiye ederim. Plus modeli çok ama çok güzel. 10,4 inç kadar küçük değil 14,6 ultra modeli kadarda büyük ve hantal değil. Ekran oranı o kadar ideailki kılıfıyla heryere kolaylıkla taşıyabiliyorum. Aşırı rahatladım desem yeridir. tab s9 fe plus bence şuanda alınabilecek en güzel cihaz. Tavsiye ederim. Asla pişmanlık yaşamayacağınızı garanti ederim.

• Maxixiaomi M kullanıcısına yanıt

Ekranı kalitesiz polarize kullanılmıyor! En ucuz yıllar öncesine ait tabletlerde bile polarize filtre katmanı kullanılıyorken S9 FE ve S9 FE + da kullanılmıyor! İkisini de satın aldım kullandım iade ettim !

Ufak olanı yüksek RAM 8 GB lı olanı büyük olanı da 12 GB RAM liydi .. Depolama dahili hafızası ikisinde de 256GB idi ...

Aylık güncelleme almıyor! Samsung tabletleri zaten aylık güncelleme alması da neredeyse imkansızdır amiral tabletlerinde de durum aynı ... Türkiye yazılımı dersek durum daha da vahim daha da seyrek! Hatlı modeller değilse durum ayrıca daha da vahim ! ... Türkiye hatlı varyantlı ise dahada daha da vahim ! ... Wifi model ile otomatik hatlılardan daha da da vahim olduğunu tekrardan vurgulamak gerekir ...

Exynos 1380 Donanımsal Yapay Zeka barındırmasına rağmen UI 6.1 geldi neredeyse 1 yıl olacak eskimiş geçen yılın ürünü yapay zeka donanımsal destekliyorken Samsung vermiyor!

AI Engine with 4.9 TOPS NPU ama vermiyorlar ne de ilerde vereceğiz demiyorlar! Zaten neredeyse 1 yıl olacak bundan sonra verecekse de komik olur . Bir şey zaten lansmanında sunulur sonrasına bırakılmaz...

https://semiconductor.samsung.com/us/processor/mobile-processor/exynos-1380//

Ben iriyim ama büyük olanı da anlamsız ağır. Daha hafif malzemeler kullanılabilirdi ...

Şarj etme hızı daha da yüksek olabilirdi ...

Ekranı IPS değil LTPS dir ... LTPS-TFT dir ...

en.wikipedia.org
    Low-temperature polycrystalline silicon - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Low-temperature_polycrystalline_silicon

LTPS paneller maalesef zamana bağlı kalite kaybı deformasyon olur AMOLED/OLED lerden daha kötü bir ömre sahipler ...

Kısacası bu ekranlı tabletlerin ekran ömürleri kısıtlıdır. Aman dikkat ...

Bu cihaza şu an sahip misin?

Öyleysen niye düzenli olarak kötülüyorsun?

Değilsen neden burada sürekli kötülüyorsun?

