Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.847
Cevap
100
Favori
137.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ortalama katlama dayanıklılığı detay bilgi:
    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EF013079 -- 31 Temmuz 2023; 16:16:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FastegL F kullanıcısına yanıt
    Güzel inceleme olmuş teşekkürler. Klavye olarak Gboard da büyük ekranda ikiye ayrılabiliyor deneyin isterseniz çünkü Samsung klavye aşırı sinir bozucu. Ayrıca good lock modüllerini ve özellikle büyük ekranı tamamen tek elle kullanabilmek için one hand operation+ modülünü tavsiye ederim, parlaklık ses uygulamalar arası geçiş ekran görüntüsü alma hepsini sağ el baş parmağımla ekrandan yapabiliyorum. Bir de başka modüllerde foldlar için bir iki multitasking ve Flex mod için bir iki ayar var.
    Batarya konusu fold 4'te de aynı, ben çok memnunum. Flip4'te çok kötüydü bir daha flip almam, fold 4 ile 6 saate yakın ekran süresi alıyorum.
    Fold 6'da ultra serisi kameraları görürüz umarım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mukuk20 M kullanıcısına yanıt

Öneri için teşekkürler hocam. Gboardu uzun zamandır denemedim. Belki bu cihaz özelinde iyi olabilir. Aslında ben ayrık kullanmıyorum zaten. Samsung klavyeyi de bitişik kullanıyorum. Ama büyük ekranda türkçe, küçük ekranda normal qwerty seçeneği var. Dar ekranda türkçe karakterler eklenince klavye çok ufalıyor yazmak zorlaşıyor.

Samsung geribildirimleri dikkate almış gibi. Fold 6'da tahminimce dahili s-pen görebiliriz. Bataryadan yiyeceklerse bence kılıfla sunulsa daha iyi. Çünkü en çok şikayet katlama boşluğuydu, onu hallettiler. Bir dahakine s pen koyarlar gibi geliyor.

Bu arada cihazı çok övmüş gibi yorum yapmışım. Gömeceğim bir konu var. Şu cihaza 25w koymak akıl tutulması. Samsung bu konuda hep geriden geliyordu zaten ama bari S23 Ultra'daki 45w desteğini koysaydınız. Benim açımdan sorun yok masabaşı çalışıyorum zaten ama günümüzde 120w yapanlar var. Samsung'un bu kadar geride kalması kabul edilebilir değil. Şu cihaza en az 45 olmalıydı. Hatta bunu vitrin cihazı yapacaksan 65 yapmaları lazımdı. Benim için sorun olmasa da kullanıcı kitlesi düşünüldüğünde bu cihazın en büyük eksisi bu.

ne kadar hızlı şarj o kadar hızlı kısalan batarya ömrü şeklinde düşünüyor bence samsung. o sebepten kasten ağırdan alıyor gibi.

• ben buna katılmıyorum hocam. Sonuçta 120w xioami telefonlar uzun süredir piyasada. Bir sorun da görünmedi. Sen Androidin öncü markası olarak daha iyisini yapmak zorundasın. Zaten daha iyisini yap demiyoruz. Diğer markaların yarısını yapsan yeter diyoruz :)

Ayrıca sen yap gerisini kullanıcıya bırak. Ayarlara hızlı şarj ayarını koymuşsun zaten. Gerekirse kademelendir. O ekranda da uyarını yap. Telefonunu çok seven isterse yavaş şarj etsin. Ama android tercih eden zaten özgürlüğü için tercih ediyor. Bakın Apple yıllarca 5w dayattı. Sonra tuttu bitik bataryalı cihazları yavaşlattı. Kimse ses etmedi. Şimdi 20w takılıyorlar. Daha yüksek w'ye geçip bunu çok iyi pazarlayacaklarına da eminim. Ama Samsung daha elindeki katlanır cihazları pazarlayamıyor. Şu nimet Apple'ın elinde olsaydı bu cihazı IOS'un kısır sisteminde bu kadar verimli olmazdı. Ona rağmen katlanır iphone'u 150 bine satarlardı. Herkeste şu an katlanır iphone'u konuşuyor olurdu. Ama Fold 5 çıktı teknoloji editörleri hariç kimsenin haberi yok. Doğru düzgün reklamı bile yok. Maalesef Samsung pazarlama işini beceremiyor :)

• bataryanın da kullanıcının da xioaminin umrunda olduğunu düşünmüyorum açıkçası. samsung da apple da batarya ömrü nedeniyle ağırdan aldıklarını düşünüyorum. daha kullanıcı dostu olduklarından değil olmak zorunda olduklarından vs. samsung ve apple batarya teknolojisinde geride oldukları için değil. zira piyasaya agresif girmek ile piyasada ülke çeşitliliği bazında birinci, ikinci olmak aynı şey değil. piyasayı şaşırtarak pazar elde etmekle piyasada devamlı tutunmak aynı şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EF013079 -- 31 Temmuz 2023; 18:4:56 >

Ben şimdileri kullanmış olduğum iphone 12 mini ile fold 5 birlikte kullanacağım fold 5 iphone ile kıyaslamış olacağım bakalım nasıl bir tecrübe olacak.

