Şimdi Ara

Samsung Galaxy Tab S9 / S9+ / S9 Ultra (Ana Konu) (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.074
Cevap
211
Favori
296.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler. S9 gelsin de artık deneyelim ya

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herhangi bir şekilde s9 256 bej teslim alan ta da kargoya verilen var mı?

• 29 temmuz da ki S9 gri siparişimin teslimatı için bugün Kolaygelsin den mesaj geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S9 kargoya verilmiş. Klavyeli kılıf ile birlikte almıştım. Şimdi mesaj geldi.

• Hayırlı olsun. 3 ağustos tarihli sipariş haftaya elimde olur sanırım o zaman

• Amoled ekranlarla ilgili birkaç hatırlatma yapayım.. Hem size, hem tüm arkadaşlara.

İlk kural bence şu; amoled ekranları asla birbiriyle kıyaslamayın. "Amoled lottery" denen bir gerçeklik vardır. Bu kötü anlamda değil, sizin beğeni standartlarınıza cevap verip vermemesi piyangodur. Üretim teknolojisi gereği, siz teşhirdeki arka arkaya açılmış aynı model cihazların ekranlarına bile karşılaştırma yaparsanız farklılık görürsünüz. Bu böyle. Diyelim 3 cihazı yan yana karşılaştırdınız, kesinlikle birini diğerlerine tercih edersiniz. Ama tekil olarak o cihazlara tek tek bakın hepsine hayran kalırsınız. Her birine "gördüğüm en iyi ekran" dersiniz. Ama diyelim arkadaşınızın cihazıyla karşılaştırın, kişisel beğeni durumuna göre birisi soğuk tonları sever, kimisi sıcak, bu sefer birisi öne çıkar.

İkinci konu da ekran sıcaklığı meselesi; sarıya, hafif magentaya ya da mavimsiye kaçan ekran meselesi de yine panelden panele değişir. Öncelikle "doğal ekran" modunda, ekran zaten doğal sıcaklık düzeylerine geldiği için (kastettiğim sıcaklık, ısı değil, renk paletinin sıcaklığı) zaten "canlı" moda göre daha sarı görünür. Bu gayet normal. Şunu söyleyebilirsiniz, "yan yana iki cihazın arasında da "doğal" mod farklılıkları da var". Doğru. Kimi daha sarı, kimi daha az sarı olabilir. Tamamen kişisel beğeni ve tercih meselesi. Ben şahsen aldığım tüm Samsung cihazları ilk kurulumda "doğal" moda alırım. Canlı modda kullanamıyorum.

Ayrıca, eğer iki amoledi kıyaslayınca birinin ekranı diğerine göre daha sarımsı ise, onun ekran renk doygunluğu daha beyaz olana göre de biraz daha fazladır. Beyaz ekran, teknik ifade ile sarı ekrana göre "washed out" kalır. Yani background'daki beyaz daha parlaktır, ama renkler daha soluktur. Ama bu da kontrastı arttırdığı için kendini kurtarır. Minik detaylar.

Şimdi diyebilirsiniz ki; böyle şey olur mu, tüm ekranlar farklı.. Aynen öyle. Ama bu sadece alışkın ve işi bilen göz için böyledir. Yoksa dikkat etmezseniz hepsi birbirinden güzel der geçersiniz.

Son olarak, yıllardır oled ekranlar kullanıyorum, bundan 10 sene önceye göre artık teknolojiyi o kadar ilerlettiler ki, bu tür farklılıklar neredeyse yok düzeyine kadar geldi, ben yine de ayırt edebiliyorum. Ama S2 zamanlarında falan, hatta ilk amoled iPhone X zamanlarında, iki oled ekran arasında dünya kadar fark olurdu. Şimdi Samsung panel üretimi standartlarını o kadar yükseltti ki eğitimsiz, tecrübesiz bir göz bu yazdıklarımla ilgili hiçbirşey anlamaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reason -- 18 Ağustos 2023; 12:15:13 >

• s9 ve klavyeli kılıf 2 gün önce sipariş verdim bugün kargolandı herhangi bir şekilde samsungu arayıp sormadım

• Şükür benimki bugün teslim edildi

Samsung Galaxy Tab S9 / S9+ / S9 Ultra (Ana Konu)

• badcrow B kullanıcısına yanıt

Ürünleri gelen arkadaşlara hayırlı olsun, güle güle kullanmasını diliyorum. Benim Ultra ve klavyeden daha ses seda yok gerçi benim siparişim daha yeni.

Asıl mesele bence manyetik klavye ile uyumlu kenarları koruyan kılıf bulmak. Gördüğüm kadarıyla bunu yapabilen tek kılıf Spigen Thin Fit Pro var, alt kısımdan bir parçayı sökünce klavyeye takılıyor. Farklı alternatif bilen var mı?

• 16sında sipariş verdim. Bugün kolaygelsin le kargoya vermişler. S9 ultra ve klavyeli kılıf.

• 11 Ağustosta sipariş verdiğim S9 (Gri) + Klavyeli kılıfı bugün kargoya vermişler.

• Şaka mı ya 30 temmuzda verdiğim S9 hala kargoya verilmedi. Sipariş sırasına sokmayı bile beceremiyor koca marka.

• ultra modeli için amazondan şu kılıfı sipariş etmiştim, gayet hoşuma gitti, tam oturuyor.

Samsung Galaxy Tab S9 / S9+ / S9 Ultra (Ana Konu)amazon
    Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 14,7 inç 2023 için Kılıf, Samsung Galaxy S9 Ultra 14,6 inç Tablet için Kalem Tutacağı ve Otomatik Uyandırma/Uyuma ile DUX DUCIS Ultra İnce Akıllı Deri Kılıf (Siyah)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0CB89FQ58?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details

• evrim3 E kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun kaç günde geldi

• uraltay85 U kullanıcısına yanıt

Tablet 18 günde. Kılıf ise yurt dışından bir haftada geldi.

• Ekran koruyucu alan arkadaşlar ne aldı acaba? Birde 15watt şarj aletiyle çok uzun sürüyor herhalde 65watt olanı almak lazım

• dropby23 D kullanıcısına yanıt

45 w destekliyor cihaz. 2 saat sürüyor 0-100 45w ile.

• Şarj adaptörleri konusunda piyasanın normlarını bilmiyorum ama ben az önce Amazon'dan Bix 65W Gan aldım 564 TL'ye. Bir de ilk aşamada koruması için çabuk ve ucuz olarak Microcase ekran koruyucu aldım tanesi 100 TL'ye. Memnun kalmazsam zaten uzun süreli kullanım için kaliteli bir şey almayı düşünüyorum, memnun kalırsam da devam ederim. İkisinin linki de aşağıda:

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0B569TGSG/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B09WN85VHQ/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Degisken -- 18 Ağustos 2023; 15:21:32 >

• Avantajix de siparişi gözükmeyen, manuel form doldurupta hesabında gözüken oldu mu ? Olduysa da ne kadar süre içinde gözüktü. Bilgisi olan varsa yazabilirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuhaser -- 18 Ağustos 2023; 15:24:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuhaser

Avantajix de siparişi gözükmeyen, manuel form doldurupta hesabında gözüken oldu mu ? Olduysa da ne kadar süre içinde gözüktü. Bilgisi olan varsa yazabilirse sevinirim.
    1 hafta-10 güne.

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.