Samsung Galaxy Tab S9 FE ve S9 FE+ [Ana Konu] (41. sayfa)
-
-
Daha evvel A9 plus ve şuan A9 kullanan biri olarak Güncelleme önermiyorum!!
Veya güncelleme sonrası wipe cache yapın.
Çünkü gözle görülür yavaşlama/kasma yaşadım.
Güncelleme her zaman cihazı daha hızlı çalışması,daha uzun pil ömrü sunmuyor.
Daha görsel yapıyor ama uygulama açılışı etkiliyor.
Samsung telefonda ve 2 farklı tablette bizzat yaşadım bunu!!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhabala.
Dex modunda sesi ekran üzerinden kontrol edebiliyoruz ama normal modda önce medya çıkışına basıp sonra kontrol edebiliyoruz. Normal tablet modunda bu değişiyor mu? Ben bulamadım. Bu şekilde çok uğraştırıyor her seferinde.
-
Saolun hocam bu işime yaradı. Keşke direk bildirim paneline aydınlatma ayarının altına ekleyebilsek. O zaman çok iyi olurdu.
herkese merhaba.
işe yarar bir program kullanıyorum paylaşmak istedim.
aşağıdaki program özellikle benim gibi tableti sürekli klavye ve mouse ile dex modunda kullananların işine yarayacaktır.
program ekrana küçük bir ses ikonu koyuyor tıklayınca sanki tabletin ses tuşuna basılmış gibi ses düzeyini açıyor ve sesi azaltıp çoğaltabiliyorsunuz.sağladığı kolaylık sesi açıp kapatacağım zaman tuşa basmadan fare ile tıklayıp çoğaltıp azaltıyorum.
(program ayarlarından ikon boyutu, şeffaflık gibi özellikleri değişebiliyor)
play.google.comVolume Control: Show Native - Apps on Google Playhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.iprototypes.volume
-
selamlar herkese, akademik amaçlı kullanmak için almayı planlıyorum. aslında yazıcı bakıyordum ama mürekkep tüplü, püskürtmeli yazıcıların 6.5-7 arasında başladığını görünce diğer avantajlarını da düşününce tablet çok daha mantıklı geldi.
trendyoldan 8/256 olan tab s9 fe'yi almayı düşünüyorum. fiyatı 13300 ancak bazı forumlarda nedense fe+ olan versiyonu daha çok övülmüş. aynı donanım, ekran boyutu farklı ve plusta işlemci konumu farklı (oyun oynayanlar ısınmadan dolayı plus övüyorlar bu yüzden).
tablet oyuncusu değilim, en fazla stardew valley oynarım belki. pdf kullanma, not tutma, ekranda farklı uygulamalar kullanma (translate, youtube, notes) bakımından 10.9 inç üzer mi. sırf ekranı büyütmek için 2k civarı daha fazla vermek istemiyorum, taşımadaki boyut mevzusu da çabası.
bir de tabletin kutusundan çıkan kablo ile spigen 45w adaptör hızlı sarjda çalışıyor mu yoksa spigen adaptörün kablolu olanını mı almak gerekli.
-
Hocam tablet dediğinizin biraz taşıması tutması kolay olması lazım. Kocaman hantal tepsi gibi laptoptan farklı olmayan tablet alıp napacaksınız. 10.9 inc tam ideal tablet boyutu bence. Ayrıca hiç bir eksisi olmaz sizin kullanımınız için. O yüzden hiç plus olanda aklınız kalmasın.
Kutu içinden çıkan kablo 45 watt desteklemiyor. Ayrıca kablosu olan tek portlu spigen 45 watt adaptörü hazır HB de %30 indirimi varken almanızı tavsiye ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ssavtak
Hocam tablet dediğinizin biraz taşıması tutması kolay olması lazım. Kocaman hantal tepsi gibi laptoptan farklı olmayan tablet alıp napacaksınız. 10.9 inc tam ideal tablet boyutu bence. Ayrıca hiç bir eksisi olmaz sizin kullanımınız için. O yüzden hiç plus olanda aklınız kalmasın.
Kutu içinden çıkan kablo 45 watt desteklemiyor. Ayrıca kablosu olan tek portlu spigen 45 watt adaptörü hazır HB de %30 indirimi varken almanızı tavsiye ederim.boyut konusunda haklısınız, 12.4 sanki 13 inç laptop taşıyormuşum gibi biraz. zaten 18 inç laptopum var, taşımam gerekince işkenceye dönüşüyor. plus'un yorumları kafamı karıştırmıştı ama hem 8/256 seçeneği olması hem de daha taşınabilir olması açısından s9 fe alacağım gibi. büyük boy bir kitaptan biraz daha büyük boyutu zaten.
adaptör de kupon ve hepsipay ile 350ye gelecek, onun siparişini geçeyim hemen.
-
Hem S9 FE hem de S9 FE+ kullanılıyor evde.
Ben dediğiniz amaçlara benzer bir kullanımı S9 FE ile yapıyorum sorunsuz. Hem de 6 GB lık RAM olan modelde.
