Şimdi Ara

Samsung Galaxy Tab S9 FE ve S9 FE+ [Ana Konu] (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: alpikk Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
819
Cevap
75
Favori
65.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

AI özellikleri yazılımsal ve kasıtlı getirilmemiş!

https://semiconductor.samsung.com/us/processor/mobile-processor/exynos-1380/

AI Engine with 4.9TOPS NPU

NPU donanımsal yapay zekası var üstelik...

Ek olarak yazılımsal bir şey olduğu için Galaxy Note 9 Exynos lu modele bile AI custom rom larla port edilmiştir! Samsung harici birileri başarmış kendi imkanlarıyla!

Samsung Galaxy Tab S9 FE ve S9 FE+ [Ana Konu]
    Samsung Galaxy Tab S9 FE ve S9 FE+ [Ana Konu]xda forums
    [NOBLE ROM 4.2 CALABRIA III OneUI 6.1 FULL PORT][06/24 Patches][16/06/2024][SM-N960F/FD/N--SM-G96xF/FD/N]
    https://xdaforums.com/t/noble-rom-4-2-calabria-iii-oneui-6-1-full-port-06-24-patches-16-06-2024-sm-n960f-fd-n-sm-g96xf-fd-n.4244747/page-312#post-89563662

Peki donanımsal olarak ta 4.9 TOPS NPU ya sahip bir Tab S9 FE serisinde neden geçte olsa AI özellikleri vermiyor ?

Cihaz donanımsal olarak ta müsait. Gerçi sundukları varsayılan olarak yazılım tabanlı... Pekala donanımsal tabanlıyı da destekliyor da ...

Bence Samsung'dan talep edin şikayet edin. Hatta tavsiyem ciddi ciddi toplu dava ( Class Action ) ya verin. Deliller basit net ortada . Sunmadıkları da ortada ... Gerçi bir umut 6.1 de beklenmiştir olmadı . 6.1.1 malum AI iyileştirmeleri barındırıyordu. O zaman neden 6.1.1 diyorlar anlaşılır gibi değil...

Kırpılmış baya baya kırpılmış bir 6.1.1 ... Yani 6.1 bile yok ... AI ler 6.1 ile gelmişti .... Aslında pratikte cihaz Android 14 ve ONE UI 6.0 özellikleri ağır basmaktadır. 6.1 veya 6.1.1 oluşu pratikte hikaye uydurma ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt

cevabın için sağolasın hocam ama ben tarayıcıya çok alıştım bilgisayar kullandığım zamanlardan sekmeler kanallar arasında gezmeler falan ondan dolayı uygulama bana biraz zor geliyor

kenarda dursun diye youtube revanced uygulamasını yükledim oda tam verimli çalışmıyor dex modunda.arama çubuğu, geri tuşu kayboluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madenipara11 -- 26 Eylül 2024; 23:0:23 >
  • Başka tarayıcılara bakacan artık.

Ya da en güzeli Premium abonelik ....

• Samsung Galaxy Tab S9 FE ve S9 FE+ [Ana Konu]
    Samsung Galaxy Tab S9 FE ve S9 FE+ [Ana Konu]gsmarena.com
    Red Magic Nova gaming tablet is now global, starts at $499/€499/£439
    https://www.gsmarena.com/nubia_red_magic_nova_gaming_tablet_is_now_global_starts_at_499_499-news-64708.php

Samsung Galaxy Tab S9 FE ve S9 FE+ [Ana Konu]
    Samsung Galaxy Tab S9 FE ve S9 FE+ [Ana Konu]redmagıc (global)
    REDMAGIC Nova Gaming Tablet Specification - REDMAGIC (Global)
    https://global.redmagic.gg/pages/redmagic-nova-gaming-tablet-specs

Samsung Galaxy Tab S9 FE ve S9 FE+ [Ana Konu]TechTabletsyoutube
    Redmagic Nova Gaming tablet review with active fan cooler, SD8Gen3 clocked at 3.4Ghz, 10.9-inch 144hz screen, 4 x DTS speakers, 80W charging, and runs RedMagic OS based on Android 14. It is $499 for the 12GB/256GB base model reviewed here. 00:00 - Intro and key specs 01:14 - What's included? 01:26 - Build and design 03:22 - UI and screen 05:55 - INcluded bloatware 06:34 - Widevine cert and Netflix 07:09 - Antutu score 07:34 - Throttling test 08:29 - Battery life 09:00 - Charge time at 80W 09:30 - eBooks and PDFs 10:57 - Haptics and audio 11:39 - Gaming with Genshin Impact 13:04 - Final thoughts with Pros and Cons
    https://www.youtube.com/watch?v=9y4j_b-m0Qs&feature=youtu.be

Bu daha mantıklı ... IPS panel üstelik ...