Sal abi konuyu, yemişim polarize filtre katmanını, yapay zekasını bu tablette. Şurada 10.000-15.000₺'lik tableti surface ile karşılaştırman bile absürttü zaten, hala niye cihaza sahip olanların bir şeyleri konuştuğu konuda o yok, bu yok yazıyorsun. 30.000₺ tablete para vermek istemedim, istesem onuda alırdım ama elimin altında basit bir cihaz istedim aldım. Konuya girdikçe habire niye kullandığım tabletin eksiğini, size saçma gelen detaylarını görüyorum ki. Zaten iade ettim diyorsunuz, hala işiniz ne burada !
  • manesnuc kullanıcısına yanıt
    Bende aldım bir tane 2 ay önce 10 senelik ipad mininin düşüp ekranı tuzla buz olunca. İki aydır keyifle kullanıyoruz. Hele çağ dışından kalan ipad den sonra bize 22. Yüzyıl tableti gibi geldi. Her işimizi görüyor. 9999 TL ye bundan iyisi can sağlığı. Çokta kafayı takmamak lazım. Atomu parçalamayacak sonuçta bu tabletler.
  • ssavtak kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun cihazınız, bende çok yakın zamanda aldım. Valla a9'dan başladım bakmaya 3.800 falandı fiyatı sanırım. Hani elimin altında olsun diye araştırırken a9'un çok sağlıklı olmadığı gördüm. Honor x9'da karar kılıp siparişi geçtim ama dedim bu 4gb ram ile nereye kadar gider, yazılım güncellemesi de sanırım hiç almayacak gözüyle bakıyordu forumda konusuna yazanlar yoksa ekran ve özellikle hoparlör olarak çok güzel olduğunu söylüyorlardı ama iptal ettim siparişi. Daha öncesinde ipad air 4 kullandığından ipad'in bana ne verebileceğini biliyordum, boşuna ipad 10 alıp kenara koymaktansa aldım kocaman tableti işten gelince bazen tüm akşam elimde oluyor hatta ayaklı bi stand aldım ona koyup yine rahat kullanabiliyorum. Şu fiyata harbiden atom parçalamasını bekliyor o diğer arkadaş. Yukarılarda bi konuşmamız var zaten, yok surface daha iyimiş, ipad zaten iyiymiş gibi garip kıyaslamalara girdi. Fiyatları ortada, surface zaten konuyla alakasız, fiyat olarak çok alakasız kalıyor. Ben bu arkadaşa tav oldum sadece, bir sürü konu takip ediyorum ama böylesini hiç görmedim. İade ettim dediği cihazın konusunda gelip ısrarla profesör edasıyla ortaya şu eksik, bu katman olmadığı için sorun diye içini döküp gidiyor :)

Bu arada güncel ipad mini modelleride çok iyi (ki eski touch id'li halini de severdim), bir ara özellikle air 4 kullanırken küçük olsaydı keşke diyordum. Mini modeline denk bir android tablet görmedim maalesef, olsaydı onu da değerlendirebilirdim aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 8 Ağustos 2024; 22:59:18 >

• S-Pen kalitesi ciddi dusmus. Yedek basliklari da yok. Kalem ucu eskiden sertti simdi ise yumusak narin cabuk kiriliyor yamuluyor. Zaten sikayet edilen kronik sorunlarindan sadece biridir.

Elimde eski tabletlere ait S-Pen lerle kiyasliyorum ucu bariz kalitesiz kisa omurlu ... Aman dikkat alirken bunu da goz onunde bulundurun ...

Her iki cihazi da toplamda aylarca kullanmis biri olarak ( servisleri de katarsak ) bu fiyata bu islemci performansi kabul edilemez. Ipad daha uyguna geliyor. Eski Ipad ler bile cok daha performansli ...

Cihaz neredeyse 1 yilina yaklasti ve yeni modelleri de cikmaya yakindir.

Aylar gecen surecte guncellemelerin aylik olmadigini fark ettim!

Hoparlorleri 2 tane olmasi kotu 4 tane beklerdim. Rakiplerinde daha uyguna Android lisinde ustelik Snapdragon lusunda 4 tane ...

Eksi yanlarini birileri soylemeyince ALGISAL rahatsiz olanlardan absurt asiri reaksiyonlarla hakaret edilmesi ve buna sessiz kalinmasi da tarafimca gerekeni yaptirir.

Kimse kimsenin mali gibi fanatikce savunmamali ... Ben ki Samsung urunleri daha cok kullanirim yillardir da boyle buradaki bazilari gibi absurt ve hakaretlerle dolu medenice cevap dahi verilemiyorsa dertleri kendilerindedir...

Soranl oluyor cevap yaziyorum. Deneyimleri de paylasiyorum ... Absurt absurt cihaza suan sahip degilsin diye ayak ustu kural mi cikartiliyor Suan sahip degilsen diye deneyimlerimizi yazmak suc mu homurdandirir mi ? Cocukca seyler ...

Bu kadar da marka fanatigi olmayin... Eski yanlari da varsa bilinmelidir ... Yalan olmasin da ...

Yalan birseyler varsa affetmeyin derim ...

Lakin hepsi gercek ve yasanmis seyler ve tespitlerimdir de ...

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.