8 GB olan daha da iyidir.
Sadece ekranı ve ses kalitesi bir diğer tabletimiz olan S5e kadar iyi değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ses için bir fikrim yok ama ekran olarak bu fiyatlarda başka bir seçenek yok gibi sanırım.
-
Haklısınız.
Aslında tavsiye amacıyla yapmamıştım S5e kıyasını.
S9 FE 6 GB lık benim işimi görüyor.
Tek sorun, not tutma esnasında eğer ses kaydı da alıyorsanız, fotoğraf çekip nota eklediğinizde ses kaydı duruyor, ta ki siz yeniden başlayana kadar.
Samsung notes ve diğer sesi nota senkronize eden programlarda bu şekildeydi hep.
10 sene önce kullandığım ve iPad de çalışan notability uygulamasında böyle bir sorun yoktu.
Bahsettiğiniz uygulama ücretli uygulama.
Notability
GoodNotes vb..
Ücretli profesyonel uygulamada tabiki extra şeyler olacak.
Ses+yazi aynı anda kullanmak gibi
Eğer uygulama desteği varsa cihazda olmuyorsa
Güç tasarruf modu etkindir yada 6gb ram ayni anda
Ses+Yazı için yeterli değildir...
Notability ve Goodnotes ücretli haklısınız.
Ancak birinde bahsettiğim özellik varken diğerinde yok.
Yani aslında para da versem uygulama için malesef hem notu yazıya çeviren, hem ses kaydı alan, hem ses kaydını yazıya linkleyen hem de foto ekleyince kaydı kesmeyen bir uygulama android tarafında yok. En azından ben bulamadım.
Üstelik bunun RAM ile de alakası yok.
Samsung ile görüştüğümde, nota foto eklemek için kamera açıldığında mikrofon erişiminin de açıldığı ve bu sebeple malesef ses kaydının durdurulduğunu ilettiler.
Ancak uygulama içerisinden fotoğraf ekle seçeneği var, video kayıt değil. Bu sebeple mikrofon erişimine aslında gerek.
Mutlaka bu şekilde bir uygulama da gelecektir.
Buna benzer bir şey, Spotify ile müzik dinlerken video kaydedersen sesi keser. Bunu aşmak aslında o kadar zor değil, yazılıma müdahale ile bunu hallede bilirler (güncelleme).
Kullandığım bir android cihazda müzik dinlerken TV de spor vs, görüntü dönsün istiyorum, yada müzik dinlemek istiyorum amabşr yaanda da maç izleyeyim ama ses olmasın istiyorsam bazı uygulamalar buna izin veriyor (kullandıkları kodek sayesinde) ve bazı uygulamaların sesi kapatıla biliyor bu sayede görüntü sessiz olarak dönerken müzik devam ediyor. Yani benzer bir düzeltme ile düzeltile bilir. Uygulama yapıcıya istek göndermek belki işe yarar.
-
Arkadaşlar merhaba. Hemen hemen bütün mesajları okudum sayılır. s10 fe + bekleyeyim diyorum ama ne zaman çıkacağıı kestiremiyorum S9 Fe + modelini aalayın diyorum ama işlemcsi kafamı karıştırıyor. Bu tabletlerde Autocad dosyası açıp kullanan oldu mu? Excel, Word kullanımında bir sıkıtı kasma yaşıyor musunuz. Genelde Film-dizi için kullanacağım ama ara ara da proje inceleme, ofis işleri de yapmam gerekecek. Deneyimlerinizden faydalanmak isterim bu konuda.
-
Merhabalar
Autocad dosyası açıp kullanan oldu mu?
Bunun Android düzenleme programı varmı?
Bu cihazlar Windows değil sonuçta..
Excel, Word kullanımında bir sıkıtı kasma yaşıyor musunuz. Genelde Film-dizi için kullanacağım ama ara ara da proje inceleme, ofis işleri de yapmam gerekecek. Deneyimlerinizden faydalanmak isterim bu konuda.
Tüm bu işler için yeterli olacaktır.
Işlemcisi MTK Dimensty yeni nesil ve
Snapdragon 8gen 3 yani piyasadaki en güçlü mobil işlemciden daha güçlü daha makul fiyata s10 serisi...
Autodesk Autocad yazılımı var. Dwg dosyalarını açmak ve incelemek için ben uzun zamandır kullanıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Samsung a ulaşıp durumu aktardım.
Bana sebebini ilettiler.
Çözüm önerilerimi kendilerine aktardım, ancak malesef olumlu yanıt alamadım.
Diğer uygulamalardan ise, ses kaydını kesmeyen vardı ancak ondada yazı ile sesin birbirine link özelliği yoktu.
Gcad gibi yazılımlar var telefonda sorunsuz kullanıyorum amacım proje çizmek değil sadece proje incelemesi yapmak. Bazı büyük projeler işlemciyi yorabiliyor o açıdan sordum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X