• herkse merhaba.bir sorum olcak bluetooth klavye ile nasıl oyun oynayabilirim? octopus gibi birkaç program denedim ama başarılı olamadım.klavye ile oyun oynayabilen varsa yardımcı olabilir mi?

• Tab S9 FE cihazıma yeni güncelleme geldi. 6.1.1 sürüm geldi ama AI özellikleri yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Samsung Galaxy Tab S9 FE ve S9 FE+ [Ana Konu]

• İlginçtir ki s10 plus takas desteğinde s9fe+ yok. S9fe dahil hepsi var ama s9fe+ koymamışlar.

• hkubilayk H kullanıcısına yanıt
    Kırpılmış versiyonunu da mı koymamışlar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • S9 fe plusı one ui 6.1.1 güncelledim. Ai özellikleri gene gelmemiş. Aslında tabletimden klavyesinden dex modundan aşırı anlamda memnunum ama keşke ai özelliklerinin bir kısmı getirilseydi. S24 ultrada çizimden görüntü gayet eğlenceli olıyordu. Neyse one ui 7 de gelebilir belki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Animasyonlarda iyileştirmeler var, özellikle klasörlere girerken takılma yaşanıyordu. Şu an tamamen pürüzsüz bir deneyim sunuyor. Haricen gelen 2 özellik var olarak ipucu kısmına detaylarıyla eklemişler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hkubilayk H kullanıcısına yanıt
    Geçen çocuk bendeki s23 den görüp tema yüklemek istedi. Tema yok. Şaşırdım .
    Tema koymayan AI koyar mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • S9 FE+ Android 16 kadar alır mı? yoksa Android 15 son sürüm mü olacak bu cihazlar için.

• tgezer kullanıcısına yanıt

Tema hicbir zaman tabletlerinde konulmadi!

Tabletler icin sil bastan yeni bir arayuz ekstra RAM filan ugrasmak istemiyor Samsung vs ( bence ) ...

Tab S10 Ultra ve Plus yeni cikti onda da AI var ama Tema yok :) ...

• WellsFargo kullanıcısına yanıt

Android 13 ile basladi ve 4 tane Android guncellemesi alacaktir.

Samsung amiral tabletlerinde bile 1 yil sonrasinda guncellemeleri yavaslatiyor seyreklestiriyor. 2. yilda da daha da vahim. 3. yilda facia ...

Wifi modelleri nedense daha seyrek ve gec guncelleme aliyor fakat baska ulkelerin GSM modelleri neredeyse aylik aliyor ... Turkiye deki GSM li modeller nispeten wifi varyantlilara nazaran daha da SIK guncelleme alabiliyor. Neticede Samsung un guncelleme sozu vermesi onemli degil bunu aylik ve gecikmeden verebilecek mi bunun resmi olarak net bir beyanati da yoktur! O yuzden istedigi gibi gec veya atlamali guncellemeleri sunabilir ....

• imfatalty kullanıcısına yanıt

Hocam buna bir çözüm bulabildiniz mi?

• S9 fe sipariş verdim elimde orjinal xiaomi 33w şarj adaptörü ve typc USB çıkışlı kablosu var. Tableti bunlarla kullansam sıkıntı olur mu?

• erenp136 kullanıcısına yanıt
    Olmaz bence.

• Arkadaşlar merhaba. 10 ekim de Tab s9 FE+ modelini sipariş verdim. N11 üzerinden mediamarkt satıcısından aldığım ürünün kurulumunu yapıp vakit geçiriyordum. Her şey güzel giderken bir de film izleyim dedim ki o da ne!? Tarayıcıdan film izlerken ileri sarınca ses gelmeye devam ediyor ama görüntü donuyor. Başka tarayıcılarda denedim olmadı, başka sitelerde denedim olmadı. İki kere formatladım olmadı. 10 yıllık külüstür tabletimde hiçbir sıkıntı yaşamadan videolar açılıyor ama sıfır faturalı aldığım cihazda böyle bir problem var. Smart tutor uygulaması ile samsung teknik destek ekibi uzaktan tablete bağlandı. Onlar da durumu gördüler ve bir kez de onlarla formatladık yine düzelmedi. Devamında garantiye yollamamı söylediler. Tableti bir gün bile kullanamadan hemen garantiye yolladım. Garantiye gidip gelen cihazda herhangi bir problem bulunamadı yazmışlar. Her şeyi ayrıntılı yazmama rağmen arıza kaydını da yanlış düşmüşler. Bunun üzerine müşteri hizmetlerine tekrar ulaştım ve bana sorunu videoya alıp cihazın galerisine koymamı söylediler. Bu şekilde yapıp garantiye yolladım. Bakalım sonuç ne olacak. Böyle bir problemi başka yaşayan var mı aramızda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HorbaDor -- 25 Ekim 2024; 15:28:4 >

• HorbaDor H kullanıcısına yanıt

Exynos 1380 tam bir hayal kırıklığı. Bahsettikleriniz kesin herkeste de var. Yani cihaz değişse de düzelecek birşey değil...

