Şimdi Ara

Samsung Galaxy Tab S9 / S9+ / S9 Ultra (Ana Konu) (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.073
Cevap
211
Favori
296.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: UmuT__35

Şaka mı ya 30 temmuzda verdiğim S9 hala kargoya verilmedi. Sipariş sırasına sokmayı bile beceremiyor koca marka.
    Kesin bej renk sizinkide. Benimde bej bekliyor.
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Bana mı yazdınız ? Etiket gelmemişte
  • Reason kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam, tecrübelerinize dayanarak bir sorum olacak:

Tab s8 Plus'da Super Amoled,

Tab s9 Plus'da Dynamic Amoled 2x panel kullanılıyor.

S9+ ekranı, S8+ ekranından çok çok iyidir diyebilir miyiz?

Yani upgrade etmeye değecek bir kaliteden söz edebilir miyiz sadece ekran teknolojilerini düşünürsek..

Yok hayır gri ama yanında siyah akıllı kılıf da söylemiştim. O şuan stokta değil sanırım. Arasalar beyaz renk gönderin diyeceğim kılıfı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stanco

Merhaba hocam, tecrübelerinize dayanarak bir sorum olacak:

Tab s8 Plus'da Super Amoled,

Tab s9 Plus'da Dynamic Amoled 2x panel kullanılıyor.

S9+ ekranı, S8+ ekranından çok çok iyidir diyebilir miyiz?

Yani upgrade etmeye değecek bir kaliteden söz edebilir miyiz sadece ekran teknolojilerini düşünürsek..

Super amoled de daha evel belirttiğim green tint olayı var. Yani çok düşük parlaklıkta ekran tonunun yeşillenmesi, S9 panelinde bu yok. Net daha iyi bir ekran.

Green tint olayının bir resmini ekliyorum aşağıya. Benim için sırf bu bile upgrade sebebi ama farketmiyor iseniz sırf panel için upgrade edilmez. Asıl vurucu noktası işlemci. İşlemcisi çok verimli, pil ömrü çok daha iyi, hiçbir ısınma emaresi de yok.

Samsung Galaxy Tab S9 / S9+ / S9 Ultra (Ana Konu)

tint olayını hissediyorum, daha doğrusu ekran açısını değiştirdikçe renk geçişleri fark ediyorum bahsettiğiniz bu ise hocam...

Bir de beyaz zeminlerde sanki panelin kendi dokusu biraz kumlu gibi.. saf beyaz bir görüntü yok gibi. Galaxy a54 kullandım onda da aynıydı.tab s8+ da da aynı.

Telefonda s22'ye geçtim dynamic amoled 2x panel var onda böyle bir sorun yok harika bir görüntüsü var.

• yuhaser Y kullanıcısına yanıt

Manuel destekten ekledim S9 için 1 günde yansıdı

• Arkadaşlar avantajix kazanç kısmı 0 yazıyor normal mi

youtube'da yapılan bir çok incelemelerde özellikle dış ortamlarda neredeyse parlaklık olarak hiçbir fark olmadığı görülmüş.. benim de şahsi gözlemim s8 ultra ile s9 ultra arasında ekran anlamında neredeyse fark yok denecek kadar az.. bu sizin yeşil ekran olayı çok dikkatimi çekmedi açıkcası.. sizin gibi özel olarak buna dikkat edenler hariç çoğu kişinin umrunda olacağını da sanmıyorum bu farkın.. benim asıl ekran kalitesi olarak beklentim yüksekti açıkcası fark yok denecek kadar az geldi bana..

chipset olayına gelecek olursak; gpu'da yaklaşık %70, cpu'da ise çoklu çekirdek'te %40 fark var,

iki tableti de aynı benchmark yazılımları ile test ettim..

Samsung Tab S8 Ultra vs Samsung Tab S9 Ultra | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

oyun oynamayanlar için pil ömrü açısından çok daha iyi denecek kadar fark olduğunu düşünmüyorum, yine aynı tableti tamamen aynı senaryoda test ettiğimde %15-20 civarı bir fark oluştu ultra serisi için bende.

• evrim3 E kullanıcısına yanıt

Hocam bu kılıf çok güzel. Tab S8 Plus tabletimde bu markanın kılıfını kullanıyorum. Çok beğendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

youtube'da yapılan bir çok incelemelerde özellikle dış ortamlarda neredeyse parlaklık olarak hiçbir fark olmadığı görülmüş.. benim de şahsi gözlemim s8 ultra ile s9 ultra arasında ekran anlamında neredeyse fark yok denecek kadar az.. bu sizin yeşil ekran olayı çok dikkatimi çekmedi açıkcası.. sizin gibi özel olarak buna dikkat edenler hariç çoğu kişinin umrunda olacağını da sanmıyorum bu farkın.. benim asıl ekran kalitesi olarak beklentim yüksekti açıkcası fark yok denecek kadar az geldi bana..

chipset olayına gelecek olursak; gpu'da yaklaşık %70, cpu'da ise çoklu çekirdek'te %40 fark var,

iki tableti de aynı benchmark yazılımları ile test ettim..

