Şimdi Ara

SAMSUNG HT-D5550 KARŞILAŞILAN SORUNLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kısa bir süre önce Samsung HT-D5550 ev sinema sistemi aldım. Bunun yanında Samsung 46D7000 model televizyonum var. Ses sisteminden video oynatırken birtakım problemler ile karşılaştım. Benzer problemler ile karşılaşıp çözüm bulabilen arkadaşların yardımlarını rica ederim. Karşılaştığım sorunlar şöyle;

1. Öncelikli olarak ht-d5550'nin hemen hemen tüm hd ses formatlarını desteklemesi gerekiyor ama blu-ray filmlerde öncelikle kullanılan Dolby TrueHD ses formatını usb den film oynatırken duyamıyorum. Ekranda "desteklenmeyen ses codeci" şeklinde uyarı çıkıyor. Mecburen daha düşük bit rate oranına sahip diğer sesi seçmek zorunda kalıyorum.

2. Dolby TrueHD 'yi cihaz çözemeyince bu sefer laptop üzerinden sesi alayım en azından diyorum. HDMI çıkışlı laptoptan ses sistemine hdmi kablo ile bağlantı yaptığımda ev sinema hoparlörlerinden herhangi bir ses alamıyorum. bağlantı yaptıktan sonra ht-d5550 nin menüsüne girip jakına göre hdmi1 yada hdmi2 seçiyorum. laptopun ekran görüntüsü geliyor ancak herhangi bir ses alamıyorum. (laptopun ekran kartı nvidia gt 320m).
    Laptopun ayarlarından baktığımda ise ses ayarlarında samsung adında yeni bir driver görünüyor ve otomatik seçiliyor. hatta ses çıkışını 7.1 e kadar ayarlayabiliyorsunuz. ancak ht-d5550 nin menüsünden hdmi1 yada hdmi2 seçtiğimde bu driver bir anda yok oluyor ve laptopun kendi hoparlörüne ait driver a otomatik geçiyor ve hoparlörden ses alamıyorum.

3. Eğer laptopu ses sistemine değil de tv ye hdmi üzerinden bağlarsam laptop sesi tv ye aktarıyor. Ancak denetim masasındaki samsung ses driveri ayarlarından sadece stereo olarak ses çıkışını ayarlayabiliyorsunuz. HT-D5550 'ye bağlarken karşılaşılan 7.1 e kadar ses kanalı özelliği bu sefer karşınıza çıkmıyor. Samsung müşteri hizmetlerini aradığımda ise matrix yada sanal 7.1 seçeneklerini önerdi. Bu şekilde ses sistemine aktarılabiliyor Ancak laptoptan gelen stereo sesi sanal olarak 4 kolona bölüştürülmüş oluyor dolayısıyla gerçek bir surround ses ortaya çıkmıyor.

Optik kablo seçeneğini de önerdiler ancak hd ses formatları optik kablo ile iletilemediği için denemedim.

• Bu cihazı araştırmak için forum girdim ki mesajını gördüm.

Bir eksiklik de aşağıdaki gibi.
    USB üzerinden TV ye SBS film taktığında tv hem görüntüyü hem de altyazıyı çok güzel 3D ye çeviriyor ancak HT-5550 videoyu güzel çözdürürken altyazıdan 2 adet sağlı sollu olacak şekilde beliriyor.
    Tabi okunmaz durumda..
    Bu alete yeni firmware lazım. Bu usb sorunları yeni firmware ile çözülür.

Nasıl memnun musun bari?
    Almaya değer mi bu sistem
  • Karşılaştığım sorunları saymazsak genel olarak oldukça memnunum. Samsung Tv ile mükemmel uyumlu çalışıyor. Sesi gerçekten etkileyici.
    Bu arada dolby true hd formatını oynatmasa da onun rakibi dts hd master audio yu oynatabiliyor. Bahsettiğin sorunu bende gördüm. Sistemi en son firmware ile güncellememe rağmen henüz problem çözülmedi.
    Bununla birlikte harici diskleri sorunsuz görüyor, usb den oynatırken true hd dışındaki tüm ses formatlarını destekliyor. Vatan bilgisayardan 850 TL'ye almıştım. Bildiğim kadarıyla piyasada en çok format destekleyen sistem bu.
  •  Game.of.Thrones.S02E05.The.Ghost.of.Harrenhal.HDTV.x264-ASAP 720p.mkv  Video 
    ID : 1
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : High@L4.1
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 5 frames
    Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
    Duration : 55mn 43s
    Bit rate : 3 201 Kbps
    Width : 1 280 pixels
    Height : 720 pixels
    Display aspect ratio : 16:9
    Frame rate : 23.976 fps
    Color space : YUV
    Chroma subsampling : 4:2:0
    Bit depth : 8 bits
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.145

Audio
    ID : 2
    Format : AC-3
    Format/Info : Audio Coding 3
    Mode extension : CM (complete main)
    Codec ID : A_AC3
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 384 Kbps
    Channel(s) : 2 channels
    Channel positions : Front: L R
    Sampling rate : 48.0 KHz
    Bit depth : 16 bits
    Compression mode : Lossy
    Stream size : 153 MiB (10%)
    Language : English

arkadaşlar ses sisteminde su sorunlan karşılastım görüntü var ama ses yok tvde seyrettimde sesi alabiliyorum sizlerde de böyle sorunla karşılasanız varmı.Özellikle sadece bu dizi de problem ooluyor ses codeğinden.

• quote:

Orijinalden alıntı: baracuda10

Game.of.Thrones.S02E05.The.Ghost.of.Harrenhal.HDTV.x264-ASAP 720p.mkv  Video 
    ID : 1
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : High@L4.1
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 5 frames
    Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
    Bit rate : 3 201 Kbps
    Width : 1 280 pixels
    Height : 720 pixels
    Display aspect ratio : 16:9
    Frame rate : 23.976 fps
    Color space : YUV
    Chroma subsampling : 4:2:0
    Bit depth : 8 bits
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.145

Audio
    ID : 2
    Format : AC-3
    Format/Info : Audio Coding 3
    Mode extension : CM (complete main)
    Codec ID : A_AC3
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 384 Kbps
    Channel(s) : 2 channels
    Channel positions : Front: L R
    Sampling rate : 48.0 KHz
    Bit depth : 16 bits
    Compression mode : Lossy
    Stream size : 153 MiB (10%)
    Language : English

arkadaşlar ses sisteminde su sorunlan karşılastım görüntü var ama ses yok tvde seyrettimde sesi alabiliyorum sizlerde de böyle sorunla karşılasanız varmı.Özellikle sadece bu dizi de problem ooluyor ses codeğinden.

Boyle bir sorun yasayan olmadimi arkadaslar yada sorunu cozebilecek bir yontem var mi (son guncelleme yuklu)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ingilizce dili destekler türkçe dil de içlemeye çalışırsan streo moduna getirmen gerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.