Merhaba,fiziksel olarak çift sim kart takılabiliyor mu acaba?

• lazzeus kullanıcısına yanıt
    Takılıyor. Artık hep çift sim zaten. Ayriyeten e simde var.

Hocam Samsung Z Fold 4 ile dün şu videoyu çektim.

SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]sis651youtube
    Emaar Square 48. ve 47. katlardan İstanbul manzarası. 48. kat Sky View oluyor ve kapalı cam bir alan içinde şehrin manzarasını görüp camdaki demirlere oturarak poz verebiliyorsunuz. Sky Walk ise bir alt katta ve açık alandan şehri görmek ve bir tarafta da cam üzerinde yürümek mümkün.
    https://www.youtube.com/watch?v=T0aBHkhMPUY&t=49s

Samsung Galaxy S22 olsa daha iyi iş çıkarabilirdi gibime geliyor. Fold serisinde Samsung'un kameraya daha fazla önem vermesi gerektiğini düşünüyorum. Fold 5 ile durum iyileştiyse güzel olur. Hani amiral gemisi cihazın hakkını vermesi lazım Samsung'un ama daha Ultra'nın 10x optik kamerasını koymuyor.

Fold 4 inceliğinden dolayı gerçekten elde rahat kullanılıyor. Bana da S22'den rahat geliyor. Fold 5 ile bir tık daha iyi olur hissiyat ama çok farketmez.

Isınma durumu tamamen yapılan işle ilgili. Twitter'da, Instagram'da takılmaz zaten. Ama oyun oynarken kapalı alanda video çekerken işler değişir.

Kapak ekranında klavye kalın kılıflarla sıkıntı oluyor. Onun haricinde Samsung'un klavyesi iş görüyor o kadar. Navigasyon hareketi kullanımı da kalın kılıflarla sıkıntıda.

Ben de Z Fold 5'imi bekliyorum bu arada. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 31 Temmuz 2023; 21:39:35 >

Tek Xiaomi değil, birçok Çinli üretici hızlı şarj konusunda baya yol kat etti. Bataryalar mutlaka olumsuz etkileniyor bundan ama üreticiler de şarj süreçlerini ona göre kontrol ediyor, ısınıyorsa yavaşlatıyor vs. dengede tutmaya çalışıyor. Ha mutlaka bataryaya zararı oluyor da Samsung'un bu kadar çekinik durması da Note 7'deki batarya olayına yapışık durmasından. Elektrikli arabalarda batarya teknolojileri ne kadar değişti, bizim Samsung'ta hâlâ aynı. :D

Zamanında Sony vardı, fıstık gibi telefonlar üretirdi ama tasarımı güncellemeyip fiyatları da kısmayınca aralarda kaynadı gitti. Şimdi de garip işler yapmaya devam ediyor. Bu tür şirketler ya kendine çok güveniyor ya bir şeylere çok takılıp bir yerlere kayboluyorlar sonra. Tamam Samsung oldukça dinamik ama kendisini güncellemeye devam etmesi lazım. İlk Z Fold'tan son Z Fold'a ciddi bir değişiklik olmadı daha. Ekrana oynuyor. S serisine bakıyorsun, 100x zoomlar bilmem ne...

• samsung çeşitlilik ağırlıklı bir strateji güdüyor ve bir segmenti başka bir segmentin içinde tamamen yok etmiyor. s serisi apple ile mücadele serisi o sebeple göz bebeği stratejisi güdüyor. "globalde" samsungun fold/flip rakibi yok o sebeple ağır adımlarla tadını çıkara çıkara yavaş yavaş işine bakıyor. ne zamanki global olarak rakip çıkar o zaman karşılıklı yeni gözbebeği serisi izleriz. fold, fold ultra gibi kendi içinde de çeşitlenir segment.

• Ben de lansmandan aldım, çok şahane cihaz Fold 5. iPhone'dan geçtim ve bütün cihazlarım Apple ekosisteminde, hiç sıkıntı yaşamadım. Kız arkadaşım da Flip 5 aldı. Bugün de şansa 5G pilot uygulamasına denk geldik, pingler iyiydi hız normaldi. SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]

• fold5 5g aktif geliyor anlaşılan direkt, güzel. zaten artık mesele android ya da ios değil. mesele artık flip mi fold mu meselesi, hangisini seçeceğin.

• S23'te bile aktif geliyor hocam. Yeni bir şey değil. Hatta kapatma ayarı. Şarj yemesin diye millet kapatmaya uğraşıyordu hatta. En son rutin eklenerek çözülmüştü. Sonrasında güncelleme ile ayarı gelmişti :)

Ben de ayarları kurcalarken fold 5'te kapatmıştım. Demo yapıldığını bilsem deneyimlerdim.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.