Samsung Tab S8 Ultra vs Samsung Tab S9 Ultra | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

oyun oynamayanlar için pil ömrü açısından çok daha iyi denecek kadar fark olduğunu düşünmüyorum, yine aynı tableti tamamen aynı senaryoda test ettiğimde %15-20 civarı bir fark oluştu ultra serisi için bende.

%20, ekran süresinde büyük fark. 8 saat alıyorsa öteki 10 saate yakın alır. Ki benim kullanım senaryoma göre 2.5 saat farketti. Bu zaten net bir gelişimdir. Benim dediğim yeşil ekran olayını anlamak için benim gibi gece ve düşük parlaklıkta kullanım yapmak lazım. Bilhassa düşük parlaklıkta hz düşüşü oldu mu uygulamaya göre hz değişiminde çok farkediliyor. Daha yüksek parlaklığa çıkınca anlamak mümkün değil zaten olmuyor.

• Elinde samsung'un orijinal 45w sarj cihazı olan biri kutudan çıkan kabloyla sarj etmeyi denediğinde ekranda super fast charging 2.0 yazısını görüyor mu?

Anker 313 GaN 45w var elimde, sözde samsung super fast charging 2.0 desteği var ama ekranda sadece super fast charging yazısı çıktı. 2.0 vs. yazmadı. Acaba kutudan çıkan kablo buna uygun değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: evrim3

Elinde samsung'un orijinal 45w sarj cihazı olan biri kutudan çıkan kabloyla sarj etmeyi denediğinde ekranda super fast charging 2.0 yazısını görüyor mu?

Anker 313 GaN 45w var elimde, sözde samsung super fast charging 2.0 desteği var ama ekranda sadece super fast charging yazısı çıktı. 2.0 vs. yazmadı. Acaba kutudan çıkan kablo buna uygun değil mi?

Evet gözüküyor 2.0 orjinal şarj aleti ile.
  • stanco kullanıcısına yanıt

Kendi gözlemim, arada öyle bir fark yok.

sky_walker'in bahsettiği "green tint" sorununa benim S8+'da hiç karşılaşmadım. Her koşulda kullandım. Yaygın bir sıkıntı değildi.

Bu "super" "dynamic" vsvs.. bunlar panellerin jenerasyonlarına verilen havalı isimler.

"Dynamic Amoled" ile panel hızı değişkenliği daha da geliştirilmiş, üretim için kullanılan substrat ve diğer malzemelerde güç verimliliği arttırılmış vs. Aslında görüntü kalitesinin arttığına dair bende bir veri yok. Yani bu iki jenerasyonda geliştirme verimlilik yönünde.

Ama 8Gen1, 8Gen2 farkını da katınca benim tahminim her koşulda S8 - S9 serisi arasında kullanıma göre %20-25 batarya süresi farkı olacak gibi.

S8 vs S9 temel fark; daha verimli panel + daha verimli işlemci

Değer mi, değmez mi, sizin maddi durumunuza bakan bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reason -- 18 Ağustos 2023; 16:39:23 >

Ben düz S8 üzerinden geçiyorum. Malum düz S8'in paneli TFT ekrandı. Ayrıca S8 üzerinde 8 Gen1 var ve Ram 8 gb idi. S9 ise hem amoled, hem daha tasarruflu bir işlemci olan 8 Gen 2 var ve kapasitesi ve rami şu an ki ne göre 2 katı. Haliyle benim durumumda olan biri için s8 den s9 a geçtiğine değecek bir ton sebep var. Saygılar.

teşekkür ederim hocam, s8+'ı elden çıkarıp s9+'a geçerim belki bir de mağazada göreyim karar vereceğim

Hocam ne kadar doğru bilmiyorum ama bir yerde okuduğum yazıya göre Dynamic Amoledlerde, Super amoled ekranlar gibi amoled yanığı pek görülmüyormuş. O sorun ortadan kalktı diyorlar.

• kaan1840 kullanıcısına yanıt
    Doğru hocam S21 kullanıyorum. Yanık sorunuyla karşılaşmadım. Super amoled saatimde iz kalıyor bazen.
  • S9 klavyeli kılıfın rengini değiştirmemiz mümkün değil di mi ya:(
  • yildiz.ahmethakan Y kullanıcısına yanıt
    Hangi renkti neden beğenmediniz
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.