Snapdragon işlemcili olsaydı sorun olmayacaktı ... Snadpragon un GPU su daha başarılı hangi seviyede olursa olsun kendi içinde liderdir hatta toplam pakette sunduklarıylan da ...

Serviste kalan süreleri düşersek bence iade etme hakkınız var ( 14 gün süresi servislerde kalan süreler eklenmez ) . Şuan derhal iade işlemlerine başlatın.

Youtube da 4k 60 FPS de oynatmaz. Ekranı 4k değil ama bu özelliği bizlere Youtube dan Google sundu yıllar önceden beri bu böyle. Ayrıca Youtube da gömülü geliyor. Olaki birileri Youtube ı kaldırın tekrar yükleyin filan derse nafile anca devre dışı ve güncellemeler kaldırılıyor yani tamamen kaldırma silme yok! Samsung gömmüş! İstese kaldırılabilir yapardı yapmamış.

4k da 60 fps li bir içerik seçilse anında 480 veya 360p ye geri dönüyor ve tekrarda bari 4k 30 fps veya 1080p veya 720p filan bunlara da geçil yapılamıyor anca uygulamadan çıkıp tekrardan başlatılıp 4k 30 fps e kadar işe yarıyor!

Ekranı yüksel Hz destekliyor ve neden mahrum olunuyor ?

Elimde pek kullanmadığım köşede Tab S3 var onda bile 4k 60 fps ye kadar geçiş akıcı ve sorunsuz üstelik RAM işlemci depolama Android sürümü ONE UI filan arayüzü ( ekran çözünürlüğü de düşük ) baya baya hepsi donanımıyla yazılımıyla baya eski ama videoları o her türlü vasatlığa rağmen akıcı oynatıyor. Sitelerdeki videoları da hiç aksattığına şahit olmadım.

Biraz daha yeni ama eski Tab S7 Plus da var zaten onda da sorun yok ama eski ... İkisi de Snapdragon işlemcili başarılılar.

Samsung Exynos ta 1480 yenisini de çıkardı ama onda da kısmen iyileştirme olsa da desteklenen ekran çözünürlüğü yine FULL HD+ 144Hz de ... Bunu sanırım seneye Tab S11 FE de kullanacaklar şimdiden hayal kırıklığı ...

Orta seviye değil düşük giriş seviyesi bir CPU GPU ya sahip.

Ek olarak cihazda AI donanımsal olarak NPU birimi de var ama nedense geç beklerdim ama gelir diye ONE UI 6.1 geldi AI yok! 6.1.1 geldi yine yok! Ben 6.1 çıktığı dönemde iade ettim. Bende hem Plus olanı hem de ufak olanı ikisi de yakın zamanlarda almıştım. Ek olarak her ikisi de en üst kapasite ve RAM lilerdi .. Ufak olanı 8GB Ram 256 GB dahili büyük plus olanı da 12GB RAM li 256 depolama alanlı idi . Malum bu modellerde 4 çeşit kapasite ram e göre modellenmiş. Sizdeki sanırım en iyimser 12 GB RAM li olandır ve bendeki sorunları da yaşıyorsunuzdur...

Fark etmediğiniz Youtube oynatamama sorununu da hatırlatırım ...

Cihazda donanımsal codec encode ve decode kabiliyetlerine baktım AV1 filan desteklemiyor... Yazılımsal halletmeye kalkışıyor... Yazılımsal halledildiğinde de oynatır ama sizdeki gibi görüntü geç gelir atlamalı olur veya hiç oynatmaz veya düşük çözünürlükte kalır ...

Bu tablet esasında FULL HD bile fazla . Giriş seviyesi modellerde sunulmalıydı ama beyan edilen kendilerince orta seviye özelliklerine bakınca ama yalan ...

İade için bugün başlatın N11 den . Olmazsa müşteri hizmetlerine canlı bağlanın ... Her türlü yardım edeceklerdir.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.